Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Prvi pregled šele v 13.tednu 18.7.2007 21:07:15
|
|
|
|
*lenc@*
|
Te razumem, da si neučakana. Noseča si, če boš počakala, bosta pa že najbrž imeli nuhalno svetlino, kar tud ni slabo. Saj na tem pregledu(prvem pri 6-7 tednih) le potrdi G nosečnost. Bolj pomembno je naslednji pregled, ravno takrat ko boš prišla na vrsto. Svetujem, da uživaš v nosečnosti!!!! Če si pa res tako hudo neučakana, pa plačaj nekje pregled, da ti bo lažje. Ker zdja ti res neb še nč povedala pomembnega, je še premalo časa. Srečno novopečena !
|
|
|
|
RE: Prvi pregled šele v 13.tednu 18.7.2007 21:24:46
|
|
|
|
BaByGiRl
|
Najprej ti čestitam. Jaz sem šla na prvi pregled šele v 12. tednu. Ampak iz drugega razloga. Malo potrpi, ker je res škoda metati denar sedaj ko ti ne bo povedal nihče nič drugega kot samo to, da si res noseča. Neučakanost pa te bo tako ali tako morila vse 9 mesecev,..dokler ne objameš svojega . Navadi se
|
|
|
|
RE: Prvi pregled šele v 13.tednu 18.7.2007 21:26:44
|
|
|
|
tanara
|
Ja, res se ti ne mudi, ker so prvi pregledi običajno v 12 ali 13 tednu. Prej je otroček še itak premajhen, pa se nič kaj veliko ne vidi. Tako da ne skrbi, če pa bi slučajno začela krvavet ali bi opazila kak izcedek, pa se obrni na porodnišnico v Kr ali Lj, kar ti je pač bližje. Bi se pa jaz naročila na nuhalno svetlino (če seveda misliš iti na ta test), ker se ta test dela nekje med 12 in 14 tednom, je pa treba kak teden al pa več počakat, pa sedaj so še dopusti...
|
|
|
|
RE: Prvi pregled šele v 13.tednu 18.7.2007 21:53:55
|
|
|
|
Olivija
|
Jaz sem imela pri Ani prvega v 7 tednu in se je lepo videl srček, to je bilo še v študentskem zdravstvenem domu, kjer je imela UZ tako pri roki in ni bilo treba čakati. Pri Juliji pa v 11 tednu, ampak to samo zato, ker sem tako dolgo rabila, da sem sploh ugotovila, da sem noseča (neredni ciklusi). Kaj pa, če bi probala pri dežurnem ginekologu? Mogoče bi ti pa naredil UZ. Drugače se pa verjetno res lahko prijaviš samoplačniško na UZ,
|
|
|
|
RE: Prvi pregled šele v 13.tednu 18.7.2007 23:41:41
|
|
|
|
pupika27
|
sigurno dela en ginekolog ki sprejema paciente od tvoje ginekologinje!ker kaj pa če bi do česa prišlo (pa bog ne daj da se to zgodi)!!!tudi jaz sem na prvi pregled tudi šla v7 tednu in se je vse lepo videlo .pregledi pa so tako ali tako brezplačni le osnovno zdravstveno moraš imeti!!!!!!!tak da ne riskiraj in obišči ginekologa ki nadomešča tvojo ginekologinjo.to je moje mnenje pa veselo inzdravo nosečnost ti želim pa srečnega dojenčka ali pa dva
|
|
|
|
RE: Prvi pregled šele v 13.tednu 19.7.2007 6:12:23
|
|
|
|
speli
|
pozdravljena, kot sem dojela imaš pregled pri Dr. Podlipnik. Tudi jaz podobne probleme, v bistvu sem imela en pregled pri 8 tednih, ampak glede na to, da sem noseča z dvojčki bi morala kmalu imeti še enega in nuhalno svetlino. No pa je ni do 7.8...): ultrazvok v kranju boš težko dobila, jaz sem klicala in mi je teta rekla, da razen če ni nujno ne sprejemajo, brez napotnice pa sploh ne.. iz česar sledi, da se lahko pri drugem ginekologu oglasiš samo v primeru, da bi res krvavela.. Če pa si močno neučakana pa pokliči Dr. Strah in se prijavi na nuhalno...sicer je 60EUR, ampak se splača...je pa res da te pred 12 tednom tudi ta ne bo vzela...si pa na istem...
|
|
|
|
RE: Prvi pregled šele v 13.tednu 19.7.2007 7:09:43
|
|
|
|
kepica
|
Jaz sem se ravno ta teden v KR prijavila na UZ brez napotnice. Naročili pa so me v 8. tednu. lp,kepica
|
|
|
|
RE: Prvi pregled šele v 13.tednu 19.7.2007 7:11:44
|
|
|
|
speli
|
kepica verjetno imam ginekologa v porodnišnici in ne DR.Podlipnik, ker potem ti ona pač dela ultrazvoj!!
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 19.7.2007 9:38:57
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Prvi pregled šele v 13.tednu 19.7.2007 9:57:34
|
|
|
|
Anonimen
|
Meni so to zdi absolutno prepozno. Tko, kot je povedala Nalin - prikrajšana boš za en UZ. PA niti ne gre toliko za to. Jaz ti seveda želim, da se boš dobro počutila, da bo nosečnost dobro napredovala, da se bo otroček dobro razvijal. Vendar pomisli tudi obratno - kaj pa če ne bo tako? JAz sem imela prvi UZ pri 6t, ki je potrdil nosečnost, vendar ploda še ni bilo. Naslednji uz sem imela pri 7t, ker se je gin hotel prepričati, če se je plod pokazal. Žal ga ni bilo. Tako smo čakali še en dober teden in v devetem tednu se je polod pokazal vendar brez srčnega utripa in premajhen. Morala sem na abrazijo. Nisem nič krvavela, ni mi bilo slabo, fajn sem se počutila, vseeno pa nosečnost ni dobro potekala in jo je bilo potrebno prekiniti. Ne predstavljam si, da bi do 13. tedna takole čakala... in bila v negotovosti. pojdi na privat UZ, da boš pomirjena.
|
|
|
|
RE: Prvi pregled šele v 13.tednu 19.7.2007 10:52:56
|
|
|
|
barni
|
Meni se tudi zdi pozno. A ni prvi pregled med 8 in 10 tednom? Da se preveri, ce je nosecnost v maternici, naredi urinske in krvne preiskave in da navodila nosecnici? Od 12 do 14 tedna je ze nuhalna.
|
|
|
|
RE: Prvi pregled šele v 13.tednu 19.7.2007 11:44:45
|
|
|
|
kepica
|
Jaz sem tokrat bolj sitna, kot sem bila v prvi nosečnosti. Takrat sem bila še brezskrba. Nisem brala forumov in niti nisem vedla, da je toliko možnost, da ne gre vse tako kot mora. In sem klicala G, povedala, da sem noseča in so me naročili v 12. tednu. Zdelo se mi je zelo pozno, a se dočakala. Bilo je vse OK. Sedaj, ko sem drugič noseča, pa imam polno skrbi, ker imam tudi diagnozo pregrade ali dvoroge maternice(niso še uspeli določit) in me seveda skrbi, če je vse ok. Že baje je čudež, da sem sploh zanosila. In sem k sreči od sodelavke izvedela, da se da tudi prej naročit na UZ in sem poklicala pa so me avtomatsko naročili na UZ v 8. tednu. Brez problemov. Tako da ne vem, po kakšnem pravilu sem v prvi nosečnosti toliko časa čakala. Jaz bi vseeno poklicala na UZ in pač povedala, da je dr.Podipnikova na dopustu in prosila, če ti lahko vsaj potrdijo nosečnost. Izgubit itak nimaš kaj, boš pa vsaj pomirjena. Jaz bom komaj počakala te tri tedne, ki jih imam do UZ. Po moje bi se mi zmešalo od skrbi, če bi morala čakat do 12. tedna. lp,kepica
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 19.7.2007 11:52:34
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Prvi pregled šele v 13.tednu 19.7.2007 12:03:10
|
|
|
|
puhica13
|
Kepica, daj mi povej kam si klicala v Kr, da so te sprejel na UZ pregled, ker jaz mam tud Podl. pa itak je na dopustu, pa se mi bo zmešal, ker imam šele pol sred avgusta pregled, drug me pa ni hotu vzet. Mislim a je to res, da od druge tedna pa vse do 06.08. sploh ni nobenega gin, v Kr., ki bi delal?? A so vsi na dopustih?
|
|
|
|
RE: Prvi pregled šele v 13.tednu 19.7.2007 12:10:35
|
|
|
|
kepica
|
Saj do 12. tedna ne rabiš nobenega pregleda, razen UZ, da ti potrdijo nosečnost. Pokliči na UZ tel: 208 28 12 in samo povej, da si noseča in da bi rada prišla na UZ. Vprašali te bodo, če imaš napotnico (povej, da je pač nimaš), vpraša te še pa zadnjem dnevu M in te naročili na UZ tam nekje v 8. tednu. Aja, pa vpraša te še, kater je tvoj G. Verjetno zato, da te po možnosti naroči takrat, ko UZ dela tvoj G(vsaj pri meni je bilo tako) Ampak pri tebi to žal ne bo mogoče. Te bo pa pač nekdo drug pogledal. Važno je, da te pregledajo. Pa javi, kako si opravila. lp,kepica
|
|
|
|
RE: Prvi pregled šele v 13.tednu 19.7.2007 12:18:14
|
|
|
|
speli
|
ja punce morm vam povedat da so vsi naši vrli ginekologi v KR. na dopsutu, baje Dr. Riznar pride konec julija in je najboljši za ultrazvok. ampak res me pa zanima kaj bo una teta rekla za ultrazvok brez napotnice prej...prosim javi mi..
|
|
|
|
RE: Prvi pregled šele v 13.tednu 19.7.2007 12:36:38
|
|
|
|
kepica
|
Baje se lahko vsaka naroči brez napotnice na prvi UZ Vsaj v KR.Tudi meni je bilo čudno, ko sem za to slišala od sodelavke, dokler nisem poklicala in videla, da je to res.
|
|
|
|
RE: Prvi pregled šele v 13.tednu 19.7.2007 12:40:18
|
|
|
|
nena82
|
Jaz sem imela prvi UZ prekmalu, tako da se Še ni videlo utripat. Ja seveda, planila v jok, ker da moj otrok pa ne bo preživel, za naslednjič me je naročila čez 3 tedne. Ves ta čas sem bila paf. Ko sem prišla in ko me je pregledala... vsa blažena. Itak lahko Tifol začneš jemati že zdaj, drugega ti nima kaj.
|
|
RE: Prvi pregled šele v 13.tednu 19.7.2007 15:10:53
|
|
|
|
puhica13
|
Kepica, ful ti hvala za tel. Mislim tlele v Kr, pa ne slovijo po kakšnih prijaznih sestrah. Najpej , ko sem klicala in rekla, da bi se rada oglasila na pregled za UZ me je sestra malo manj kot napiz..., zakaj kličem, če imam svojega gin in že določen datum pregleda. Pa sem ji poskusila razložiti, da je to še tako daleč, pa da bi zaradi mirne vesti rada prišla na pregled. Pol mi prijavi da ne morem , da nisem urgentna zadeva, očitno moraš krvaveti da te sploh vzamejo. Nakar mi je dvignila pritisk in sem rekla, da grem na samoplačniško, no potem mi je pa gospa prijazno dala datum uz. ki bo hvala bogu kmalu. Mislim tole je pa za .
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 19.7.2007 17:42:49
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Prvi pregled šele v 13.tednu 19.7.2007 19:06:47
|
|
|
|
petrolejka
|
Živjo punce, hvala za vse tele izkušnje, predloge... Jutri bom še enkrat poklicala g in jo prijazno vprašala, če je možen samo kratek pregled za potrditev še v juliju. Če ne bo možno, se bom naročila nekam samoplačniško in hkrati prijavila na ns. Drugače pa hodim k g v Škofjo Loko. Lep dan vam želim in prijetno nosečnost!
|
|
|
|
RE: Prvi pregled šele v 13.tednu 19.7.2007 20:40:48
|
|
|
|
tinaaja
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nalin RR Najbolje, da prideš direkt na urgenco in rečeš da si imela malo rdečega izcedka, pa ti bodo naredili uz. jaz ne bi hudica klicala raje placam - v dravljah lani sem sla na samoplacniski pregled in je bil 6000sit, kar se mi ne zdi veliko za mirnost in zadovoljstvo, ko zves, da je vse OK.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 19.7.2007 20:47:33
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Prvi pregled šele v 13.tednu 20.7.2007 6:12:32
|
|
|
|
speli
|
evo punce a sem vam rekla da so v kranju sestre in vse povrsti eni veliki biseri... sama sem imela podobno izkušnjo kot puhica 13, ampak po dolgotrajnem ustrajanju pridobitvi napotnice mam sedaj ultrazvok v torek....upam da bo vse v redu.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
sindarinSe vam zdi, da igrača postaja neke vrste statusni simbol?da (
68%)
ne (
32%)
Število vseh glasov: 196Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!