Anonimen
|
jutro! evo pa vseeno nisem šla v P. sem počivala in jamrala in vstajala in lulala in vse živo v umetniškem stilu nasedlega kita na obali Severnega morja, ki žalostno gleda in čaka, da ga rešijo; ampak v P pa nisem šla. Možek prihaja danes, pa bo vsaj psihično bolje, za par dni. (ker potem spet mora it, zato) včeraj pri G se mi je ponovno zgodilo to kot pri prvi nosečnosti - sja veste tiste ki ste iz Lj, daje CTG in svetovanje v istem prostoru... No in jaz ležim tam (jasno v stilu nasedlega kita) poslušam srček, in na svetovanje pride ženska, ki - so jo z Metelkove poslali brez napotnice na ginekološko, ker je baje ne morejo vzet pred koncem septemnbra, in je reva obupana prišla tja, da praša kaj naj naredi, ker je 7 tednov noseča in hoče splavit. OK boste rekle zdaj to ni tema za naše klepete, me noseče itd. Ja res, težko je to poslušat ko ravno zraven utripa srček mali, ampak pomislite kako je bilo pa tej ženski? Pismo povsod okrog nje nosečnice, mjo pa pošiljajo sem in tja, ker ji en kreten v ZD noče izdat napotnice... No in potem ji sestra razloži, da MORA imet napotnico, da naj gre kar nazaj in pove, da jo MORAJo po zakou vzet v roku enega tedna, in ona v solzah reče hvala oa oprostite in gre. Sestra pa pride k meni, gleda CTG in hkrati komentira, kako, da če nočejo delat splavov (zdravniki) naj to povejo direktno oz. naj se naredi zakon, ne pa takole, da kar mutijo... In govori in govori na to temo, jaz pa se smehljam in čakam da bo konec.... Evo že tadrugič skoraj ista situacija..... Mislim, ala im vera, res je Leonišče staro in ni prostora ampak a mora bit res svetovanje pa CTG skupaj????? Mislim mene npr. take stvari ful zrukajo, ker se pač znam postavit v kožo drugega, čeprav morda ne odobravam njegovih dejanj ali izbir, ampak, priznati morate - mučna situacija. No tako. sem se skašljala. Spala sem relativno dobro, upam da danes ne bo tako vroče - nekaj so obljubljali dež, ampak meni pogled skozi okno govori malo drugače. No samo da ne bi bilo vroče. Imejte se! Bom poskusila bit doma če bo le šlo. eh sem pozabila - včeraj sem za hčerko kupila darilce, ki ji ga bo bratec prinesel in dal ko se bosta prvič videla - ne glede da je hči stara že 9 let, se mi zdi to ena genijalna ideja za prvorojence - no pri naši, ki je že skoraj v predpuberteti je to verižica z delfinčkom. Malo tudi, da bo imela spomin na ta dan. Če je ne bo seveda zgubila. ampak to je že druga tema. A boste ve tudi takole presenetile svoje prvorojence? Zdaj sem pa res pretiravala z dolžino svojega posta, pardon.
|