Alina_alin
|
Spet jaz. Naraščaj, ni kaj - sem pa potem opazila, da je vrsto napak v tekstu, prehitro tipkam, pa potem ne grem preverjat teksta ali so kakšne napake. Ups. Žirafa , si pa tako lepo napisala, kaj se je videlo na UZ. Je to sploh možno, da se je videlo, kak lupčka daje...ful dobro. Dajica, tudi jaz sem gledala to oddajo. Kako majčkeni novorojenčki, tako nebogljeni. Me je kar stiskalo, sem samo pomislila, še dobro, da smo že mimo 24 t. Nayya in naraščaj, glede telovadbe: jaz imam dvd od Vzajemne. Če ga katera hoče, naj mi pošlje naslov na ZS. Sicer priznam da sem lena in še se niti enkrat nisem lotila. Sem ga pa ravno danes prilvlekla iz omar, kakor sem si pa pred časom pripravila knjigo z vajami od Kuharjeve: Priprava na porod. Slednjo knjigo ful priporočajo. Proti koncu 1. sem telovadila po njej, porod je šel še kar hitro, sicer ne vem ali po zaslugi telovadbe. Vprašajte me jutri, ali bom kaj potelovadila . Stekleničke,dude: imam Aventove stekleničke (malo in eno veliko) od 1. , sem kupila samo cuclje sedaj nove - številko 1 dva in številko 2 dva. Dudo sem tudi eno kupila - Nukovo. S stekleničkami - Avent sem bila zadovoljna, ne vidim razloga, da menjam. Dude pa so mi tudi Nuk bile najboljše - sicer nismo sprobali drugih - ampak Aventove dude npr. so drugačne oblike, niso tako zaukrivljene, da bi se prilegale ličkom okrog ust. In potem, ko vleče, (ker je ravna tista površina zraven cuclja), se v ličnice naredi taka rdeča črta na vsaki strani. Saj vem,d a zgine, samo vseeno. Tako sem opazila pri drugih dojenčkih. Sigurno pa še imajo kake druge dude poleg NUKa, ki so tako "zaukrivljene". Saj ne vem ali sem dovolj jasno napisala, glede teh dudik. Slabokrvnost - na prvem pregledu sem imela 125, v 2.trimesečju mi je padlo na 106. In sem dobila sirup. Zdravnica je rekla, da nekje pri 105 predpišejo dodatek. Mi je pa rekla, da ne bova čakali, da ga bo kar predpisala. Kaj čem, pridno ga pijem zjutraj skupaj s C vitaminom. K sreči mi ne povzroča stranskih učinkov. Vsaj opazim jih ne. Mi je pa veliko bolje ta sirup, kot pa tablete žvečljive,ki sem jih imela v 1. . Po tistih tabletah sem imela zobe čisto črne. Mi je zobozdravnik takoj potrdil, da je to od železovih tablet. Tak da, če boste rable, svetujem, da povprašate, da vam predpišejo raje sirup. Je oboje na recept. Sicer si pa pridno stiskam vsak dan pesin sok. Sadja pa itak pojem ful. Ni mi jasno, kako to, da mi zmerom železo tako pade. Pa res pojem dosti C vitamina, zelenjave, mesa. Sem brala, da eni organizmi pač ne absorbirajo železa tako dobro, kot drugi; kljub temu, da ga dobijo v telo. Kozmetika: nabavila bom trdo milo, mandljevo olje iz lekarne za pregibe, alkohol za popek, gazice za popek čistit, vata navadna za nego, palčke za ušesa- otroške, Bebival za ritko, pa obvezno zase Lanolin kremo- za bradavice in blazinice za dojenje, Vir vložki, mrežate hlačke. Scubadiver: pa pridi v MB, se dobiva na srečanju novembrk, če ostale Ljubljančanke štrajkajo Meni pa vedno bolj otrdeva trebuh. Malo dlje sem na nogah, ali malo daljši sprehod in že čutim. Očitno se mi pozna, da nisem tako fit kot v 1. - verjetno me emšo daje? Pijem pa Magnesol 1-2 na dan. Kako je kaj sedaj z vašim otrdevanjem, tiste, ki ste navajale te težave - se stopnjuje ali je enako kot pred časom? Zdaj pa je res že čas, da se premaknem v horizontalo. Nočko
|