|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  488 489 [490] 491 492   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberke
14.9.2007 11:14:00   
Anonimen
Živjo souser posted image  in mamice.

Sonce78: dobrodošla med nami.

Taja339: upam, da že pestuješ svojo šrtučko. Komaj čakamo novih novic.

Zvezda71: morda pa je to to ... user posted image . Držim pesti, da je.

Vse, ki imate danes preglede, držim pesti. A ne, kako smo že neučakane vse user posted image . Pri meni se tudi nič pretresljivega ne dogaja. Bomo videli, kako bo čez vikend. Danes sem ubrala Sandrino taktiko in veselo pospravljam, sem prv zalet dobila. Še kopalnico popucam, sebe uredim,  pa sem zaključila user posted image . No ta vikend naj se zgodi, ker bi raje to videla, kot da na silo malega ven bezamo s pospešitvijo.

Se tipkamo še kasneje.

T.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12226
14.9.2007 11:38:04   
PBJ
TIANNA, hvala  user posted image  ... včasih pa še kaj pametnega sestavimuser posted image ...

Jaz pa vsake toliko čekiram, katera bo naslednja rodila. Dajmo, dajmo, sploh tiste, ki ste že čez PDP..... vas še jaz živčne delam...

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12227
14.9.2007 11:42:02   
CUKRČEK
IZVIRNO SPOROČILO: sandra85

js bi pa rabila eno pomoč od mamic, sem že obupanauser posted image

kako vam uspe, da user posted image spi ponoči vsaj 4 ure???????  ena je napisala, da ji spi kar 6 ur! kako???

ojla

No, moja dvojčka spita 5-6 ur ponoči..pa tudi podnevi ful rada poležavata in spita. Ne takoj, ko mali zajoka, letet k njemu in ga dvignit in dojit.  Tako se ti bo(če se ni že) ful hitro scertal in ga bo težko odvadla. Otroci takoj pogruntajo, kaj jim bolj ustreza. Saj ni nič narobe, če malo pojoka. PA sajvidiš, če je lačen ali bi se rad le certal. Vidim pri Aljažu in Klari..predvsem Aljaž je tak, da ko ga dam ležat začne fuul jokat. Kao da ga neki boli ali kaj podobnega. Ko pa ga dvignem mu pa ustka kar v nasmeh zlezejo in kar gode od udobnosti....vsa žalost takoj zgineuser posted image user posted image Samo če bi ga pa vsakoč takoj v roke dala, bi bila pa v zosu. Pa če imaš enega še sfolgaš...pri dvojčkih moraš pa takoj mejo postavit, ker drugače ne znese.

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 12228
14.9.2007 11:51:31   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tianna

Srček, kakšen pa je malinov čaj s cimetom??

Meni je bil prav dober, je malo popravil okus po traviuser posted image user posted image user posted image

Zdaj pa samo še čakam učinekuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12229
14.9.2007 11:59:24   
nana 27
Je že katera šla rodit? Zvezda, si še z nami? Ja. Cimet naj bi pomagal. Lani, ko so v Nemčiji uvedli dodatke ob rojstvu s 1.1. (ali pa je bilo letos) in so vse mamice, ki so imele rok konec decembra podaljševale svoj termin, so jim babice odsvetovale uživanje cimeta, ker le ta pospešuje porod. Baje je podobno s klinčki.

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 12230
14.9.2007 12:04:51   
taja83
jst tudi danes generalno pospravljam, čeprav mislem, da bom mogla, do poroda še nekajkrat, sam se bom boljše počutila, če že zdaj to naredimuser posted image . sm jih pa malo prej že od mojga krepko slišala, kva se grem, da naj raj se uležem, pa napišem tisti A4 list, kaj je za nardit, da bo on naredu ko me ne bo. tko da zdej mal pospravljam, mal vs pa berem. joj pa jst sem že zdej tko neučakana, da ne vem kaj bo šele tisti teden pred porodom oz. sploh če bom zamujala. user posted image
Sonce dobrodošla med največjimi čvekami na forumuuser posted image
Vse tok malinov čaj pijete, pa cimet, pa presredek masirate, jst pa čisto ničuser posted image . tko da če vse to kaj pomaga, bom jst rodila ravno tja decembrauser posted image . me je zadnjič kar nekajkrat na dan bolelo kot pred user posted image zdej se pa še to počasi umirja, ponavadi me zjutraj pa pol še 1-2x na dan pa je konec. vmes se pa prav odlično počutim, no mogoče me začne popoldne malce hrbet bolet in to je to.  joj sam pritožujem se. no to je pa tisto, kar se mi je začelo, kr neki sem slabe volje očitno, me že malce živčki dajejo.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12231
14.9.2007 12:05:33   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: NalLa

Tianna jest sm pa že mislila, da si rodila, ker se nisi nič javila.

Ne, tud dons nism imela ctg-ja. V bistvu ginekologa sploh ni bilo. Pregledala me je kar sestra. Poslušala je srček in vprašala če gibi so in to je bilo vse. Ko sem jo vprašala kdaj bo ctg je rekla, da ko bom kakšen teden po roku če se bo kaj dogajalo, če ne pa nič. No, men to ni nič jasno. Upam pa, da mi ne bo tako dolgo še treba čakat.

Ja lepo bi bilo ja, če bi že rodila, ali pa vsaj šla roditi. Karta za v Rim je že kupljena, ampak me vozni red malo zajuser posted image .

Meni tudi ni nič jasno glede teh tvojih CTG-ejev. Ok, pred rokom že razumem, da jih pač ni oz. vse odvisno od ginekologa do ginekologa, ampak po PDP-ju pa MORAŠ iti oz. imeti CTG. Meni je moj ginekolog naročil, da naj dan po PDP-ju pridem na CTG v porodnišnico in če ne bo nič (molim, da bo), čez dva dni nazaj itd. Tako kot srček. Kako te lahko kar pustijo teden po PDP-ju, če bo do tega res prišlo? V kateri porodnišnici pa nameravaš roditi? Kaj pa, če bi se na svoj PDP oz. dan po njem kar prikazala v p. in šla na CTG? Itak potem te spremljajo v porodnišnici, ne pa tvoj osebni ginekolog. Sicer pa upam, da bova pred 23.9. obe mamici. user posted image

(odgovor članu NalLa)
  Neposredna povezava do sporočila: 12232
14.9.2007 12:07:23   
sonce78
Dober dan mamice, user posted image in user posted image !

Hvala vsem za lepo dobrodošlico, se človek prav lepo počuti, ko je deležen tako lepega sprejema 10000000000000x Hvala! user posted image user posted image user posted image

tianna:  Midve imava tudi blizu PDP, kajne? user posted image A se že kaj dogaja? Mene je ponoči 2x zbudil krč v trebuhu .... mogoče pa je ta vikend "tapravi". A boš rodila v Postojni? Mogoče pa bomo cimre user posted image , če me ne bodo popadki ali kakšna voda prehiteli, ker če bo "uzbuna" grem kar v Celje rodit. Hvala ti za dobrodošlico user posted image

Srček:  evo moje mere težke kategorije: 40t, +25 kg user posted image , obseg 114 cm
Bi te pa rada vprašala, ker sem zasledila, da si tudi ti imela bolečine v nogi in ritnici, kako si si pomagala? Mene že en teden boli kot user posted image , komaj hodim, da ne govorimo, ko vstanem iz stola, mi kar sapo vzame user posted image

Za vse, ki imate danes pregled držim pesti user posted image , držim pesti, da se bo ta vikend seznam novorojenčkov povečal, mamicam in user posted image pa  želim veliko užitkov in naspanih noči!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12233
14.9.2007 12:14:39   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: sonce78

tianna:  Midve imava tudi blizu PDP, kajne? user posted image A se že kaj dogaja? Mene je ponoči 2x zbudil krč v trebuhu .... mogoče pa je ta vikend "tapravi". A boš rodila v Postojni? Mogoče pa bomo cimre user posted image , če me ne bodo popadki ali kakšna voda prehiteli, ker če bo "uzbuna" grem kar v Celje rodit. Hvala ti za dobrodošlico user posted image

Blizu blizu, ma resnično upam, da bova prej že mamici. user posted image  
Čeprav pri meni se ne dogaja popolnoma nič. Tebe je vsaj krč zbudil, mene niti to ne. Ampak kot sem že napisala se tolažim s tem, da tudi pri Sandri in Dorotei ni bilo nič, potem pa kar naenkrat čep, popadki in akcija. user posted image
Ja, rodila bom v Postojni. Mogoče bova pa res cimri, če ne boš imela uzbune.user posted image
Pa s srčkom tudi, če bo šla toliko čez PDP, bo glih okrog najinega PDP-ja rodila. Ja srček, saj vem, da si me zdaj preklela. user posted image  Hecam se. Upam, da boš čimprej spoznala Žana!!!

(odgovor članu sonce78)
  Neposredna povezava do sporočila: 12234
14.9.2007 12:20:30   
nana 27
..tole sem našla za pospešitev poroda: http://www.lifepassages.net/NaturalInduction.html

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 12235
14.9.2007 12:25:54   
sonce78
Danes sem dobila svojo prvo porodniško (sicer samo del) user posted image user posted image user posted image user posted image . Popoldne jo moram hitro zapraviti! 

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 12236
14.9.2007 12:29:20   
dorotea
Sandra, res da sem bolj sveža mamica, ma opažam, da moja mala bolj spi, če je čez dan bolj zbujena, je ne pustim preveč samo spati, da ko se zbudi, da je še mal pokonci, preden ji dam jošk, ker potem itak spet zakomira. Pomaga, da jo podojim na eni dojki,ona zaspi, potem podirava kupček, potem jo preblečem...in tako se spet mal zbudi, pole pa ji dam še drugo joško...in potem res zaspi...ma se mi zdi da na tak način veliko več spije in tudi dlje spi potem. Patronažna mi je rekla naj jo ponoči ne previjam, razen če res slišiš, da se fajn pokaka, da ni potrebno, ker se koža preveč razvadi. Tud to nama lajša spanec. Zadnjič jo previjem okol polnoči, potem pa zjutraj. Pa še to, če se mi prej zbudi, kot vem da je lačna, ji dam dudo...ma če jo slučajno vaš ne mara, probaj različne dude, naša ene prav ne mara, aventovo pa ja.
se mi zdi , da je najbolj pomembno, da ti čez dan ne spi preveč in da se fajn napapca pred spanjem. kadar ima krčke pa nimaš kaj!

Sem hotla še naprej vas komentirat, ma moram šibat h tamali...pozdrav.

sonce78, dobrodošla!

Srečno vsem na pregledih!

(odgovor članu ašun)
Neposredna povezava do sporočila: 12237
14.9.2007 12:33:24   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: srček

Duskamb, Lina31, NalLa, veliko sreče na pregledu, tebi duskamb pa naj te zadržijo in sprožijo zadeve, da se že počasi vsega rešiš.

Jaz sem s pregleda in me zdaj vse boli, da se komaj premikam. CTG je bil O.K. potem pa me je zdravnica konkretno "prešraufala". Rekla je, da loči ovoje in da vse skupaj malo pospeši. Ni pa mi povedala, če sem kaj odprta. na izvidu mi piše Bishop 6 - ali katera ve kaj to pomeni?

Mogoče pa bo res kaj danes ali pa jutri, ker me vse stiska in boli.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12238
14.9.2007 12:57:14   
Anonimen
Taja83, pa kam se tebi ves čas mudi? Pa saj imaš še dobra dva tedna do pdpuser posted image

Sonce78, ti pa imaš bolj težko 40t za seznamček, če imaš pdp 22.9. Najbrž si user posted image sedaj 38t6d. Kaj sem naredila glede bolečine v kolku in ritniciuser posted image . Nič, na riti sem veliko sedelauser posted image . Bolelo me je za znoret ene 3 teden in tako kot je bolečina prišla je v naslednjem dnevu izginila. Mislim da mi je user posted image pritiskal na določen živec, ko pa se je premaknil naprej v porodni kanal pa je bolečina nehala, me pa sedaj zato zelo boli sramna kost. Je že čisto na koncu poti, samo potrkat še morauser posted image

Tianna.....user posted image user posted image user posted image

user posted image duskamb, meni pa je v knjižico včeraj napisal da sem odprta za prst, zraven pa nekaj kar bi lahko bilo....VPD gl -4. Pa se kateri sanja kaj to pomeniuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12239
14.9.2007 12:59:30   
sandra85
punce hvala vam za odgovore user posted image
je bila patronažna zaj pri meni in sem ji rekla, da se doji na 1 uro in je takoj ko ga je vidla(kaka močna lička ima) je rekla da se samo cartauser posted image
sva ga zvagale in je dobil 790g v 16 dnehuser posted image naj bi pa dobili 1kg v 1 mesecu
sam, kako ga zaj tega cartanja ponoči odvadit???
evo-že tuli...in ga moram primit v rokeuser posted image
ma se ne joče-nima krčkov...najprej 10 minut stoka, pol pa ko vidi da se ne menim za njega pa se začne jokat, takoj ko ga v roke primem že zaspi
evo zaj je na zizi...malpovleče in zaspi!

učeraj sem obupala,pa sem mu dala dudo-je ne mara,jo vn pljune
najhuje pa mi je to,ker rata histeričen,če ga ne pocartam in se začne praskatuser posted image
js mislim, da se vedno dobro naje,ker ga budim dokler se mi ne zdi da se je najedel,pol pa še mal pobruha...

čez dan recimo da je vseskupi buden kake 2 urce (na obroke)
kolko pa so vaši budni?

user posted image user posted image user posted image mamice, napište mi kake jedinike, s čim se prehranjujete čez dan,prosim...(še posebej une mamice katerih malčki spijo po 5-6 uruser posted image )
js ne upam poizkušat novih jedi, ker se bojim da ga bojo začeli matrat krčki in jem skozi isto-ker vem da ga po tej hrani ne bo matralouser posted image

helena sem študirala, da bi mu probala dat umetno mleko, manevem če je to dobrouser posted image glede na to da se zelo dobro redi, pomeni da imam dobro mleko, sam on bi se pač rad cartaluser posted image

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 12240
14.9.2007 12:59:55   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: srček

Tianna.....user posted image user posted image user posted image

user posted image

Saj bo kmalu, boš videla. Pa glej, da mu boš odprla, ko bo potrkal. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12241
14.9.2007 13:10:49   
sandra85
dorotea, js ga ponoči nikoli ne previjam...
ga podojim okrog 11h, 12h (kako pač pride)...podre kupčka, ga preoblečem, spet malo podojim da zaspi, podre kupčka (če ga!) in ga dam spat...učeraj mi je spal od 23h30-1h45 (TO JE BIL LUSKUZ) in še to je bilo verjetno zato ker sva ga skopala prej
pol pa se je zbujal vsako uro, tako da ga niti v pojstlco nisem več dala, je kar pri nama spal, ker sem komaj dobro zaspala in je že hotu joškouser posted image

kako nej ga obdržim dolgo budnega čez danuser posted image
imate ležalnike user posted image (midva ga imava namen kupit, ker se mi mal smili, da mora skozi sam ležat vodoravno, zato bi ga dala čez dan tudi malo v ležalnik da ni skozi v eni legi)
tale mi je všeč (moder ali pa zelen)

http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=170319

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 12242
14.9.2007 13:19:51   
nana 27
Sandra, 5-6 ur spanja v kosu je za dojenčke fenomen. Še pri enem letu je samo 1/4 malčkov, ki v enem kosu prespijo noč. Poskusi ga imeti čim več budnega čez dan - previjanje naj traja nekaj časa pa malo ga daj v igralnico (čeprav nič ne vidi) in ga ogovarjaj in vsak dan poskusi minuto do dve dalj vztrajati. To počni po vsakem previjanju. Ko veš, da je sit in se ti čez pol ure ali uro joka, daj dudo. Meni je patronažna rekla (ker Maja dude ne mara), da jo je treba tega naučit. V ustka daš dudo pa malo pleničko prisloni, da mu duda ne bo ven padla. Pa kot pravi Cukrček - ne za vsak jok v luft skočit. Lepo ga pomiri. Vzemi ven in nato, ko se malo umiri, spet nazaj..Prehrana? Jaz bom še kakšen mesec pri ustaljeni hrani, čeprav je malce enolična. Nato pa bom začela postopama uvajat še drugo hrano - sadje in zelenjavo, mleko..

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 12243
14.9.2007 13:20:23   
sonce78
Srček : ma uffa s temi tedni zmeraj zablodim.user posted image   Če se ne motim, sem danes začela 40t, kar pomeni, da sem noseča točno 39t ....... ali še zdaj nisem razumela user posted image Še dobro, da ni več veliko za štet user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12244
14.9.2007 13:27:06   
Anonimen
Jaz sem tudi razmišljala o nakupu ležalnika. user posted image  No mamice, dejte povedat, če se splača.

(odgovor članu sonce78)
  Neposredna povezava do sporočila: 12245
14.9.2007 13:32:24   
nora
Jaz sem do zdaj malo po trgovinah hodila in v Mullerju sem vidla prsne črpalke: nukova stane 27 eur, od chicota pa 34 eur. Se mi zdijo zelo poceni v primerjavi z aventovimi, ki sem jih gledala v babycentru. A ste vse nabavile črpalke še pred porodomuser posted image če ste, kaksne imate in kako ste zadovoljneuser posted image jaz sem mislila, da kupim po porodu, če bom rabila..zdaj pa ne vem več....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12246
   RE: Septembrke
14.9.2007 13:40:08   
Anonimen

nick        tedni     pridobljeni kg     pridobljeni cm    obseg

Duskamb           41t           +16kg                         (113cm)

Srček                40t2d       +15kg        +19cm      (137cm)

--------------------------------------------------------------

Taja339            39t6d         +7,5kg                    (113,5cm)

Cuma                 39t5d          +13kg                      (111cm)

Zoja27              39t3d           +15kg                      (102cm)

mony79           39t1d     +12-13kg     +30cm       (105cm)

Sonce78           39t          +25kg                            (114cm)

Lina31             38t6d     +12.5kg       +31cm       (105cm)

nora               38t6d       +13,5kg                          (103cm)

tianna              38t5d         +16kg                          (101cm)

nalLa                38t6d       +12kg                           (108cm)

Aldina               38t4d         +13kg                        (119cm)

sevenka           38t4d            +9kg        +14cm       (99cm)

Andreja32        38t1d        +7kg                             (123cm)

Tanja Lina       38t0d       +6kg                                (97cm)

tajda                37t5d          +13kg                          (131cm)

Taja83            37t5d         +14,5kg    +31cm        (105cm)

Dajmo punce z merami na planouser posted image . Saj ne morete trdit da se sedaj v zadnjem krogu nič ne rediteuser posted image . A vas je tehtnice in metra strah?user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12247
14.9.2007 13:40:13   
mony79
Evo mene s pregleda. Je bila vrsta kot user posted image . CTG normalen in nasploh nič ne kaže. Zdaj imam pregled šele v petek po PDP-ju.

Ne vem, kaj je s temi fantki... kar nočejo ven...

(odgovor članu nora)
Neposredna povezava do sporočila: 12248
14.9.2007 13:44:22   
Anonimen
Nora: jaz sem si kupila Aventovo črpalko in jo pripravila v posebno vrečko, da jo ljubi prinese, če jo bom rabila. Ta je baje ena izmed najboljših in je posledično tudi malo dražja, je pa bila v akciji prejšni mesec v BC, malo poglej, če je slučajno še. Jaz sem si jo kupila, ker mi je večina rekla, da je to zelo uporabno in celo nekatere so rekle, naj si jo obvezno kupim. Tudi če bo dojenje fajn steklo, je zelo uporabna, ker si lahko nabrizgaš mleko v naprej in ga shraniš ter si tako malo bolj svobodna in se lahko celo kam odpraviš, če rabiš kaj uredit in je otroček takrat z možem ali pač komerkoli (npr. h kozmetičarki ali frizerju user posted image  - ja, glih to mi bo hodilo po glavi, ker bom tam imela takega moralnega mačka, da bom ziher z mize ušla). Naj pa ti povejo naše mamice, ki imajo že izkušnje.

(odgovor članu nora)
  Neposredna povezava do sporočila: 12249
14.9.2007 13:46:27   
Anonimen
Pri nas ležalnik že čakauser posted image .

Črpalko pa imam doma eno predpotopno, da najprej vidim če bo sploh potrebna in če bo, jo bom naknadno kupila.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  488 489 [490] 491 492   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  488 489 [490] 491 492   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?