|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  86 87 [88] 89 90   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktoberke
20.7.2007 8:12:02   
pikceva
Prymorka, tista trgovina je res založena. Dosti pohval slišim o njej. Jaz sicer tam še nisem nič nakupovala, moram pa it pogledat. saj je samo ene 15 min od tod.

Punce, res se vam splača nakupovat v Italiji. Ne morem verjet, da imajo kljub višjemu standardu toliko  cenejše izdelke.

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 2176
20.7.2007 8:12:43   
prymorka
to je nenormalno kako slovenci kradejo,... grozzzaa

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 2177
20.7.2007 9:19:04   
Daschi
Ojla!user posted image

Cene otroških oblačil in ostalega, ja, imate prav. jaz svoje tri otroke že lep čas oblačim v Italiji. pa niso grdo oblečeni, prav tako obleke niso slabe kvalitete, so pa najmanj enkrat cenejše, kot pri nas. če bi kupovala tu, mi ne bi zneslo, res neuser posted image
Res žalostno, da je tako, da moraš po opremo in oblačila v tujino.user posted image

Tudi jaz bom šla po voziček raje v Avstrijo. Bom rpihranila toliko, da bo v ceno vštet še bencin, pa še na fejst kosilu se bova lahko z možem ustavila. Pa se bo še splačalo.user posted image

Naj nikoli ne izdam otrokovega zaupanja, zadušim njegovega upanja ali uničim njegovih sanj.
(M. Wright - Edelman)

(odgovor članu prymorka)
Neposredna povezava do sporočila: 2178
20.7.2007 10:14:27   
micla
Ejla punce.  Tle v Gorici smo že fejst zakurli, kako pa drugje?

prymorka.....sem ti rekla, da pejdi tja v Gradisco. Sem jst že zdavnaj to ugotovila, da je ful ful ceneje. A mi lahko zaupaš, če si vzela letošnjo barvo, ali mogoče lanski model? A jih imajo ful na zalogi? Jst bi unega zelenega, samo me malo moti, ker ima podvozje črno oz temno sivo. Sej mogoče pa v živo zgleda drugače. Sem samo katalog listala in po netu gledala.  Ne vem, tko na slikah se mi zdi, da lepše zgleda uno podvozje k je kombinacija temno sivega in svetlo sivega.   Joj komej čakam, jutri da grem tud jst dol. Čeprav sva se z mojim lih včeraj glede tega skregala in bom najbrž šla kar sama. Moj butelj še vedno trdi, da je še ful časa in da ni nobene sile za voziček. Ne vem kaj si on predstavlja - da bom noseča za večno user posted image  Pa da itak če kaj prehiti, bo že on skočil iskat voziček, ma ne kapira da ni fora v tem, ker jst bi vseeno rada to prej videla. Mislim, če ti moški kej kapirajo. Zgleda, da jim je ta vročina malo skisala podstrešje.  Se opravičujem, k posplošujem. Sej niso vsi taki......v bistvu sem jezna samo na svojega. Bomo vidli, če bo do jutri spremenil mnenje, če ne grem pa sama.

Pikceva....ti si pa prišparala. To je pa že cifra.

Grem do svakinje po oblekce, pol pa v trgovino iskat zelenjavo za mineštrco. Sej vem, da bo samo še bolj vroče, če bom kuhala, ma sem si prou zaželela, ker sem že štufa paštic in podobnih zadev na hitrco.

Pa pa

micla

(odgovor članu Daschi)
Neposredna povezava do sporočila: 2179
20.7.2007 10:15:20   
zoja***
Pozdravljene oktoberke !

Jaz sem tudi oktoberka, pa vas včasih mal preberem, zdej sm se pa še registrirala.
Sicer sm pa bla pa do zdej bolj čvekasta na mami (a ne, Pandica user posted image ).

Vidim, da imate debate glede raznoraznih dodatkov oz. plačil ob rojstvu, pa bi vas vprašala, kako te stvari grejo, če bo katera tok prijazna in se ji bo dalo odgovorit.

Se pravi:
1. na CSD urediš vse v zvezi s paketom oz. enkratno denarno pomočjo.
2. če si v občini, ki kej prispeva za novorojence - kje to urejaš in katera potrdila potrebuješ za to ?
3. pišete, da tudi od države dobiš 250 EUR - a je to res in kje se to uredi in kaj rabiš priložit (dokumenti).

Full hvala že v naprej user posted image .

Sicer pa mam PDP 03.10. , pa fant nej bi bil user posted image  - če me boste, prosim, lahko dale na seznamček.

Uživejte, kakor lahko v tem kotlu user posted image

(odgovor članu Daschi)
Neposredna povezava do sporočila: 2180
20.7.2007 10:33:17   
mehurčica
Punce, to sem si enkrat shranila, ko sem prebirala junijke. Sigurno bo kateri v pomoč:

1. ZA PORODNIŠKI DOPUST - 105 dni (neseš pred pričetkom porodniške)
a. vloga za uveljavitev pravice do porodniškega dopusta - S 1/1
b. vloga za uveljavitev pravice do starševskega nadomestila - S 2/1
- priloga: potrdilo delodajalca o zaposlitvi - S-2
- priloga: podatki o plači oz. osnovi od katere so bili plačani prispevki - S-6
Priložiš še:
- fotokopijo kartice TRR

2. ZA NEGO IN VARSTVO OTROKA - 260 dni (oddaš, ko je otrok rojen, najkasneje 30 dni pred pričetkom koriščenja)
a. vloga za uveljavitev pravice do dopusta za nego in varstvo otroka - S 1/3
- izjava matere ali očeta da uveljavlja pravico do dopusta za nego in varstvo otroka sam/a - S5

3. OČETOVSKI DOPUST (oddaš, ko je otrok rojen, pred koriščenjem dopusta)
a. vloga za uveljavitev pravice do očetovskega dopusta - S 1/2
b. vloga za uveljavitev pravice do starševskega nadomestila - S 2/1
- priloga: podatki o plači oz. osnovi od katere so bili plačani prispevki - S-6
c. izjava o varstvu otroka
Priložiš še:
- dokazilo o rojstvu iz porodnišnice ali fotokopijo rojstnega lista
- fotokopijo kartice TRR
- fotokopijo poročnega lista oz. zapisnik o priznanju očetovstva, če nista poročena

V primeru, da se otrok rodi pred 37. tednom, se vam porodniško podaljša za toliko dni, kolikor prej je bil otrok rojen. Znajo na CSD to pozabit opozorit!!!! Moji prijateljici je tako zapadlo 9 dni, kolikor prej je rodila. To se odda skupaj z vlogo za nego otroka (260 dni)!

(odgovor članu zoja***)
Neposredna povezava do sporočila: 2181
20.7.2007 10:47:51   
prymorka
micla...vzela sem oranžnega ta novi model
http://www.pegperego.com/page.php?sid=063906ce13e89c953d7c65872b193f26&pageid=IJVNL001&idf=02&idp=0000000094&cl=N
res se mi zdi dobra cena... glede na to da je v slo 650eur in da je tam 499eur... za benzin nism niti 20eur porabla...
tko da super res...

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 2182
20.7.2007 11:09:00   
Pandica
user posted image

Pri nam v Mb ga tut "kurijo", ko zmešani user posted image . Sicer pa nam danes napovedujejo vrhunec te tropske vročine, ojoj.

Micla ne se preveč jezit zarad tvojega. Saj veš, da so včasih moški res čudni user posted image  in sem sigurna, da bo ju3 šel z tabo po voziček.

Zoja***  pozdravljena tut tukaj user posted image   Zdaj pa bomo še tu klepetale.

Prymorka full lep voziček si kupila, bravo za izbiro user posted image   Si pa res prišparala veliko, se je splačalo peljati teh par km, a ne?

Lepo preživite to peklensko vročino danes in veliko pijte bejbe

(odgovor članu prymorka)
Neposredna povezava do sporočila: 2183
20.7.2007 11:31:28   
maks
Živjo!

Jaz sem drugaže nov( 2.11), lahko pa tudi oktobrkauser posted image .
Ker imaste govora o tej trgovini v Gorici, me zanima, če obstaja internet naslov. Hvala!

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 2184
20.7.2007 11:33:08   
prymorka
baby pulman, samo ni ponudbe na internetu user posted image

(odgovor članu maks)
Neposredna povezava do sporočila: 2185
20.7.2007 11:43:43   
micla
Prymorka....lep voziček. tudi jst sm bla neki časa prepričana, da bom vzela rdeče oranžne kombinacije, zdej mi je všeč pa tale in ne odstopam.

http://www.pegperego.com/page.php?sid=063906ce13e89c953d7c65872b193f26&pageid=IJVNL001&idp=0000000094&pg=02&cl=N

Upam, da ga imajo na zalogi.

Še nekaj prymorka.....pa se ti ne zdi preveč temno ogrodje, ko so tudi kolesa cela črna? Sori ker težim s tem vprašanjem že cel čas ma me ful zanima kako je videt v resnici.

micla

(odgovor članu prymorka)
Neposredna povezava do sporočila: 2186
20.7.2007 11:49:40   
prymorka
micla ni temen,... prav vredu kombinacija barv je...
to kar si pripela ne pokaže katero barvo si izbrala.... povej po imenu vzorca...

(odgovor članu micla)
Neposredna povezava do sporočila: 2187
20.7.2007 11:55:35   
zoja***
Maks, a ti slučajno pričakuješ Maksa user posted image  - če ga, sva že 2 user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu prymorka)
Neposredna povezava do sporočila: 2188
20.7.2007 12:16:10   
micla
Aja, zdej sem vidla, da ne da na tisto barvo, ko sm izbrala. No ko prideš na stran, izbereš pri strani tisto zeleno = mod verde - ti napiše pod voziček. Upam, da bo tud vam kej pokazalo.

Sory, nisem lih najbolj in s temi pripenjanji linkov - sem bolj med zelenimi user posted image

micla

(odgovor članu zoja***)
Neposredna povezava do sporočila: 2189
20.7.2007 12:26:38   
prymorka
MICLA LEP JE... ampak v živo je lepši... in včeraj so ga imeli tam v baby pulman na zalogi...
tko da brž danes ponj...
meni moj ni nič težil ker sem šla že zdaj kupit, je reku da itak veva kaj hočeva in da nimava kaj gledat drugo, ker sva že od začetka vztrajala na tem oranžnem,... tko da je reku da super da sva prišla tko poceni skozi... včeraj ga je pa po stanovanju vozil in je rekel, da se vidi da je dober in da je vreden tega denarja...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu micla)
Neposredna povezava do sporočila: 2190
20.7.2007 13:10:58   
pot
Pozdravljene user posted image .
Kako ste se razpisale!!!user posted image user posted image user posted image

Šola za starše v Domžalah je zaključena, vseh pet predavanj. Edino kar sem razočarana je, da nam niso povedali približnega števila oblačilc, planic in kaj sploh vse rabiš od oblačilc za otroka. Meni nič ne pove, če rečejo, ne pretiravat in preveč kupovat, če niti ne vem kaj sploh kupit in koliko je normalno. user posted image Očitno bo treba po internetu pobrskat za seznami, če nam tam niso tega zmožni povedat.

Trebušček se je v zadnjih dveh tednih kar lepo povečal, pa tudi otrok se mi zdi, da je pridobil na moči. Več se vrti po trebuhu in veliko močneje brca.

Jaz sem se do sedaj zredila za slabih 5 kg. Tako, da me zdaj, ko naj bi bilo obdobje največjega pridobivanja teže še čaka preostanek kil, vse do zadnjega meseca, ko se naj bi ustavilo. Koliko pa ste ve pridobile do 26. tedna? Pa tiste z dvojčki ne veljate. user posted image Se pa kile lepo poznajo na zadnji plati in prsih. user posted image Sem včeraj kupovala kopalke, pa sem na koncu ugotovila, da morem še eno večjo številko sprobat, če hočem kaj pokrit z njimi. user posted image user posted image user posted image Sem mislila, da bo ena številka več kot običajno dovolj, pa sta kar dve večji šele dovolj. Se pa splača kupovat zdaj, ko so razprodaje, ker sem tako prišparala 20€. user posted image Edino časa sem porabila več, ker sem iskala bikinke na štrikce, da lahko prilagodim trebuhu in bokom ter zadnji plati. Tako, zdaj imam kopalke za preoblečt in se lahko grem hladit kak dan v vodo. Tudi Boraks sem si kupila v lekarni, da bom zvečer spravila vse morebitne bakterije po kopanju ven.

Kar se tiče vročine, jaz trebuha na sonce ne smem pokazat za več kot 5 minut, ker me kar stisne in me taka čudna slabost obide, omotica mogoče. Sploh če stojim pri miru. A vam je tudi v noge-podplate kaj vroče? Jaz kar nevem več kaj naj doma za ene copate obujem.

Ponoči pa tudi jaz obiskujem stranišče, ker drugače me kar krči dajejo v maternici, samo zaspim pa težje nazaj. Tako, da spim sedaj manj, ker se potem čez par ur spet zbudim. Očitno imam dovolj 6-7ur spanja. user posted image

Lepo bodite, pa hladilnik odprite. user posted image

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 2191
20.7.2007 13:16:51   
maks
Zoja***: Maksa že imamo, je star že tri leta, glede spola se bova pa tudi tokrat pustila presenetiti!
Čestitke k tvojemu Maksu:user posted image
Za drugega se pa glede imen še loviva, tako za user posted image  ali user posted image  se še nisva odločila...je še čas.

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 2192
20.7.2007 13:35:45   
pikceva
Pot, a tebi je G svetoval Borax vaginalete ali si se odločila sama? A ti si to staviš preventivno po kopanju npr. v bazenu?

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 2193
20.7.2007 13:49:00   
pot
Meni jih je G svetovala za po kopanju, da preventivno izbezaš po kopanju v bazenu kakšne bakterije ali glivice ven. Vstaviš pa pol vaginalete zvečer, pa v hladilniku jih moraš hraniti. Sem še enkrat vprašala v Lekarni, če je res tudi za nosečke, pa je rekla, da ja.
Jaz sem jih že enkrat prej kupila na njen nasvet, ker sem imela težave ob jemanju Klomifena. Pa so mi res dobro služile. Takrat sem po potrebi vstavila zvečer polovico, ker mi je toliko zadoščalo, če ne pa bi vzela celo. Dobro pa je imeti vložek čez noč, ker lahko kar precej pomočiš zaradi tega, ker res dobro očisti, če je notri polno teh bakterij ali glivic ali karkoli že pač je.

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 2194
20.7.2007 14:48:22   
mišk
Maks, a ti slučajno pričakuješ Maksa - če ga, sva že 2 .

Tudi moj navija za Maksa, če bo slučajno fantek.user posted image  Men se dopade ime Aron, a je v soseski preveč psov z imenoma Aro ali Ron!!user posted image  Velikim, se to sploh ne zdi človeško ime, a seveda je!!
Recimo:
- Biblija: Aron je bil Mojzesov brat
- Rock n roll: Elvis Aaron Presley
- Pop: Aaron Carter (al kaku že)
- Film: Aaron Spelling- režiser Beverly Hillsa, Sedmih nebes,..
- in nenazadnje, tudi brat mojega bivšega je Aron!user posted image
Res, to ime mi je všeč že leta, a si ga enostavno ne upam dat, zarad teh asociacij (seveda pri drugih) na psa! Dejte po pravic povedat, kak se vam zdi?! Ne bom nč zamerla! user posted image
Drugače je pa res pasje vroče!

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 2195
20.7.2007 15:21:14   
Daschi
mišk, če ti je ime všeč, ga kar daj!

Otroku ime potem tako lepo pristaja in si niti ne predstavljaš, da bi mu bilo ime kako drugače.

o pasjih imenih pa: takrat, ko je bil ful popularen film Poletje v školjki, se spomniš, vsi so bili po glavni igralki imenovani KAJA, od ljudi, psov, mačk, papig.

Hočem ti povedat, da poznam super fantka, ki mu je ime jaka, prav tako pa je bilo ime tudi sestrinemu papagaju.

Mojemu sinu je ime Chris, prav tako, kot je bilo ime tetinemu mačku. pa kaj' Meni je ime všeč.user posted image

Naj nikoli ne izdam otrokovega zaupanja, zadušim njegovega upanja ali uničim njegovih sanj.
(M. Wright - Edelman)

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 2196
20.7.2007 16:16:47   
valči
Micla izredno lepo barvo sta zbrala za voziček,taka pomlada,čeprav mi je oranžna tudi zelo všeč,je bolj jesenska.Oba sta superuser posted image

Pot kile se meni poznajo po trebuhu najbolj-je že enmetrski obseg,pa na bokih dobivam plavalne obroče,bedre rastejo,joške,ja saj se 70 kil mora nekje poznat.Taka,kot sem sem šla prvič že rodit,tako da v treh mesecih bom ratala kituser posted image
Pridobila pa sem dobrih 7 kil.
Doma hodim bosa,ker copate so mi prevroče,tudi otroka sta skoz bosa.Zvečer pa mi noge otekajo,podplati pečejo,žile rastejo,ker kompresijskih nogavic ne morem nosit v tej sahari,me kap.

Mišk
,glede imena je tako,daj ga,če ti je všeč,se ga vedno vsi navadijo.Aron je bil pes od bratranca,pa tistirežiser je Aron,pa naj bo še tvoj sin.Važno,da je vama všeč.
Zadnjič je bila pri nas gospa,ki je imela s sab psičko Naomi.Pa kaj,kakor kdo želi.

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu Daschi)
Neposredna povezava do sporočila: 2197
20.7.2007 16:20:11   
pikceva
Pot, hvala. Bom morala prav preiskusit. Grem večkrat plavat v bazen. Me samo še nekaj zanima. Ali je ena zvečer dovolj ali koliko časa moraš to jemati? Jaz sem parkrat dobila Canesten na recept, ko so se mi pojavila vnetja. Te so pa precej močnjejša in moraš vsa 3 porabit zaporedoma.

Mišk, glede imen je čisto tvoja izbira. Seveda normalno, da v primeru, če se strinjata.

(odgovor članu Daschi)
Neposredna povezava do sporočila: 2198
20.7.2007 17:29:05   
zoja***
maks - super , a pol je vaš že velik FANT user posted image .  No, za drugega oz. drugo pa imaš še čas za zbirat - sej tud midva še nisva čist, čist sigurna..

Mišk - meni je tud Aron full všeč, sem ravn kakšen teden nazaj premišljeva o tem imenu. Se mi je pa zdelo, da mojemu ne bo všeč in zdele, ko sm ga vprašala glede tega, je res čist zaprotestiral user posted image . Kao, da je židovsko -ma, briga me, meni je vseeno všeč, nimam slabih izkušenj z njimi user posted image .
no, mene to ime niti pod razno ne spomni na psa.

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 2199
20.7.2007 18:38:33   
pot
pikceva meni je G rekla naj vzamem preventivno zvečer 1/2. Če imaš težave je mogoče dobro, da par dni zaporedoma po kopanju vzameš 1/2. Ali pa če vidiš, da ti polovica ne pomaga, vzameš naslednji dan celo. Sicer so malo nerodne za razkosat, ker so take želejaste. Samo, ne bi ti rada rekla kar cele, da ne bi bilo preveč. Po potrebi jih lahko vzameš že, ko se ti zdi, da imaš spet težave z vnetjem. Tako lahko že prej preprečiš vnetje, še preden se dobro začne, pa še k G ne rabiš it iskat recepta, ker se dobijo v lekarni brez recepta. Notri jih je 10, stanejo pa skoraj 6€. Ker morajo biti v hladilniku, ti toplo priporočam, da jih prej ogreješ v rokah. V navodilih tudi pišejo, da odsvetujejo daljše zdravljenje s temi globulami, ker lahko preide v krvni obtok. Se pravi, tistih parkrat bo že vredu, samo ne cele tedne se zdravit. Piše tudi, da se prej posvetujmo z G ali farmacevtom. Tako, da lahko še ti prej vprašaš farmacevta, če res lahko vzameš.

mišk, mene pa ime Aron spominja na en lik iz nadaljevanke. samo se ne spomnim katere. Meni je vredu. Kar se pa tiče pasjih imen je pa tako, da veliko imen dajemo našim ljubljenčkom zaradi všečnosti, tako, da zaradi tega se ne sekiraj, če je nekaj podobnih pasjih imen v ulici. Sicer pa mene to ime tudi ne spomni na kakšnega hišnega ljubljenčka.

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 2200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  86 87 [88] 89 90   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  86 87 [88] 89 90   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?