Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: mlade mamice - zaradi neuspeha 25.7.2007 16:03:30
|
|
|
|
Miss Piggy
|
IZVIRNO SPOROČILO: duc.20 tiste k tko pravjo mislijo da če študirajo očitno niso sposobne še otroka sproti vzgajat. Javi se čez par let, pa bomo rekli kako o vzgoji otrok .
|
|
|
|
RE: mlade mamice - zaradi neuspeha 25.7.2007 16:12:28
|
|
|
|
Anonimen
|
Ma lej.. Jaz sem stara 19 let, priznam, srednje šole sploh naredila nisem, imam pa sina! In sem srečna, da ga imam.. Nisem se odločila zanj, ker naj ne bi vedela, kako uživat življenje, ..... Ma dovolj sem se znorela.. Ta kura pa naj gre v pi****
|
|
|
|
RE: mlade mamice - zaradi neuspeha 25.7.2007 16:12:37
|
|
|
|
Anonimen
|
ne ne, ne pusti se. to da ima otrok mlado mamico je kvečjemu plus, sama sem rodila kot večina pri 30. ni pomembno kok si star ko imaš otroka, a ko ga dobiš se za mamico vse spremeni, meni je veliko lepši. ampak kot 20- letnica tega nisem razumela, ker nisem imela otrok. tako te tudi tvoje kolegice ne morejo razumeti, njim je bistvo žur in bla, bla. nam je to izguba časa... tudi jaz sem izgubila prijateljice, tiste, ki nimajo otrok - ker nimamo več skupnih tem - čisto normalno. ni lepšega kot gledat sviojega otroka kako napreduje. najdi si svojo družbo mladih mamic, ki so z veseljem mamice. višja šola pa ni malo, bodi ponosna nase, saj imaš vse razloge da si. čestitam in uživaj s svojim sončkom.
|
|
|
|
RE: mlade mamice - zaradi neuspeha 25.7.2007 16:32:56
|
|
|
|
Strawberrie Cherrie
|
hehe, jaz sem mlada in imam sina. Pa 2izpita in diplomo do konec faxa. Niti eno leto nisem pavzirala, ponavljala. A pol to pomeni da sem lepa, pametna in sposobna? Za lepo ravno ne morem trditi, ker je lepota relativen pojem, prav tako pamet, sposobna - oja, to pa! Vem, čutim! Pa zame faks sploh ni nek gromozanski dosežek. Večji pomen ima zame to, da sem rodila najlepšega otroka (zame), da ga vzgajam po svojih načelih, da mu želim vse dobro in najboljše. Da sem prvo mama, potem žena svojemu nezakonskemu možu ... Če bi sedaj ima faks, otroka pa ne, ne bi bila popolna in samozadostna. Sama nisem zgubila prijateljic, ki nimajo otrok. Večinoma nas je proti koncu faksa, ali pa v 4letniku, nekatere imajo otroke, druge si ga želijo, spet ene ne. V glavnem prijateljice so ostale. Je pa res, da grem veliko raje na kavico s prijateljico, ki ima vreščača, pa se mal o otrocih pogovarjava in izmenjujeva izkušnje. Ostale me večinoma časa sprašujejo, kako je imeti otrka itd. Moj svet se pač sedaj vrti okoli Ožbeja.
< Sporočilo je popravil london_paris -- 25.7.2007 16:33:03 >
|
|
|
|
RE: mlade mamice - zaradi neuspeha 25.7.2007 17:14:27
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Mene je ta izjava zelo prizadela, ker sem sama mlada mamica in nato sploh nisem pomislila, zdaj pa tuhtam in premišljujem al je res tako? Če v sebi veš, da si se v teh letih odločila po svoji vesti in razumu, te takšne izjave ne bi smele pretresti in prizadeti za dalj časa. Očitno je kolegica vzbudila v tebi nek občutek, da si se res premlada odločila za otroka in da si marsikaj zamudila. Drugi lahko iz nas povlečejo samo občutke, ki so v nas samih, ne morejo nam vcepiti svojih. Ne bom sodila izjave tvoje kolegice, bi ti pa rekla, da razmisli o svoji reakciji in naredi nekaj, da naslednjič ne boš reagirala pretreseno in prizadeto, ampak srečno zato, ker imaš otročka.
< Sporočilo je popravil Mič RR -- 25.7.2007 17:22:02 >
|
|
|
|
RE: mlade mamice - zaradi neuspeha 25.7.2007 17:18:17
|
|
|
|
viv_
|
IZVIRNO SPOROČILO: adelaide Sicer pa , prosim preberi si še enkrat kaj sem napisala. To je moje mnenje. Po 17 letih študija, po sezidani hišici, po prepotovanem svetu, po plesu do jutranjih ur , po vezicah.....JE moj otrok to kar sem iskala in želela. Kapiš? Ja, saj lepo in prav... Ampak si v tistih 17 letih (kar btw ni razvidno iz tvojega pisanja) tudi imela kakšen lep trenutek v življenju in glede na to, kar si vse dosegla, se mi ne zdi, da si bla pa prej zgubljena ...
|
|
RE: mlade mamice - zaradi neuspeha 25.7.2007 17:20:23
|
|
|
|
viv_
|
IZVIRNO SPOROČILO: piščanc z otrokom se življenje ne konča, ampak začne Z rojstvom otroka se začne življenje tega otroka. Življenje mame se pa ne začne, niti se ne konča, samo nadaljuje se ...
|
|
RE: mlade mamice - zaradi neuspeha 25.7.2007 17:26:06
|
|
|
|
crci06
|
jaz pa ne bom trdila, da nisem lahko tudi 10 let nazaj podobno razmišljala. Čez par let povej prijateljici, kaj ti je rekla, pa boš videla, da bo priznala, da ji je žal za take otročje besede. če pa tebe mika še šola, pa kar pogumno!
|
|
|
|
RE: mlade mamice - zaradi neuspeha 25.7.2007 17:29:05
|
|
|
|
CeluLitka
|
Ti nas sprašuješ, če je res tako, samo zato, ker je ona tako rekla??? Če mene vprašaš, te je hotela prizadeti, in očitno ji je uspelo. Ne bodi neumna, in ne obremenjuj se zdaj s tem. Očitno je, da ona nima glih pošlihtano v svoji glavi. In to, kar je rekla tvoja kolegica...... Sedaj po enem letu sem se pa menila z kolegico ki še študira in mi je rekla da se za otroka odločajo tiste mlade ženske ki nimajo faksa, ki nimajo lepe prihodnosti, ki nevejo uživati, ki niso tako lepe nazunaj pa pač mislijo da jih bo vsaj negdo imel rad in tako naprej,... ...........tole je pa buča tedna
|
|
|
|
RE: mlade mamice - zaradi neuspeha 25.7.2007 17:29:55
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: viv IZVIRNO SPOROČILO: piščanc z otrokom se življenje ne konča, ampak začne Z rojstvom otroka se začne življenje tega otroka. Življenje mame se pa ne začne, niti se ne konča, samo nadaljuje se ... to pa si lepo napisala..
|
|
|
|
RE: mlade mamice - zaradi neuspeha 25.7.2007 17:34:16
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: viv IZVIRNO SPOROČILO: adelaide Sicer pa , prosim preberi si še enkrat kaj sem napisala. To je moje mnenje. Po 17 letih študija, po sezidani hišici, po prepotovanem svetu, po plesu do jutranjih ur , po vezicah.....JE moj otrok to kar sem iskala in želela. Kapiš? Ja, saj lepo in prav... Ampak si v tistih 17 letih (kar btw ni razvidno iz tvojega pisanja) tudi imela kakšen lep trenutek v življenju in glede na to, kar si vse dosegla, se mi ne zdi, da si bla pa prej zgubljena ... viv seveda sem imela lepe, krasne trenutke...z nonotom s frezo po vasi, s starši na planinskih potepih, z brati pri zganjanju norčij, pa prva zaljubljenost..da o izkušnji v avstraliji ne pišem, pa diploma....samo zdaj , ko imam Črta se počutim kot, da sem končno doma. Jaz ne vem zakaj je to tako. Ampak tako pač je. Prosim ne zameri mi mojega mnenja...tudi nisem hotela , da zgleda , da so vse izkušnje do sedaj brezvezne ...objemček
|
|
|
|
RE: mlade mamice - zaradi neuspeha 25.7.2007 17:42:29
|
|
|
|
karmy
|
poznam eno, ki je stara 40 let, in nima nič drugega kot svojo službo pa beri in piši še vedno živi pri starših... ko bi vsaj nekaj dosegla v življenju ali pa vsaj se odselila na svoje bi še nekak zgledal - pa ženska naj bi bila direktorica podjetja ki ga financira občina...
|
|
RE: mlade mamice - zaradi neuspeha 25.7.2007 18:15:14
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: viv Meni je pa to mal mimo, da je pravo življenje šele, ko imaš otroka, pa prava sreča šele, ko imaš otroka, pa da si našel sebe šele, ko si dobil otroka. Sori, ampak res! .... In potem, ko otroci pri (upajmo) dobrih 20-ih spokaj od doma - kaj pa pol? A bom ena tečna tašča in posesivna mamica, ker bom zgubila svoje bistvo? Ne nebom, ker se mam lahko fajn tudi brez mulčkov, samo z možem... Sej jih imam rada, do konca sveta in nazaj, pomenijo mi ogromno, ampak so pa še druge stvari na svetu... Z rojstvom otroka se začne življenje tega otroka. Življenje mame se pa ne začne, niti se ne konča, samo nadaljuje se ... Bravo Viv
|
|
|
|
RE: mlade mamice - zaradi neuspeha 25.7.2007 18:23:23
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Elis@ IZVIRNO SPOROČILO: duc.20 tiste k tko pravjo mislijo da če študirajo očitno niso sposobne še otroka sproti vzgajat. Javi se čez par let, pa bomo rekli kako o vzgoji otrok . In ti to njemu ki ima dva in gre oktobra študirat
|
|
|
|
RE: mlade mamice - zaradi neuspeha 25.7.2007 18:23:45
|
|
|
|
Anonimen
|
svašta
|
|
|
|
RE: mlade mamice - zaradi neuspeha 25.7.2007 18:27:27
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: viv Meni je pa to mal mimo, da je pravo življenje šele, ko imaš otroka, pa prava sreča šele, ko imaš otroka, pa da si našel sebe šele, ko si dobil otroka. Sori, ampak res! .... In potem, ko otroci pri (upajmo) dobrih 20-ih spokaj od doma - kaj pa pol? A bom ena tečna tašča in posesivna mamica, ker bom zgubila svoje bistvo? Ne nebom, ker se mam lahko fajn tudi brez mulčkov, samo z možem... Sej jih imam rada, do konca sveta in nazaj, pomenijo mi ogromno, ampak so pa še druge stvari na svetu... Z rojstvom otroka se začne življenje tega otroka. Življenje mame se pa ne začne, niti se ne konča, samo nadaljuje se ... Viv, sama nebi našla boljših besed.
|
|
|
|
RE: mlade mamice - zaradi neuspeha 25.7.2007 18:30:12
|
|
|
|
Kaštrun
|
HVALA BOGU SEM v prvem roku PADLA MATURO. za to sem še danes hvaležna! če bi šla takrat študirat bi bila danes falirana študentka, ker sem mislila, da me veseli nekaj, kar mi je danes čisto mimo, al pa bi sploh takrat odnehala. tako pa sem se po srednji šoli zaposlila. na srečo sem prvo službo dobila res super in sem iz nje tudi ogromno potegnila, se potem na novo zaposlila tam kjer sem, za nedoločen čas in uživam. izredno študiram - nikoli ponavljala. zdaj mi manjkajo do konca le še 4je izpiti in potem diploma (bolje mi je plačevati sama, kot pa da bi mi starši "srali" po glavi zakaj se ne učim in blabla...). vmes sem se preselila - v svoje stanovanje -, se poročila in aprila letos rodila. niti za enega sošolca ali sošolko (pa naj bo to OŠ ali pa SŠ) ne vem, da bi imel tako "življenje" kot ga imam jaz. ali so še vedno študentje, ali še vedno živijo pri starših, ali nimajo partnerjev, nimajo otrok, ali pa ga pač žurajo... jaz imam vse kar sem si želela. in to pri 25ih. PONOSNA SEM NASE! pa še to. jaz zase vem, da nisem človek za kariero. to je moj mož . jaz ga podpiram pri ustvarjanju kariere, on meni pomaga pri družini in VEM, DA IMAM LEPO PRIHODNOST, pa še "lepa" sem mojemu možu, kar je pa itak največ! tvoja prijateljica je pa...
|
|
RE: mlade mamice - zaradi neuspeha 25.7.2007 18:48:34
|
|
|
|
karmy
|
in kaj je narobe biti falirana študentka? greh? kot biti noseč in neporočen?
|
|
RE: mlade mamice - zaradi neuspeha 25.7.2007 19:01:47
|
|
|
|
Anonimen
|
Viv, v stoje ti ploskam, za vsak stavek posebej. Saj sem vedela, da si pametna punca, ampak da si pa tako zelo pametna...to sem pa šele zdaj spoznala. Bravo še enkrat.
|
|
|
|
RE: mlade mamice - zaradi neuspeha 25.7.2007 19:15:58
|
|
|
|
Slončica
|
IZVIRNO SPOROČILO: adelaide Oprostite: jebeš ti vse faxe in brecelulitna stegnca.... jst tud tko pravim.Sm bla,vidla da ni zame še,mogoče ko bom bolj velika
|
|
|
|
RE: mlade mamice - zaradi neuspeha 25.7.2007 19:41:12
|
|
|
|
Misek
|
IZVIRNO SPOROČILO: CeluLitka Če mene vprašaš, te je hotela prizadeti, in očitno ji je uspelo. Ne bodi neumna, in ne obremenjuj se zdaj s tem. Očitno je, da ona nima glih pošlihtano v svoji glavi. Meni se pa zdi, da je punca na nekaksnem razpotju, z odlocitvami za katere se ne ve, ali so prave in kaj ji bodo prinesle, pa nak na ta nacin brani lasne odlocitve. Mogoce je punca splavila, ne da bi bila sigurna, da si to zeli. Mogoce je splavila pod pritiskom starsev, fanta.... Mogoce pa tako v sebi resuje tisto kar meni, da lahko resi, na nacin na kaksnega misli, da lahko nekaj resi. Ce nam nekdo nekaj govori, to se ne pomeni, da je usmerjeno v nas, da nas prizadane ali osreci. Ljudje najveckrat govorijo o tistemu kar jih veseli, kar jih tezi in kar jih okupira. Ce se prav spomnim, je Karin zapisala, da si uspesen takrat, ko si s seboj zadovoljen. Pod to se podpisem. In Viv, vsaka cast punca!
|
|
RE: mlade mamice - zaradi neuspeha 25.7.2007 20:20:26
|
|
|
|
petraz
|
Daj prosim no.... Mislim, da se sploh ni potrebno obremenjevati, če ti ena ... reče kaj takega. Sedaj vsaj vidiš, da ni vredna niti tvojega pozdrava! Lahko si srečna, da si mamica in da imaš otroka, kajti dan danes zelo težko zanosiš in donosiš zdravega otroka!! Šolo in vse ostalo pa vedno lahko nardiš.... Sama sem stara 29. let, imam dva prečudovita fantka, in faks (trenutno nimam službe), pa marsikdo še pogleda za mano, tako, da za svoja leta dobro zgledam... Ti povem, da sem tudi sama izgubila ogromno kolegic, ko se prvič rodila.. predvsem tiste, ki nimajo otrok, enostavno pozabijo nate, ker pač ne moreš več ven z njimi itd... Pridobiš pa si velik krog drugih kolegic in prijateljic, ki imajo otroke in pa predvsem veselje in srečo, ki ti je ne more nihče vzeti ... tvojega otroka. Zavedaj se, da prijatelje si boš še vedno dobila, vprašanje pa je, če si bo ta kolegica dobila tako dobro kolegico ali prijateljico kot si ti... in to predvsem zaradi "favšije", katere je vedno več... pa ne vem zakaj!?
|
|
|
|
RE: mlade mamice - zaradi neuspeha 25.7.2007 21:04:28
|
|
|
|
Naty*Taja
|
Joj, madona, dej skensli ti tole kolegico! A ti veš, da biti mama ni dano vsem, narediti faks je pa z malo pomoči tudi mogoče?! Kaj je torej več vredno? Sama imam oboje, ampak zame sta moja sončka vedno in povsod prva (no ja razen možeka je tudi nekje zraven) faks je pa tak nekje tam, ker pač je in slučajno je!! Ma ne se obremenjevat s takimi. Sicer pa vedi, da ti lahko faks narediš tudi pri 35. letih, ona pa otročka mogoče ne bo mogla met. Madona me je tole razkurlo - sorry besedam!
|
|
RE: mlade mamice - zaradi neuspeha 25.7.2007 21:15:17
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Elis@ IZVIRNO SPOROČILO: duc.20 tiste k tko pravjo mislijo da če študirajo očitno niso sposobne še otroka sproti vzgajat. Javi se čez par let, pa bomo rekli kako o vzgoji otrok . zakaj naj se javim čez par let
|
|
|
|
RE: mlade mamice - zaradi neuspeha 25.7.2007 21:20:31
|
|
|
|
Blejka26
|
jaz mislim da je vsak otrok blagoslov.sama si imela že enkrat možnost o tem razmisliti in to ko si zanosila.takrat si imela možnost izbire ali otroka obdržati ali ne.res se sliši kruto ampak...Toda odločila si se obdržati otroka in sama si napisala da je mala priljubljena v družini.Kaj ni to pomembnejše od vseh tvojih prijateljicki imajo take komentarje.poglej svojega otroka in se pri sebi vprašaj ali ti je žal da jo imaš in boš našla odgovor.ko jaz pogledam svojo pikico oz.mi je niti pogledati ni treba,da bi vedela da je ona najpomembnejši del mojega življenja in da sem presrečna ker jo imam.Na poti imam še enega otroka za katerega sem žal razmišljala da ga ne bi obdržala a sem se premislila.Na čase me je še malo strah toda vem da ga bom imela vseeno rada tako kot prvorojenko. tudi sama imam žal samo osnovno šolo....pa se za otroka nisem odločila zaradi tega ker nimam zagotovljene prihodnosti,ampak ker sem si ga pač želela kot vsaka mati. Tako da ne razmišljaj tako negativno in posveti vse svoje misli svojemu otroku in bodi srečna da je ob tebi..
|
Kdo?ErinKdo obišče decembra vašega otroka oz mu prinese darila?Miklavž (
17%)
Božiček (
8%)
dedek Mraz (
8%)
vsi trije (
22%)
Miklavž & Božiček (
37%)
Miklavž & dedek Mraz (
8%)
Število vseh glasov: 315Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!