|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčice 08
19.7.2007 9:23:57   
mala pikica
Klaja žal mi je, da si bila za NS prepozna user posted image  Lahko pa se odločiš za kakšen samoplačniški UZ, da boš videla svojo pikico. Kar se tiče amniocinteze, si lahko prebereš nekaj o preiskavi v nosečniškem koledarju tukaj na RR, v 16.tednu nosečnosti je opisana. Sicer pa je veliko izkušenj drugih nosečk napisanih tukaj na forumu. Malo pobrskaj, pa mislim, da boš najdla veliko informacij user posted image

Lusa upam, da je vse v redu s tabo in tvojo pikico user posted image

Vsak dan nam sije sonček Gašper!

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 1251
   [Brisano sporočilo]
19.7.2007 9:24:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 1252
19.7.2007 10:29:44   
Lusa
Hvala vsem za vso podporo.Zaenkrat je ok z mano ,upam ,da z otročkom tud.Bomo danes zvečer videli.Me pa grozno skrbi ,pa še tega angelsounda ni od nikoderuser posted image .

Nana-zdaj bove pa res veliko bolj pomirjene ,ko bove imele to napravco ,a ne?

Nalin-se ne spomniš ,jaz sem bila tista ,ki je hotla it s teboj na morje ,pa me nisi hotla zraven vzetuser posted image user posted image user posted image

Klaja-jaz ti vseeno svetujem ,da greš na AC.Včasih je dobro ,če si postavljen na realna tla in ti povedo kaj lahko gre narobe ,moraš pa vedeti ,da čeprav maš že 1dovnovčka ,se nam lahko zgodi spet ,da jih dobimo.Moramo bit pozitivni ,pa vendar na drugo možnost tud pomislit,...Pa še pomirjena boš do konca nosečnosti.

Meni je g. ki mi je delala NS rekla ,da sploh ne bi potrebovala it na AC ,vendar ,ker že imam to brezplačno preiskavo in ,ker se lahko najdejo napake ,ki se pri nS ne morejo ,mi je svetovala ,da grem in da bom pomirjena ,ker če je ni bi opravila ,bi se baje po njenem mnenju žrla do konca nosečnosti.In moj g. (mu nisem omenila ,da sem bila na NS) je tud rekel ,da 100% ne nosim dovnovčka ,ampak ,da mi svetuje tud AC.Tako ,da sem se odločila.

Je pa riziko za splav pri AC 0,5-1% ,to so ti verjetno povedali.G.Pušenjak je napisal ,da ima že itak nosečnica v 16tednu ,večjo možnost splava ,kot pa jo povzroča sama aC.Točen odgovor si poišči na mONU.Edino pri Ac ti lahko odteče plodovnica in potem žal otroček umre ,ampak jaz upam na najboljše.Se pa splavi zgodijo v 90% v teh treh urah kolikor jih moraš tam preležat.Upam ,da sem ti vsaj malo kaj pomagala ,če že nisi vse to izvedela na genetiki.

Ostale ,ki vas nisem omenjala ,uživajte ,kolikor je pač mogoče v tej neznosni vročini.

Neposredna povezava do sporočila: 1253
   [Brisano sporočilo]
19.7.2007 10:52:17   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Lusa)
  Neposredna povezava do sporočila: 1254
19.7.2007 10:57:14   
Lusa
Psa pa žana že ni problem mirkat ,bolj tebeuser posted image Ja se pridružim!user posted image Aja sem pozabila ,mam 6.8 AC in potem ,da vse lepo držite pestke zame ,velja?user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1255
19.7.2007 11:53:59   
klaja
Lusa res je, da si potem bolj pomirjen, ko dobiš izvide AC, samo jaz sem že čist panična zaradi tega majhnega procenta za splav ali pa da dobiš kako bakterijo ali za odtekanje vode,...  Saj tudi za DS je rečeno da se pri nosečnicah starih okoli 25 let to zgodi zelo redko, pa smo vseeno not padle.
Res pa je, da bi bila še večja kriza, če bi dobila še enega otroka z DS.
Ne vem več, bom malo pozabla na to, pa še enkrat dobro premislila.

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 1256
   [Brisano sporočilo]
19.7.2007 11:57:43   
Brisani uporabnik

(odgovor članu klaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 1257
19.7.2007 12:42:54   
nana35
Nalin,nuhalna1,6 je čisto ok,v normali in mislim da ni vzroka za kakršnokoli skrb.Sama sem o tem brala,pa tudi punce so o tem že veliko napisale,tako da mislim,da je od 1,0 do 2,5 ali celo 3 normalno.Pa ker sem sama bila v skrbeh sem tudi mojega gin.takrat vprašala in mi je isto rekel.

Lusa,ja,obe bova pomirjeni,ti malo prej kot jaz.Sem jim poslala vprašanje,kako dolg je rok dobave,pa čakam na odgovor do jutri,pa da vidim kako dolgo bom čakala na ta Angel s.Upam da ga kmalu dobiš in mi poveš kako je.Kako dolgo pa čakaš ti na njega?

Bodite vse lepo in se hladite,druga nam ne preostane.

Neposredna povezava do sporočila: 1258
19.7.2007 13:14:35   
mala pikica
Nana in Lusa jaz tudi že tri dni čakam angelsound pa ga ni od nikoder. Jutri zjutraj greva z dragim na morje, pa sem upala, da ga bom že dobila, zdaj ga pa ni user posted image

Vsak dan nam sije sonček Gašper!

(odgovor članu nana35)
Neposredna povezava do sporočila: 1259
19.7.2007 13:16:31   
mml
Živjo,

jaz sem pa odpakirala Manco k babici in je ne bo do sobote (če seveda ne bo kakšnih hujših zapletov in protestiranja). Je pa to prvič, da je ne bo doma čez noč in je prav nenavaden občutek...

Danes sem v službi popoldan in je že sedaj neznosno vroče, tako da se mi sploh nič ne da, pa še mlajša kolegica si je namislila, da bi jaz začela namesto nje prej delat user posted image , mislim...Jaz si česa takšnega, ko sem bila pred leti na njenem mestu sigurno niti v mislih ne bi privoščila...Sem ji seveda povedala, da imam še kaj drugega za naredit in da pridem takrat, ko je dogovorjeno,...

klaja škoda da si zamudila čas za NSuser posted image , ampak jaz bi na tvojem mestu vseeno šla na kakšen UZ, tako da naredijo vsaj zgodnjo morfologijo, če že ne NS. Kar se AC tiče je meni G rekla, da se zapleti (ne nujno splav) pojavijo približno pri 1 od 200 nosečnic, kar je po svoje veliko, po drugi strani pa ne gre vedno za resne in hude zaplete

nalin NS 1,6 je povsem OK, tako da ti kar lepo uživaj

lusa sporoči, kaj bo danes na UZ, držim pesti, da je vse OK user posted image

mala pikica, kar se seznama tiče ni nobene panike user posted image , saj kakšna pa je razlika a je seznam objavljen na januarski strani ali pa na skupni user posted image

Nič prav lepo se imejte v kakšni senci

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu nana35)
Neposredna povezava do sporočila: 1260
19.7.2007 13:33:34   
Lusa
Nana-rok dobave je 7dni ,tako piše na njihovi spletni strani.Jaz sem si ga naročila v nedeljo ,kar itak pomeni  kot ,da bi si ga v ponedeljek.Jutri ga pričakujem in pika!!!Moram ga ,ker v ponedeljek gremo na luštnouser posted image

Mala pikica-če maš privilegij user posted image ,potem boš dobila jutr ,drugač pauser posted image

mml-moja pikica bo tud šla 5.8.prvič z babo in dedijem na morje za 1teden in sem že zdaj v skrbeh ,kako bo ,ker tu pa tam je res za 1dan ostala pri moji mami  za več dni pa nikoli.Ma upam ,da ne bo problemov.

Zvečer vam javim  ,kako bo danes na uz ,ampak šele ok.21ure.

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 1261
19.7.2007 13:44:05   
ALEJINAD
Hojla, punce, vas pa nič vročina ne matra al kaj?
Jaz sem pridna v službi, drugač pa dnevi kar letijo.
Še mal, pa bo konec meseca.
Počutje je u redu, edino utrujenost me matra.
Se še spomnite kakšno paniko je imela naša ta veča. no in sedaj ima čisto druge skrbi.
Dialog Ana - mami:
A:Mami preden greš rodit, me moraš naučit še kuhat?
M: Ja zakaj pa?
A: Ker oči ne zna kuhat! Si bom ene tri bučke spravla za januar, da jih bom spekla, ker oči to ne zna!

No pa rečte, če to ni srčkano!
O, dete moje drago, ljubezen je pa res nekaj neskončnega.

Uživajte.

Sonček je in ti si skuštrana...

(odgovor članu Lusa)
Neposredna povezava do sporočila: 1262
19.7.2007 13:53:52   
Tinča1
Sem ravno prišla izpod mlačnega tuša. Joj kak voda pašeuser posted image user posted image user posted image

nana 35, jaz tudi grem na ČHT, ampak samoplačniško, ker kljub temu, da je stric imel hudo gensko napako nisem dobila napotnice, ker je to baje predolgo sorodstveno razmerje. Grem pa 6.8., k dr. Pelkičevi. Mi je rekla, da ker bom v 16. tednu, in je bila NS že mimo, mi bodo vzeli kri in UZ pregledali in zmerili glavico user posted image . Rezultati bodo čez 14 dni, ker to baje pošljejo v LJ. Je pa bila NS zelo vredu, samo jaz vseeno nočem tvegati. Če bo pa rezultat dober, pa verjetno na AC ne bom šla.

Lp

(odgovor članu ALEJINAD)
Neposredna povezava do sporočila: 1263
19.7.2007 14:02:50   
katee
alejinad:  zgodbice s tvojimi otročki me vedno ful nasmejijo. Res so prisrčne!!!

mml: tebi želim čimbolj mirno noč brez tvoje velike pikice. Boš videla, da ne bo nobenih problemov in na koncu Manca še domov ne bo hotla priti.

Vsem, ki greste na dodatne teste želim, da se bo na koncu vse lepo izteklo.

Tiste, ki greste (gremo) na morjeuser posted image pa želim čim več morskih užitkovuser posted image user posted image ! Zase lahko rečem, da bom maximalno uživala, se pa že pripravljam na to, da me bo user posted image  vsako jutro zbujal ob 6:00.

Jutri zjutraj imam še en pregled pri G, potem pa pokam na morje za 3 tedne. Vas bom močno pogrešala.
Upam, da se mi bo uspelo  še kaj oglasiti predno grem.

Lep dan, ne prevroč vam želim!!!

(odgovor članu ALEJINAD)
Neposredna povezava do sporočila: 1264
19.7.2007 14:23:35   
nana35
Tinča,jaz ne vem h kateremu ginekologu moram it,vem samo da je v porodnišnici v MB v prven nadstropju mimo steklene pisarne pa na desno pri oknu.Kdo pa bo tam pa ne vem.Ali mogoče veš kako poteka ta ČHT? Ali ti samo kri odvzamejo ali še kaj druga?Prosim za odgovor,hitro,ker me zelo zanima,pa nisem nikogar vprašala,ko sem imela priložnost,saj veste kako je,ko si tam se skoraj nič ne spomniš ali pa obvezno kaj pozabiš.

Se opravičujem in nadaljujem-sem se komaj zdaj zavzela ko sem prebrala še enkrat.To pomeni,da izmeri glavico in vzame kri.Kaj pa potem?Na podlagi tega ugotovijo kaj?

< Sporočilo je popravil nana35 -- 19.7.2007 14:24:39 >

(odgovor članu Tinča1)
Neposredna povezava do sporočila: 1265
   [Brisano sporočilo]
19.7.2007 14:31:13   
Brisani uporabnik

(odgovor članu nana35)
  Neposredna povezava do sporočila: 1266
19.7.2007 21:38:20   
Lusa
Zdaj bom pa zelo kratka-končno a ne?Moji pikici se je videl utrip ,tako ,da sem zelo vesela.user posted image Hvala ,ker ste mislile na mene!Očitno je pomagalo!

(odgovor članu mala pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 1267
   [Brisano sporočilo]
19.7.2007 21:52:27   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Lusa)
  Neposredna povezava do sporočila: 1268
20.7.2007 6:25:09   
ulla78
Jutro.

Lusa... sem zelo vesela, da je s pikico ok in s tabo boljše.

Kar se AC tiče, sem kar v dvomih. Tudi meni bo morda potrebno ( odvisno kaj bo pokazal krvni test ), samo kar "cvikam". Je pa res, da je bolje da se ugotovi, če kaj ni v redu.

Jaz imam zadnje čase kar smolo. Mi je zdaj po vsem skupaj še mali zbolel za impetigom. Katera pozna to? To je glivična okužba kože, ki se kar širi in širi. Se maževa trikrat na dan in skrbo paziva na higieno, pa ni nič boljše. Čez kakšno urico imava kontrolo in bova videla, če naju ne bo poslala še kam naprej. Je zoprno za malega, ker ne more biti nič zunaj ali pa se igrati z kakšno vodo ali čim podobnimuser posted image .

Tako smo se že veselili, da bomo lahko šli malo na morje drugi teden, pa ne vem, če bo kaj iz tega. ( Na morje bi zdaj lahko šla, ker imam mnenje kardiologinje, da moram biti čim več zunaj). Tako, da se je vsaj ena stvar malce "rešila".

Držim pesti, da se stvari rešijo kot se morajo.

Pozdravček vsem.

Neposredna povezava do sporočila: 1269
20.7.2007 9:52:00   
Tinča1
nana35 v tvoji krvi nato primerjajo vsebnost nosečniških hormonov. Ti hormoni pa so različnih koncentracij. Če je user posted image  zdrav je drugačna koncentracija, kot če je prisotna katera izmed genskih napak. Toliko o laični razlagi. Nekaj najdeš tudi, če greš na Opcijo od A do Ž, moja ginekologinja, nihalna svetlina PDF, tam ti piše nekaj o dvo hormonskem testu. Tudi jaz ne zastopim, zakaj bodo merili obseg glavice.user posted image  Bom dr. Pelkičevo še enkrat vprašala.

Lp

(odgovor članu ulla78)
Neposredna povezava do sporočila: 1270
20.7.2007 9:55:40   
mml
Dan

Lusa super, da je z user posted image  vse OK user posted image . So ti danes dostavili Angelsounds?

ulla po moje počakaj na izvide DHT in se po tem odloči glede AC. Če ti bodo izvidi lepo znižali tveganje v priemrjavi z NS, po tem mislim, da ni nobenega razloga, da bi šla na AC, sicer je pa po moje kar pametno oziroma pač odvisno od tega kaj bi naredial, če kaj ne bi bilo OK na AC...Sicer sem pa prepričana, da bodo izvidi sedaj boljši user posted image

Manca je menda včeraj uživala in je zvečer samo še padla v posteljo, upam, da je dobro spala in se ponoči ni zbujala. Mi2 sva se pa tudi imela OK, sva šla v staro Ljubljano na pijačo in malo opazovat dogajanje user posted image . Vedno  se zabavam, ko gledam v kaj vse se stalčijo mlade damice in kako trpijo pri hoji v visokih petkah po kockah user posted image

katee in vse ostale, ki greste na morje lepo uživajte, poiščite kakšno debelo senco, da vam ne bo prevroče, ker se mi zdi,da tudi morje v teh dneh ne nudi kakšne hude ohladitve. Ampak važno je, da greste na dopust in spremenite okolje user posted image

Čaka me še kup dela, tako da najboljše, da se zadeve kar lotim...

(odgovor članu ulla78)
Neposredna povezava do sporočila: 1271
20.7.2007 11:09:12   
puri
Lusa,.......super, da je s pikico vse vredu!user posted image

Včeraj sem šla jaz h G zaradi pik (moja je bila sicer na dopustu, pa sem šla k drugi). Ni vedela, kaj bi to lahko bilo, zato me je poslala na Dermatološko v Lj. Naredila mi je pa tudi UZ in je s pikico vse vredu. Delala mi ga je zelo dolgo, ker je rekla, da se pri meni vse zares lepo in dobro vidi in da to dela sedaj bolj zaradi sebe, mene pa verjetno tudi nič ne moti(seveda me ni, jaz bi jo lahko gledala cele dneveuser posted image ),..no in potem mi je celo preklopila na 3D in hotela ujeti kakšno lepo slikico, ampak se je pikica skos izmikala, tako da je potem odnehala. Pa kar nuhalno mi je še enkrat preverila in je bila tokrat še bojša 1,1. Pikica je bila pa velika 61,8cm.

No in potem sva z mojim odšla v Lj,...bila je res grozna vročina! Sem se že ustrašila, da bom mogla tam ostat na kakšnih preiskavah,...sem bila čisto fertik, ker to si pa res ne bi želela. Nobeden ni nič povedal, vsi so bili zelo resni, okrog mene so pa vsi hodili v pižamah,....No, potem so me pa končno poklicali in rekli, da ne vedo kaj točno bi to bilo, samo da kaj resnega ni. Da je mogoče od kakšne viroze, ki sem jo nevede prebolela in potem lahko izbruhnejo te pike, ki lahko trajajo tudi več kot en mesec. Dobila sem eno kremo, ne smem se preveč umivati z milom, pa na soncu ne smem bit, pa kao v morju tudi ni dobrouser posted image ,...da vse to lahko to samo še poslabša.
Mi gremo pa ravno jutri za en teden na morje. Jaz bom itak skos v senci,ampak kopat se bom pa šla, če bom pa opazila, da se mi širi, se pa pač ne bom več kopalauser posted image , samo potem pa res ne vem, kako bom zdržala tam v tej hudi vročini,....pa še tri male pikce je treba non-stop rihtat.

Zdej grem pa pospravljat in pokat (sploh ne vem, kam bomo vse dali, ker je toliko ene stvariuser posted image ).Hrano bomo kar vso s seboj vzeli, ker smo nazadnje tam dobili 3x meso, ki je smrdelo za znoret, pa še vse je dražje.

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 1272
20.7.2007 11:34:16   
mml
Zadnjič je ena (sori ker sem pozabila katera, ampak se mi ne da nazaj brskat) spraševala kaj je potrebno kupiti in pripraviti za novorojenčka. Sem malo pobrskala po RR in našla tole staro debato in nekaj seznamov.

Upam, da kateri pride prav

Seznam potrebščin za novorojenčka

Sem malo gledala in ugotovila, da jaz vsega tega sigurno nisem nabavila in nikoli nisem uporabljala mako in tetra majčk, ampak vedno bodije in 20 tetra plenic in 7 povijalnih je bilo čisto zadosti user posted image . Imela sem pa več zgornjih kompletov, ker se mi dalo vsaka 2 dneva prat user posted image

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 1273
20.7.2007 13:17:41   
ljubljana
Ojla a je katera januarčica kej dosegljiva?
Jaz imam zdaj nekaj časa za pisanje na RR.user posted image user posted image

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 1274
20.7.2007 13:30:42   
nana35
No ljubljana če si še gor sem jaz tudi.Zaenkrat.

(odgovor članu ljubljana)
Neposredna povezava do sporočila: 1275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.