Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
Toliko sem jima dolžna,čeprav nevem,zakaj 14.8.2007 22:56:59
|
|
|
|
Anonimen
|
Že od otroštva poslušam od staršev(predvsem mame),da sem jim toliko dolžna,da jim nikdar ne bom mogla vrniti.Gre se namreč za denar.Ko sem ga kdaj želela nazaj(če sem jima slučajno posodila,ali pa ga dala k njima v varstvo).A niso starši dolžni skrbeti za nas,do naše polnoletnosti?Ja,okj-razumem.Sam zdaj,ko še nimam službe,tud živim na njun račun.Moja obadva delata.In ne zaslužita ravno malo.Jaz pa tud ne trošim brezgavo. A so tudi vam starši kdaj rekli,da sta jim kaj dolžni? Moja že zdaj govorita,da če sem doma samo zaradi denarja,ker se v kratkem želim preseliti,ko dobim službo. Res me razžira to,kaj sem jima dolžna od denarja in kako jima naj to vrnem.Doma ne upam imeti svojih želja in z vsem,kar dobim,moram biti zadovoljna.Komaj čakam,da grem na svoje.
|
|
|
|
RE: Toliko sem jima dolžna,čeprav nevem,zakaj 14.8.2007 23:00:14
|
|
|
|
Marogica
|
Ti jima nisi čisto nič dolžna, razen določenega spoštovanja, ki bi ga naj imeli otroci do staršev, pa še to je odvisno, kakšne starše imaš. Finančno pa jima nisi dolžna ČISTO NIČ, saj sta te onadva "želela" in sta vedela, da otrok stane. Takšni očitki so brezvezni in predvsem otročji. Čimprej se odseli...potem ti bosta pa še rada kdaj kaj dala...
|
|
RE: Toliko sem jima dolžna,čeprav nevem,zakaj 14.8.2007 23:03:19
|
|
|
|
total
|
Mislim,da ti hočejo vzbuditi slabo vest in to deljao narobe.Normalni starši otrokom ne govorijo,da so jim dolžni in ne vem kaj,na tvojem mestu bi jim povedala kaj si misliš.
|
|
RE: Toliko sem jima dolžna,čeprav nevem,zakaj 14.8.2007 23:11:00
|
|
|
|
Anonimen
|
Nič jima nisi dolžna res ne. Moja dolžnost mamice je, da je za otroka poskrbljeno, če bo v težavah, bo pri meni dobrodošel. Kajti to je moj otrok, jaz sem ga nosila v trebuhu 9 mesecov in ga tudi rodila. Če je le možno, se čimprej izseli, v takem razmerju res ni vredu živeti sploh zaradi otroka.
|
|
|
|
RE: Toliko sem jima dolžna,čeprav nevem,zakaj 14.8.2007 23:12:56
|
|
|
|
Anonimen
|
Koliko pa si stara?
|
|
|
|
RE: Toliko sem jima dolžna,čeprav nevem,zakaj 14.8.2007 23:15:18
|
|
|
|
rija
|
Jesus, naj se mi jezik posuši, če bom kdaj svojemu sinu rekla, da mi je kaj dolžen... Mater, pa kaj je s folkom Svašta...
|
|
RE: Toliko sem jima dolžna,čeprav nevem,zakaj 15.8.2007 6:19:20
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz anonimno čisto razumem.... Moja mam je ista in ima čisto iste očitke. Včasih je znala celo očitat, da mi hrano daje. Ampak jaz sem se že utrdila in me več ne prizadane.....
|
|
|
|
RE: Toliko sem jima dolžna,čeprav nevem,zakaj 15.8.2007 6:52:19
|
|
|
|
Lunca1
|
Meni niso nikoli očitali kaj takega, mi v bistvu dostikrat še zdaj mami kupi kaj za tamalo, moj je pa stalno poslušal, da nja prispeva kaj za gospodinjstvo, pa čeprav je v bistvu takrat živel pri meni. Meni se je zdelo butasto. Po eni strani jih sicer razumem, ker nimata ravno najboljših pokojnin, samo takrat je bil še študent.
|
|
|
|
RE: Toliko sem jima dolžna,čeprav nevem,zakaj 15.8.2007 8:03:44
|
|
|
|
paris
|
Vse sorte starši so ja. Taki, ki radi očitajo denar, pa taki, ki mislijo, da so si naredili otroke zato, da jim bodo celo življenje na uslugo kadarkoli, pa taki, ki vse dajo, pa potem očitajo, pa taki, ki jih je treba klicat petkrat na dan- saj so vendar njihovi otroci, pa, pa, pa ........... Ampak na srečo tudi otroci enkrat odrastejo, imajo svojo pamet in svojo voljo. In vsi ti otroci se lahko osamosvojijo, če hočejo, gredo od doma, si sami zaslužijo za svoje življenje, in ja, potem ga ni starša, ki bi jim lahko še kaj očital, tako preprosto je to.
|
|
RE: Toliko sem jima dolžna,čeprav nevem,zakaj 15.8.2007 8:33:22
|
|
|
|
Anonimen
|
Zdaj,ko živite stran od staršev,z svojo družino-morate svojim staršem dajati kakšen denar od plače?Pričakujejo to?
|
|
|
|
RE: Toliko sem jima dolžna,čeprav nevem,zakaj 15.8.2007 8:38:07
|
|
|
|
Marogica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Zdaj,ko živite stran od staršev,z svojo družino-morate svojim staršem dajati kakšen denar od plače?Pričakujejo to? Ne, vsaj moji starši tega niso nikoli pričakovali...prej obratno, čeprav sta oba penzionista, mi ga pri mojih 41-ih še kdaj data oz. nam kaj kupita.
|
|
RE: Toliko sem jima dolžna,čeprav nevem,zakaj 15.8.2007 8:57:53
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Zdaj,ko živite stran od staršev,z svojo družino-morate svojim staršem dajati kakšen denar od plače?Pričakujejo to? O moj bog Ne, itak da ne. Groza od staršev. Jaz mamici sicer dostikrat kej kupim, ampak to zato ker sama hočem, ker vem da nima, ne pa zato k bi mi rekla da naj ji Oprosti če tvoji starši pričakujejo da jim boš nakazovala"preživnino"so pa resnično mahnjeni.
|
|
|
|
RE: Toliko sem jima dolžna,čeprav nevem,zakaj 15.8.2007 9:24:57
|
|
|
|
Anonimen
|
Čimprej se odseli...potem ti bosta pa še rada kdaj kaj dala... tako bi bilo pri normalnih straših. moja tašča je cel čas govorila, koliko moj mož stane. izračunala je, da je zanj dala 500takratnih mark na mesec, v času njegovega študija in da to vse skupaj znese tri miljone. pozabila pa je na to, da je zanj dobivala socialno pomoč in otroški dodatek, kar pomeni da ga je v celoti šolala država. medtem ko je ona ležala na miljonih doma, je imela obraz it fehtat na socialno. takrat pač niso tega preverjali. in ko se je odselil od doma, je odnesel samo oblačila. skupaj živima 5 let, pa mu ni dala ene stvari za stanovanje. medtem, ko moja mama ne ve več kaj vse bi nam dala. Sedaj je tašča prizadeta, ker se ne vidimo nič, vnukinje ni videla že od februarja. jaz sem kar nekaj časa pritiskala na moža za stike, ker je le njegova mama, sedaj sem pa odnehala. ja kdo bo pa ob vsakem obisku poslušal, koliko je on njo stal. enkrat sem ji tud rekla, da še nisem slišala, da bi nekdo sešteval koliko je porabil za otroka na mesec. otrok ni sam izsilil življenje, ampak sem si ga jaz zaželela in za hčerko bom naredila vse kar je v moji moči- tako kot moja mama zame. tudi mož pravi, da nikoli ne bi mogel bit do hčerke takšen kot je bila tašča do njega. ni imel nobene ljubezni, pravi da je zrastel kot samorastnik in hvala bogu, da je v življenju uspel in ne propadel. pa še to, tašča se je zanj trudila 7let....a ni to grozno....tako dolgo se trudiš zaotroka, potem ko pa ga dobiš, pa ti je eno veliko breme.
|
|
|
|
RE: Toliko sem jima dolžna,čeprav nevem,zakaj 15.8.2007 9:36:03
|
|
|
|
daddy
|
Ne vem, kaj bi k temu rekel, ker mi tole preprosto ne gre v glavo. Ne, ne razumem. Takim očitkom bi lahko mrtvo hladno odvrnil samo stavek, ki me ga je učil že moj stari ata, preprosto: kar je dano, je v črno luknjo zakopano. Res, to ni nič drugega, kot načrtno zbujanje občutkov krivde, kar zelo rado vodi v znake prave depresije. Anonimna ( avtorica teme ), čimprej "popucaj" s tem. To niso nikakršni odnosi, sploh pa ne na relaciji starš - otrok.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 15.8.2007 9:37:05
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Toliko sem jima dolžna,čeprav nevem,zakaj 15.8.2007 9:47:42
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nalin RR Seveda, pa ko bo kdo od staršev na stara leta onemogel, bomo pa zanj poskrbeli. Iz dolžnosti ali za to, ker si bo otrok to sam želel?
|
|
|
|
RE: Toliko sem jima dolžna,čeprav nevem,zakaj 15.8.2007 11:21:24
|
|
|
|
natasarobi
|
Staršem dolžna? Nikoli mi niso rekli, da sem jim karkoli dolžna, pa so mi zelo pomagali - tudi finančno, pa jim v bistvu ne bi bilo treba. Prej, ko sem živela še doma, sem pač naredila, kar sem lahko, pri plači sem jim dajala nekaj malega (ni sploh vredno omenjati). To je čisto odvisno od staršev. Poznam primere, ki kaj dajo, samo za to, da lahko to očitajo in to konstantno očitajo.
|
|
|
|
RE: Toliko sem jima dolžna,čeprav nevem,zakaj 15.8.2007 12:17:42
|
|
|
|
sandra85
|
IZVIRNO SPOROČILO: natasarobi Staršem dolžna? tut meni to ne gre v glavo??? edino spoštovanje si jim lahko dolžna-denar pa vsekakor ne!!!
kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦
|
|
|
|
RE: Toliko sem jima dolžna,čeprav nevem,zakaj 15.8.2007 12:30:18
|
|
|
|
Anonimen
|
Staršem nisem bila nikoli nič dolžna. Ko pa sem stopila v prvo službo, sem jim morala dat denar za hrano in položnice. Mi je bilo pa jasno povedano, da dokler ne bom v službi, mi tega ni treba. Tud ko sem delala prek študenta, ker sem si s tistim denarjem kupila šolske potrebščine in imela denar zase, za svoja pijančevanja za vikende. Pa obleke si tud že od 15 leta kupujem sama. Da sem morala dat denar, ko sem šla v službo je bil pa z edinim razlogom, da sem videla, da je treba prvo plačat položnice, pa hrano, potem pa ostale zadeve. Da lahko začneš cenit stvari, katerim sem se prej smejala. Pri nas je bil doma tud dogovor, da če bom šparala, mi ni treba dat za mesečni strošek. Sam sem raj dala, pa je bil mir. Da pa to poslušaš že od otroštva, kot poslušaš ti....lahko rečem samo to, da najbolje je it čimprej na svoje. Me prav zanima kaj se tvojim staršem plete po glavi?
|
|
|
|
RE: Toliko sem jima dolžna,čeprav nevem,zakaj 15.8.2007 13:07:58
|
|
|
|
srki
|
IZVIRNO SPOROČILO: total Mislim,da ti hočejo vzbuditi slabo vest in to deljao narobe.Normalni starši otrokom ne govorijo,da so jim dolžni in ne vem kaj,na tvojem mestu bi jim povedala kaj si misliš. Se podpišem in tudi rekli mi niso še nikoli, da sem jima kaj dolžna.... Joj, kako je to grdo slišat.
|
|
|
|
RE: Toliko sem jima dolžna,čeprav nevem,zakaj 15.8.2007 13:10:21
|
|
|
|
srki
|
Ko sem brala članek od nati, sem se spomnila, da za položnice, predvsem vodo in elektriko, dam tudi jaz in kakšne druge malenkosti. Čeprav imam svoje gospodinjstvo, pri nas ni tega "to je moje" "to je tvoje". Nihče pa mi ni nikoli rekel, da moram dajat za stroške, za katere dajem.
|
|
|
|
RE: Toliko sem jima dolžna,čeprav nevem,zakaj 15.8.2007 18:43:33
|
|
|
|
karmy
|
moja mama ne skrbi zame že od 18 leta, in tudi ko sva poskusile po treh letih spet skupaj zaživet za par mesecev, me je hotela zasužnjit da ji bom vsak dan jaz kuhala, mama bi bila pa non stop za računalnikom... ni šans da bi kdaj to delala, in sem šla potem na svoje... da bi mi karkoli očitala to itak, in celo zahtevala denar ker mi je otroka pazila, čeprav dobiva zame otroške, ter me je vpisala kot olajšavo in dobila dohodnino nazaj itn... in denarja je dobivala več kot dovolj, vendar je hotela več in več... potem je začela da bi ji plačevala za najemnino... no ko sem končno prišla spet na svoje v 1,5 mesecih ko sem zdržala pri njej se nismo videli 10 mesecev, smo se nekak pobotali vendar samo zato ker vem da moj sin ma rad svojo staro mamo in zarad nič drugega...za nič na svetu ne grem več k njej živet, pa če crknem... ja no... da pridemo spet k izsiljevanju in dajanju krivde... v teh letih je moji mami bilo neverjetno težko dati 10 € za bencin da bi se pripeljala k nama ali pa da bi mi dala kakršenkoli denar, ni šans... če sem ji posodila denar, mi je rekla: eh sm misla da mi boš več dala.... tistega denarja seveda pol nisem več videla in podobne ****rije je delala...
|
|
RE: Toliko sem jima dolžna,čeprav nevem,zakaj 15.8.2007 18:51:24
|
|
|
|
Anonimen
|
Zdaj,ko živite stran od staršev,z svojo družino-morate svojim staršem dajati kakšen denar od plače?Pričakujejo to? Ne, ne dajem jim nič. Verjetno tudi ne pričakujejo.
|
|
|
|
RE: Toliko sem jima dolžna,čeprav nevem,zakaj 15.8.2007 18:56:44
|
|
|
|
Anonimen
|
Že od otroštva poslušam od staršev(predvsem mame),da sem jim toliko dolžna,da jim nikdar ne bom mogla vrniti.Gre se namreč za denar. Dolžna? Za kaj? Kaj tako posebnega so ti kupili na tvojo željo, da bi jim ti bila dolžna? Materialno vidim edino to možnost, da si ti zahtevala nekaj nemogočega in so oni tvojo željo izpolnili. Ampak še to je le možnost, ker so oni odrasli ljudje, ki so s svojim denarjem razpolagali samostojno. Kvečejmu so oni dolžni tebi opravičilo za takšen ponižujoč odnos. Upam, da se čim prej osamosvojiš . Samostojno življenje je zakon.
|
|
|
|
RE: Toliko sem jima dolžna,čeprav nevem,zakaj 15.8.2007 18:58:59
|
|
|
|
Anonimen
|
Moj mož ima na žalost take starše, da non stop pričakujejo, da jim bo nekaj dal. Sploh njegova mama je take sorte. Skoraj vsakič ko prideva k njim vpraša če je kaj prinesel. Prva leta ko sva živela v stanovanju ki ga je kupil njegov oče mu je moral moj ( takrat še fant ) plačevati najemnino, ker oče ni niti slišati hotel, da bi stanovanje raje odplačeval kot pa lastnim staršem plačeval najemnino. No pa še je takih cvetk. Pri moji mami je pa tud podobno oz. da se pa non stop neki hvali kaj bo kupila za vnuka, potem pa ni nič. Za poročno darilo, ki naj bi bilo nekaj za otroka, jo lovim že kar nekaj mesecev. Pa zmeraj neki izgovori. Nazadnje mi je zabrusla da če sem sama sebi odveč, naj ne težim njej, pa sem ji samo rekla če bo zdaj dala denar, tko kot mi je obljubila da sedaj 10. v mesecu pa bo. Men se je včasih za zjokat nad takimi starši.
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?