Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2007 27.7.2007 14:45:48
|
|
|
|
Barbid
|
Živjo Manca, Aja32 in Zima07, lahko vam pošljem kakšne slikce od srečanja ampak na email..... (žal še nisem vzela te lekcije, kako jih bi dala v rr). Pošljite mi naslove od emaila na zs., no .... če želite...... Jaz mam zdajle čas, k Lana spi...... verjetno prinaša minus od včeraj, saj se ji je toliko dogajalo, da sploh ni mogla zaspat, dokler je nisem dal v avto, pa še to je spala samo do Ljubljane. Zvečer pa je "ugasnla" že ob 20 pa do 7. Boga, čist je bla fuč ..... . Lp Barbid
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2007 27.7.2007 15:14:42
|
|
|
|
K_a_t_i
|
Punce, ziher kera ve... Kok jabolčnega soka lohk 5m star dojenček popije? Našem niti voda niti čaj ne gre, zdele sem mu pa frutek dala pa mu je ful všeč pa ne vem kok lahko, da ga ne bo šravfalo Hvala!!!!
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2007 27.7.2007 15:17:42
|
|
|
|
zima07
|
Oooo, K_a_t_i, pozdravljena! Jaz ti žal ne morem pomagati-ker-nimam pojma! Mi še vedno pijemo samo mleko in vodo-po žlički...Sem pa prepričana, da bodo punce tukaj vedele...lepo se imejta, Brina pozdravlja Žigija !!! Upam, da se kaj vidimo... LP
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2007 27.7.2007 15:26:58
|
|
|
|
Barbid
|
Živjo K a t i: jaz dam Lani pol soka pol vode........ v flaško, pa pije.... kolikor pije...odvisno koliko je žejna.... tudi 3 dc na dan. Je pa res, da za enkrat nimam problemov ne s hrano ne s sokovi ali čaji lp Barbi
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2007 27.7.2007 16:22:47
|
|
|
|
Barbid
|
Hay Aja32: kako kaže z Bumbotom ? (si vp.tvojga) jaz svojga ne sprašujem nč..... k dobim vedno isti odgovor: a rabi.....? boljš da kar privlečem domov, vsaj ni pregovarjanja...... Lp Barbi
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2007 27.7.2007 17:35:27
|
|
|
|
bucka01
|
IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i Punce, ziher kera ve... Kok jabolčnega soka lohk 5m star dojenček popije? Našem niti voda niti čaj ne gre, zdele sem mu pa frutek dala pa mu je ful všeč pa ne vem kok lahko, da ga ne bo šravfalo Hvala!!!! To je pa čist od vsakega dojenčka posebaj odvisno. Pri nas Julija že od 3m naprej pije poleg čaja tudi frutek in to prav vse okuse pa ji nič ne redčim pa zdej tud po 2 na dan popije pa jo ni nikoli nič šravfalo tako da ti svetujem da poizkusiš pa boš videla
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2007 27.7.2007 17:38:55
|
|
|
|
Aja32
|
IZVIRNO SPOROČILO: Barbid Hay Aja32: kako kaže z Bumbotom ? (si vp.tvojga) jaz svojga ne sprašujem nč..... k dobim vedno isti odgovor: a rabi.....? boljš da kar privlečem domov, vsaj ni pregovarjanja...... Lp Barbi ej, pozabila... ko pride domov (po mojem bolj pozno zvečer) ti sporočim...
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2007 27.7.2007 18:43:14
|
|
|
|
atena777
|
Ooo Kati, kako kaj Žiga? Ali prideš v ponedeljek morda v Mostec? čav-čav
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2007 27.7.2007 18:57:56
|
|
|
|
Natali07
|
Atena777 - Urban je Ok. En dan je bruhal in naslednji dobil pikice, kriva je pa bila cvetača, ki smo jo imeli na preizkušnji. Še dobor da sem mu dala samo dve žličke. Sedaj spet je kot zmešan. Sem že mislila da je staknil norice, pa jih očitno še ni. A katera ve, da je možno da sploh ne dobi noric, če se doji. To je rekla od našega dragega zdravnica ???? Punce, koliko lahko daš malčku za pojesti goste hrane. Naš zmaše 200g ali več kot 200ml pa ponavadi bi še čez mlekca. Pa ne vem če je to dobro. Sem mu začela zmanjševat porcije, pa se pritožuje. Voda je dobro prvo in drugo žličko nato pa začne pluvati in se mu to zdi še posebej zanimivo.
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2007 27.7.2007 19:03:11
|
|
|
|
Natali07
|
A veš kaj je moj izjavil včeraj pri dnevniku?! NO SUPER, POTEM JIH IMAVA PA LAHKO ŠE TRI.... Aha, pa kaj še.... Tale moj ga pa pihne vsakih toliko časa.... A veste, da sem se zasmejala ko sem to prebrala in povem mojemu. On pa : "ja kaj je pa smešnega" Te naši dragi moški bi imel cel kup otrok, sam kupoval jim pa ne bi nič, saj ne rabijo
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2007 27.7.2007 19:57:09
|
|
|
|
atena777
|
IZVIRNO SPOROČILO: Natali07 A veš kaj je moj izjavil včeraj pri dnevniku?! NO SUPER, POTEM JIH IMAVA PA LAHKO ŠE TRI.... Aha, pa kaj še.... Tale moj ga pa pihne vsakih toliko časa.... A veste, da sem se zasmejala ko sem to prebrala in povem mojemu. On pa : "ja kaj je pa smešnega" Te naši dragi moški bi imel cel kup otrok, sam kupoval jim pa ne bi nič, saj ne rabijo ja pa v vrtec jih tudi ne bi pošiljali, saj bo babica popazila.
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2007 27.7.2007 20:49:00
|
|
|
|
eva1
|
Natali-naj bi pojedli nekje 200ml na obrok-jaz ji ne dajem mleka čez tudi če manj poje, kvečjemu čaj, če je žejna!
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2007 27.7.2007 20:50:56
|
|
|
|
ajja
|
IZVIRNO SPOROČILO: Natali07 A katera ve, da je možno da sploh ne dobi noric, če se doji. To je rekla od našega dragega zdravnica ???? Načeloma naj bi bili dojenčki, ki se dojijo, zaščiteni proti noricam, ker dobijo z mlekom materina protitelesa. Vendar pa mi je ravno pred kakim tednom teta pripovedovala, da imajo pacientko, ki ruši vse teorije. Dvomesečna dojenčica se je nalezla od bratca noric kljub temu da se je polno dojila, poleg tega pa je njena mama norice prebolela v otroštvu, tako da je imuna nanje. Torej zgodi se redko, ampak dojenček, ki se doji, lahko zboli.
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2007 27.7.2007 21:42:15
|
|
|
|
K_a_t_i
|
Hvala, punce! Sam res sem butast vprašala - itak, da vsak otrok drugač . Sem mu dala 50ml, jutri dobi ostalo, če bo vse ok. Se mi pa ideja o redčenju dopade! Predvsem v tej vročini bi rada, da spravi vsaj malo dodatne tekočine vase. A v ponedeljek ste zmenjene? Če ne bo dežja pa mogoče res pridem. Brezplačni vrtci - mi smo že ugotovili, da če bo med mulcema več kot 4 leta razlike, ne bo niti eno leto zastonj... Tko da punce, veselo na delo!
< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 27.7.2007 21:49:25 >
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2007 27.7.2007 22:27:54
|
|
|
|
zojaB
|
ČAw punce, ste pa noro pridne s čvekanjem. Midva z Leončkom sva bila mal na morčku z mojo sestrico in mali je noro užival. Se je pa na morju že začel plazit, doma pa spet nič??? No ja, bo že. K_a_t_i jaz mu sama sočim jabolčni ali korenčkov sokec in vedno redčim z vodo (pol-pol) in popije na dan 200ml in več. Jutri bom poskusla tud borovničke...jih je babi nabrala. Sem jih pa tud že spakirala v aventove kozarčke in dala v skrinjo za hladnejše dni. Pri nas prihajajo zobki, tamal je danes skor roko pojedu, tolk hudo ga srbi, slini se noro, kaka vsaki 2 uri, mal ma povišano temperaturo pa skos je tečkast. Upam, da bo ponoči spal. Aja ti si pisala o nekem Gengigelu za afte in dlesni, a pomaga tudi proti bolečinam pri rasti ? Drugače sem pa jaz Leonu zdele 3 večere v mleko dala piškotek (mislim, da je pisalo na škatli Plasmont - kupljeno v DM) ki vsebuje gluten in Leon je noro bruhal, res vso vsebino, ki jo je pojedel je naenkrat bruhnil nazaj. A mislite, da je to mogoče znak, da bo razvil alergijo, al pa sem mu prekmalu dala?? Drugače pa jaz Leonu po priporočilu patronažne in pediatra v hrano ne dodajam nobenih začimb, sploh pa ne soli ali kakšnega sladkorja. Vse kar dodam v zelenjavne kašice je par kapljic olivnega ali kokosovega olja. Urša08 Leon ful rad je polento, pa zelenjavo in sadje v katerga mu nastrgam še hippov piškotek. A je katera mogoče v DM kupla tisti paket jumbo plenic, kjer dobiš zraven še brezplačno taveliko škatlo za igrače? A se splača? Mislim, da stane tam okrog 30€, sta pa notr baje 2 paketa jumbo plenic. Pred dvemi leti sem se ob petkih zvečer takle cajt šminkala in pripravljala za ven...kaj sem bla zmešana hihihi, zdej me pa čaka en stroj opranih cunj za obesti, cca. 3 stroji cunj za zlikat, pomit posodo, pripravit stvari za jutri za piknik...aja pa v skrinji me čaka sladoljed, katerga ne smem pustit kar tam ležat oh ja, petek je pa res dan za metek nočko
< Sporočilo je popravil zojaB -- 27.7.2007 22:35:00 >
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2007 27.7.2007 22:42:05
|
|
|
|
ajja
|
Eva1, lušne slikice z morja. Jaz bi tudi šla. K_a_t_i, moj Žigec ni preveč navdušen za pitje. Prejšnji teden, ko je res bilo najbolj vroče, je sok dobesedno eksal. 1,5 dcl je spil kot nič pa je bilo vse o.k. Prej namreč sploh ni hotel piti. Nato je spil max. po 1 dcl na dan. Zdaj se mu je pa spet ustavilo. Očitno ni žejen. Mu pa dajem malo razredčene Hippove sokce al pa vodo. ZojaB, ti bom kar jaz odgovorila glede Gengigela. Ja, baje Gengigel Baby pomaga proti bolečinam pri rasti zobk celo bolj kot Calpol. To je mnenje treh mojih kolegic, jaz pa ti še ne morem svetovati, ker pri nas še ni nič zobkov, imam pa Gengigel doma v pripravljenosti. Glede plazenja pa je naš fant tudi bolj med lenimi. Nekaj poskuša, rata mu kakih 10cm, ker pa ne gre dovolj hitro in cilja ne doseže takoj, se hudo razjezi. Bo, bo! Še to. A Hippovi piškotki so pa brez glutena? Jaz imam namreč tudi te Plasmon. Danes je naš fant po dolgem času spet jedel krompir in bučke. Sicer sem mu jih čisto malenkost solila pa dodala par kapljic olivnega olja. No, po vsaki žlici se je sicer spačil, kot da bo bruhal, ampak usta pa je odpiral za še. V glavnem, zgleda da bomo počasi spet jedli zelenjavo.
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2007 28.7.2007 10:06:03
|
|
|
|
eva1
|
IZVIRNO SPOROČILO: zojaB Pred dvemi leti sem se ob petkih zvečer takle cajt šminkala in pripravljala za ven...kaj sem bla zmešana hihihi, zdej me pa čaka en stroj opranih cunj za obesti, cca. 3 stroji cunj za zlikat, pomit posodo, pripravit stvari za jutri za piknik...aja pa v skrinji me čaka sladoljed, katerga ne smem pustit kar tam ležat oh ja, petek je pa res dan za metek nočko O kok sem se nasmejala ob temle...ja to so bili časi...sem rabla lih 1 uro da sem se spedenala, zdej pa rabim 10 minut da sebe in oba mulčka zrihtam Veš glede tegala obroka s piškotom-moreš vedt, da je to kr težko prebavljivo in mu jst nebi tega dajala.pa še nezdravo je! Pomoje ni primerno za 6-mesečnega -probej raje mlečne kašice al pa frutolino, je lahko prebavljivo-mogoče mu bo bolj sedlo! Drugače sem se pa danes na polno naspala-joj ko je pasalo-na morju sva skupaj spale, pa je blo bolj tko, tko-nism nč spala..oh ja kok je fajn bit doma
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2007 29.7.2007 10:24:09
|
|
|
|
Manca12
|
Punce, za ponedeljek vreme bolj slabo kaže. Prestavimo ali bomo vedrile z marelami??
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2007 29.7.2007 10:31:23
|
|
|
|
Manca12
|
IZVIRNO SPOROČILO: eva1 IZVIRNO SPOROČILO: zojaB Pred dvemi leti sem se ob petkih zvečer takle cajt šminkala in pripravljala za ven...kaj sem bla zmešana hihihi, zdej me pa čaka en stroj opranih cunj za obesti, cca. 3 stroji cunj za zlikat, pomit posodo, pripravit stvari za jutri za piknik...aja pa v skrinji me čaka sladoljed, katerga ne smem pustit kar tam ležat oh ja, petek je pa res dan za metek nočko O kok sem se nasmejala ob temle...ja to so bili časi...sem rabla lih 1 uro da sem se spedenala, zdej pa rabim 10 minut da sebe in oba mulčka zrihtam Ja, dobre fore.... kje je že to? Mi rabimo drgač celo večnost, da se kam odpravimo z dvema. Moramo za oba še kakšno rezervo vzeti za preobleči in hrano, pijačo. Pa še nase ne smeš pozabit. Jaz sem zadnjič ene piškotke v Mullerju kupila, ampak še nisem sprobala. Sem mu hotela dati kar tako za grickati. Itak da vse v usta, kar mu daš v roko pa najsi bodi igrača ali hrana K_a_t_i jaz mu tudi kakšen hippov sokec zmešam s prekuhano vodo pol pol. In kar popije. Včasih mu dam jobolčnega (ali jabolčni s kamilicami), včasih kakšnega bolj gostega. In kar pije. Jaz mu dam kakšnih 100ml, ne vse naenkrat. Ampak se mi zdi, da kar pije.
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2007 29.7.2007 18:25:41
|
|
|
|
atena777
|
Za jutri smo se na vezi. Danes naj bi tudi bile nevihte, pa ni nic
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2007 29.7.2007 19:25:23
|
|
|
|
LUNA06
|
IZVIRNO SPOROČILO: Manca12 Punce, za ponedeljek vreme bolj slabo kaže. Prestavimo ali bomo vedrile z marelami?? Midva sva za torek!
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2007 29.7.2007 19:52:01
|
|
|
|
zima07
|
Nama je naceloma vseeno, itak za en dan naprej ne vem, kje bomo, ampak baje tud za torek ni ne vem kaksna napoved pa kakor jaz vem, Aje32 sigurno ne bo (mirena?! ), kaj pa ostale? Sicer se lahko na cveku dobimo tudi kje notri?! Ali pa prestavimo na cas, ko bo lepo vreme....
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2007 29.7.2007 21:27:20
|
|
|
|
Aja32
|
IZVIRNO SPOROČILO: zima07 Nama je naceloma vseeno, itak za en dan naprej ne vem, kje bomo, ampak baje tud za torek ni ne vem kaksna napoved pa kakor jaz vem, Aje32 sigurno ne bo (mirena?! ), kaj pa ostale? Sicer se lahko na cveku dobimo tudi kje notri?! Ali pa prestavimo na cas, ko bo lepo vreme.... Hoj, jah, jaz sem fasala menstruacijo že iz petka na soboto ponoči, tako da grem v Postojno po teto Mireno že jutri... V torek?! Se zna zgoditi, da res prideve na hitri čvek, ampak zelo težko verjamem... Imam še vse za spokat (hvala bogu je listek, kaj moramo vzeti s seboj napisan), potem popoldne priletita teta in stric iz Londona in ju grem iskat na Brnik (op. na Letališče Jožeta Pučnika ) , pa v shoping po hrano bo treba... Tako, da nič ne obljubim... Bi bilo pa fino, da se vidimo, predno mi odpeketamo na morje... pa, pa - A
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2007 29.7.2007 21:29:33
|
|
|
|
Aja32
|
IZVIRNO SPOROČILO: Barbid Hay Aja32: kako kaže z Bumbotom ? (si vp.tvojga) jaz svojga ne sprašujem nč..... k dobim vedno isti odgovor: a rabi.....? boljš da kar privlečem domov, vsaj ni pregovarjanja...... Lp Barbi Barbid- moj ga je že obljubil svoji sodelavki za njeno hčerkico... Sorry... Res nisem vedela...
|
|
|
|
RE: Januarčki in januarčice 2007 29.7.2007 22:17:11
|
|
|
|
atena777
|
aja32 dobri opravi z akcijo Mirena, pa uživajte na morju! Za na morje si vzela: sredstvo proti komarjem?, kremo za sončenje za Najo, ... Aja pa še to. tega gengigela sploh nimajo v vsaki lekarni, sva šla z mojim v centralno pa imajo samo calgel. Se vidimo po morju! Pa-pa
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kdaj je čas za kahlico?Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Pesmi o mami in za mamoMama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Zadnje s foruma
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......