|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  88 89 [90] 91 92   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktoberke
23.7.2007 9:50:20   
mehurčica
Klaudia, jaz imam skoraj vsako noč "skorajšnje krče" v  mečih. Že od kakega 3.meseca pijem dodatno magnezij, ampak se mi zdi, da mi ne pomaga kaj dosti. Veš kaj jaz naredim, ko čutim, da me bo prijel krč- ponavadi začutim ravno zadnji trenutek, sredi spanja seveda in potem hitro upognem stopala navzgor! In čudežno popusti!user posted image In to je res skoraj vsako noč in do sedaj me še niti enkrat ni do konca prijel.user posted image

Zdaj me pa mama že priganja. Grema v Europark, ker bi mi rada kupla neko oblekico, ki jo je videla. Vprašanje, če mi bo prav.user posted image Ker ni nosečniška.

Imam pa danes rojstni dan! Happy birthday to me.....user posted image Edina moja želja itak veste kaj je-kar si vsak starš želi.user posted image

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 2226
23.7.2007 10:03:38   
skuštrana
Mehurčica, vse naj, naj... PA VELIKO user posted image ti želim. Sem videla, da vabiš na srečanje, bi prišla, ampak me žal ni domauser posted image . Uživajte pa upam, da ti bo kiklca pravuser posted image , čeprav ni nosečniška.

Joj, jaz moram pa pakirat pa še kar tule gor visim..Ma imam občutek, da sem že dva dni priklopljena za tale kompuser posted image . Včeraj nisem mogla spat, sem iskala imena - rezultat lahko vidite na podforumu imena, danes pa ovo na novo..
Nič, grem še kaj narestuser posted image

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 2227
23.7.2007 11:44:49   
Pandica
 user posted image

valči čas, ko smo user posted image  res full hitro beži. Jaz sem si vedno mislila kako se vleče teh 9 mesecev, ko smo noseče zdaj pa vidim, da temu sploh ni tako.
Jaz sem že vstopila v 31t tako, da se vedno bolj približujemo cilju, da bomo objele naše user posted image  

mehurčica user posted image   in naj se ti izpolnijo vse svoje skrite želje. Pa lepo praznuj danes.
A kiklca oz.oblekca ti je bila prav? Saj jaz sem si tudi v H&M kupila par kiklc in oblekc pa niso user posted image  in so mi prav, ker so iz takšnega fajnega raztegljivega materiala.

skuštrana kam greste na morje in za koliko časa? UUuu boste uživali, naplavaj se veliko in pazi trebuščka pred soncem.

Ej, punce nekaj bi vas vprašala, predvsem tiste, ki že imate user posted image  mi boste znale bolj odgovorit.
Včeraj sem dobila celo vrečko bodijev, ki pa so s kratkimi rokavi. So pa vsi majhne številke. Pa me zanima ali bodo meni oz. moji user posted image  sploh prišli v poštev ti bodiji glede na to, da bo rojena začetek oktobra ali pa konec septembra? Recimo, če jih bom lahko ponucala za doma? Da jih ima recimo user posted image  oblečene pod kakšnim pajacem user posted image  Ker nimam pojma kako gre to user posted image   , ker bo moja prva user posted image

No, si se pišemo, lep dan vsem

user posted image

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 2228
23.7.2007 13:15:42   
janja
Evo mene. Po dolgem času se spet oglašam. Smo bili kar pridni in smo si privoščili 3 tedne dopusta. Najprej 10 dni na Murterju, potem pa še 10 dni v Novigradu. Moram reči, da sem vročino kar dobro prenašala - na morju ni tako soparno. Najbolj pa mi je pasalo plavanje. Morje je letos res tako toplo, da se lahko user posted image z užitkom kopamo.

Zdaj sem na bolniški, zaenkrat do 24.8., ker v tej vročini pa res ne morem delati,j pa še za volan komaj zlezem. Moj trebuh je namreč že tako velik, kot je bil v 1. nosečnosti, ko sem šla rodit. user posted image je zelo živ, celo bolj kot je bil prvi. No, sem vsaj pomirjena, da je vse v redu. V petek sem imela tudi pregled. Krvna slika je bila porazna - zanimivo, da se sploh ne počutim slabo. Dobila sem železove tablete - železa imam namreč samo 99, normalno pa je nekje med 120 in 150. Pa še bakterije so v urinu. G je rekel, da zaenkrat ni panike, ker nimam kakih problemov.
Dobila sem tudi papirje za urejanje vsega potrebnega na CSD-ju. Mi je pa sestra rekla, da naj grem tja kakih 60 dni pred napovedanim PDP-jem. Še dobro, da imam CSD zraven bloka, tako da se s tem ne obremenjujem preveč. Bova šla pa tudi midva podpisati očetovstvo pred porodom, ker ne mislim po porodu nikamor laufati.

Razmišljam, da bi šla še na samoplačniški UZ. user posted image se še vedno ni obrnil. Veselo mi skače po mehurju in z  glavo pritiska na želodec.

Vidim, da že veselo nabavljate stvari za user posted image . No, jaz bom začela v avgustu. Večino stvari že imam, pa jih je treba le oprati in zložiti v omaro. Nekaj malenkosti pa bom dokupila še tekom meseca, tako da bi imela v začetku septembra vse stvari pripravljene.

Nekaj postov nazaj je ena spraševala, kaj je bolje - previjalna v kopalnici ali sobi. Jaz sem jo imela v 1. nosečnosti v kopalnici in tudi sedaj jo bom imela tam - na pralnem stroju (zraven imam velik umivalnik in omaro) tako da mi je ta varianta bolj praktična. V mali sobici zaenkrat ostaja Andraž sam, ker je oprema taka, da ni prostora še za enega. V roku 2 let, pa predvidevamo selitev otrok v večjo sobo. Do takrat pa bosta za igro uporabljala Andraževo sobico in dnevno sobo.

Toliko za enkrat od mene, še vedno čakam na internet doma, pa se potem bolj pogosto oglasim.

Čuvajte user posted image

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 2229
23.7.2007 14:05:45   
kasija78
Pozdravljene,

Mehurčica VSE NAJBOLJŠE user posted image !

Mišk - Meni je Aron zelo lepo ime. Res je židovskega izvora, kot je že ena rekla je bil Aron Mojzesov brat in je zelo pozitivna figura v Stari zavezi. Sicer pa sodijo v isto kategorijo tudi imena sara, david, natan, daniel ... torej veliko imen, ki so zelo prisotna v sloveniji in jih nosi veliko ljudi. Če boš torej potrebovala dodaten argument za fanta, mogoče ti bo zgoraj napisano v pomoč. user posted image  Sem šla poiskat pomen imena na netu in piše, da pomeni "gora".
Mene sploh zelo zanimajo pomeni imen in, čeprav še nisva izbrala, bo ime vsekakor s pomenom in z neko pozitivno asociacijo na nama poznano osebo (ali vsaj brez negativne user posted image ).

Janja - Dobrodošla nazaj. Kako to da moraš iti urejat za očetovstva, če pa že imata enega otroka? Ali imata registrirano izvenzakonsko skupnost ali ne? Ali katera ve, če je potrebno v tem primeru tudi potrjevati očetovstvo? Sprašujem samo iz radovednosti sicer.
Jaz grem kmalu na morje za 14 dni. Jeeeeee user posted image ! Komaj čakam, ker vročina tu v stanovanju je neznosna.

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 2230
23.7.2007 14:23:47   
pot
mehurčica vse najboljše! user posted image user posted image user posted image  user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2231
23.7.2007 15:21:25   
oktoberka
Dober dan vsem souser posted image !
Zadnje čase sem pri malo bolj lenih, zato me ni na spregled, pa še dopust pa to... No, upam da ste vse vživale na dopustu!
Nekaj me zanima. A ve katera, če je kakšna organizirana telovadba v ljubljani, zdaj čez poletje,pa da imajo še klimo po vrhu? Js bi ful nekam hodila, samo me na zalost ta vročina zunaj tako zdeluje, da sprehodi skoraj popolnoma odpadejo.
Pa še neki.... Mene moj dela že prov panično. Namreč midva nameravava it u MŠ v zdr. dom v Šiški, ki se začne šele septembra, mislm da nekje v začetku. Ampak zdej me straši, da kaj če prej rodim, preden bo konec predavanj, al pa če sploh še naiti it nam mogla... Skratka da on ne bo dobil potrdila za bit zraven pri porodu. Zdej me pa skrbi. Kaj pa ostale? Misl da vas je takrt k smo o tem govorile kar neki še napisalo da greste septembra v Šiško. Joj, ful se sekiram!!!!

BUBI še eno vprašanje mam zate v zvezi s previjalno. Tista slika na kateri je previjalna, k si jo poslala, a je tista lesena previjalna? Ne morm čist določt. Pa glede an to da so vse k jih gledam plastične, zdej ne vem. N ebayu pa tud nč ne piše iz kašnega materiala je.

MEHURČICA vse naj, naj!!!!!! Lepo praznuj!!

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 2232
23.7.2007 15:24:58   
sanwebdra
user posted image Mehurčica - vse najboljše!!! user posted image  Da ti bo tvoj-a user posted image  največje in najlepše darilo letos!

Jaz pa sem včeraj prvič imela zatečene noge user posted image  - ja, tako je to, če si cel dan na nogah - zjutraj sem likala dve uri, potem pa pomagala pri renovaciji (čiščenje po dejstvu) - cel dan cunje not in ven iz stroja ter na stojalo - kosilo, pa po sladoled ... pa še in še bi se našlo. So me tako noge zvečer bolele kot še nikoli v življenju user posted image .  Izgleda, da bo res treba več počivat.

Naša dojenčica pridno brca - če se umirim. Če pa sem fulll zaposlena, tako kot včeraj npr., pa se kar skrije in umiri - da sem kar malo zaskrbljena. Potem pa atija user posted image  aktiviramo in ji prigovarja, pa se ponavadi zbudi in ga brcneuser posted image . Takrat sem najbolj srečna. user posted image

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 2233
23.7.2007 15:43:02   
bambi
Mehurčica, vse najboljše, naj se ti uresničijo vse skrite želje user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Jaz sem pa že celo popoldan rahlo živčna, ker se moja user posted image  ni hotela nič premaknit, pa sem jo rukala in migala trebuh sem in tja, pa nič...... Sem se že pripravila, da grem malo h G povprašat, pa mi je sodelavka rekla naj spijem fanj sladko kavo. In res. Takoj ko sem jo spila, je ta mala začela telovadit po trebuhu user posted image user posted image user posted image . Verjetno bo takšna kafetarica kot mami.

Pandica, glede na to, da rodimo oktobra, in, da sem jaz mojo 1. user posted image  rodila konec septembra, pri nas kratki rokavi niso prišli v poštev. Takrat je že bolj hladno, male pikice so pa itak totalno zmrznjene in sem jaz moji dajala po dvojne dolge rokave, pa zokne, pa plišasti pajac, pa še je imela večkrat mrzle rokice, da sem jo morala dodatno obleči ali pokriti. SIcer pa, če je to tvoj prvi otrok, pa hrani te stvari za 2. user posted image , ki pa bo mogoče prišel poleti in če bo takšna vročina kot je sedaj, bojo kratki rokavčki prekleto prav prišli....
Mi pa smo v soboto v Avstiji kupili še lučko za Gajino sobico, pa še nekaj posteljnine, tako da sedaj pa imamo za te naše user posted image  skoraj vse user posted image user posted image user posted image

Jutri pa gremo še po novo spalnico, potem me pa čaka čiščenje naše nove hiške, tako da ne vem kako bom zmogla, verjetno bom par dni počakala, da se malo ohladi, potem pa nažicala še mamo in taščo za pomoč.

A ste videle kakšni nalivi in poplave so na severu Evrope??? Mi pa tukaj crkujemo od vročine, pa ta svet je že čisto narobe obrnjen. Jaz bi bila najbolj zadovoljna z oblačnim vremenom in temperaturo tam okoli 20.

Sem prej malo brskala po RR-u in si šla ogledat komentarje o carskem rezu, ki čaka mene in me je sedaj še bolj strah, kot me je bilo. Bedak, sploh ne vem zakaj to gledam, sicer so mnenja različna, ampak veliko jih je negativnih, predvsem je baje grozen naslednji dan po CR, ko te vse boli in se niti vstat ne moreš..... ja, pa še ena je napisala, da so ji pri CR poškodovali otroka in ga porezali po nogici, tako da ima sedaj posledice. Saj vem, da se tudi pri normalnem porodu lahko kaj zakomplicira, ampak si vsaj prisoten in veš kaj se dogaja okoli tebe, pri CR pa nič....

Eh, pa sem spet zabluzila s tem porodom, a kaj ko imam tak občutek, da bom kar hitro postala septemberka..... Sem namreč že v 31. tednu in čas hitro beži user posted image user posted image user posted image

Imam tri sončke, mojega angelčka Leo in dve princeski, Gajo in Heidi.

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 2234
23.7.2007 18:26:35   
Klaudia
Mehurčica - user posted image  vse najboljše!! Pa eno veliko user posted image ... po možnosti sladoledno user posted image

Hvala vsem za nasvete, vendar jemljem magnesol že od začetka nosečnosti po 3x na dan. Bom morala zgleda probat tik pred spanjem zadnjega...

Pa še malo zabave... poglejte si v mojem albumu humor bodočega očka user posted image

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu bambi)
Neposredna povezava do sporočila: 2235
23.7.2007 18:52:53   
Daschi
Ojla!

mehurčica, vse najboljše tudi od meneuser posted image user posted image user posted image .

janja, smo te že kar pogrešale. Zdaj pa hitro vse za nazaj napišiuser posted image . No, samo, da ste se imeli ok.
HB- hemoglobin je pa tudi meni kar padel. sedaj ga imam 117. Pričela sem s 130. Ampak mi gin. danes, ko sem bila na pregledu ni nič omenila. No, bom videla, kako bo naprej.

Torej danes sem imela pregled. vse okuser posted image . Slišala sem srček malega navihančkauser posted image . Do sedaj sem se vsega skupaj zredila 8 kg. pritisk ok. Zadnjič sem delala test za sladkorno. rezultat ok- 6,6. To je to.
sedaj imam pregled zopet čez 4 tedne, takrat dobim vse papirje. Porodniško nastopim 23.9. Ha, hauser posted image  Bom kar delala do prvega popadkauser posted image .

V soboto greva z dragim v Avstrijo po voziček. Komaj čakamuser posted image !
vse ostalo pa bom oprala in pripravila v sredini septembra. itak imam v spalnici v škatlah. je bilo zelo malo časa neuporabnouser posted image . tako da bom samo preložila v stroj in iz stroja v omaro.

Lepo se imejte vseuser posted image !

Naj nikoli ne izdam otrokovega zaupanja, zadušim njegovega upanja ali uničim njegovih sanj.
(M. Wright - Edelman)

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 2236
23.7.2007 20:03:16   
mišk
Glih kar je moj lubi končal z beljenjem otroške sobice. Zgornjo polovico sten in strop je že v petek prebelil z rumeno, dans pa se je lotil spodnje-oranžne polovice, pa sva čist enmčkeno razočarana. Trgovc naj je nasrau, da sva za oranžno barvo zmešala skupaj rumeno in rdečo in zdej potegne bolj na rozasto. Sicer se barva še ni posušila in lahko se še spremeni, ampak kaj če bo fantek?user posted image  Sicer nisem neki občutljiva na te tipično punčkasto-fantovske stvari, ampak vseen...  Zdej morava še enkrat ko bova kej u Ljubljani v Rutarja po tisto okrasno borduro za po sredini in stene bodo fertik. Pol pa še laminat po tleh, pa pohištvo pa razne drobnarije, ki jih tko rada občudujem po trgovinah da komaj čakam!!user posted image user posted image
Jutri imam spet pregled in po mojem mi bo spet naredil ultrazvok. Naš ginekolog ima navado ga vedno naredit. Dobr, ne?

(odgovor članu Daschi)
Neposredna povezava do sporočila: 2237
23.7.2007 21:08:49   
valči
Mehurčica vse najboljše za rojstni dan,glavno darilo in željo pa dobiš,kot me ostale,malo bebico za cartatuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ,upam,da si si kaj sladkega privoščila in da ti je oblekca prav,ki ti jo je mama kupila.

Bambi tudi mene srhlijiv strah obide,če bebice ne čutim,že tak je ne čutim prav fejst,včasih pa čisti mir.Recimo včeraj,ležim,čakam tresem bušija,nič,večer malo,na desni dvarat nežno brcne in mir.Zjutraj čakam,malo miga,pa spet spat.Danes je malo bolje,samo kak je to grozno,ko ni nič,pa sto misli po glaviuser posted image Sedaj mi trenutno čisto spodaj nad sramno kostjo nekaj poka,narahlo se ves čas premika,mogoče so nogice.Kje ve čutite brce-spodaj,pod rebrami,levo,desno?Jaz ali spodaj,ali,desno zgoraj,pol pa vedi,kje so nogice,kje glavicauser posted image Ali katera nosi v medenični legi in kako to čuti pri brcah?

Klaudia,ti imaš posrečenega dragega in lep trebušček,nisi se veliko zredila,ne?Taka šlankerca zgledašuser posted image ,mene pa šlaufi napadajo,pa saj vem,da ne od zraka in vodeuser posted image

mišk,ne se sekirat za barvo,saj bo do takrat zbledela.Verjetno sta dala preveč rdeče zraven.Ko sem bila prvič noceča,je dragi barval in jaz sem hotela oranžno,pa je dal par kapljic rdeče in veliko rumene,pa ko je bilo konec,se mi je tako punčkasto zdelouser posted image Rodila pa sem user posted image ,do takrat je bila res lepa oranžna in res paše,v tisti sobi je sedaj Lara,Miha pa je v sobi,ki sva jo pobarvala še bolj oranžno z preveč rdeče,malo na roza vleče.Ne bom pozabila,kako se je teta smejala,ko je moj barval,tako močna ji je bila.Barve fejst zbledijo,prav zadovoljna bosta.
Kaj ti v tej vročini lahko nosiš nogavice in če,kako zdržiš,jaz ne morem.Mi je g. rekel,da ko bo fejst vroče,naj jih raje ne nosim,da ne bi kak strdek kam prišeluser posted image ,mama je imela trombozo in očitno ga je strah,pa ga poslušam.

Daschi ti misliš tako pozno prat oblekice,jaz sem jih danes iz dil privlekla-do treh mesecev,pa sem razmišljala,da jih v avgustu tak čas moram imet oprane,zlikane v omari.Tako da pojma nimam,kdaj se lotit dela.Pa kako malo je touser posted image ,kako hitro pozabišuser posted image

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 2238
23.7.2007 21:16:04   
Daschi
valči, jaz bom imela to v enem dnevu narejenouser posted image  mi jih ne bo potrebno likat, ker jih bom dala v sušilca. tako da bom samo oprala, v sušilca, zložila in v omaro. Bom pa to delala v septembru, takrat, ko bom še ostalim trem menjala garderobo iz poletne na jesensko. O, groza, kaj bo pri nas enih cunjuser posted image

Naj nikoli ne izdam otrokovega zaupanja, zadušim njegovega upanja ali uničim njegovih sanj.
(M. Wright - Edelman)

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 2239
23.7.2007 23:11:53   
*bubi*
Pozdravljene, oktobrke! user posted image

Končno se vam malo oglasim, na morju smo se imeli super user posted image . Bi kar še šla user posted image . Pa nama ta teden vseeno ni uspelo imena za user posted image  izbrat. Če bi vedela spol, bi bilo verjetno lažje. No, za punčko sva načeloma izbrala, za user posted image  pa še ne. Jaz imam enega favorita, ampak ne vem, če bo moja obveljala. Pri nas ati izbira imena, on pa je itak prepričan, da bo user posted image .

Ostala sem enih 6 strani nazaj, tako da vas ne morem prebrat. Če pa se je kaj pomembnega zgodilo, pa me kar naj katera opomni user posted image . Se je Neža kaj oglasila? Velikokrat se spomnim na njo user posted image

Jutri se z user posted image  odpravljava v Avstrijo po prvih nakupih. Upam, da uspešno user posted image .

Lahko noč!

(odgovor članu Daschi)
Neposredna povezava do sporočila: 2240
24.7.2007 12:54:25   
kasija78
Pozdravljene,

Mišk - Kje v Rutarju prodajajo bordure? Na katerem oddelku? Ker so imeli pri otroških sobah ene slončke, ki so mi bili zelo všeč, ampak sem mislila, da jih ni na prodaj tam.

Klaudia - Lepa slikca trebuščka in hmmm zajčka če se ne motim;) Meni se zdi zelo lepo, ko se bodoči očki veselijo otroka. Sploh ko razmišljam o svoji službi, kjer se veliko srečujem z otroci, ki jih niso bili tako veseli. Moj user posted image bo pa silno razvajeno dete sodeč po številu ljudi, ki ga pričakujerjo, in po moje je kar prav tako. 

Urejanje sobic - Vidim, da že poteka. Če se kateri da, lahko pripne kakšne fotke sobic. Moj user posted image  jo bo sicer imel, ampak čez nekaj časa. Bi pa zato rada videla kakšne od vaših sobic, tako za dušo in za kakšno idejo.

Bambi - Zakaj carski rez (če ni preveč osebno vprašanje)? Kako boste pa ostale rodile?

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2241
24.7.2007 12:57:05   
pikceva
Pozdravljene,

Sem že en doma. So me pustili en dan prej, ker renovirajo nadstropje v bolnišnici. Imam pa od danes dalje predpisano počivanje. Nič več trgovin, plavanja, pohajanja...Ja kaj čmo. Ena user posted image  z glavo pritiska tako nizko, da je MV krajši in mehkejši (hvala bogu pa zaprt). Tako, da bom prisiljena imeti tudi hišno pomoč, drugače me pošljejo ležat v bolnico. Nisem si mislila, da bo to tako hitro...Ja, dvojčkom se vedno mudi. Tako, da bom zdaj zares internetna klepetulja.
Drugače pa je z user posted image user posted image  vse OK. Rasteta primerno svoji starosti. Eden je bolj počivalček, drugi pa je vsakič drugače obrnjen (3 UZ v 2 dneh in vsakič drugače - mogoče bo ekstremen športnik). Naredili so mi extra UZ, ker enega user posted image na CTG-ju niso mogli ulovit, pa je moral doktor označit z UZ njegovo lego, pol pa jovo na novo CTG.

user posted image MEHURČICA, TEBI VSE AJ NAJ!

Neposredna povezava do sporočila: 2242
24.7.2007 18:23:36   
ditta
Dobrodošla nazaj Pikčeva! Tudi jaz sem bila danes zopet na pregledu. MV se v teh 14 dneh ni nič več skrajšal in ostaja za enkrat na 3,2 kar je mislim da čisto ok. Tudi najina princeza z glavo pritiska tako nizko, da me včasih sprehajanje do WCja in nazaj že prav jezi. Kako dolg pa je tvoj MV?
Mene ginekologinja ni dala na bolniško, samo rekla mi je, da se moram malo bolj paziti. Preventivno pa moram na dan spiti tri Magnasol tablete. Hišna pomočnica pa bi bila tudi pri meni doma več kot samo zaželjena,...  :-)!
Ravno danes sem govorila z gospo, ki je dvojčici rodila v 28 tednu... ki pa sta danes babi in pol... pa tudi takrat baje, da ni bilo kakšne hujše panike,... čeprav jaz zares še ne bi rada rodila,... vsaj še dva meseca ne... tako da bom vsaj 34 tedne srečka nosečka user posted image !

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 2243
24.7.2007 18:24:02   
zoja***
Hojla!

Mehurčica - vse najboljše tudi z moje strani!!

Pikčeva - samo, da je vse OK s tabo in dvojčki. pa bodi pridna in počivaj, naj te doma malo crkljajo zdej user posted image

Glede krčev v nogah - mene tud zvečer v levem gležnju vsak dan preden zaspim vse špona, pa tud pijem Mg zdej, pa je še zmerej isto. No zaenkrat me je prav krč skorej zagrabu enkrat, upam samo, da ne bo skoz huje.

Železo - je tud moja šibka točka - jutri, ko bom dala kri bo HG že okrog 100 ali manj in bom dobila tablete, ki pa jih ne prenašam user posted image .

Valči - jaz čutim bejbolo po vsem trebuhu user posted image . Tako da mi sploh ni jasno, kako nej bil obrnjen, ker čutim rokice oz. nogice čist zgorej, pa tud čist spodej in tud pri straneh trebuha. očitno se še prekopicuje. po trebuhu.

Vidm, da nekatere že full sobice urejate - super user posted image . Pri nas bo pa od začetka kar v spalnici,  kasneje, ko bomo pa še dodaten del hiše zrihtali, se bo pa lahko preselil v sobico, kjer ima moj zdej delovno sobo. Ampak še ne vem,kdaj bo to user posted image .

Lepo se mejte & božejte user posted image

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 2244
24.7.2007 19:19:30   
mišk
Kasija 78, bordure imajo v rutarju na oddelku talnih oblog. Imajo eno knjigo in noter vzorce. Teh slončkov, k si jih omenla se tudi spomnim. Midva se bova odločla za muce.user posted image  Ampak jih moraš prej naročit, ker jih nimajo na zalogi!user posted image  Mi ni čist jasno!
Valči, ti sploh ne veš kako trpim! Ampak ne tolk zarad vročine, pač pa zarad tega ku se mi koža, tam kjer je silikon vname in se mi kar mehurji nardijo! Pa peče, boli, srbi,..user posted image  Ampak če jih ne nosim mam pa dva pet-litrska soda namest nog zvečer!

Dans Sem imela tud jst pregled. Naredil mi je en hitri ultrazvok in me naročil spet čez štiri tedne. Zaenkrat vse v redu. Do zdej sem se zredila že za dobrih 9 kg!user posted image  Mah, sam čez 15+ da ne pridem, pa bom zadovoljna. Čeprav idealno bi mi blo 12 kg+, ampak težka bo...

(odgovor članu zoja***)
Neposredna povezava do sporočila: 2245
24.7.2007 20:15:31   
*bubi*
Pozdravljene!

Današnji šoping je bil zelo uspešen user posted image . Pa sem user posted image  (oz. bolj sebi user posted image ) le privoščila tisti mali kinderpetek, ki mi je bil tak všeč. Pa previjalno za na steno sva kupila in prenosno torbo, drugega pa ne rabimo. Kar nekaj cotik je padlo v košarico, user posted image  je izbral tudi kompletek za domov. In glede na svoje prepričanje je dovolil nakup roza pajacka user posted image user posted image user posted image  - samo to ne za domov. Če nam ne bo prišel prav, pa ga bo kaka prijateljica kdaj tudi vesela, bo ostal nov, dokler ne bomo sigurni.

Mi smo bubiju uredili sobico v stilu morja - izpadlo je zelo lepo. Nalepke smo kupili v Bušiju, tukaj pa lahko vidite, kako približno zgleda:

http://www.funtosee.com/product/asp/ProdID/1027/CtgID/1031/af/page.htm

Sem pa ravno zdaj videla, da so že novi motivi. Pa mi je morje še vedno ful všeč.

user posted image  bo pa na začetku v spalnici, kasneje bosta oba skupaj v sobici, prej kot slej pa bo treba vsakemu svojo sobico porihtat. Kdaj, pa je odvisno od spola.

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 2246
24.7.2007 20:16:48   
*bubi*
pikceva, me veseli, da je vse OK. Nisem niti vedela, da si imela težave, ker sem za en teden odklopila, ampak važno, da si zdaj doma in boš res počivala user posted image

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 2247
24.7.2007 21:41:35   
pikceva
Ojla,

Jaz sploh nisem vedela, da mam težave, mimogrede. Šla sem na preventivni pregled, ki jih imam izredno pogosto - vsake 14 dni. Pri dvojčkih te vzemejo resneje. Stalno kontrole; vaginalne pa UZ-ji. Injekcije za razvoj pljučk pa vedno dajo pri morebitnem grozečem porodu. Je veliko lažje za user posted image , da nimajo tako hude dihalne stiske, če se rodijo prej. Jaz upam, da bom septemberka user posted image . Toliko bodo še počakali, a ne. Bom pridno počivala, pa nabirala kilce. Do 27. tedna sem šla gor 10,5 kg, tako,da bom najbrž vse še nadoknadila.

Imam pa tako zanimivo stanje v trebuščku, da so mi danes kar v dveh delali ultrazvok. Kraljična, ki sili dol, si je priborila glavično lego po celi levi strani in je izredno komot. Druga pa je vsakič drugače obrnjena in revca še išče svojo pozicijo. Zjutraj je imela glavo levo, popoldne pa že desno. Sta namreč v obliki črke T. Ne moreš verjet - hiperaktivnost. Naša lenuška, gospodična na levi, pa ne odstopi svojga placa in mi raje nagaja in sili dol. Bi se reklo, da rada protestira. Mogoče se že kaže karakter. Vsi me hecajo da so kot jaz in bodoči očka - jaz sem pa leva lenuška , on pa hiperaktivni borec za svoj prostor pod soncem user posted image .

Lepo se imejte pa lep pozdrav vsem.

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2248
25.7.2007 9:00:30   
bambi
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  jupiiiiii mi pa smo včeraj končno dobili spalnico in sedaj imamo vso pohištvo za naš novi domek.

Tudi otroška sobica je gotova, za našo ta starejšo princesko, mala lulika bo pa ajala na začetku kar v spalnici pri mamici in atiju. No, sobica je pa v stilu Winnie Pu-ja, ena stena je roza, druga violična, pa po sredini vseh sten sva nalepila tisto samolepilno tapeto, ki je v bistvu nekakšna zgodaba in predstavlja vse junake Winnie Puja, nad to tapeto sem pa nalepila vse polno rožic, ki sem jih sama rezala kot nora cel prejšnji vikend.... Pohištvo je pa iz Ikee in sicer sva kupila tisto posteljico, ki raste z otrokom. Pa Winnie Pu tapih je med posteljo in mizico, in tudi lučke sva dobila od Puja. BOm poslikala in vam pokazala.

Sedaj nama manjka še samo notranja ograja na stopnicah in dvojna vrata, ki so nama jih narobe pripeljali in jih morajo sedaj menjati. Upam, da bo vse drug teden, tako kot so obljubili in da se lahko končno selimo.....

Kasija78 si vprašala zakaj bom imela Carski rez? To mi je dr. Japelj napovedal že pri morfologiji, ker imam placento previo, torej posteljica leži 4 cm preko materničnega vratu in v tem primeru normalen porod ni možen. Do sedaj se posteljica ni premaknila in je raztegnjena vse do vrga maternice, tako da se nima več kam premakniti in bo tako ostalo. 8.8. imam pregled in se bomo dogovorili kako in kdaj bojo našo pupo ven vzeli. Pri takšni diagnozi je velika nevarnost močnih krvavitev, če se slučajno posteljica natrga ali če bi prišlo do prezgodnjega poroda, moram biti v 15 min v porodnišnici, ker je velika nevarnost izkrvavitve. Zaradi tega so mi tudi odsvetovali morje ali kakršnokoli drugo potovanje, kjer bi se oddaljila od kraja porodnišnice..... Sedaj me že malo postaja strah CR, ker bi raje rodila vaginalno.

Dajte mi povejte a imate tudi ve težave z dihanjem???? Jaz včasih tako težko diham, da me postane prav strah.

JOj, še eno vprašanje imam: Iščem namreč takšne malo debelejše zavese, stranske, ki bi jih čez dan lahko ob straneh spela, zvečer pa odpela, ker imam obočno okno in tam ni rolete..... V Bauhausu in Obiju nimajo nič takšnega, a ve katera kje bi še lahko to našla????

Imam tri sončke, mojega angelčka Leo in dve princeski, Gajo in Heidi.

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 2249
25.7.2007 9:21:04   
Daschi
Ojla!

bambi, tebe skrbi carski rez, mene pa naravni poroduser posted image . jaz bi pa zdaj raje kar carski rez izbrala, če bi se dalo. Ah, saj bomo zmogleuser posted image

Tudi jaz sem zadihana včasih in lovim sapo. Včasih je dovolj, da grem po stopnicah in sopiham kot parni vlak, včasih samo kaj vneto razlagam in se zadiham. moram prav pavzo naredituser posted image .

(M. Wright - Edelman)

(odgovor članu bambi)
Neposredna povezava do sporočila: 2250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  88 89 [90] 91 92   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  88 89 [90] 91 92   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?