|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: aprilčice
22.8.2007 20:33:24   
Jo@n
Ojla punce, kako ste?
Midva sva iz dneva v dan v bolj user posted image  veselem pričakovanju, po malem tudi testirava, kako nama paše novo ime "mami" in "ati" user posted image  user posted image

Moj glavobol je danes povsem minil, kakšnih posebnih težav nimam (moram potrkati), zvečer sem prej utrujena... Le danes me nekam čudno praska grlo user posted image

Še ena posebnost:  kadar odprem hladilnik, dalj časa premišljujem, kaj naj jem in česa raje ne, in obiskane internetne strani so popolnoma zamenjale vrstni red... in pogostost obiska user posted image

Do prvega pregleda, ki bo 10.9. pa še zbirava ideje, kako povedati staršem. Do sedaj so ideje o dudi/copatkih, knjigici o dedkih in babicah, majici z napisom ali pa voščilnici s slikico UZ. Če ima kakšna izvirno idejo, naj jo kar pripiše, saj bo to prvi vnuček in se bodo bodoči stari starši ob novici povsem raznežili... Nimamo pa v prihodnjosti nobenih rojstnih dni, da bi novico lahko nekako preikrila v darilu...

Zanima me še, ali katera ve, če se pri prvem pregledu in vaginalnem UZ (bo 8. teden) dobi tudi slikico za domov?

Uživajte kolikor se le da in lepo user posted image .

Jo@n

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 376
22.8.2007 20:38:37   
Anonimen
Živjo Jo@n.

Midva sva obema staršema povedala tako, da sva lepo v darilce dala bele copatke+dudico in slikco UZ ki jo boš sigurno dobila če boš kaj rekla, jaz sem rekla in sem jo dobila, jo skopirala in dala zraven darilca. Oboji starši so bili presrečni, ker bo tudi z naše strani to prvi vnuček (seveda upam na vse najlepše). Pa ko jim je mož dal darilce je samo rekel "dedi, babi" in je bla odlična fora, res.
Drugače pa slikico boš 100% dobila, samo reci da jo želiš.
Vse najlepše ti želim in seveda čestitke user posted image .

Vesna

(odgovor članu Jo@n)
  Neposredna povezava do sporočila: 377
22.8.2007 21:29:08   
resnično srečna
...pozdravljene...

...no evo...pa sem bila danes malo produktivna in tako imam pregled 04.09...takoj ko gospod doktor pride z dopusta....sem se pa nasmejala sestri...telefoniram....se predstavim...povem, da mi je gospod vodil nosečnost že 15 let nazaj in da imam tudi sedaj željo po tem...pa ona prav resno vpraša: A ste naša pacientka?...Pojasnjujem:"ne gospa, ker je gospod med tem postal privatnik ampak imam sedaj spet željo po tem, ker vem da obvlada in  ne teži,  ne komplicira, ne ustrahuje"....in ona spet: "Nič ne vem da bomo kaj novega jemali..."...he he...samo nasmehnem se in rečem: Kaj pa samoplačniško?...in gospa takoj: Ja, seveda...ni problema...03.09.se vrne doktor z dopusta...bi vam 04.09. odgovarjalo?...

...pa sem dobila lekcijo...kaka nostalgija....kaka privrženost....samo denar odpira vrata...

...in tako se spet ponovno sprašujem, zakaj vraga roditi otroka v ta svet materializma, nenehnega boja in vse večje konkurence...

...mar nisem na nek način egoistična, ko hočem v naročju spet držati malo štručko....se smejati odkritosrčnosti otroka in uživati v vsakem njegovem napredku...njega pa potem čaka samo borba...

...whatever...ne bom vas zamorila...ampak včasih me še vedno obdajo take misli...

...drugače pa pri meni slabost še vedno vsk dan...pa naj jem ali ne...sedaj pa me je začela boleti še hrbtenica...preveč dela in preveč sedenja...

...pinka 1...zate držim pesti, da zadevo obdržiš in upam, da bo vse ok...včasih je konec dober, kljub slabemu začetku....

...jo@n...slikico zagotovo dobiš...če so jih dajali pred 15 leti, ni vrag, da je ne dobiš tudi sedaj...če imaš s seboj prazen CD pa so nekateri celo tako prijazni, da ti nanj "zapečejo" tudi celoten ultrazvok kot filmček...ne vem pa, če imajo vsi tako zmožne aparature....ali pa se pač nekaterim ne ljubi....

...v moji službi se nekako lenarit ne da...tako da je moj najdražje že nekaj dni hud name, ker preveč delam....ampak jaz enostavno ne morem nekaj obljubiti in potem tega ne narediti....in to je vrag...

...dovolj me imate za danes....lep večer in upajmo, da jutri spet ne bo dežja...

...pip...

She
May be the face I can't forget.
A trace of pleasure or regret
May be my treasure or the price I have to pay.
She may be the song that summer sings.
May be the chill that autumn brings.
May be a hundred different things
Within the measur

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 378
23.8.2007 7:44:48   
malamalinca
KU-KU, dobro jutro mamice,
no danes sem pa jaz ta prva in naj zaželim vsem en lep prekrasen dan.

Mojih nosečniških znakov, razen bolečih prs, še vedno ni in ni, ali pa sploh nimam časa premišljevat o njih saj sem 100% zasedena z drugimi stvarmi.Tako na kakšen popoldanski spanec sploh pomislit ne morem, saj greva z možekom direkt iz službe po malega k babici, potem domov in takoj v gozd na sprehod z otroci in pesom, po tem malo igre in branja, malega spati in od 20.00 do 23.00 učenje za izpit iz financ, ki ga imam naslednji petek.In tko vsak dan, že en mesec.
Hvala bogu, da je ta velik sin že star 11 let in se vse sam poštima in mi ful pomaga.No tudi možek je ful priden, saj večinoma on vodi gospodinjstvo.Brez tako pridnih otrok in partnerja bi bilo nemogoče usklajevat otroke, službo in študij.
user posted image user posted image user posted image  za moje fante in user posted image user posted image user posted image  za vas, moje dame.

Moji fantje in mala princeska so moj največji zaklad!

(odgovor članu resnično srečna)
Neposredna povezava do sporočila: 379
23.8.2007 7:52:43   
tasyo
Malamalinca, to je pa res lepo slišat, da ti tvoji fantje tako pomagajo!user posted image  Moram priznat, da je tudi moj mož priden in me poskuša razvajat, sam veliko dela, tako da pride žal bolj pozno domov...
Pinka1, močno močno držim pesti, da je vse v redu!!!! Upam da boš po pregledu sporočila veselo novičko! Vsekakor pa sedaj vse ostale stvari na stranski tir in počivaj! Veš, nas je kar nekaj na Dabrostonu, pa je vse ok, tako da le pozitivno misli!
Aja, za statistiko pa - stara sem 28 let, kje bom rodila, pa še ne vem. Trenutno sem še posavka, ampak do rojstva se bom (upam) že selila v NM, tako da ne vem...

(odgovor članu malamalinca)
Neposredna povezava do sporočila: 380
23.8.2007 8:02:22   
simvir
Dobro jutro user posted image !

Pinka1 Upam, da se vse srečno izteče. Držim pesti zate. Pa sporoči kako je bilo na pregledu.

Kako povedati staršem za nosečnost pa: mi nismo bili nič izvirni, zdaj smo pač povedali, da bo Nejc dobil bratca ali sestrico.

Zjutraj sem spet bruhala, upam da to ne bo ratala stalna praksa.

(odgovor članu resnično srečna)
Neposredna povezava do sporočila: 381
23.8.2007 8:48:14   
Anonimen
Dobro jutro nosečke še od mene user posted image

No pa nas je zgleda že kar nekaj v službi. Joj dons sem pa tko slabo spala, prov brez veze spanec res, tko da komaj čakam da pridem domov da mal zadremam user posted image . No jaz imam to prednost ker sva zaenkrat z možem še sama in najina pikica v bušiju seveda, in zato je vse lažje ker imava več časa, hihi.

Pinka1 nujno sporoči kako je bilo na pregledu....sem zlo mislila na tebe in držim pesti na najboljše user posted image

Hmmm, zdej pa najboljš da si grem nardit eno belo kavico da mi motor zalaufa user posted image user posted image

Cmook vsem,
Vesna

(odgovor članu simvir)
  Neposredna povezava do sporočila: 382
23.8.2007 9:03:32   
pinka1
Punce hvala za lepe želje, zlate ste.

Čez noč spet ni bilo nič izcedka, ampak tudi včeraj je bilo tako, potem pa popoldne spet. Tak da si kar ne upam nič več želet.

Pregled imam tak šele v ponedeljek in do takrat bodo zadeve itak že bolj jasne al v eno al v drugo smer.

Tudi dopust sem prestavila in sploh ne vem ali bomo šli ali ne, vse bo odvisno od dogajanj v naslednjih dneh.
Pri sebi si mislim, da če ni pikici usojeno, da naj gre naprej, ker tole čakanje me ubija...ko ne vem al bo al ne....

Meni G Dabrostona niti omenil ni....pa vidim, da ga kar nekaj od vas jemlje.....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 383
23.8.2007 9:09:08   
zokica
jaz imam rok 26. aprila zdaj bi naj bila v tretjem tednu.ravno danes zjutraj ko sem šla na vodo sem imela zraven izcedka malol krvavo (ravno toliko da se opazi da je krvavo) .je to normalno?user posted image

(odgovor članu tejč29)
Neposredna povezava do sporočila: 384
23.8.2007 9:40:09   
Anonimen
zokica najprej čestitke, jupiii, vedno več nas je user posted image .
Pa še tole, če se ti izcedek ne umiri, nujno pojdi h ginekologu, da te pregleda in bo on z vaginalnim pregledom ugotovil ali gre za krvavitev ali je samo kakšno vnetje in boš dobila svečke kot jaz.
Vsekakor pa nam poročaj kako si.

Vesna

(odgovor članu zokica)
  Neposredna povezava do sporočila: 385
23.8.2007 10:06:16   
malamalinca
pinka1 zakaj boš čakala na ginekologa do ponedeljka? Ko sem jaz imela take težave sem bila že zdavnaj na urgenci.Tako, da ti priporočam, da pejt na urgenco, te bodo pogledali in boš kmalu vedela na čem si.
Ali čutiš ob krvavitvi mogoče še kakšno špikanje zraven? Res, pejt na urgenco in to čimprej, če ne drugega boš dobila vsaj dabroston ali kaj podobnega.Meni so to takoj dali.

zokica, dobrodošla med nami, želim ti lepouser posted image in ti zraven povem še to, da si glede na to, da imaš PDP 26.4.2007 po mojih izračunih v 6.tednu in ne v tretjem.
Nosečnost po tednih se računa od prvega dne zadnje menstruacije dalje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 386
23.8.2007 10:17:32   
pinka1
Malamalinca. Ko sem v torek popoldne dobila izcedek, sem takoj klicala dežurnega G in zato sem se včeraj šla pokazat.
Pa so mi rekli da zaenkrat ne zgleda nevarno, na UZ se vidi lepo gestacijska vrečka in kontrola spet v ponedeljek. Tak da sem bila pri G in mi niso nič dabrostona omenjali. Verjetno zato, ker se mi obarvan izcedek pojavlja pomešan med belim tokom in ne kot sam izcedek.

Rekli so, da pomagat mi itak ne morejo, da kar bo pa bo.

Neposredna povezava do sporočila: 387
23.8.2007 10:47:25   
Ketrin
Pinka1 držim pesti! Zdaj počivaj in misli na najboljše.... Saj bo!
Meni je tudi G. na prvem pregledu rekla, da tam do 10 tedna ne morejo kaj dosti pomagati in da je več ali manj prepuščeno naravi. Jaz sem imela novembra SS in sem se tudi sekirala in jokala. Potem pa si rečeš, da je res bolje tako, kot da so potem komplikacija....

Ampak! Sem prepričana da pri tebi ne bo tako!!!! Pobožaj bušija, stisni k sebi svojega prvega user posted image  in user posted image ! Pa bo takoj lažje!!!!

Drugače pa punce moje, očitno je res tole kar piše na RR koledarčku, da se v 7. tednu slabost stopnjuje. Meni je vsak dan po malem slabo, zjutraj tudi bruham. Ampak še vedno pravim: če bo tako da konca 1/3 bo super. To pa je še malo, ne souser posted image  moje! Veste kok bo to hitro okoli. Tudi prve preglede bomo dočakale. Jaz ga imam že v sredo, pa se mi je takrat 3 tedne nazaj zdelo, da ne bom prilezla do tja!!! Pa evo nas!!! user posted image

Skratka bodite pridne in lepo se imejte.

P.S. Čestitke vsem novim user posted image  

(odgovor članu pinka1)
Neposredna povezava do sporočila: 388
23.8.2007 11:01:56   
KatyMM
Pinka, vem kako ti je hudo. Sem dajala isto skozi decembra in vem, kako je težko. Najtežja je pa negotovost in čakanje. Držim pesti, da se izteče dobro.

A ste ve tudi tako hudo lačne? Saj ne rabim veliko, da sem potem spet sita, ampak sem potem tudi zelo hitro spet lačna. Me je kar strah, da ne bo ta lakota kar trajala in trajala. Bom postala kot en slon.

Nekje sem prebrala, da je priporočljivo piti Donat. Ve, kakšna kaj o tem...zakaj in kdaj sploh ga piti?

Uživajte kljub bolj turobnemu vremenu. lp, K.

(odgovor članu Ketrin)
Neposredna povezava do sporočila: 389
23.8.2007 11:02:29   
sinskaT
Moja ginekologinja je pa ravno na dopustu, tako da se ne morem naročit na 1. pregled. Sem v 5.tednu, kdaj je najbolj priporočljivo, da greš na pregled?lp

(odgovor članu Ketrin)
Neposredna povezava do sporočila: 390
23.8.2007 11:05:57   
sinskaT
No sem že izbrskala odgovor, na noseč. koledarčku kaže nekako 6.-7. teden 1. pregled. Saj bo kmalu, čeprav se mi dnevi že kar vlečejo, dokler mi G ne pokaže pikice in da bije srček, sem kar malo v skrbeh. Pa saj je to normalno a ne, user posted image moje? 3dni v tednu smo najsrečnejše na svetu, 4 dni pa najbolj zaskrbljene bodoče mamike user posted image .

(odgovor članu sinskaT)
Neposredna povezava do sporočila: 391
23.8.2007 11:11:31   
malamalinca
pinka1, nisem vedela, da si že šla k zdravniku.Tudi jaz mislim, da je vse ok.Jaz sem dvakrat na začetku krvavela in dvakrat donosila dva zdrava fanta. So bili pa pri meni poleg krvavitve prisotni tudi krči, zato sem jaz dobila dabroston.V katerem tednu si?

(odgovor članu sinskaT)
Neposredna povezava do sporočila: 392
23.8.2007 11:35:42   
zokica
user posted image  kaj pa na primer, če vem, kdaj naj bi se oploditev zgodila?zadnji dan prve menstruacije je bil 21. 7., spolni odnos, ko sva se za to odločila in se je prijelo je bil 5.8. kako se zdaj to izračuna?moja ginekologinja pride v ponedeljek z dopusta. bila sem pri osebni zdravnici, odprla mi je bolniški stalež, rekla mi je da imam rizično nosečnost. kaj torej lahko počnem in kaj ne?user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 393
23.8.2007 11:38:52   
pinka1
Malamalinca. Ne morem rečt, da imam krče, sam tak nek čuden občutek v trebuhu. Mogoče so vse to živci. Kaj pa vem. Ko slišim tvoje besede imam kar upanje - saj veš, le to umre zadnje. Kakšne krče pa si imela?

Sem v 7. tednu.

Katy MM hvala za lepe želje.

Zdajle sem v službi, ker mi je G rekel, da z ležanjem ne morem preprečit nič, ampak sem čist psihično in fizično uničena, tak da bom šla počasi ležat domov k mojemu, na žalost bolnemu sineku. Še dobro, da imam varstvo.

Neposredna povezava do sporočila: 394
23.8.2007 11:47:47   
tasyo
Oprosti pinka1, ampak meni se zdi tale tvoj G prekleto čuden. Če imaš težave in po malem krvaviš, bi morala bit doma in počivat, ne pa v službi! In če se izcedek ne pomiri, bi šla jaz na tvojem mestu na kontrolo pred ponedeljkom! Sicer pa še vedno stiskam pesti zate in upam na najboljše!

(odgovor članu pinka1)
Neposredna povezava do sporočila: 395
23.8.2007 11:55:21   
tasyo
Zokica, kakorkoli, nosečnost se šteje od prvega dne zadnje M, torej pri tebi od 21.7.

Za našo statistiko pa, stara sem 28, zaenkrat še Brežičanka, ampak se bom drugo leto (upam da pred porodom) selila v NM, 1. nosečnost

(odgovor članu tasyo)
Neposredna povezava do sporočila: 396
23.8.2007 11:58:58   
Anonimen
Se popolnoma strinjam s tasyo.
Jaz sem bila tri dni na bolniški zarad izcedkov ki so se sedaj hvala bogu normalni.

(odgovor članu tasyo)
  Neposredna povezava do sporočila: 397
23.8.2007 12:07:46   
pinka1
Problem je, ker je moja G na dopustu in pride v ponedelje in se nobeden ni kaj preveč ubadal z menoj.

Moja bi me ziher dala na bolniško. Sicer se pa ravno odpravljam domov počivat, zaenkrat ni izcedka že od včeraj popldne in upam na najboljše.
Javim kako in kaj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 398
23.8.2007 12:09:57   
Anonimen
pinka1 sicer pa pokliči splošno zdravnico in ji povej problem in te MORA dat na bolniško. Pika!!!!
Tako sem naredila jaz.

Jaz niti pomislila nisem na službo, ker mi trenutno moja pikica pomeni NAJVEČ!!!
In je ni stvari na svetu, da bi ogrožala svojo nosečnost.

Trenutno je pa na žalost oz. mojo srečo SLUŽBA NA ZADNJEM MESTU!!!

Zdej pa čist odvisno od posameznico kaj ji bolj pomeni!

< Sporočilo je popravil Vesnyca -- 23.8.2007 12:15:51 >

(odgovor članu pinka1)
  Neposredna povezava do sporočila: 399
23.8.2007 12:10:33   
Anonimen
user posted image  aprilčice,

najprej pozdravljam vse nove aprilčice in jim želim lepo nosečnost.

Pinka1, jaz bi na tvojem mestu šla na urgenco. Tako sem storila jaz v prejšnji nosečnosti, ko se mi je pojavil tak izcedek in mi je tamkajšnja G rekla, da naj bom na bolniški do pregleda pri svojem G. Za sabo imam dve uspešni nosečnosti, pri katerih sem na začetku (8-9 teden krvavela) in pa eno neuspešno nosečnost, ki se je žal končala s SS. Držim pesti, da se pri tebi srečno konča user posted image

KatyMM, Donat je priporočljiv iz več razlogov. Če imaš probleme z zaprtostjo, vsebuje magnezij, ki je dober za nosečnice, meni pa predvsem pomaga pri zgagi (ta se mi je pojavila v prejšnji nosečnosti okoli 20 tedna do konca nosečnosti).

Lep dan še naprej ... oglasim se vam spet drugi teden, ker gremo jutri na morje ... komaj čakam user posted image

Anonimna 6 user posted image

(odgovor članu tasyo)
  Neposredna povezava do sporočila: 400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?