corfu
|
Torej moja izkušnja glede umetnih popadkov...Rumba, meni niso dali nobenih kapljic, da bi lahko naštimali določeno dozo. Meni so v nožnico vstavili tableto oz. svečko in to je bilo to. Nosečnica lahko dobi maksimalno tri te tabletke, ki jih ustavijo v nožnico s presledkom 12 ur, če v tem času ne prime, se pač odločijo za CR. Meni je na srečo prijela že prva. Vstavili so jo ob 7.30 zjutraj in ob cca 11 uri sem čutila že kar močne bolečine in občutek da me nekdo okoli pasa drži in na vso moč tišči k tlom. Ob cca 15 sem klicala moža, naj pride, ker me je že bolelo, naj povem, da sem medtem imela dvakrat ctg in ni zaznaval nič, oz. 20% popadkov in sestra me je prav grdo oštela, da se gre v porodno, ko se zaznava 80%, torej, naj se skuliram, ker se še začelo ni . Ko je moj prišel, sem mu rekla, naj poišče mojo G, kajti če to ni še NIČ, bom danes umrla . Mene pa je medtem sekalo v eno, kakšno dihanje, predihavanje, popadki na 15,10,5 minut, to je delalo v eno. Okoli 17 mi je delala ponovni ctg in zopet nič 20% , potem pa je še sestra oštela mojega, češ naj me prime v roke, kako imam nizek prag bolečine... Moj je ostal mrtvo hladen in rekel, ja nima ravno visoke, ampak tako nizkega, da se še začelo ni, pa da bi delala tako paniko pa tudi ne! zahteval je da pokliče ginekologa. G je prišel, mi naredil vaginalni preglede in zagnal paniko, saj sem bila že skoraj 7 cm odprta, češ kaj še delam na oddelku . Šli smo v porodno, kjer nisem dobila nič klistirja, saj ni bilo časa vlegla sem se, predrla mi je vodo, me pobrila in takrat je bila ura nekje 17.40. Mislim, da ne rabim govort, kaj je delalo z mojim telesom, popadki so se vrstili en za drugim, na čase se mi je zdelo, da ne bom prišla več do zraka in se bom enostavno zadušila . Na koncu se je G dvakrat uprl na trebuh, saj sem bila čisto brez moči. Jaz osebno ob dveh babicah, ki sta me držali za nogi, oz. sta imeli moji nogi za svoji vratom, ginekologom, ki se je upiral na moj trebuh in možem, ki me je držal za obe roki, da ne bi ušla , sem se počutila kot v klavnici . ampak na srečo se je ob 18.44, rodil najin Aljaž 53 cm dolg in 3300 težak. Nato je bilo vse pozabljeno! Nisem bila nič trgana in šivana, zahvaljujoč čudoviti babici. To je to!