|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  279 280 [281] 282 283   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke
7.8.2007 20:14:01   
Anonimen
No lumpa, saj to se ni nanašalo na vse. Ne spomnem se več katera je pisala o njem. Pa danes sem to brala. user posted image  Pozabljivost!

Lumpa, so danes na pregledu ocenili kaj težo tvoje štručke?

(odgovor članu lumpa6)
  Neposredna povezava do sporočila: 7001
7.8.2007 20:16:24   
Anonimen
tianna,
lanolinska krema se dobi v lekarni, načeloma je ni treba spirati, kot je to treba z bepanthenom.

oprosti, sem zgrešila vprašanje...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7002
7.8.2007 20:19:19   
lumpa6
Lumpa, so danes na pregledu ocenili kaj težo tvoje štručke?

ne 14 jo bodo

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7003
7.8.2007 20:20:30   
Anonimen
Nevem kakšen lanolin so imele v mislih, ampak jaz že leta uporabljam MELEM kremo, ki jo proizvaja ena Hrvaška firma. Poglej na ta link

http://www.melem.com/

Prav tako pa jo priporočajo tudi za bradavice, v času pred in med dojenjem. Pri nas se dobi v vseh bolje založenih drogerijah in po moje tudi v lekarnah. Jaz si jo kupim vsako leto, ko gremo na dopust na Hrvaško.

Upam, da sem kaj pomagala.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7004
7.8.2007 20:21:20   
Anonimen
Hvala, Misska. user posted image

Jaz sem si sicer kupila Avent-ovo kremo za bradavice in jo prav tako ni potrebno spirati. Ima katera izkušnje z njo?
Za ta lanolin pa prvič slišim. Mogoče ga bom kupila, zato vprašam.

< Sporočilo je popravil tianna -- 7.8.2007 20:25:32 >

(odgovor članu lumpa6)
  Neposredna povezava do sporočila: 7005
7.8.2007 20:23:31   
Anonimen
Duskamb, hvala tudi tebi. user posted image  Za Melem sem že slišala ja, ampak nisem vedela, da je tudi za dojenje oz. za bradavice.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7006
7.8.2007 20:25:00   
Anonimen
Aja Misska, pošlji Guppy sms, da smo vse tu v mislih z njo in da držimo pesti. user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7007
7.8.2007 20:29:49   
Anonimen
Guppy se tako dobro drži, da bomo na koncu me začele kapljat v porodnišnico, ona bo pa še zmetraj v enem kosu.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7008
7.8.2007 20:56:23   
dorotea
Super, da sta cukrček in mala ok!Guppy pa je itak carica!Ti lumpa se pa drži, vse bo šlo kot po maslu!
Tiana , jaz sem taka novinka in sploh ne vem kaj je ta lanolin in še pol stvari o katerih se pogovarjateuser posted image in povrh vsega sploh še nimam 3/4 stvari iz seznama, da o torbi za v porodnišnico in kremcah sploh ne govorim. Izgleda, da bom šla brat poste za nazaj, ko mi bo voda v grlo tekla. A nimaš tud ti tam konec septembra rok? Še mamo čas!user posted image Mogoče sem jaz mal preveč flegma...kaj pa vem.
Vglavnem sem kupla barvo, da bom barvala oranžne in rumene rožice na steno kjer bo naša Patricija...tud ona mora imet svoj kotiček v sobi po otroško zrihtan...upam sam , da ne bom kaj zafušala.
Bodte fajn, jst grem pod tuš!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7009
7.8.2007 21:09:02   
Anonimen
taja 83, za Guppy sem že pred meseci govorila da bo šla čisto do konca (kolikor lahko ona sploh gre) in da bodo še nekatere pred njo. Pa ni nobena verjelauser posted image . Celo malo se mu zdi (ampak res čisto mičkeno) da bi znala katera še bit pred njo. Alo pa bodo Guppy sprožili porod, ker naravno še nebi prišlo do tega in bi po tej teorijo še katera pred njo rodilauser posted image .
Zdaj me pa samo še firbec matra ali so se pri eni res zmotili v spoluuser posted image .
Zate pa žal res nič ne vem, kakor tudi za nobeno drugo. Tako si samo malo krajšam čas.

Misska, faj občutek sa imaš vse pripravljeno, a neuser posted image

o lanolinu nič ne vem, zato tudi pisala nisem nič. Jaz sem kupila Aventovo kremo.

lumpa, baje da masaža te točke zelo pomaga pri odpiranju, mi je to potrdilo par mamic iz prve roke. Škodit ti pa itak ne more, če imaš napovedano da mora user posted image počasi na svet.

(odgovor članu taja83)
  Neposredna povezava do sporočila: 7010
7.8.2007 22:22:59   
PBJ
Lanolin kreme  za bradavice ne rabite spirati pred dojenjem:

http://www.lekarnar.com/Zascitna/Multi-Mam-Lanolin/

Meni je res pomagala pri bolečih, ranjenih, razpokanih in suhih bradavicah, sploh na začetku.

Guppy, vso srečo.
Sem vedela, da je tokrat ne bodo pustili domov.

Meni pa noge spet "vzhajajo"....

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7011
8.8.2007 0:09:39   
nana 27
Tudi jaz sem si kupila Aventovo. Se je že v prvo super obnesla in je ni treba izpirat. Prijateljica pa mi je dala hladilne komprese od Lanolina Multi mam, ker je kupila preveč škatlic in ji je ostala še ena. Baje super hladijo te komprese, tako da bo za sprobat.

Guppy, še enkrat srečno!!!!

Lumpa, tole bo pa ekpresno. Še malo časa ti je ostalo za nakup učbenikov user posted image

Kaj je zdaj to? Vse bi že bile avgustovke?

Jaz še zmeraj gnezdim in pripravljam malenkosti..konec drugega tedna bom spakirala še kuferček zase in cotke za dojenčka. Bom kar s sabo vozila na preglede, če bi si kdo zmisli, d amoram noter ostat user posted image  Upam, da bo user posted image  čimdlje zdražal na varnem.

Sandra, javi jutri, kako je kaj s Heleno.

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 7012
8.8.2007 0:14:29   
Anonimen
nana a ne morš spatuser posted image

(odgovor članu nana 27)
  Neposredna povezava do sporočila: 7013
8.8.2007 0:28:03   
nana 27
user posted image  Duc, zdajle šibam oz. "potujem" počasi do postelje...nisem več pri ta hitrih user posted image
Lahko noč do jutri!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7014
8.8.2007 0:56:19   
Anonimen
miška ti tut ne morš spatuser posted image miška je pa kr pobegnlauser posted image

< Sporočilo je popravil duc.20 -- 8.8.2007 0:59:37 >

(odgovor članu nana 27)
  Neposredna povezava do sporočila: 7015
8.8.2007 7:18:33   
Anonimen
Jutro!

Danes bom pa res držala pesti za Guppy (če nisem že prepozna). Srečno! user posted image
Ji kr mal zavidam......jst bi tudi že šla počasi, če bi se dalo.
Pa tudi Lumpa....zate, da bi šlo čim hitreje in čim manj boleče. user posted image

A veste, da se najbolj bojim dojenja, ker je stalno toliko govora o teh bradavicah, pravilnem pristavljanju in vsem, kar sodi zraven. Porod bom že preživela (verjetno ob EA), ampak kako nerodna bom potem z dojenjem..user posted image ..joj mene.
Bo že nekakouser posted image .
Lanolin pa je kar nekako na seznamu reči za v porodnišnico. Ampak jaz se svoje sestre nič ne spomnim, da bi ga uporabljala. Je uporabljala Bepantene, pa še tistega ne veliko.
Danes bi pa res mogla likat, ampak kaj ko zjutraj komaj čakam, da se zbudim, pojem zajtrk, nato pa še za kakšne 2 urice zalegnem....da se zajtrk prebavi.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7016
8.8.2007 7:43:51   
Anonimen
Dobro jutro user posted image !

Jaz že tavam okoli namesto, da bi spalauser posted image  Spet je za mano ena delno prespana noč... Upam, da se bo danes vsaj malo shladilo in da ne bo tako soparno kot včeraj popoldan.
Na netu sem našla zapiske Šole za starše user posted image  Mogoče bodo kateri prav prišli, saj vidim, da se pri določenih stvareh kar dobro "lovimo"...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7017
8.8.2007 7:50:55   
Pikica pokica
Nefretiti, tudi mene je bilo prvič strah dojenja - če bo šlo, kako bošlo, kako bo z vnetji... ker sem toliko prebrala o tem.
Pa ti povem, da nama je super uspelo, kljub začetniškim težavicam, ki pa jih ima verjetno vsaka novopečena mama.
Glavno je, da si tega res tudi sama želiš, saj je psiha pri tem ful pogojena z nastajanjem mleka. Pa seveda še ponudba in povpraševanje.
Jaz sem svojega polno dojila več kot 5 mesecev ( potem sem začela počasi s pasirano zečenjavo in sadjem) in nadaljevala vse do dveh let.

Kreme pa prvič nisem nobene uporabčjala za bradavice. Ni bilo potrebe. Tudi tokrat je ne bom imela s seboj v p. Če bo treba, bo pa mož laufal v lekarno user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7018
8.8.2007 7:53:05   
Pikica pokica
Aja, danes sem celo noč sanjala, da imam popadke. In to tako živo in resnično, da ko sem se zbudila, sem kar nekaj časa čakala, preden sem se sprehodila do wc ja, kdaj bo naslednji, ker nisem vedela, ali je to res ali pa sem le sanjala.
Na srečo so bile sanje user posted image .

(odgovor članu Pikica pokica)
Neposredna povezava do sporočila: 7019
8.8.2007 8:18:59   
lemavrica
Jutro,

za mano je neprespana noč. Vsaj ene 10x sem šla na WC, proti jutru me je zagrabilo v križu in me je desna noga bolela za znoret. Tko da sem mogla zbudit mojega da me je na hitro zmasiral. Poleg tega je bilo soparno v stanovanju in sem se prebujala premočena.
Zdele sem vstala da nekaj pojem potem grem pa nazaj spat oz. probat zaspat, ker na sosednjem bloku menjajo streho in se ful sliši ropotanje. Pa user posted image  še vedno misli da je moj mehur neka zelo zabavna zadeva in me non stop beza vanj.

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...

Neposredna povezava do sporočila: 7020
8.8.2007 8:26:20   
Anonimen
jutro! Žabonka super bravo za zapiske!

kar se dojenja tiče - sem velika zagovornica dojenja; prvič sem polno dojila do 6/7 mesecev in potem še naprej do 20. meseca. In je kot pravi Pikica pokica, po začetnih težavicah vse steče kot mora, res pa je da moraš biti VZTRAJNA. Pa če boli, al pa ne teče al pa... Prsi so čudovit aparat ki rabijo, kot vsi aparati, začetno "uvajalno" dobo, da se navadijo, da delaj potem s polno paro.

In Nefretiti, ter ostale prvorodke, SAMO NE SE STRAŠIT!!!! brez panike je rekel Švejk! povem vam, da kjer je želja je skoraj vedno tudi uspeh, če pa ne, pa ne boste nič slabše mamice, ker ne morete dojit!

Za vsak nasvet ob temu  - ker se vam sedajle zdi vse zelo komplicirano, pa ni, ker je to najbolj naraven proces, kot tudi porod, pa SMO TU!

objem vsem!

PS iz ljubljanske P še nič. grem pisat SMS

Neposredna povezava do sporočila: 7021
8.8.2007 8:28:14   
lumpa6
Lumpa, tole bo pa ekpresno. Še malo časa ti je ostalo za nakup učbenikov

ja sem jih včeraj kupila samo še nekaj malenkosti mi manjka

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 7022
8.8.2007 8:40:37   
Anonimen
Jaz sem trenutno v nekakšnem stanju "zamaknjenosti" - prepričala sem se, da bo vse OK in živim "ful kul":
1. porod boli - eh, bom že zdržala, samo, da bo naša princeska OK in čim manj utrujenauser posted image
2. doljila bom 100% - saj ne more biti to taka kunšt, se bova že navadili
3. vsakodnevno življenje z dojenčkom - lepo, na izi, vsak dan posebej...

In tako komaj čakam, da spoznam najin zakladekuser posted image

Porodnišnične novice: ja, marička potička, a bojo res do petka čakaliuser posted image  Eh, naša Guppy podira vse rekorde - bravo mamiuser posted image  Cukrček gre pa že kar domov - joj, kako hitro gre čas... Važno je samo, da je vse OK. Helena - srečno danes na UZ.

(odgovor članu lumpa6)
  Neposredna povezava do sporočila: 7023
8.8.2007 8:40:45   
lumpa6
lumpa, baje da masaža te točke zelo pomaga pri odpiranju, mi je to potrdilo par mamic iz prve roke. Škodit ti pa itak ne more, če imaš napovedano da mora počasi na svet.

srček sem mal se igrala stem včeraj brez uspeha kakor je vidtuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7024
8.8.2007 8:41:11   
nana 27
Dobro jutro!

Upam, da se čim prej oglasite z novicami od Guppy..verjetno je pa že mamica, a ne?

Nič bat glede dojenja. Potrudiš se maksimalno, če pa mleka ni, pa otročki zrastejo gor tudi ob umetnem mleku. Jaz sem dojila dva ali tri mesece in vmes dodajala, ker ni bilo dovolj mojega mleka. Boleče je bilo v porodnišnici, kjer je vsak pokazal drugačno pristavljanje, doma pa se je po enem tednu vse pomirilo pa še patronažna mi je pokazala, kako naj pristavljam. Pri nekje treh mesecih se je Miha uprl in smo pristali na flaški. Do vrtca nismo vedeli, kaj je bolezen. Je pa tako lep občutek, ko dojiš in imaš ob sebi malo bitjece..tak so fletni s šobicami user posted image

(odgovor članu lumpa6)
Neposredna povezava do sporočila: 7025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  279 280 [281] 282 283   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  279 280 [281] 282 283   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?