|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Smo strpni-nismo strpni ?
13.8.2007 19:11:16   
caillou
To je tukaj vprašanje ?

Zakaj mislite, da so nekateri ljudje tako nestrpni do drugačnih od sebe ? Pa naj nekdo že samo drugače obrne en stavek, ki ga je oboževana oseba prej napisala in so ji vsi ploskali in popali smajlije,  bo zaradi drugačnosti njegov post ostal brez odgovorov, ali pa dobil kakšno sladko-kislo pod nos.

Zakaj nekatere tako blazno moti, če človek nekaj sprašuje pod anonimnostjo ? Kaj je res toliko pomemben nek anonimen človek z vzdevkomuser posted image ? Koliko in zakaj toliko vam pomenijo vzdevki ? Meni osebno čisto nič in jih poznam samo nekaj (tisti, ki so non-stop on line) ?

Kako lahko zares rečete človeku, ki ga pravzaprav sploh ne poznate, da je kreten, da je neumen, da je otročji, da je nezaželjen, da je tak in drugačen,....? Pa ne mislim na izrečeno v hecu.

Ko boste naslednjič hoteli nekoga grdo napasti in žaliti, za trenutek poglejte stran, trikrat globoko vdihnite in izdihnite in pritisnite tipko prekliči. Človek tako postane strpnejšiuser posted image  .

No, pa lep pozdrav, Caillou.

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Smo strpni-nismo strpni ?
13.8.2007 19:30:00   
Anonimen
Nikoli me niso motili drugačni ljudje. In poznam veliko zelo različnih ljudi.
Motijo me ljudje ki sami sebi lažejo in na ta račun kdo trpi(običajno otroci). In takim ljudem pač napišem kaj si mislim. Pa nikoli ne napišem da je kdo neumen ali ne vem kaj. Lahko pa napišem da je nekaj kar je napisanega po mojem mnenju neumno, otročje,....da je neko dejanje nesprejemljivo. O tem pa lahko sodim oz. dam mnenje. Ker če ne sprejemaš drugačnih mnenj pač ne rabiš spraševat in "oglaševat" stvari. Kimat ne mislim nikoli, če se ne strinjam. In resnično ne razumem kako je to žaljivo. Običajno je žaljivo samo za ljudi ki se vidijo v določenem opisu.
In ne prenesem ljudi, ki pišejo o stvareh o katerih se jim ne sanja in obenem grajajo ljudi, ki pišejo preverjene informacije, ki so seznanjeni z določeno problematiko, poučeni o stvareh in vedo kaj pišejo in znajo to tudi utemeljit.

In če si pripravljen svoje življenje razkrivati javnosti, je fajn da si pripravljen tudi na kritike, pohvale, graje, nestrinjanje, zavijanje z očmi ipd.
Drugače pa bolje da ne sprašuješ.

Ne vem sicer v kakšnem svetu živite ampak, a v realnosti se vam bližnji vedno strinjajo z vašim mnenjem?  Z vašimi dejanji? Vam nikoli nihče ne pove kakšne krepke v obraz? Vas nikoli nihče ne kritizira? Vas samo trepljajo po ramenih?

No jaz bi se resnično zamislila nad iskrenostjo moje okolice da bi me samo trepljali. Jaz rabim ob sebi iskrene ljudi, ki se me "upajo" grajat, povedat mnenje, kakšno krepko kdaj spustit če delam neumnosti....hvala bogu za ljudi, ki mi pokažejo moje napake in grajajo napačna dejanja....me ohranjajo na realnih tleh ne pa v pravljici.

Očitno pa nekateri radi živijo v svoji škatlici, z roko čez oči in z čepi v ušesih. Je očitno lažje tako.

(odgovor članu caillou)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
13.8.2007 19:39:52   
Anonimen
Jaz ti bom pa kar zaploskala user posted image user posted image
Podobno razmišljam in počnem.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
13.8.2007 20:08:53   
Anonimen
Luvjutu, Karin.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
13.8.2007 20:11:05   
CeluLitka
IZVIRNO SPOROČILO: caillou

Pa naj nekdo že samo drugače obrne en stavek, ki ga je oboževana oseba prej napisala in so ji vsi ploskali in popali smajlije,  bo zaradi drugačnosti njegov post ostal brez odgovorov, ali pa dobil kakšno sladko-kislo pod nos.

Predvsem s temle se strinjam.

Po mojem mnenju je precej  odvisno kdo odpre temo.
Recimo, da se odpreta dve temi s približno enako vsebino. Eno temo odpre aktivna-stalna uporabnica, drugo pa neka manj aktivna uporabnica. Trikrat lahko ugibate, kje se bo pojavilo več odgovorov-mnenj in standardnega ploskanja, pa čeprav je tema čisto mimo in nezanimiva.

In anonimnost mene tudi niti malo ne moti. Nekatere so menda prav "alergične" na anonimne.

In spet se mi zdi, da če bi bila odprta neka občutljiva tema (varanje, nasilje) in dve različni uporabnici ("znana" in "neznanana"), bi s stalno-znano uporabnico delali v rokavičkah, drugo pa bi  spljuvali, žalili in še kaj.
Tako to je.

In še to. Ne motijo me takšni "trdi", realni.. odgovori, motijo me žalitve in še kaj.

< Sporočilo je popravil CeluLitka -- 13.8.2007 20:12:02 >

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.8.2007 20:19:50   
NevenkaP
Hja, živela anonimnost. Pa čeprav z nicki. Mislim, da je večina v real lifu veliko bolj "prijazna" in "strpna". Ampak razni forumi so lahko prav zanimiv primer za ugotavljanje, kakšna je človeška narava v resnici. Zase lahko rečem, da sem imela precej več zaupanja v ljudi, dokler nisem brala forumov.

(odgovor članu CeluLitka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.8.2007 20:30:45   
piščanc
se strinjam, da je treba najprej vdihnit, preden pošlješ post.

glede anonimnih bi pa samo rekla, da je razlog za sovražnost mogoče tudi to, da se včasih kdo heca pod anonimnostjo in napiše lažne probleme. enako velja za alternicke z malo objavami. pa različne provokacije tako naredijo.

in ja, tudi mene moti, ker če pišeš problem s svojim nickom, malo bolj paziš na resnico, ker te kmalu lahko kdo pocuka za rokav (pa ne na internetu).

iz malega zraste veliko

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.8.2007 20:31:01   
tanikaa
Piz****!!!! Že stokrat zlajnana tema.

user posted image user posted image user posted image  Evo, vidite kak sem strpna. user posted image user posted image user posted image

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu NevenkaP)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.8.2007 20:33:08   
tanikaa
Zdaj pa zares. Svoje menje oz. gledanje na to temo, sem že enkrat napisala. Mislim, da je bilo govora o homoseksualcih. In zdaj se mi res več ne da ponavljati. user posted image

V glavnem, zase mislim, da sem strpna. Včasih bolj, včasih manj. Saj vsakega kdaj zanese in tudi jaz nisem nobena izjema.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
13.8.2007 20:34:20   
Olivija
IZVIRNO SPOROČILO: NevenkaP

Mislim, da je večina v real lifu veliko bolj "prijazna" in "strpna". Ampak razni forumi so lahko prav zanimiv primer za ugotavljanje, kakšna je človeška narava v resnici.

Podobno razmišljam, če bi se ukvarjala s psihologijo, bi zagotovo kakšno raziskavo naredila na to temo.

Mi je bila danes zanimiva tista tema o tem "kaj rečeš nekomu, ki ga ne maraš". Meni do zdaj tega še nihče ni rekel v obraz in tudi jaz nisem nikomur nikoli nič podobnega rekla. Verjetno pa ne zaradi tega, ker sem vsem všeč user posted image ali obratno, zagotovo sem srečala ljudi, katerim nisem bila simpatična ali pa obratno. Pač se nismo družili, nevem pa zakaj bi si morali to izrecno povedati.

(odgovor članu NevenkaP)
Neposredna povezava do sporočila: 10
13.8.2007 20:50:13   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: caillou

Zakaj mislite, da so nekateri ljudje tako nestrpni do drugačnih od sebe ?

Jaz pa kar lepo mislim, da smo VSI ljudje NESTRPNI. In to dosti bolj, kot se tega zavedamo ali si želimo to priznati. Nestrpnost je enostavno ena izmed lastnosti človeka, mimo katere pač ne moremo. Zato je fajn, da si v življenju to čimprej priznamo in s tem živimo.

Za tiste, ki me mogoče niso razumele: nestrpen je že nekadilec, ki pravi, kako grdo je gledati žensko s cigareto v ustih, nestrpna je že mama, ki doji in jo moti, če katera mamica ne doji, nestrpni smo do lahko do partnerja, ker nas motijo določene lastnosti, ki jih mi osebno ne odobravamo......Treoj teh "nestrpnosti" je mali milijon in na vsakem koraku-samo prepoznati jo je treba.

In vedno bomo nestrpni, ker smo pač vsi(drug do drugega) drugačni.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 11
13.8.2007 20:51:39   
Anonimen

Mislim, da je večina v real lifu veliko bolj "prijazna" in "strpna".

No jaz ne. Včasih sem še bolj "kruta" v realnem življenju. Pač nerada zavijam stvari v celofan in se pretvarjam. In sovražim če se ljudje meni pretvarjajo. Bo nati potrdilauser posted image
Pri meni je tako: al me majo ljudje radi, al jim grem pa orng na k...., redki so tisti k nimajo mnenja o meniuser posted image -imam pa jst mnenje o tistih k jim grem na k....user posted image user posted image user posted image
Ne maram ljudi brez hrbtenice.

(odgovor članu NevenkaP)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
13.8.2007 20:59:31   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image karinuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
13.8.2007 21:00:15   
sonce in smeh
Men se zdi, da je tudi tako, če odpre temo nekdo "znan in popularen" je vse oh in sploh, če jo pa odprem JAZ, kot bivša.... je pa kriminal. Vsak ima drugačen način mišljenja, prihaja iz drugačnega okolja... v bistvu pa ne želim nikomur nič slabega. Le to, imejte se radi in spoštujte drug drugega. Moje poste je marsikdo razumel narobe, samo kdo me v resnici dobro pozna, lahko reče, da sigurno nisem taka kot sem bila predstavljena na teh straneh. Pa ne rečem, da se hvalim, ker se nimam za kaj. Živim le normalno življenje, ki mi je dano in ki si ga krojim sama (kolikor si ga lahko). Zato, ljudje IMEJMO SE RADI! Na tak ali drugačen način. Če se pa že ne mormo imet radi, se pa vsaj spoštujmo in življenje bo lepše. Lep večer

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
13.8.2007 21:01:19   
Anonimen
Bo nati potrdila

Točno tako. Punca na mestu. Takih ne delajo več.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
13.8.2007 21:02:57   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: nati

Bo nati potrdila

Na srečo.....bi rekli nekateriuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
13.8.2007 21:05:29   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: karin24

IZVIRNO SPOROČILO: nati

Bo nati potrdila

Na srečo.....bi rekli nekateriuser posted image

Ne ne, ne delajo jih več. Nič na srečo. Si punca na mestu.
Škoda je le, da te po tolkih letih nisem našla prej kot sem te sicer. Ti, ti si se pa skrivala, pa me brala.user posted image
In čakala tolk časa, dokler nisem jaz za tabo vohunila.user posted image Ajme kakšna zgodba, jo morem enkrat napisat pa objavit.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
13.8.2007 21:06:14   
NevenkaP
Ja Karin, saj sem napisala večina. Hvala bogu, da ne vsi. Jaz osebno zelo cenim to, da ti človek  pove v glavo kar misli. Sploh tako kot ti, ki svoje mnenje tudi vedno tehtno argumentiraš, ne napadaš kar v tri krasne.
Ampak glede na anonimne izlive bruhanja, ki smo jih večkrat deležni tukaj, hm??? Že s svojim nickom marsikdo ne upa pisati, kar si misli, anonimno pa ratatata... V živo takih scen še nisem doživela prav dosti, pa nisem ravno rosno mlada. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
13.8.2007 21:08:38   
Anonimen

Ja Karin, saj sem napisala večina. Hvala bogu, da ne vsi. Jaz osebno zelo cenim to, da ti človek  pove v glavo kar misli. Sploh tako kot ti, ki svoje mnenje tudi vedno tehtno argumentiraš, ne napadaš kar v tri krasne.
Ampak glede na anonimne izlive bruhanja, ki smo jih večkrat deležni tukaj, hm??? Že s svojim nickom marsikdo ne upa pisati, kar si misli, anonimno pa ratatata... V živo takih scen še nisem doživela prav dosti, pa nisem ravno rosno mlada. 

Eni so paš sramežljivi.

Sam jest mam pa prokleto srečo, da Karin točno ve,kdaj pišem pod anonimnostjo. Sicer zelo redko, ampak vseeno. Takoj dobim ZS.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu NevenkaP)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
13.8.2007 21:13:03   
sonce in smeh
Nati pravijo, da ima vsak svoj način pisanja. Tisti, ki ste mogoče več tu gor in redno berete, se lažje prepoznate med seboj. Jaz jih enostavno ne ločim. Se pač zgodi. Sej mi je vseeno ali kdo piše pod nickom ali anonimno. Če lahko pomagam, pač pomagam, včasih raje ZS, kot pa javno, če ne pa pač ne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
13.8.2007 21:23:20   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: sonce in smeh

Nati pravijo, da ima vsak svoj način pisanja. Tisti, ki ste mogoče več tu gor in redno berete, se lažje prepoznate med seboj. Jaz jih enostavno ne ločim. Se pač zgodi. Sej mi je vseeno ali kdo piše pod nickom ali anonimno. Če lahko pomagam, pač pomagam, včasih raje ZS, kot pa javno, če ne pa pač ne.

Ja, kakor kakšna. Ene so pa pač dvolične.

(odgovor članu sonce in smeh)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
13.8.2007 21:46:55   
sonce in smeh
Tud mogoče. Jaz zase vem, da sloga pisanja kar ne morem spremenit. Glih, če bi res se zavzela, pa pol drugič pozabim... tak da brez veze. Če sem komu v napoto, pa naj ne bere ;)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
13.8.2007 21:48:59   
Anonimen

Ja glede anonimnih se strinjam. Sem že parkrat probala bit anonimna pa zmerej pozabim obkljukatuser posted image user posted image -no, pa sej ni potrebe po tem. Nekateri jo pa očitno majo, to potrebo namreč. Jaki problem napopat bruhalčka pod svojim nickomuser posted image
Če se ti bruha se ti pač bruha. Kje je problem?user posted image
Folk brez jajc in brez hrbtenice.

(odgovor članu NevenkaP)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
13.8.2007 21:50:18   
caillou
Ko sem sama prvič pokukala na tale forum in napisala svoj prvi post, vem, da sem razburila vse prisotne. No, ne vse, jih je bilo pa zelo veliko. Hladen tuš me je pral in se kar ni nehal.

Ne da me je presenetilo to, da Kovačeva razmišlja drugače in da mi to tudi jasno in glasno zapiše, presenetilo me je to, da so le redki nasprotniki zmogli komunicirati brez žaljenja in po načinu "ker ti mene, bom jaz še hujše tebe". Če bi si lahko nekateri pokazali pesti prek kompjuterjov, verjamem da bi se tudi pretepali.

Zdi se mi, da je tega vedno več in še tako dobronameren, vendar krut načrt reševanja nekega problema (brez olepšav, trepljanja po rami,...), vedno izzove napad kot obrambo. Na koncu je kreg neizbežen in takrat ljudje, ki nimajo niti najmanših zavor v sebi ne izbirajo sredstev. Pri tem nekateri celo uživajo.

No, nisem nikakršna svetnica, me pa vseeno zanima, če smo še sposobni eno  konstruktivno debato spraviti skupaj, seveda, brez prepira ?

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 24
13.8.2007 21:51:18   
Anonimen
Jaz pa smailov več nebom popala,ker sem bila ****ana zaradi njih.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?