|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  85 86 [87] 88 89   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktoberke
19.7.2007 13:18:11   
skuštrana
Glede državnega nakazila, ki je precej nižje (mislim da okrog 250 eur) pa nimam pojma, kdaj se nakaže. Po moje tudi po rojstvu.

Pred rojstvom. Če greš urejat ta mesec potem bi morala dobit že naslednji mesec okoli 15. Če pa greš urejat naslednji mesec pa se potem prenese v september.

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 2151
19.7.2007 13:23:31   
skuštrana
Pandica, odvisno je od sodišča. Midva ob rojstvu prvorojenke še nisva bila poročena, pa sva tole urejala in je bilo kar hitro. Sem se pa na socialni dogovorila tako, da mi je zamrznila prošnjo dokler ni bila preživnina urejena in bi potem vseeno dobila za nazaj. Veš, socialne delavke vedo vse sorte fint, kako se da to uredit, samo je odvisno od njh ali ti želijo pomagat ali ne. Naše so full fajn.user posted image No, sicer se sliši kar zakomplicirano, vendar niti ni tako. Je pa malo shit kar takoj po porodu letat tam okoli in urejat papirje. 

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 2152
19.7.2007 13:25:51   
skuštrana
Pikčeva, vaša občina je pa radodarnauser posted image user posted image user posted image S kje pa si? Naša (Laško- tam imam stalno prebivališče, drgač živim v Ce) da ušivih 100euser posted image ..Ko pa sem rodila prvorojenko pa še tega nisem dobila, ampak samo eno blesavo knjigo s posvetilom županauser posted image

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 2153
19.7.2007 13:30:14   
Pandica
Joj, se pravi, da bomo res komaj zdaj začele dobivati kg kot za stavo? user posted image  

Pikceva  uuu, pol pa na vaši občini daje veliko za enega user posted image   , bravo user posted image   Meni je zadnjič rekla ena prijateljica, da naš Mb da samo okrog bogih 100 eur user posted image  Pa mislim, da bo kr držalo, da je tu neki.

Ja, jaz sem tudi zdaj slišala po radio, da bo ta tropska, hudičeva user posted image   vročina še cel drug teden oz. do konca julija in z avgustom bi naj komaj malo popustila user posted image   Joj, mene bo kap zadela, ne vem kako bom še to prenesla toliko dni...vedno sem imela najraje poletje, zdaj pa, ko sem user posted image  pa si želim, da bi bilo malo bolj hladno, ker to pa je že res preveč too much zdaj, a ne?

Neposredna povezava do sporočila: 2154
19.7.2007 13:30:50   
pikceva
Pišem raje v dveh korakih, da mi ne zbriše...user posted image

Če si upravičen do starševskega dodatka, torej nimaš porodniškega nadomestila (primer brezposelnosti,...), moraš imeti vse urejeno glede preživnine, če oče prizna otroka seveda. Po navadi rešijo tako, da se podpiše minimalno preživnino. Te papirje je potrebno uredit, in šele potem si upravičen do starševskega dodatka.

Bambi, mojemu ne bi predstavljalo preblema, če bi ga poslala kupit te stvari. Po moje bi se še bolje zmenil kot jaz user posted image . Ker je to moja prva nosečnost, sem jaz ravno tako mrzla kot on. Pa po moje bi še svojo mamo vzel s sabo user posted image .

Glede wc-ja : Večkrat na dan imam bližnje srečanje s školjkouser posted image . Sicer pa res malo manj kot prejšnja 2 tedna, ker sem imela izgleda da vnetje. Spanje je precej plitvo. Trebuh mi namreč raste in ima že svojih 105 cm obsega. Vsi me hecajo, da pride najprej trebuh in še potem jaz. Zredila sem se 11 kg, vendar se tolažim, da je za dvojčke kar v redu. Resda, me pa vsak drugi vpraša kdaj bo veseli dogodek in naredijo velike oči, ko slišijo, da šele oktobra.user posted image

Glede peklenske vročine bi se rada izognila komentarju. V tej gorici ni mogoče živeti brez klime !!!Prav strah me je začetka drugega tedna, ko grem za 3 dni v bolnice po tiste injekcije za pljučka. Ne vem, če bo tako, bom pregorela.

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 2155
19.7.2007 13:35:19   
Pandica
Ja, jaz tut upam, da so pri nam v Mb na CSD socialne delavke vredu in mi bodo res pomagale po njihovih najboljših močeh. Bo pa res verjetno neprijetno okrog letat takoj po rojstvu, ko smo še itak cele boge in hkrati še iskat varstvo za mojo user posted image  . Ampak vse bomo preživele, samo, da bo moja user posted image  ok in zdrava user posted image  

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 2156
19.7.2007 13:39:23   
skuštrana
Če si upravičen do starševskega dodatka, torej nimaš porodniškega nadomestila (primer brezposelnosti,...), moraš imeti vse urejeno glede preživnine, če oče prizna otroka seveda. Po navadi rešijo tako, da se podpiše minimalno preživnino. Te papirje je potrebno uredit, in šele potem si upravičen do starševskega dodatka.

pIKČEVA, tole pa ne vem če je res. Starševski dodatek dobiš vseeno, začne se pa z mesecem otrokovega rojstva, problem so otroški dodatki, ker moraš v njih vnest višino preživnine, kar pa ne veš dokler nimaš vse urejeno na sodiščuuser posted image Starševski dodatek pa dobi vsaka ženska, ki je brezposelna ne glede na partnerjeve dohodke oz. preživnino.

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 2157
19.7.2007 13:42:15   
pikceva

IZVIRNO SPOROČILO: Daschi

bambi, baje še ves drugi teden takšna peklenska vročina. Potem, po drugem tednu pa ohladitve in sicer gromozanske: zjutraj 13, čez dan do 20 stopinj. Vsaj tako so po radiu vedel povedat

Ojej, da bi te bog uslišal. Pri nas je okrog 35...ko se usedeš v avto z užitkom pogledaš na termometer, ki kaže zunanjo  temperaturo 38. Pustimo to, da je avto pregret. Katastrofa od vremena. Je pa to plačilo za prijetne zime, ker ni nikoli preveč mrzlo, sneg pa komajda vidimo 1 krat na leto. Če ga sploh, saj še ta se nikoli ne prime. Imamo pa stalno sončka.

Živim v Novi Gorici in naša občina je precej radodarna do novorojenčkov, moram priznati.

(odgovor članu Daschi)
Neposredna povezava do sporočila: 2158
19.7.2007 13:42:45   
Pandica
pikceva se pravi, da moram prej vse uredit za preživnino in sem šele potem upravičena in dobim starševski dodatek? Kaj pa, če je vse skupaj zavleče? Preden se podpiše očetovstvo in potem določi višina preživnine? Kako pa naj do takrat živim? user posted image  Ojoj, ta birokracija, mi je kar slabo postalo  user posted image , ko berem tole kaj še me vse čaka...

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 2159
19.7.2007 13:43:36   
pikceva
Ojej skuštrana, se opravičujem. Otroški dodatek sem mislila.

Neposredna povezava do sporočila: 2160
19.7.2007 13:44:36   
pikceva
Ne padnica, oprosti. Totalno sem zablodla. Otroški dodatek zraven starševskega doadatka-

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 2161
19.7.2007 13:46:09   
skuštrana
Ja, pikčeva, se mi je zdelo user posted image

Pandica, nič ne skrbi, starševski dodatek boš dobila, otroškega pa pol za nazaj..Bo pa takrat fajn, ko bo naenkrat velik denarčkovuser posted image

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 2162
19.7.2007 13:47:02   
Pandica
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Če si upravičen do starševskega dodatka, torej nimaš porodniškega nadomestila (primer brezposelnosti,...), moraš imeti vse urejeno glede preživnine, če oče prizna otroka seveda. Po navadi rešijo tako, da se podpiše minimalno preživnino. Te papirje je potrebno uredit, in šele potem si upravičen do starševskega dodatka.

pIKČEVA, tole pa ne vem če je res. Starševski dodatek dobiš vseeno, začne se pa z mesecem otrokovega rojstva, problem so otroški dodatki, ker moraš v njih vnest višino preživnine, kar pa ne veš dokler nimaš vse urejeno na sodiščuuser posted image Starševski dodatek pa dobi vsaka ženska, ki je brezposelna ne glede na partnerjeve dohodke oz. preživnino.

skuštrana si me kar malo pomirila, ko sem prebrala tvoj post user posted image  Ker meni tudi ni blo jasno kako recimo nisem upravičena do starševskega dodatka dokler ne uredim vse ostalo ( očetovstvo, preživnina, ... )

Neposredna povezava do sporočila: 2163
19.7.2007 13:48:50   
skuštrana
Daschi, sem se ravno spomnila..Kje lahko kupiš tisto tvojo knjigico? Ker imam bon pa bi jo vzela. Pa zdi se mi, da je že Mehurčica pred časom to spraševala.

Neposredna povezava do sporočila: 2164
19.7.2007 14:01:53   
Daschi
skuštrana, lahko kar pošlješ bon s popustom na založbo.user posted image
Sem govorila z založnikom, mu povedala, da mamice čakajo, pa je rekel, da lahko kar bon pošljete. Knjiga bo zunaj avgusta. pa jo boste takoj dobile. S popustom, seveda.
Na otroškem bazarju, ki bo septembra, vam jo pa podpišemuser posted image .

Naj nikoli ne izdam otrokovega zaupanja, zadušim njegovega upanja ali uničim njegovih sanj.
(M. Wright - Edelman)

Neposredna povezava do sporočila: 2165
19.7.2007 14:14:54   
pikceva
Jaz sem prav zmedena. To gre za tvojo knjigico Daschi?

(odgovor članu Daschi)
Neposredna povezava do sporočila: 2166
19.7.2007 14:16:10   
skuštrana
Hvala, Daschi..Zmenjenouser posted image

(odgovor članu Daschi)
Neposredna povezava do sporočila: 2167
19.7.2007 14:17:01   
pikceva
Kje jo pa lahko naročim?

Neposredna povezava do sporočila: 2168
19.7.2007 15:27:14   
sanwebdra
Glede peklenske vročine bi se rada izognila komentarju. V tej gorici ni mogoče živeti brez klime !!!Prav strah me je začetka drugega tedna, ko grem za 3 dni v bolnice po tiste injekcije za pljučka. Ne vem, če bo tako, bom pregorela.

Draga Pikceva, verjemi, da tudi nam v MB ni lahko - ko imaš v pisarni 29°C, pa teče s tebe, samo ko sediš; potem greš v vroč avto, ki je sicer stal v senci, vendar seveda, kaj prida ne pomaga in na koncu prideš domov, kjer se renovira 1. nadstropje, ti pa si omejen na osebni prostor ene sobe (ki je ne moreš luftat, razen ponoči) in je not 26°C, pa po možnosti še vsak dan čistiš tla - ker je drugače itak vse umazano od prahu odstranjenih zidakov in cementa - pa še zaradi prepiha popolnoma prehlajen - ni mogoče živeti brez klime.

Sem že čisto hin. pa tako rada bi tekla okrog gledat pohištvo, pa nimam potem niti volje - ljudje okrog mene pa so itak takooooooo razdraženi, da brez veze....

na zdravje

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 2169
19.7.2007 16:01:13   
valči
Toliko ste napisale v kratkem času,da sem pozabila,katera je spraševala za kratke hlače.Kupi jih lahko v Mani.Sedaj pa naj napišem eno foro o hlačah.Pride k nam danes ena teta,tam čez 60 jih ima,pa mi reče,da naj neham nosit kratke hlače,ker so mi pretesne,pa spodnje hlačke pod trbuhum,ker drugače se mi bo otrok zavezal z popkovino.Ker je ena pred kratkim rodila,pa je imela punčka 2x zavito popkovino okrog glave in ta mamica je vedno nosila hlačeuser posted image Jaz pa sem imela ravno danes oblečene kratke hlače,seveda pod trebuhom in majčko brez rokavov,občasno se mi je buši videl in ona to opaziuser posted image In moralizira,kako so one včasih nosile oblekce,čim širše in pol še naša stara mama zraven,ja res je in obe proti meniuser posted image

Res sem bila jezna,pa jipovem,da nisem prvič noseča in da sta bila oba otroka ovita s popkovino in je bilo vse vredu.Babe tečne!Še se kateri to dogaja?

Pa vsi,ki me vidijo:Že odštevaš dneve?Jaz pa,ne,čez tri mesece,pol pa se tako čudijo,da oči ne zgubijo na mojem trebuhuuser posted image
Včeraj sem še ugotovila,da mi je trebuh zrastel na en meter,prejšnji teden 95 cm,tako da se lahko čudijo ljudje.

Pa še ena stvar.Popolni neznanci me vprašajo,kaj nosim,ko povem,da ne vem,da bo presenečenje,jim je tak čudno,da pa ja vsaka vpraša.Ja pa kaj,jaz pač nisem in ne bom,pa kako bo otroku imeuser posted image Saj me ne moti,samo neverjetno,kako so radovedni ljudje.

O papirjih za paket,pa ponavadi dobiš denar kake tri tedne po vložitvi.Jaz jih imam doma,samo mi je sestra rekla,da pred začetkom avgusta naj ne hodim urejat.

Vročino pa notri prenašam zaprta okna in polkna od 9. zjutraj do 9. zvečer,pol pa odprem,da se preluftam.Ven gremo po peti uri z otroci,da se skopata v bazenu,pol pa ob 6. not,pa večerja pol pa je že pol 8,ko ju dam spat.Edino s sinom grem po osmi ven,če ne more spat,da zalijeva rože,pol pa nazaj na hlad.Meni je šele po deveti zvečer fajn za dihat,kar je prej,je prevroče.

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 2170
19.7.2007 16:54:51   
Daschi
valči,user posted image  kaj vse znesejo skup te mamce, a ne? Včasih tudi meni kaka tetka kakšno tako izusti, da jo en čas samo gledam, če misli resnouser posted image .

ja, mene tudi zelo začudeno gledajo, ko jim povem, da za spol pa nisva vprašala. In me prepričujejo, da sva, samo povedati nočeva. Res, eni kar ne dajo miru.
glede imen, pa imam jaz foro že iz druge nosečnosti in mi sedaj čudežno dajo mir, ker vedno, kaj bom rekla. v vsaki nosečnosti, ko so me spraševali, kako bomo dali ime, sem resno odgovorila: če bo fantek bo Gustl, če bo punčka pa Justinca! pač, ta dva imena sta mi padla na pamet. zadnjič me vpraša ena kolegica, pa ji to odgovorim, pa je samo z roko zamahnila in dodala, da itak ve, da ne bo nihče nič izvedel pred porodom.user posted image

Naj nikoli ne izdam otrokovega zaupanja, zadušim njegovega upanja ali uničim njegovih sanj.
(M. Wright - Edelman)

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 2171
19.7.2007 20:34:31   
mehurčica
Danes sem vas prebrala pri mojih starših, ampak ker nisem imela časa, nisem nič napisala. Sedaj pa tudi ne morem, ker mi je grozno vroče. A še katera tako slabo prenaša vročino, da se ji zdi, da bo vsak čas skupaj zlezla? Meni prav oči zapira in se mi vrti, teče iz mene, kot bi se tuširala, hladim se z mokro brisačo, prej je dragi prinesel ventilator, ampak to ni to! Ponoči nisem spala-sem se nonstop hladila z mokro brisačo, ampak me je hkrati bilo strah, da bi se prehladila,user posted image hodila sem k hladilniku in se hladila ob odprtem zmrzovalnikuuser posted image , v glavnem dobesedno bledlo se mi je že od vročine. Pol sem pa že mislila, da me bo kap, ker sem dobila še mravljince v levo roko. No ja, mravljince itak imam večkrat v roke, tako da...

Ima še katera mravlijince po rokah ponoči-ne glede na to, če spi na roki ali ne in ne glede na stran ležanja?

(odgovor članu Daschi)
Neposredna povezava do sporočila: 2172
20.7.2007 7:57:32   
pikceva
Dobro jutro, punce!

Sanwebrda, tako ti verjamem. Na čim več hladnih prh!user posted image

Valči, že par starejših žensk me je opozorilo na moje obleke. Nič glede spodnjih hlačk pod trbuhom (kar seveda uporabljam), pač pa zaradi "oprijetih " majic. In vse so mi zagotovile, da jim ta "nova moda" ni všeč. Ma kaj čmo?

Daschi, ti si pa izbrala imena, za jih pohecat user posted image .

Mehurčica, meni mravljinci na ratajo, mi pa dostikrat zaspi roka. Jo imam ponavadi pod glavo (sploh sedaj, ko spim na boku) in se ne morem tega odvadit.

Ko nam je vsem tako vroče, bi mrali organizirati nočno plavanjeuser posted image . Si zamislite kako nas bi tetke gledale, ko bi prišla na bazen cela gužva nosečnic?!?Najbrž bi vse samo zmajale z glavouser posted image .

(odgovor članu sanwebdra)
Neposredna povezava do sporočila: 2173
20.7.2007 8:06:57   
prymorka
punce... ne morem da vam ne povem, kaki lopovi so naši slovenci...
včeraj sem bila v Gradisci pri Gorizi v Italiji,... kupla voziček Peg perego piko P3 3delni, kateri pri nas v baby centru stane 650eur,.... dobila sem ga za 499eur, pa še preko ene osebe dobim IVO nazaj, tko da bo cena 417eur...
to je nenormalna razlika!!!!! pa previjalno mizico sem kupla, pa prenosno posteljco, pa rjuhice in kovtrček, pa bodyje, pa 2pajacka, pa termo torbo za flaško, pa dekico za na voziček...
full sem happy....

(odgovor članu pikceva)
Neposredna povezava do sporočila: 2174
20.7.2007 8:08:59   
pikceva
Prymorka, jaz sem dala za voziček 400 eur manj, kot je pri nas. Gre za voziček za dvojčke.

(odgovor članu prymorka)
Neposredna povezava do sporočila: 2175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  85 86 [87] 88 89   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  85 86 [87] 88 89   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?