Anonimen
|
gaggy: 1,7mm je debelina zatilne gube. Smatra se, da je normalna nekje do 2,5 - 3 mm. Zdravniki, ki nimajo licence za delanje NS, sicer izmerijo debelino gube, ne morejo (ne smejo) ti pa napisati kakšno je tveganje (to je tista številka 1: xxxxxx) za trisomijo 21 kromosoma, ki je razlog za Downov sindrom. Prisotnost nosne kosti v tem obdobju močno zniža tveganje za Downov sindrom. Prav nenavadno se mi zdi, da če G ni zanesljivo videla nosne kosti, da te ni naročila še enkrat na pregled. Jaz imam danes ob 13. pregled, prej moram it iskat še izvide, ker me je iz Leonišča prestavila v Porodnišnicno v APN, ker poelti v Leonišču nima ambulante. Saj sam pregeld ne bo nič posebnega to vem, zmeniti se morava kdaj na NS in AC in ali bom še na bolniški. Kaj pa vem, kakšen teden bi mi mogoče še pasalo, da se mi slabosti umirijo, če pa ne, bom pa tudi zdržala, saj je že dosti boljše. Sem se danes tehtala in ugotovila, da sem se zredila za 1 kg, seveda, ko pa ves čas nekaj žvečim, da mi je manj slabo (izgovori saj vem, bo treba malo pazit, sicer bom januarja kot nasedel kit), pa pozna se da ne telovadim, ker mi je bolj slabo, če kaj fizično počnem...no ja samo še malo, pa bo konec ta hudih slabosti
|