|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčice 08
6.7.2007 7:38:03   
Sunny Morning
gagy85 a ti G ni nič razložila izvida? Nama je cel izvid v podrobnosti razložila, tako da ne bi slučajno nekje tavala. Nekje na izvidu ti mora pisat kolika je možnost za 21 kromosom (1:_ _ _ _). Ta številka ti bo veliko več povedala, kot pa samo 1,7. S tem si nimamo kaj dosti za pomagat. Sicer pa bi te najbrž G napotila še na krvne preiskave, če izvid glih ne bi bil dober. No, upajmo, da bi, ker sta DHT in THT do določene starosti samoplačniški pregled in ravno ne propagirajo preveč. Meni je moja G že pred NS rekla, da bi bilo mogoče fajn, da bi šla na oboje, ampak mi je takoj povedala, da bo to pač podražilo zadevo. Ni mi jasno, da je to tako pomembno. Bi šla tudi, če ne bi imela denarja, ker mislim, da je kljub vsemu večji strošek, če na koncu rodis otroka s posebnimi potrebami.

< Sporočilo je popravil Sunny Morning -- 6.7.2007 7:39:02 >

(odgovor članu gagy85)
Neposredna povezava do sporočila: 1051
6.7.2007 7:55:56   
mehurčica
IZVIRNO SPOROČILO: gagy85

gledam v te izvide... in ni mi jasno... baje da je vse ok.... kaj pa pomeni...
COMENTS: NOSNA KOST UNCERTAIN.user posted image
Uncertain po angleško pomeni NESIGUREN. Daj preveri še tisto številko in se pozanimaj rajši. Nosna kost je že dobro, če se vidi na tem pregledu.

Lp od januarčice 04!

(odgovor članu gagy85)
Neposredna povezava do sporočila: 1052
   Januarčice 08
6.7.2007 8:20:47   
karatina
Gaggy85, je pa res čudna ta zdravnica, ki ti je delala NS. Tudi meni je cel izvid razložila, saj je tudi v angleščini, številke pa mi tako nič ne povejo brez ˝podnapisov˝, pa še spodaj je dodala komentar v slovenšnini, kjer je napisala ugotovitve in da na podlagi današnjih indikacij ni potrebnih drugih diagnostik.

Glede na to, da je pregled plačljiv, ne bi smela nobena zapustiti te ambulante s slabim občutkom in občutkom nepomembnosti user posted image !

Vse, ki ste še na vrsti za NS, kar vstrajajte pri tem, kar vam pripada, saj plačale boste enako kot tiste, ki smo imele lepo izkušnjo. Bi se ti dr. morali zavedati, da lahko izbiramo, kje bomo delale NS in jemali to kot lepo gesto, da smo ravno pri njih. Saj pa ja od nas živijo! Pa srečno user posted image .

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 1053
6.7.2007 8:32:53   
Anonimen
gaggy: 1,7mm je debelina zatilne gube. Smatra se, da je normalna nekje do 2,5 - 3 mm. Zdravniki, ki nimajo licence za delanje NS, sicer izmerijo debelino gube, ne morejo (ne smejo) ti pa napisati kakšno je tveganje (to je tista številka 1: xxxxxx) za trisomijo 21 kromosoma, ki je razlog za Downov sindrom. Prisotnost nosne kosti v tem obdobju močno zniža tveganje za Downov sindrom. Prav nenavadno se mi zdi, da če G ni zanesljivo videla nosne kosti, da te ni naročila še enkrat na pregled.

Jaz imam danes ob 13. pregled, prej moram it iskat še izvide, ker me je iz Leonišča prestavila v Porodnišnicno v APN, ker poelti v Leonišču nima ambulante. Saj sam pregeld ne bo nič posebnega to vem, zmeniti se morava kdaj na NS in AC in ali bom še na bolniški. Kaj pa vem, kakšen teden bi mi mogoče še pasalo, da se mi slabosti umirijo, če pa ne, bom pa tudi zdržala, saj je že dosti boljše.
Sem se danes tehtala in ugotovila, da sem se zredila za 1 kg, seveda, ko pa ves čas nekaj žvečim, da mi je manj slabo user posted image  (izgovori saj vem, bo treba malo pazit, sicer bom januarja kot nasedel kit), pa pozna se da ne telovadim, ker mi je bolj slabo, če kaj fizično počnem...no ja samo še malo, pa bo konec ta hudih slabosti user posted image

(odgovor članu karatina)
  Neposredna povezava do sporočila: 1054
6.7.2007 8:45:48   
koala
Jutro sonosečke!

gagy, jaz bi na tvojem mestu šla nazaj in vstrajala da mi razloži rezultat, saj gre na koncukoncev za tvojega otroka in pregled si pošteno plačala.
Želim ti da se vse razplete kot mora.

Nalinrr uživajta z malim škratom na morju.

Vse ki imate prglede dobro opravite!

Ja šoping po počasi treba iti v nabavo, samo sem se odločila da se bom do NS prebijala skozi z tem kar mi je še prav, čeprav je izbira bolj boga, po NS pa si bom privoščila nekaj novih cunjic.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1055
6.7.2007 8:47:37   
Lunca1
No da se vam na hitro javim iz službe. Počutim se v redu, slabosti so v glavnem minile, apetit pa je še vedno bolj tko tko oz. jem in hujšam.user posted image  Od začetka sem izgubila cca. 3-4 kg. Saj nimam nič proti, samo upam da otroček dobiva iz hrane, jaz pa iz mojih shramb.user posted image

Aja jaz bom verjetno spet rodila na Jesenicah, v Kranju bom pa samo če bom imela napovedan CR.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1056
6.7.2007 10:44:05   
ulla78
Vsem skupaj lep pozdravček.

Ker sem 1. na tej temi in ker imam tudi sama PDP 23.01.2008, sem nekako izbrala tale forum kot še ena izmed januarčic. Zanima me, v katerem tednu ste opravljale NS. Jaz jo imam šele naslednji teden, ko bom že skoraj v 13. tednu. Baje se lahko takrat ze vidi spol otročka. Menite enako?
Drugače sem na bolniški, zaradi visokega pritiska in mi je kar malo dolgčas user posted image
Kako se kaj ve počutite? Vam slabosti kaj pojenjajo?

Pozdravček vsem.

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 1057
6.7.2007 12:39:45   
Lusa
Dobrodošla Ulla!Glede spola je meni g. povedala ,da se kao najbolje od 13 tedna naprej lahko vidi spoluser posted image Meni na NS še ni videla ,sem pa bila 11t5d.Imam pa 19.7 spet uz in bom jo takrat vprašala za spol.
Kakšnih večjih slabosti jaz nisem imela ,mam pa sedaj malo slabosti po zaužitju železa ,ker sem bolj med slabokrvnimi.

Daschi-vidim ,da nič ne zamudiš glede meneuser posted image .Saj jaz tud tu pa tam pokukam nate ,kako se kaj držiš in vidim ,da spet pričakuješ enga velikega,težkegauser posted image .

Gagy-ta tvoja g. je pa res nekam čudna!Daj še raje kri ,da boš prepričana ,da je z otrokcom vse ok.

Nalin-jaz bi tud šla na morje ,me vzameš zraven?user posted image A ne boš me?user posted image Uživajta z frajerčkom kolkor se da.Še za nas!!!!

(odgovor članu ulla78)
Neposredna povezava do sporočila: 1058
6.7.2007 14:01:12   
Katrin
IZVIRNO SPOROČILO: urssyy 
 Katrin tako si me navdušila na tajsko masažo, da ta vikend šibam na masažo stopal. Hvala ti.

Ti si kar privošči user posted image

Jaz pa grem sedaj pakirati in gremo na morje user posted image  Vračamo se v ponedeljek, ker imam v torek G pregled user posted image

Uživajte, kjerkoli že boste in božajte svoje trebuške user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu urssyy)
Neposredna povezava do sporočila: 1059
6.7.2007 14:04:06   
koala
ulla78 pozdravljena in seveda čestitke za štručko.
Jaz imam NS na začetku 13 tedna.

Nisem vedela

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 1060
6.7.2007 19:25:36   
gagy85
ma ja mi je povedala za to 1: 7940... pa to je baje ful ok... sam pol k sm gledala ta izvid mi je to uncertain padlo v oči... rekla mi je da naj bi blo vse ok, sam tega mi pa ni omenla... zdj ne vem kva to pomen...

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 1061
6.7.2007 21:51:00   
TONČI.
Gargy85, najprej lep pozdrav. Za enkrat te še nisem zasledila, tako da dobrodošla. Jaz bi šla na tvojem mestu nazaj. Sicer tud jaz pojma nimam kaj te številke in besede točno pomenijo. Te smem sam vprašat, kje si bila na pregledu?

Drugače sem kar ok. Hvala Bogu da je petek. Ma sem sita tega šihta. Še dobro da je vikend.user posted image user posted image

(odgovor članu gagy85)
Neposredna povezava do sporočila: 1062
6.7.2007 21:51:49   
TONČI.
Aja Gargy85 poglej kaj imaš v materinski knjižici kaj napisano. Tam zadaj, kjer se vpisujejo uz.

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 1063
6.7.2007 22:00:10   
ulla78
Ojla.
Mi je takoj lažje zdaj, ko vem da nas je še kar nekaj takih, ki nam je slabo. Tudi mene še zelo bolijo prsi in zadnje čase opažam belkast izcedek. Drugače zaenkrat nič posebnega. Samo tale pritisk me matra.. Drugi četrtek imam NS, tako da upam, da bo vse ok. Se že "moj" zelo veseli, da ga bo videluser posted image .
Bi šla pa fuuuuuul na morje, pa ne smemuser posted image

Bo že boljše.

Lepo pančkajte in nočka vsem.

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 1064
6.7.2007 22:09:58   
TONČI.
Bi šla pa fuuuuuul na morje, pa ne smem

Zakaj ne?

(odgovor članu ulla78)
Neposredna povezava do sporočila: 1065
6.7.2007 22:45:45   
gagy85
tonči.... če je men zdj kj jasn.... glih sm gledala v mat.knji.... nosna kost vidna...... sam je se neki skrabala zravn pa neznam prebrt......  zdj sm se bl zgublena k prej..... ne vem bom poklicala pa bom vidla... nimam kj druzga...
a obstaja se kksn pregled v tej smeri...
user posted image

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 1066
6.7.2007 22:51:06   
TONČI.
V tej starosti otroka samo ta. So pa kasnej še ostali pregledi. Kaj pa pravi tvoja osebna G? Ma drugač pa ti poklič al pa še bolj da greš tja. Pa se vse pozanimej, kaj je napisala.

(odgovor članu gagy85)
Neposredna povezava do sporočila: 1067
6.7.2007 23:01:53   
gagy85
ma ne vem vec zdj bom se bl nervozna k ponavad....  user posted image
dvanajstga mam pregled pr G. pa bom vidla se tm...

(odgovor članu TONČI.)
Neposredna povezava do sporočila: 1068
7.7.2007 8:13:34   
koala
gagy, jaz bi šla definitivno nazaj, saj zato so pa tam da nam razjasnijo in razblinijo dvome. Za tvoj notranji mir in da boš lahko uživala nosečnost.

ulla nisi edina ki ji je salbo, tudi mene dajejo slabosti zdaj zadnja dva dni pa še vrtoglavice. Ah bo že,..

Nisem vedela

(odgovor članu gagy85)
Neposredna povezava do sporočila: 1069
7.7.2007 11:05:45   
ulla78
Jutro vsem.

Ne smem na morje, ker sem v bolniškem staležu. Sem dobila odločbo v kateri piše, da nimam dovoljenih izhodov, le takrat, ko grem k zdravniku. Kot "house arrest"user posted image . Moram na naslednjem pregledu rečt G., če bi mi lahko napisala, da je za moje zdravje dobre, da grem tudi ven. Imam se enega "sončka", ki danes prihaja iz morja in je res težko otroku dopovedat, da jaz nikamor ne smem. Čeprav mislim, da malo pretiravajo. Pišuka še na svež zrak ne smem, ali kajuser posted image .
Drugače danes malo pospravljam, imam že pravo "bombo" doma.
Je pa lep sonček zunaj, tako da morate izkoristiti dan.

Se še kateri dogaja, da ji je bolj slabo zvečer kot zjutraj? JAz zvečer nisem za nikamor, sem ponavadi že s tamalim v postelji ob osmih. Tako, da se včasih hecam, da sem že stara mamauser posted image .

Gaggy85... ne obremenjuj se preveč. Meni so tudi pri prvem rekli, da je z otrokom nekaj narobe in da moram opraviti NS ( ker takrat še ni bil pregled tako pogost kot danes in so ga opravljali le v porodnišnici ), pa je bilo potem vse ok. Tudi rezultati mi niso bili nič jasni in sem šla po drugo mnenje k drugemu G. in mi je vse lepo razložil. Tako, da ti svetujem, da poskusi čim manj sekirati do naslednjega pregleda in poskusi razmišljati čim bolj POZITVNO. Ker bo tako bolje zate in za otročička, ki raste v trebuščku. Sicer vem, da je govoriti najlažje, vendar verjemi, da bo boljše za oba. Do takrat držim pesti zate user posted image !!!

Pa pa vsem.

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 1070
7.7.2007 12:25:24   
koala
Ja ulla tudi meni se slabosti stopnjujejo od jutra proti večeru, zvečer ja pa najhuje se mi zdi.
Ti pa kar reči tvojemu g, da ti predpiše sprehode. Meni se tak butasto zdi, da vsem ne glede na to zakaj je v bolniški kar napišejo, da ne semjo nikamor. Moj je v začetku leta imel poškodovan palec na roki, pa tudi ni smel nikamoruser posted image user posted image

Nisem vedela

(odgovor članu ulla78)
Neposredna povezava do sporočila: 1071
7.7.2007 16:40:31   
klepetka
dan punce ,samo da se na hito javim in se poslovim od vas;ODHAJAM NA MORJEuser posted image user posted image
Ko čez  12 dni pridem nazaj ,predvidevam da bom imela dosti dela z branjem ko boste pridno čvekaleuser posted image user posted image .V glavnem uživajte  pa se beremo pol kaj okol 20.-tega

čau

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 1072
8.7.2007 20:11:12   
urssyy
Pozdravljene

sem v petek krvavela in sem misla, da bom sama ostala, je bla panika v bolnici, no dans pa sem že doma in ne morš verjet tud če še mal krvavim so v bolnici rekl, da kr naj grem domov. Tako me skrbi, saj to je bila že druga krvavitev v roku 14 dni. A ima katera izkušnje s tem? Pa preden sem šla iz bolnice so mi rekli, da imam ful bakterij v urinu, ampak da je to v nosečnosti itak normalno. Zdaj pa res ne vem zakaj sem sploh bila v bolnici, ker mi itak niso nič ukrepali, samo vsako uro me je pogledala - kot da sem na smrtni postli in preverja če še diham...Ja blazno me je strah, tako se borim, da bi to pikico obdražalauser posted image

(odgovor članu klepetka)
Neposredna povezava do sporočila: 1073
8.7.2007 20:17:06   
koala
urssyy močno stiskam pestke zate in tvojo pikico. Po moje je najbolje da zdaj počivaš, počivaš in še enkrat počivaš.
A dabrostona ti pa niso predpisali?
Čuvajta se, jaz pa mislim na vaju in vama pošiljam veliiiiiiiiiiik vagon pozitivne energije.

Nisem vedela

(odgovor članu urssyy)
Neposredna povezava do sporočila: 1074
8.7.2007 21:48:09   
ursulina
joj, ursyy, držimo pesti za vaju oba. tudi jaz sem po malo krvavela skoraj cel teden, ker sem dobila bolečine in krče kot pri menstruaciji, sem šla v petek kar v leonišče (kjer imam sicer G) in sem prišla takoj na vrsto, ful prijazna G, vse pogledala in vse razložila. videla je kri ob maternici, drugače pa je zaenkrat vse bp.

je pa lepo razložila, da zelo veliko deklet krvavi do 15. tedna in da je v glavnem vse v redu, vendar pa je treba sprejeti dejstvo, da telo samo zavrne plodek, če se ne razvija pravilno, zato pride do SS. in da naj se čimmanj obremenjujem, naj veliko pijem in počivam, nič delat par dni, dobila pa sem dabroston in bucsopan proti krčem. krči so se umirili, izcedka pa je še po malo vsak dan.
čez 14 dni imam pa redni pregled oz. kontrolo. tako da sedaj veliko ležim in upam na najboljše.

uživajte vse, ki nimate težav in še enkrat držim pesti za vse nas, ki nas pestijo malo večje težave! lp.

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 1075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Oton ... iz avtomobila
He, he ... Moj tretji porod, zelo zanimiva in pravzaprav zelo lepa izkušnja.

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.