|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ima katera tak primer?
8.8.2007 9:52:35   
Marina_
Dala sem v vrtec vlogo za znižanje pl.vrtca.
Moj mož je zaposlen jaz pa sem doma in nisem prijavljena na borzi.V vrtcu mi je rekla ,češ ,da takšne vloge radi zavrnejo,ker smatrajo da delam na črno.Jezna sem kot user posted image .Pa saj mi na čelu ne piše al delam ali ne.
Pa tako in tako si tega ne bi mogla privoščit ,ker nimam niti varstva za otroka.
Kaj bo sedaj pa nimam pojmauser posted image

Pa zanima me kaj je boljše.Ali naj hodim od začetka hodim za par uric s tamalo ali ne?

Bivša Frizerka :)

17.2.06 je na svet prijokala naša zlata punčka KARIN

Karin

Marina
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ima katera tak primer?
8.8.2007 9:55:29   
Anonimen
Če hočeš, da ti priznajo, da nimaš dohodkov, moraš biti prijavljena na Zavodu za zaposlovanje kot iskalec zaposlitve, to resnično tako je. Tam dobiš potrdilo in edino s tem lahko to dokažeš.

Če pa hoditi s tamalo na uvajanje ali ne, to ti bodo pa v vrtcu povedali. Različne vzgojiteljice imajo različno prakso in po moje je najbolje, da jim zaupamo.

(odgovor članu Marina_)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
8.8.2007 10:12:25   
Marina_
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Če hočeš, da ti priznajo, da nimaš dohodkov, moraš biti prijavljena na Zavodu za zaposlovanje kot iskalec zaposlitve, to resnično tako je. Tam dobiš potrdilo in edino s tem lahko to dokažeš.

Pa saj nisem edina ,ki nisem prijavljena na borzi no.Mi pač ne odgovarja ,da sem na borzi....
Majo res čudne kriterijeuser posted image

Itak ,da sem morala vse dokazovati in sem tudi vse uredila kar so rabili.

Tukaj v našem vrtcu imajo tako ,da so starši lahko zraven.Samo ne vem kaj je za otroka boljše.

Karin

Marina

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.8.2007 10:18:53   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Frizerka RR
Tukaj v našem vrtcu imajo tako ,da so starši lahko zraven.Samo ne vem kaj je za otroka boljše.

Vprašaj vzgojiteljico, kaj ona misli.

(odgovor članu Marina_)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
8.8.2007 10:36:22   
Marina_

[/quote]

Vprašaj vzgojiteljico, kaj ona misli.
[/quote]

Ja......samo mene zanima kakšne izkušnje imate vi na rr-juuser posted image

Karin

Marina

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.8.2007 10:43:18   
Anonimen
Jaz imam dve različni izkušnji.

Prvič, ko sem ga dala v vrtec, je bil star leto in pol. V tem vrtcu je bil sistem uvajanja ful poden. Vsaj zame. Sem se mu mogla skrit v kotiček in potem, ko je seveda čez 2 sekundi upazil, da me ni, se je začel histerično jokat in seveda ni reagiral na nobena prigovarjanja vzgojiteljice. Ni ga pa vzela v naročje, samo ogovarjala ga je. Ko je bil mali že čisto brez sape, mi je pa pomignila, da sem se mu pokazala in sva spokala domov. Tako je bilo kake 3 dni, nato je fejst zbolel, bil kakšne 14 dni doma, nato pa jovo na novo. Tokrat je zdržal 2 dni, se mi zdi, nato pa spet ful zbolel. S tem, da me je seveda tudi doma panično pazil, da mu ne bom kam ušla. No, po drugi bolezni se je scena v vrtcu prvi dan po prihodu ponovila, nakar sem popizdila in rekla, kja se grejo, če ni to ena oblika mučenja mogoče, pa mi je hladno odgovorila, da se je še vsak navadil. Tako da sem popokala in ga izpisala za eno leto.

Naslednje leto sem ga dala v drug vrtec, kjer pa mi je vzgojiteljica odločno rekla, da sem sicer lahko zraven, da je pa po njenih 30-letnih izkušnjah najbolje, če ga puščam samega in to postopno čedalje dlje. Tako je bil 1. dan 1 uro sam, drugo 2 uri, pa potem do kosila še 14 dni, se mi zdi. Potem pa je že spal tam. To se mi je zdelo bolje kot tisto mučenje v prejšnjem vrtcu.

(odgovor članu Marina_)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
8.8.2007 10:45:03   
piščanc
če je res tako pomembno, da znižajo plačilo vrtca, potem se pač prijavi na zavod za zaposlovanje. saj te nič ne stane.

a ne gredo plačilni razredi glede na dohodek? če pa imata premajhne dohodke, da bi plačevala vrtec, se prijavi na zavod, vrtec ti zmanjša plačilo, pa mogoče ti še službo najdejo.

in je vse super

če ne potrebuješ službe, potem ti tudi vrtca ne rabijo znižat. delat je treba, delat, ne pa državo za denar prosit

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Marina_)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.8.2007 10:48:13   
Anonimen

Ja, žal tko je. Če bi bila brezposelna samohranilka, bi v tem primeru plačala polno ceno.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
8.8.2007 10:55:27   
Marina_
IZVIRNO SPOROČILO: piščanc

če je res tako pomembno, da znižajo plačilo vrtca, potem se pač prijavi na zavod za zaposlovanje. saj te nič ne stane.

a ne gredo plačilni razredi glede na dohodek? če pa imata premajhne dohodke, da bi plačevala vrtec, se prijavi na zavod, vrtec ti zmanjša plačilo, pa mogoče ti še službo najdejo.

in je vse super

če ne potrebuješ službe, potem ti tudi vrtca ne rabijo znižat. delat je treba, delat, ne pa državo za denar prosit

Ja ja -ha ha

Splišni no ravno tega me je bilo strah.Hvala za tvojo zgodbo.

Karin

Marina

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.8.2007 10:59:00   
Anonimen
kako pa da ti odgovarja da si kr doma? nič prijavljena pa brez službe? pol delaš res na črno a ma pa č mož tok dobre prihodke da ne rabiš na šiht hodt? al kako?

(odgovor članu Marina_)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
8.8.2007 11:13:02   
Marina_
IZVIRNO SPOROČILO: LARA

kako pa da ti odgovarja da si kr doma? nič prijavljena pa brez službe? pol delaš res na črno a ma pa č mož tok dobre prihodke da ne rabiš na šiht hodt? al kako?

Ja mi paše! Zakaj pa bi izkoriščala državo,da bi mi ona plačevala zavarovanjeuser posted image
Mislim ,zakaj vam gre sedaj to v nos???
Ko smo Karin vpisali v vrtec,so nama dali še vlogo za znižanje vrtca.Ker pa je to prvi otrok nimava izkušenj(kdo pa jih ima???) in je pač tako kot je.Na borzi nisem prijavljena iz dobrega razloga!

Karin pa gre v vrtec zato ker jaz začnem  1.10 s službo!
Jasno sedaj vsemuser posted image user posted image user posted image

Karin

Marina

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
8.8.2007 11:19:48   
Anonimen
no evo kaj se razburjaš. sej nimaš nobene slabe vesti a ne?
pomoje če bi na vlogo za v vrtec to pripisala pod komentarje bi velik nardila??!!

(odgovor članu Marina_)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
8.8.2007 11:26:54   
Marina_
No tema vam(nam) je malo pobegnila!

No v glavnem:
-ste bile z otroci v vrtcu in
- ima katera tak primer, da je doma in ni prijavljena na borzi(za znižano plačilo vrtca)

Karin

Marina

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
8.8.2007 11:28:40   
Anonimen
ne nismo ble doma, uvajala bomp a tako da bom prvi dan malo z njo, mogoče 15 min pol bom pa šla, pa jo pršla čez kako uro iskat, drug dan čez 2 uri in tako dalje. 1 teden imava časa da se tamala uvede.

(odgovor članu Marina_)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
8.8.2007 11:37:15   
Špacka

Če greš oktobra delat, potem jim pa to povej, ne vem kje je problem.user posted image

Pri nas je uvajanje en teden, prideš ob določeni uri skupaj z otrokom v igralnico, potem je pa itak odvisno od otroka. Eni se držijo cel čas staršev, pri enih pa ni problema. Moja spada v drugo skupino user posted image , medve sva prišli, dala sem jo na tla, ker takrat še ni hodila, po petih minutah je že šla odkrivat igralnico. Jaz sem se vsedla malo stran in čakala, kaj bo. Nič joka, nič stoka, mala se sploh ni zmenila zame, tako da, naslednji dan sem jo pustila kar samo tam za 2 uri.....in tako cel teden.
Nato je takoj zbolela, doma je bila 3 tedne, ko je šla ponovno v vrtec, smo jo pustili tam do kosila, tako da prvi teden ni spala v vrtcu, pač takšna je praksa pri njih, če je pač možno, nato pa normalno naprej.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
8.8.2007 11:40:19   
Marina_
No v našem vrtcu imajo tudi tak način.Po mojem je res otročkom lažje.(pa meni bo tudi)user posted image

Karin

Marina

(odgovor članu Špacka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
8.8.2007 13:12:03   
bumerang

Ni res. Dovolj, da napišeš izjavo, v kateri zagotavljaš, da si brezposelna, in jo podpišeš. Na Zavod se ti ni potrebno prijavljati, če se nočeš.
Pokliči na urad za družbene dejavnosti in zahtevaj referentko, ki se ukvarja z znižanim plačilom vrtca.

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
8.8.2007 18:12:04   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

Ni res. Dovolj, da napišeš izjavo, v kateri zagotavljaš, da si brezposelna, in jo podpišeš. Na Zavod se ti ni potrebno prijavljati, če se nočeš.
Pokliči na urad za družbene dejavnosti in zahtevaj referentko, ki se ukvarja z znižanim plačilom vrtca.

Je res. V Kranju je tako oziroma je bilom s strani občinske uradnice, ki se s tem okvarja, tako rečeno. Zato je šel takrat potem mož to hitro na zavod urejat. Sicer bi plačali polno ceno.
Tako da je res, edino če je od občine do občine različno.

(odgovor članu bumerang)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
8.8.2007 18:31:22   
Barbara111
Pri meni je tudi tako ,da sem doma neorjavljena na zavodu.Imam tri šole pa me še vedno hočejo šolat .Problem imamo za popoldan ,ker nimamo nobene babice in bi morali še dodatno plačevat varstvo.

No hočem povedati ,da gre naš tamali tudi v jasli in niso nič komplicirali.Možu nakazujejo dnevnice in nadure tako ,da bomo pošteno plačali vrtec.Jaz pa lahko delam samo zjutraj ,ker nimam niti nobene sorodnice in nikogar na Ptuju ,ki bi mi pomagal.
Lp.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
8.8.2007 19:03:17   
bumerang
Potem bi pa morala na višjo inštanco.
Ker je to skregano z logiko in zakonom. Nihče te ne more prisilit, da se vpišeš na Zavod, če nočeš. Vpis na Zavod ni dokaz, da si brezposelna, ampak dokaz, da iščeš službo.
Znižano plačilo pa nimajo tisti, ki iščejo službo, ampak tisti, ki so brezposelni.

p. s. Tudi jaz pišem, ker vem, da se lahko da izjavo. Vsaj v naši občini. 

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
8.8.2007 21:51:45   
Marina_
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

Potem bi pa morala na višjo inštanco.
Ker je to skregano z logiko in zakonom. Nihče te ne more prisilit, da se vpišeš na Zavod, če nočeš. Vpis na Zavod ni dokaz, da si brezposelna, ampak dokaz, da iščeš službo.
Znižano plačilo pa nimajo tisti, ki iščejo službo, ampak tisti, ki so brezposelni.

p. s. Tudi jaz pišem, ker vem, da se lahko da izjavo. Vsaj v naši občini. 

Se popolnoma strinjam!

Karin

Marina

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 21
8.8.2007 21:56:31   
Anonimen
Evo, tukajle link, da je tako tudi v občini Šentjur:
http://www.sentjur.si/index.php?lng=slo&vie=cnt&gr1=vdn&id=2004080608075955

in še citat, ki se na to navezuje:

KDO:
Vloga za znižano plačilo vrtca se uveljavlja za:

• otroke, katerih starši imajo stalno prebivališče v občini Šentjur,
  • otroke, ki imajo v občini Šentjur stalno prebivališče skupaj z enim od staršev,
  • otroke tujcev, katerih vsaj eden od staršev ima v občini Šentjur začasno prebivališče in je zavezanec za dohodnino v Republiki Sloveniji.

Če vlagatelj ali polnoletni družinski člani ne izkažejo statusa (potrdilo o zaposlitvi, potrdilo o prijavi na Zavodu za zaposlovanje, za študente oz. dijake potrdilo o vpisu v tekočem šolskem letu …), se določi polno plačilo.

(odgovor članu bumerang)
  •   Neposredna povezava do sporočila: 22
    8.8.2007 22:01:04   
    Marina_
    Ja splišni ,vse vredu in prav.Ampak nimajo te pravice!!user posted image
    Sem se danes malo bolje pozanimala in ni vse tako kot piše v zakonih!
    Reki so mi,da se lahko pritožim.Na zavodu pa ne rabim biti prijavljena in imam vsa dokazila(da nisem na zavodu,da sem zavarovana preko moža).Nič mi ne morejo.Smatrat me morajo kot ,da sem iskalka zaposlitve!
    Tako to so sveže informacije.

Karin

Marina

(odgovor članu Anonimen)
    Neposredna povezava do sporočila: 23
    8.8.2007 22:07:23   
    Anonimen
    Aha, tukajle v zakonu piše, da je treba o brezposelnosti priložiti "ustrezen dokument". In očitno je pač po razlagi posamične občine potem lahko to potrdilo o statusu iskalca zaposlitve z Zavoda za zaposlovanje. In piše tudi, če potrdila o statusu ni, se plača polno ceno.

Evo, link zakona:

http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=199644&stevilka=2772

(odgovor članu Anonimen)
      Neposredna povezava do sporočila: 24
    9.8.2007 8:00:43   
    Pajaca
    Nimam pojma kako je z znižanim plačilom, ker delam.

Glede uvajanja je tako, da pri nas pustijo staršem, da se odločijo kako in kaj. Sem med redkimi, ki je otroka pripeljala in pustila tam. Prvi dan za 2 uri, pa potem vsak dan več. Pa sta se moja dva otroka najlažje vklopila v skupino. Hči je po 6 dneh bila tam cel dan, sin je 3 dan tako jokal ko je šel kasneje v vrtec in sem ga prej prišla iskat, da je 4 dan tam bil cel dan pa še je hotel ostati.

Moje mnenje glede uvajanja je tako: če ostaneš tud 15min z otrokom v vrtcu, potem ne loči da v vrtcu mamice ni in imaš probleme. Tako sem jaz raje naredila takoj črto čez to in je bilo ok obakrat, pa sta si otroka ful različna.

Kako se boš sama odločila je tvoja stvar, sama najbolje poznaš otroka in sebe in veš kako je prav. Vzgojitelji zagovarjajo različne metode in svetujejo različno. Meni so na koncu rekle, da se otroci, ki se jih kar pusti za 1 uro najlažje uvedejo. Sicer pa jim pustiš gsm številko in te pokličejo če je kriza.

(odgovor članu Anonimen)
    Neposredna povezava do sporočila: 25
    Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
    Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
    Pojdi na:

BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?
    Kar vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen? Pa vse sosede in prijatelje, ki so kdaj otroka povabili na svoj rojstni ...
    Prehlad, gripa ali angina?
    Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Risanke.
    пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?