|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  381 382 [383] 384 385   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke
27.8.2007 7:55:46   
cuma
Dobro jutro!user posted image

Pridni tianna in dorotea, da sta včeraj dežurali user posted image  .. jaz nisem mogla, se mi je preveč spalo.

Pri nas nič novega, zaenkrat user posted image . Z Emo sva sami, tati je šel delat. Zdaj se bova zrihtali in šli na sončka, dokler je še zunaj znosno. Jaz pa sem tudi zjutraj še najbolj fit za lovit Emo in potiskat voziček po obali ... popoldan me že začne zmanjkovati ... res se pozna, da samo še malo manjka.

Mislim na sandro in heleno ... user posted image user posted image  in upam, da sta ok!

Guppy: user posted image  da  si nam zaupala svojo porodno izkušnjo! Verjamem, da ti je bilo čudno se zbuditi in zagledati svoja dva sončka .. meni se je tudi zdelo (pa čeprav sem bila budna), da so mi Emo kar podarili user posted image . Prvih nekaj ur se sploh nisem mogla načuditi, da je to dete najino. Če bi lahko izbirala, bi bila raje med operacijo budna ali ne? Upam, da te glavoboli čimprej zapustijo user posted image  in lupčke za Markota in Majo !

dorotea: trebušček je lahko zrastel ali pa je res Patricija malo spremenila lego in si zato več namerila. Mene tudi zanima komu bo Tinkara podobna. Ema se je v prvem letu zelo spreminjala: najprej je bila izrezana mama, potem tati, potem nekaj vmes, zdaj pa je spet zelo meni podobna.

Zdaj pa moram it!

Lep dan vsem!

Cuma

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9551
27.8.2007 7:57:22   
Pikica pokica
IZVIRNO SPOROČILO: dorotea

Ej, punce , a je možno da mi je obseg trebuha zrasu v dveh dneh za 4 cm? Ene 4 tedne se sploh ni večal, pa sem bla zaskrbljena, sedaj pa kar buuum!Mogoče se je obrnila naša Pikica. Al pa sem se preveč najedla...tud možno.user posted image

Možno je, saj se bebika prestavlja in ker je že tako velika,se pozna tudi na cm. Moj obseg je kdaj za 4 cm velji, pa tudi še v istem dnevu za 2 ali 3 cm manjši...

(odgovor članu dorotea)
Neposredna povezava do sporočila: 9552
27.8.2007 8:10:26   
Pikica pokica
Še nič novičk od Sandre? No, upam, da se že cartata z Enejčkom in da še ni imela časa za nas user posted image .

Glede CTG ja je pa tako, da jih eni g. sploh ne delajo pred PDP jem. Jaz imam še točno en teden do PDP ( ga imam  na prvi šolski dan) in še enkrat nisem imela CTG ja. Me samo pregleda, na zadnje mi je naredila UZ in to je to. Če pa bom čez rok,  me bo pa tako  poslala v porodnišnico na preglede in tam jih bom imela.

Je pa moja pikica tudi bolj drobna - ima manj kot 3 kg ( ugotovljeno v četrtek), ampak so vse mere sorazmerne, tako da gre le za bolj drobnega otroka in ne za zastoj v rasti. NA SREČO. Bom vsaj lažje rodila user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Pikica pokica)
Neposredna povezava do sporočila: 9553
27.8.2007 8:21:20   
LINA31
Dobro jutro,

sem že nekaj časa budna in pred RR-jem, ampak sem malo pregledala druge strani. user posted image
Prav zanimivo je kako se življenje spremeni ob rojsvu. Sem ravno brala JULIJKE...s čim vse se že ukvarjajo....eni nočejo spatiuser posted image , druge mamice že veselo hodijo po piknikih in morjih in je vse enkratno....user posted image . Res zelo različno.

Vidim, da od Sandre še čist nič novega. Srečno lumpi in heleniuser posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 9554
27.8.2007 8:42:36   
jst86
dobro jutro!
ste se naspale?
nič lepih novič zaenkrat,danes stiskamo pesti za heleno,lumpo in sandro!dejmo punce!user posted image user posted image !!!
pa še za druge če je na katero luna že vplivala.
jst bi šla jutri rodit pa zgleda ne bo ničuser posted image .no sej mal bi bla še nosečka ker je res lepo,ampak si res že želim mojega Leona imeti ob sebi.končno sem dočakala današnji dan,ko mam pregled.so se res vlekli tile 4 tedni.še ena urica...me prov zanima kolk je težek moj mali.obrnjen pa je še vedno z glavico navzdol,ker ga tko čutim,tko da je pridenuser posted image

(odgovor članu LINA31)
Neposredna povezava do sporočila: 9555
27.8.2007 9:21:18   
nana 27
Oj! Upam, da Sandra čim prej javi, kako je z njo in da že carta malega Eneja. Pri nas vse po starem in tudi nič novega. Lumpa je verjetno tudi že šla po user posted image  Lina31, user posted image  tudi jaz včasih berem julijke in se spominjam naših prvih mesecev z Mihom. Je pa vse zelo različno. Nekateri gredo res na morje brez problema ali pa na daljše potovanje, drugi smo pa nekaj mesecev v pobruhanih pižamah, da šele po kosilu uspeš priti do zobne ščetke. Res je veliko odvisno od otročka, ampak je pa vsak dan bolje in si bolj navajen na otročka. Mogoče bodo pa septembrski po knjigah - jedli, kakali in spali!!!!

(odgovor članu jst86)
Neposredna povezava do sporočila: 9556
27.8.2007 9:26:09   
Pikica pokica
IZVIRNO SPOROČILO: nana 27

Mogoče bodo pa septembrski po knjigah - jedli, kakali in spali!!!!

user posted image NA to računam user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 9557
27.8.2007 9:27:06   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Taja339

No, tako sedaj pa res grem - jutri pa sem si zadala nalogo, da preberem kaj se tukaj dogaja novega in klepetam malo dlje.

475, 475,...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Taja339)
  Neposredna povezava do sporočila: 9558
27.8.2007 9:38:51   
Anonimen
Šele sedaj sem uspela pregledat kaj sem včeraj prespala.

Torej, od Sandre še nič novic? Želim, da bi bilo vse O.K. user posted image user posted image user posted image  Ampak če že ima svojega user posted image  se od sreče vrjetno sploh ne spomni na nas, ki čakamo, čakamo,...user posted image

Spala sem SUPER (samo 2 lulanja) in to celo do 9h. To je skoraj neverjetno.  Sedaj sem popila user posted image , na laseh imam barvo, da bom malčku lepa ko pride ven, obesit moram perilo,.... potem pa bi jaz tudi šla v porodnišnico.

Malinovega čaja pa jaz ne upam pit. Dvakrat sem zelo hitro rodila in se bojim, da bi se potem res uresničila grožnja moje G, da bom rodila doma. Že mojih 87 stopnic ni mačji kašelj, ko bom morala v avto. (ali rešilca)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9559
27.8.2007 9:42:28   
dorotea
Dobro jutro!
Vidim, da že veselo čvekateuser posted image !
Jaz sem pa čisto out. Kaj sem izvedela...preko enih x ljudi sem slišala, da se je moja sestrična poročila predvčerišnjem!!!! Kar ne morem verjet...pa ne mislit, da sem čudna, ampak...živiva v isti vasi, se kolikor toliko razumeva, čeprav se malo vidiva...in da ne boste mislile, da se je poročila tko na tihem...ker je povabla vso žlahto po strani od njenega očeta in po strani od njene mame( torej mi) nismo niti vedli!!!Moja teta je januarja umrla, ma nisem vedla da zato nismo več njene sestrične. Pa saj nas ne rabi vabit na poroko, sam povedala bi nam vseeno lahko!!!Sploh ne razumem...no in to smo izvedeli preko njenega bratranca(po tatu), ki je sodelavec od sestrinega moža in je rekel: Kako da vas ni bilo? Mi smo dobili vabilo že maja! Halooo!!!! Jaz nič več ne razumem!
Pred mesecem dni je imela druga naša teta 50. let in je vabila na žur...seveda tudi njo, pa sploh ni nič odgovorila al pa sporočila, zakaj jo ne bo...ko je sestra rodila, pa ni niti enga sms-a poslala...in zdaj to! Nič mi ni več jasno...pa sploh nismo skregani al kaj takega...izgleda sam , da nas je izklopla iz familije! Me prav mika da bi se oglasla pri njej in ji nesla darilo!user posted image Če pa jo srečam po vasi, se bom pa kar neumno delala kot da nič ne vem...Groza!

No, saj vem da ne paše sem ta zadeva, ma sem se mogla skihat...ne zamerit...prav grozno mi je!
Zdaj pa kar veselo nosečniške dalje!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9560
27.8.2007 9:45:26   
Pikica pokica
IZVIRNO SPOROČILO: duskamb

Malinovega čaja pa jaz ne upam pit. Dvakrat sem zelo hitro rodila in se bojim, da bi se potem res uresničila grožnja moje G, da bom rodila doma. Že mojih 87 stopnic ni mačji kašelj, ko bom morala v avto. (ali rešilca)

Srečnica!!! Upam, da tudi jaz v drugo kaj hitreje rodim. Prvič je bila katastrofa. Najprej se nisem odpirala, potem pa se mali še spuščal ni in na svoje ful hude popadke so mi pripopali še umetne...user posted image . Ampak ko dobiš malo bebiko v naročje, pozabiš na vse hudo.
( čeprav pa priznam, da me je vedno bolj strah dneva poroda, predvsem zaradi prve nenajlepše izkušnje).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9561
27.8.2007 9:47:22   
Anonimen
Vidim ,da si razočarana, ampak ne ženi si k srcu. V vsaki družini obstaja kakšna "cvetka".
Ti pa nje ne boš povedala za user posted image , ko ga dobite. Mislim, da je dojenček še zmeraj lepši dogodek kot poroka.
Midva čakava tretjega user posted image , poročena pa nisva in naju to sploh ne briga.

(odgovor članu dorotea)
  Neposredna povezava do sporočila: 9562
27.8.2007 9:47:52   
Pikica pokica
Dorotea, to pa res ni lepo... Jaz bi ji na tvojem mestu poslala samo ne neosebni telegram. Darila si tako ne zasluži. 

Neposredna povezava do sporočila: 9563
27.8.2007 9:57:09   
dorotea
Duskamb in Pikica pokica, jaz sem v taki situaciji vedno v dvomih...al naj ji vrnem, v smislu, da ji ne povem za rojstvo al ji za kajlo  pošljem čestitko...po drugi strani se mi pa smili...saj je ona na zgubi, če se tako obnaša in je ona bogica, ki ne zna met nobenega odnosa z ljudmi...kaj ni že to dovolj velika kazen? Ah, ne vem. Upam sam , da bo srečna s svojo družinico.

Neposredna povezava do sporočila: 9564
27.8.2007 9:57:48   
nana 27
Dorotea, tole prebiranje med sorodniki (sploh, če je sorodnikov veliko), gre tudi meni na živce, zato sva z mojim imela poroko le v najožjem krogu. Vedno bi kdo zameril, ker nas je ogromno. Da pa narediš poroko in povabiš samo po eni strani, je pa tudi čudno. Duska, ti srečnica user posted image  Kaj je recept? Si rodila pred ali po PDP? Pikica Pokica, jaz se tudi tega bojim, da se do določene mere odpreš, nato pa ne gre nikamor (je že Guppy pisala)..sem že za kar nekaj takih zgodb slišala. Pa tudi to, kako en porod pri isti ženski ni enak drugemu. Moja mami se je z menoj zelo namučila, pri bratu pa pravi, da čeprav je bila šivana in je bil brat pol kile težji od mene, da bi tisti dan še lahko šla rodit. V sorodstvu so dobili pri bratrancu tretjega otroka in je rekel bratranec, da je bilo tako hudo, da če bi bilo tako v prvo, da bi verjetno samo pri enem ostala, tako da...vse je lahko drugače, kot si zamislimo user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 9565
27.8.2007 9:59:10   
dorotea
IZVIRNO SPOROČILO: duskamb

Mislim, da je dojenček še zmeraj lepši dogodek kot poroka.
Midva čakava tretjega user posted image , poročena pa nisva in naju to sploh ne briga.

To je pa sigurno res...dojenček je nekaj nepopisno lepega. Sicer čakamo prvega, ma že sedaj vem da je tako!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9566
27.8.2007 10:02:25   
dorotea
Nana27, saj res da se lahko zaustavi, ma jaz ne bom mislila na to...če bo bo...takrat bom itak sam na to mislila, da pride zdrava ven...zdaj pa rada razmišljam, da bo porod normalno tekel, pa tudi če bo daljši, kot je verjetno prvi vedno! Dusca ti si pa res srečka!

(odgovor članu dorotea)
Neposredna povezava do sporočila: 9567
27.8.2007 10:04:32   
ašun
Doroteja jaz pa mislim, da si nič ne zasluži. Niti telegrama. Škoda denarja za tako cvetko. Delaj se, kot da nič ne veš. Ko se boste srečale pa poglej začudeno v njeno roko in jo vprašaj "kdaj si se pa ti poročila?"

(odgovor članu dorotea)
Neposredna povezava do sporočila: 9568
27.8.2007 10:08:57   
emaa
Punce samo, da vam povem glede buškice. Ona je v Postojni, Gaja na EINT v LJ, po porodu so ugotovili, da ima nezrela pljučka (za cca 32 tednov) in so jo peljali v LJ. Je na kisiku, lepo napreduje, je že jedla po flaški. Buškica čaka na odpust in sprejem v LJ, da bo bližje svoje punčke. Ko bo v redu, bosta na oddelku in od tam bosta šli domov, kar bo 1,2,3. Očka ji vsak dan pridno poroča in nosi slikice. Tako, da je bil porod nujen, saj bi drugače Gaja v maminem trebuščku zaspala, tako pa jo bosta kmalu peljala domov. 

(odgovor članu ašun)
Neposredna povezava do sporočila: 9569
27.8.2007 10:13:04   
dorotea
Joj buškica! Samo, da je zdaj vse v redu, da mala napreduje, pije in da bo hitro v maminem objemu! Verjamem pa da ji je težko in močno stiskam pesti zanjo in za Gajo!user posted image user posted image user posted image zanje!

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9570
27.8.2007 10:18:45   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nana 27

Duska, ti srečnica user posted image  Kaj je recept? Si rodila pred ali po PDP?

Pravzaprav, nevem kaj je recept. Mogoče mojih 87 stopnic doma (tako vsaj trdi moja mama) saj grem po njih včasih več krat na dan - čeprav sedaj že zelo počasi, ker se do tretjega nadstropja že zelo zasopiham.user posted image

Prvič sem rodila v 2,5 urah od razpoka mehurja, s tem, da sem popadke dobila šele v porodnišnici (umetne). Hčera je bila 16 dni pred PDP, velika 51cm, težka 3.660 g. Ampak je prišla na ta svet s čelom in noskom naprej in sem bila zelo raztrgana in  zelo zašita (šivanje pa je bilo AUUUUU...)
Pri sinu mi je prav tako prvo odtekla voda, popadki so začeli skoraj hkrati in takoj na dve minuti. V porodnišnici sem bila celih 50 minut in sem že dobila malčka. (v eni uri od razpoka mehurja). Rodil se je 4 dni po PDP, velik 51cm, 4.240g - BREZ ŠIVA!!user posted image user posted image user posted image  Upam, da bo tokrat res ponovno zelo hitro in da ne bo kakšnih zapletov. Na srečo sem doma kar blizu P. Rešilci so pa parkirani cca 200m od našega bloka. Nazadnje so prišli v 3 minutah po klicu.

Zato punce - porod je lahko tudi lep. V vsakem primeru pa pozabiš v trenutku, ko vidiš dojenčka.

(odgovor članu nana 27)
  Neposredna povezava do sporočila: 9571
27.8.2007 10:22:11   
Anonimen
BUŠKICAuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9572
27.8.2007 10:34:10   
nana 27
Buškica in Gaja, user posted image user posted image user posted image   Duska, zdaj sem šla še jaz naše stopnice štet user posted image  Ti praviš, da jih imaš 87..pri nas jih je 32. Bom še več hodila gor in dol, da še meni kaj pomaga user posted image  Tole glede šivanja me zanima, ali se je v drugo babica pri porodu kaj posebej trudila, da nisi bila šivana ali je bilo vse odvisno od tega, kako se je user posted image  nastavil pred iztisom.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9573
27.8.2007 10:40:24   
dorotea
Ueee, mi imamo sam 10 stopnic!user posted image user posted image

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 9574
27.8.2007 10:46:58   
Anonimen
Kaj jaz vem, če se je babica kaj bolj potrudila. Vse je bilo tako hitro. Pri tretjem tiščavniku je bil malček z glavo ven in se je tudi že drl, čeprav je bil ostali del telesa še na pol poti. Res pa je, da je imel kljub teži lepo okroglo in ne preveliko glavico.

(odgovor članu nana 27)
  Neposredna povezava do sporočila: 9575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  381 382 [383] 384 385   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  381 382 [383] 384 385   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?