|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčice
8.8.2007 11:05:26   
BarbikaB
Punce, sem nazaj s pregleda.
S pikico je menda vse v redu, srček se je slišal prav lepo.

Sem pa razočarana nad hitrostjo pregleda in na splošno nad odnosom. Sem namreč samo za to nosečnost zamenjala ginekologinjo, prvi pregled (v 7. tednu) plačala, da me je vzela, po forumu mi je ena punca svetovala tole v Murglah, sedaj pa je tale uradno prvi pregled minil za moje pojme kar površno prehitro. Sem namreč zadnjič mislila - OK, prvič je samo, da srček vidimo, pa je zato tako hitro, ampak danes je pa uradno prvi pregled pa bi si morala po moje malo več časa vzeti. Pa takoj za mano je odlaufala nekam ven, sem dobila slab občutek, da je zato tako hitro vse skupaj, ker se ji je nekam mudilo. Samo enkrat je premerila otroka, rekla, da je dva tedna mlajši, Predvsem pa ni bilo nobene slikice - jaz pa spet kot mutavi nič ne rekla (pa sem si obljubila zadnjič, da bom vprašala).  Prejšnja ginekologinja je večkrat premerila otroka pa več meritev naredila, slikico tudi vsakič dobilauser posted image user posted image user posted image ....

Pa hoteli so mi računati materinsko knjižico - se spomnim še od Eme, da je bila ful debata in naj bi vsaki nosečnici pripadala knjižica v okviru osnovnega zavarovanja. Mi jo bodo naslednjič zaračunali, ker ni imela drobiža za vrnit. A ima katera informacijo, ali jo lahko zaračunajo oz. ali vsaj povrnejo na ZZZS na podlagi računa?
Pa naročila me je na NS brez, da me sploh vpraša, ali jo mislim delati oz. kje jo mislim delati. Bom šla kar v Dravlje narediti NS, ne pa spet razočarana ven iz ordinacije hoditi...

Sem šla pogledati na ZZZS pa sedaj v enem letu ne smem menjati zdravnice brez neke posebne prošnje in nerazrešljivih nesoglasij - v principu se mora doktor strinjati, da greš. Ker iskreno povedano bi res spet zamenjala. Za povrh sem pa še včeraj prebrala, da so pri zdravnici za Bežigradom, kamor sem junija hotela priti, sedaj brez problema vzeli eno, ker je noseča - takrat junija so pa meni mirno rekli, da kljub nosečnosti do jeseni nič user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 1176
8.8.2007 11:09:37   
polonca78
pišuka, sem pa neki šlampasta postala. user posted image user posted image user posted image ko bom jutri delala seznama, bom bolj pozorna in popravila kako šlamparijo.

jooooj Janey, kaj ti zavidam, ko greš takole malo na izlet pa v shoping. jst grem tudi rada v trgovine s pohištvom, pa otroške trgovine tudi, medtem ko obleke kupovati mi je pa največja mora na svetu. upam, da bosta ultra uspešna in vse zapravila. user posted image user posted image sej se nas vse da hitreje pripraviti do joka in smeha kot pred nosečnostjo. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 1177
8.8.2007 11:10:17   
anandrej
IZVIRNO SPOROČILO: larisa

Mene pa zanima tiste ki ste imele že NS, kakšen je bil rezultat. Tiste številke...1:XXXX. Jaz mam 1:2544 pa je rekel da je to zelo uredu, pol sem pa mal raziskovala, pa vidim da to sploh ni tako dober rezultat user posted image

Te številke pomenijo verjetnost, da ima tvoj user posted image genetsko napako. Torej višja je druga številka, boljši je rezultat. V tvojem primeru je (statistično gledano) npr. 0,04% verjetnosti, da ima user posted image genetsko napako, kar je kar dosti nizko se ti ne zdi? Po domače povedano - med 2500 ženskami, ki so jim v preteklosti izmerili tako NS kot tebi je le ena imela user posted image z genetsko napako.

Zdaj ko vidim, da vas je vedno več user posted image , se mi je porajalo eno vprašanje. Kaj mislite, kaki bodo kaj "rezultati" rodnosti za 2007 oz. 2008, glede na to, da so za 2006 rekli, da je bil "baby boom"? Po moje ne bo kake velike razlike.

(odgovor članu larisa)
Neposredna povezava do sporočila: 1178
8.8.2007 11:11:28   
nuka
Joj kolk ste načvekale user posted image . Sem imela kar nekaj dela da sem vse prebrala.

Midva sva pa otroško sobico uštimala februarja za našo taveliko. Tako da bova za začetek prestavla tamalga k njej v sobo, user posted image pa bo pri nama v spalnici. Včeraj sem mal posortirala cunce št. 50, 56 in 62. Sem šele sedaj videla koliko jih mam. Bi imela lahko vsaj še 4 mulčke da bi jih porabila user posted image . Verjetno mu bom nardila samo en naštrikan kompletek za domov iz porodnišnice, pa kapco. Ostalega pa ne bom kupovala. Sicer me mika - fejst in se rajši izognem trgovinam.

Polonca tebi vse najbolše. Vsem ostalim pa user posted image za dobro opravljene NS.

Nika 8.9.2004
Nejc 3.2.2006
Nina 27.2.2008

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 1179
8.8.2007 11:15:49   
katka37
Sama zaenkrat še nisem kupila nič kaj preveč, samo vrtljivi mobile za nad posteljico,imam precej še od mojih dveh mulcev, sem že kar oprala in dala v predal, zdaj pa se komaj zadržujem, da bi šla barvat posteljico ali pa pripravljat košarico, pa je to že moj tretji otrok. kako je šele vam, ki pričakujete prvega. pa ne kupujte preveč, vam povem iz izkušenj, marsikaj napišejo na sezname takšnega ali pa količinsko preveč, kar potem ne rabimo. še dobro, da je tema o stvareh za novorojenčka tudi na RR, nas na marsikaj spomni, kar potrebujemo.

Uživajte v šopingu za svoje malčke, pa še sebi kaj najdite.

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 1180
8.8.2007 11:19:20   
pina-1
anadrej baje je letos prašičje leto in naj bi bilo kar plodno...mogoče se obeta nob "baby boom" v SLO.

Jaz sploh še nisem začela po škatlah gledat. Mam tolko enih cot, ampak so pretežno poletne, tako da bom morala kakšen pajacek le kupit. Bom videla še kaj si bom kej sposodla... Sem rekla da pred oktobrom ne bom kej dosti po trgovinah kupovala. Sej mika me, tako kot je rekla nuka, ampak je res tolko ene robe doma......ahhh

Grrrrr... kako bi bilo lepo probleme reševati s spanjem :((((

(odgovor članu nuka)
Neposredna povezava do sporočila: 1181
8.8.2007 11:32:24   
srečka nosečka
Saj to je to, jaz tudi ne bi rada nakupila gore oblek, ki jih potem ne bi potrebovala, ker jih bo user posted image  prehitro prerasel. Sam kaj pa vem, koliko kupit za začetek.  user posted image  A je to 10 body, 15, 7 pajacev, 6 majčk?  Kasneje bo že lažje, ko bomo samo sproti dokupovali in imeli že nek občutek. Sedaj pa se mi še sanja ne, koliko je dovolj.
Zato pa je fino tukaj klepetat, to bodo zame najboljša priporočila, ne pa neki "uradni seznami" potrebščin za user posted image .

(odgovor članu katka37)
Neposredna povezava do sporočila: 1182
8.8.2007 11:41:35   
anandrej
IZVIRNO SPOROČILO: pina-1

anadrej baje je letos prašičje leto in naj bi bilo kar plodno...mogoče se obeta nob "baby boom" v SLO.

Kaj pa je to prašičje leto (ima kaj veze s Kitajci)?  A to potem pomeni, da jih bo vsaka imela po 10 in bo zaradi tega tak boom? user posted image

(odgovor članu pina-1)
Neposredna povezava do sporočila: 1183
8.8.2007 13:47:58   
polonca78
kaj pa je sedaj to? dve uri ne da bi kdo kaj napisal? user posted image user posted image
ok, mam jst eno vprašanje. ali je še kateri zelo neudobno ležat? namreč že nekaj časa ugotavljam, da me vsako jutro rahlo trebuh boli. ni mi udobno spati na boku. a bi si morala že kako blazino podložit? zjutraj se moram vedno dati na hrbet, malo pomasirat trebuh in je bolje. ma katera podobne težave?

(odgovor članu anandrej)
Neposredna povezava do sporočila: 1184
8.8.2007 14:10:19   
pina-1
IZVIRNO SPOROČILO: anandrej

Kaj pa je to prašičje leto (ima kaj veze s Kitajci)?  A to potem pomeni, da jih bo vsaka imela po 10 in bo zaradi tega tak boom? user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  baje je po kitajskemhoroskopu letos leto prašiča, ki velja za zelo plodno. Otroci rojeni v tem letu pa naj bi bili zelo uspešni v življenju.... Zato kitajci letos na veliko hopa cupa........
In kar se tiče 10- meni je eden na enkrat čisto dovoljuser posted image user posted image

(odgovor članu anandrej)
Neposredna povezava do sporočila: 1185
8.8.2007 14:12:14   
pina-1
polonca, evo mene...sem bila na malici. danes je dolga sreda pa je tudi malica dolga- 1 uro.... Sem bla v sportini in si kupila 3 majčke...so meli neka znižanja tako da sem nardila biznisuser posted image user posted image user posted image .

Meni je pa ležat full lepo, sicer sem malce okorna in etežko najdem pravi položaj, ampak ležala in spala bi pa non stop.

kje ste pa ostali??????

(odgovor članu polonca78)
Neposredna povezava do sporočila: 1186
8.8.2007 14:17:48   
larisa
evo mene.....

mene še vedno zanima katero kremo proti strijam predlagate......nobenga odgovora cel dan.....user posted image user posted image

(odgovor članu pina-1)
Neposredna povezava do sporočila: 1187
8.8.2007 14:19:25   
larisa
Aja Polonca, tud meni je ful težko najt pozicijo ki bi mi bla udobna, kljub temu da sem ful utrujena in zaspana...potem ko dolgo ležim pa tud čutim bolečine v trebuhu user posted image

(odgovor članu larisa)
Neposredna povezava do sporočila: 1188
8.8.2007 14:24:36   
pina-1
larisa, jaz sem si kupila od DM-a njihova znamka in mi full lepo diši. Je dovolj vlažna in se hitro vpije v kožo. Pa tudi cenovno je ugodna..... ene pa pravijo da se mažejo tudi z mandeljevim oljem ali pa ognjičem.....
iz izkušenj ti pa povem, da če si nagnjena k strijam, ti nobena krema ne bo pomagala, žal. Jaz sem popokala da je veselje v prviuser posted image  pa sem se mazala od prvega dne.

(odgovor članu larisa)
Neposredna povezava do sporočila: 1189
8.8.2007 14:31:04   
larisa
Ja sej to mi je jasno in sem nagnjena k strijam user posted image , ampak mogoče vse skupaj samo malo ublažim. sem pa vidla da se ene mažejo z mandljevim oljem, ampak meni se ful upira, če si potem ful masten, zato bom rajši kako kremico probala!

(odgovor članu pina-1)
Neposredna povezava do sporočila: 1190
8.8.2007 14:38:07   
ella79
Evo mene, ni ta dolga sreda, je bil pa en dolg sestanek. Sem sam premišljevala, kok mesecev bo treba še tole službo premlevat... no do sredine decembra bom pa že zdržala, sej bom potem eno leto na off. user posted image user posted image user posted image
Midva še nisva kupila niti ene stvari. Nekaj dobimo od nečaka, pa prijateljice so se tudi že ponujale. Itak sem pa rekla, da pred jesenjo ne grem nakupovat, sej imajo zdej vse bolj poletno. Jaz sam bolj voziček izbiram, kot da je to najpomembneje user posted image user posted image

(odgovor članu pina-1)
Neposredna povezava do sporočila: 1191
8.8.2007 14:38:30   
katka37
V prvi nosečnosti sem se malo mazala proti strijam, pa jih nisem dobila nič, potem sem spet zanosila po 7 mesecih in sem mislila, da zdaj pa je trebuh še kar raztegnjen, vseeno pa sem se več mazala, pa sem jih ravno potem dobila po spodnjem delu trebuha. Kdo bi vedel, kako in kaj.user posted image

Še sama ne vem natančno, kaj in koliko bom še kupila.Bodijev se rabi mogoče raje malo več, pajackov pa praktično zelo malo, po moje bi jih bilo že 5 dovolj, saj se novorojenčki ne umažejo preveč, ko pa samo pančajo in jejo,pa še sproti marsikaj opereš. Bom pa dobro razmislila, kaj kupiti za sterilizacijo stekleničk kasneje.

(odgovor članu larisa)
Neposredna povezava do sporočila: 1192
8.8.2007 14:42:09   
anandrej

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  baje je po kitajskemhoroskopu letos leto prašiča, ki velja za zelo plodno. Otroci rojeni v tem letu pa naj bi bili zelo uspešni v življenju.... Zato kitajci letos na veliko hopa cupa........
In kar se tiče 10- meni je eden na enkrat čisto dovoljuser posted image user posted image

Ampak, če velja za otroke rojene v letošnjem letu, potem je že mal pozno za hopa cupa, se ti ne zdi user posted image . Naši user posted image torej tudi ne bodo "prašiči", al kako? Kdaj imajo Kitajci sploh tist njihov nov let?

Edit: sem že pogledal, leto prašiča se konča 7. februarja 2008. Sledi pa leto podgane. Ljudje rojeni v znaku podgane so rojeni za vodje in naj bi bili zelo inteligentni, prebrisani, ambiciozni, karizmatični in na sploh pripravljeni narediti vse za uresničitev svojih ciljev oz. idej. Med našimi user posted image lahko torej iščemo kakega predsednika user posted image .

Drugače se pa moja žena tudi pritožuje, da ne najde pravega položaja za spat. Predvsem zaradi "zgornjega dela telesa". Pravi, da je ta jogi nekam trd. Moram pa priznat, da res ni najboljši, kr neki fedri se čutijo...

< Sporočilo je popravil anandrej -- 8.8.2007 14:49:19 >

(odgovor članu pina-1)
Neposredna povezava do sporočila: 1193
8.8.2007 15:01:59   
ŽogiMarogi
oooh meni se pa tako spi, da bom kmalu pod mizo zlezla, še dobro da imamo tako udobne stole. Ne vem kaj naredit, kava mi ne paše, od pjače pa mi gre samo kaka radenska, še vode ne morem.  Non stop na uro gledam, saj je že 2 dni bolj zatiščje v službi, tako da samo po netu skačem.
Še celo uro do odhoda. user posted image

Pridem domov se vležem na kavč in tam ostanem do večera, kar skuham večerjo, pol se pa samo prekucnem v posteljo. Zjutraj sem vsa zlomljena, vse me boli. Kriza. Pa še boki me že bolijo od ležanja, saj mi na trebuhu ne paše ležat - nikoli mi ni.  Vam povem prav brez energije in volje!

S kremicami oz. z manjdljevim oljem se jest tudi malo mažem čeprav ne pogosto, ker ni volje. So se mi pa že pokazale strije na bokih, saj sm od bruhanja shujšala 5 kg.

(odgovor članu anandrej)
Neposredna povezava do sporočila: 1194
8.8.2007 15:29:27   
ella79
Jaz sem zasledila, da ležanje na trebuhu od 3-4 meseca naprej ni priporočljivo. Temu se z lahkoto izognem. Sem pa tudi brala, da na hrbtu ni fajn, da otrok preveč pritiska na naše notranje organe. Meni najbolj sicer paše počivat na hrbtu, ponoči pa že od nekdaj spim na boku. Kaj pa ve mislite o tem?
Kar se kremic tiče in strij... mam pripravljeno maldljevo ovlje, pa kar vsak dan odlašam, kdaj bom začela mazat. Sam glede na to, da že vse pridno mažete bušije, bom pa res že mogla začet. Mi je pa ena svetovala, da je od Vichya proti strijam zelo dobra. Sem jo zadnjič že v rokah držala, cena 18 EUR, če katero zanima.

(odgovor članu ŽogiMarogi)
Neposredna povezava do sporočila: 1195
8.8.2007 16:33:07   
mlavla
uf..kako ste se pa danes razgovorile..saj sem vas komaj uspela prebrati...
no, tiste ki se še spominjate od včeraj moje neustrašne želje po pici..naj vam povem, da sem jo z največjim užitkom pojedla..a kaj ko ni dogo trajalo...pa smo bili že na wc-ju..
upam, da se povečini od vas slabosti umirjajo ali celo izginjajo..no pri nas zaenkrat še nične kaže v to smer saj smo danes že 5x objemali školjko..kako si želim, da bi bilo že končno konec tega mojega jamranja..ampak, se kar malo bolje počutim, če lahko komu povem....
se še kaj oglasim..aja pa krasna družba ste februarčice...hvala

Za dežjem vedno posije sonce. :)
Eden je za naju posijal 29.02.2008!
Drugi pa je posijal 22.04.2009 :)

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 1196
8.8.2007 16:40:30   
pina-1
anandrej jaz momju možu ne bom pokazala te napovedi, ker bo kar spakiral za Idrijo. Že zdej pravi da ma dve predsednici doma, če mu povem da prihaja še edne.....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

mlavla, ti si prov boga, to tvoje dete ti ne da in ne da miru.... ti kar pridno počivaj, da bojo slabosti čim prej mimo in pol boš tudi ti na veliko čvekala z nami...

ella jaz sem že napovedala, da je moj azdnji delovni dan 24.12.2007 in da me do leta 2009 ni v službouser posted image . mam še letošnji dopust, pa pol novega pa kakšen dan bolniške in evo porodniška je tu.

(odgovor članu mlavla)
Neposredna povezava do sporočila: 1197
8.8.2007 17:12:51   
dolenjka
No, pa lep pozdrav še od mene, bajse požeruhaste na kvadrat user posted image  user posted image  user posted image
Zdej se smejem, pol bom pa jokala, k bo treba 20 in še kako kg zraven zgubit user posted image

Jaz se pridno mažem že dva tedna z Vichy-evo kremo proti strijam. Res je draga oz. malo dražja, pa zato kvalitetna. Meni je predvsem všeč to, da se izredno hitro vpije, mažem pa se 2x na dan, čeprav sem en velik lenuh po naravi. Nikoli nisem bila prav posebno pridna za mazanje, za kar imam dokaze na stegnih, bokih in eno na levi joški - strije že več kot 10 let (prehitro zredila in nato prehitro shujšala). Sem se odločila da jo bom uporabljala do konca in dala raje malo več nase kot vase user posted image  user posted image  user posted image

24.2.2008 je pokukala na svet moja sreča, mala deklica Tara! 28.9.2009 se ji je pridružil še lepotec Maks in zdaj je moja sreča popolna!

(odgovor članu pina-1)
Neposredna povezava do sporočila: 1198
8.8.2007 17:41:17   
*Naja
BarbikaB- Meni materinske knjižice ni bilo potrebno plačati, hodim pa v ginek. ambulanto v celjski porodnišnici.

Nekaj ste se pogovarjale o tem, kateri položaj je najbolj primeren za spanje v nosečnosti. No, sem odpeketala na forum dr. Pušenjaka, pobrskala med odgovori in on pravi, da naj ležimo kakor nam paše....tudi v kasnejših mesecih. Da se itak ravnaš po občutku in če ti kakšen položaj ne odgovarja, se pač obrneš. Torej on pravi "NIČ KOMPLICIRAT". Hvalabogu....že tako slabo spim, da pa bi zdej mogla še med spanjem se obremenjevat, če spim na pravem boku, potem pa res ne bi bilo nič s spancem.

"Čim bolj izkoristi sleherni trenutek tistih prvih mesecev- nikoli se ne bodo vrnili!"

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 1199
8.8.2007 19:39:43   
ella79
A že kej težko čakate prve gibe? Meni se na čase kar zazdi, da se nekaj premika, sam pomoje bo treba počakat vsaj še kakšen teden. Že komaj čakam.user posted image

(odgovor članu *Naja)
Neposredna povezava do sporočila: 1200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
FOTO: Čudež poroda ujet na fotografiji
photo
Veliko žensk ni ravno navdušenih nad tem, da bi jih fotografirali gole in to še med tako intimnim trenutkom kot je porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?