murencek
|
Živjo, živjo! Evo mene nazaj! Sm že doma. S kolegico sva podaljšale morje v Barbarigi. S seboj je imela svojo 5-mesečno nedonošenko, ob kateri sem veliko spoznala o . Tudi sicer je ta mala prehitela nekatere sovrstnike in zdaj jo kar pogrešam, ko sem doma! Mi je kolegica svetovala knjigo Penelope Leach: OTROK OD ROJSTVA DO ŠOLE. Pravi, da je knjiga super, ker so v njej opisana gibalna znanja, ki naj bi jih dojenček osvajal itd. Knjiga ji je res super, ker marsikaj najde v njej. Se je pa videlo na tamalčki, kako je vesela in kako že marsikaj obvlada! Res je fajn, ker se mamica tolk ukvarja z njo! Aja, a katera pozna to knjigo? ŽIRAFA76, sem imela sošolko na faksu, ki je v SŠ izvedela, da ima samo 1 ledvico. Čisto po naključju, ko je imela ene druge dzravstvene težave. In je zdej čist fajn baba. Tako da se strinjam s tabo, ko si rekla, da se lohk živi z 1 ledvico! Pa tudi telo se temu prilagodi. BOLNIŠKE... Ja, delodajalci so živi hudiči! Kr neki jamrajo, da bo konec sveta, če bo nekdo na bolniški! Itak pa vsi vemo, da je še vsak peljal svoj biznis naprej in se je že znašel! Moja kolegica ni še diplomirala. Ima pa dojenčka. In res, podpore ima okoli 40.000,00 SIT. Tako da se je njen fant - študent zaposlil, da imata denar. Ko sem brala dogodke, ko me ni bilo, me je kar stiskalo. Kakšne strese doživljate nekatere! Pa kr držimo pesti in upajmo na dobro. No, glih ta kolegica, ki ima nedonošenko, je rekla, kakšni kozli so v porodnišnici ! Ko je imela prvič prezgodnje popadke, je dobila injekcijo za razvoj pljučk. Kasneje je šla v porodnišnico še 1x. In je sestra prišla v sobo s tableti, injekcijami in jih hotela brez besed dati, vbrizgati! No, pol se je kolegica pobunila, da jo zanima, kaj je to in zakaj. No, pol ji je sestra razložila, da je injekcija za razvoj pljučk. No, potem je kolegica povedala, da je to že dobila... V glavnem, na koncu se je izkazalo, da injekcija ne bi bila na mestu, saj bi tamali lohk pljučka razgnalo! No, pa je kdo to kolegico prej kej vprašal, kako in kaj No, jst bom tud kr zoprna in bom hotela vse vedeti! Če ne, naj me pa vržejo ven iz porodnišnice!!!! Ja, meni se je v 4 dneh povečal trebuh. Kar čutim, da je mali zrastel! Trebuh pa tudi zjutri ni nič manjši! Tudi mene matra vročina, in tudi jst nisem več za sesti za volan! Je pa res hudo v vročini, ko gagamo in nič ne moremo. Tudi jst komaj čakam ohladitev!!!! LP, srečno vsem s čim več vode in se beremo!
|