Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: koliko opreme za začetek 20.6.2007 10:36:18
|
|
|
|
eya
|
tetra plenic sem imela 30, povijalnih pa 5. Za bodije se niti ne spomnim, se jih je pa kar nekaj nabralo, ker so mi jih še drugi prinesli. Računaj. da boš imela malega v dveh bodijih in žabicah, pa vsak dan ga boš vsaj 1x preoblekla.
|
|
RE: koliko opreme za začetek 20.6.2007 11:14:19
|
|
|
|
Solero
|
Kakšna pa je razlika med tetra in povijalnimi plenicami? Koliko teh plenic pa se porabi dnevno? A v materinskih šolah učijo povijanja z navadnimi plenicami? Hvala za odgovore...
|
|
|
|
RE: koliko opreme za začetek 20.6.2007 11:43:59
|
|
|
|
prymorka
|
tetra so tiste kvadratne navadne, povijalne pa une s trakci ki se zavijajo okoli.... ne vem kako je v materinski šoli kr nism še bila.. ;)) bom septembra prvič
|
|
|
|
RE: koliko opreme za začetek 20.6.2007 15:22:13
|
|
|
|
skuštrana
|
mene zanima kolko ste kupile tetra planic, pa tiste previjalne ki jih potrebujemo za začetek? Tole boš potrebovala le v primeru širokega povijanja, zato jih ne kupuj preveč. No, sicer pa prav pridejo še zelo dolgo za brisanje in podobne zadeve.
|
|
RE: koliko opreme za začetek 20.6.2007 15:25:48
|
|
|
|
Anonimen
|
Široko povijanje ti 1x pokažejo v porodnišnici in to je to . Jaz sem imela 30 tetra pleničk in cca. 7 pasekov - povijalnih pleničk
|
|
|
|
RE: koliko opreme za začetek 20.6.2007 15:27:30
|
|
|
|
Anonimen
|
30 tetra plenic in 15 povijalnih. Potem sem ap še 25 tetra plenic dobila. No, vsaj imamo goro plenic
|
|
|
|
RE: koliko opreme za začetek 20.6.2007 18:18:43
|
|
|
|
Ajvy
|
Mi imamo 60 tetra plenic in 15 povijalnih ( od tega smo jih 12 poverbali)... bodije in ostale začetniške cunje sva pravtako poverbala... le nekaj malega sva zaradi lušta sama dokupila..
|
|
RE: koliko opreme za začetek 20.6.2007 19:12:05
|
|
|
|
Solero
|
KJe pa se dobijo povijalne plenice? (Tetra sem že našla, pa še v akciji so bile.) Koliko enih in drugih pa se porabi dnevno?
|
|
|
|
RE: koliko opreme za začetek 22.6.2007 21:14:25
|
|
|
|
***pika***
|
Povijalne plenice sem kupila v Tosamini tovarniški trgovini na Viru.
|
|
|
|
RE: koliko opreme za začetek 22.6.2007 21:18:47
|
|
|
|
MarijaPo
|
Tudi mi imamo ene 50 tetra plenic, pa jih vedno zmanjka, ker ne previjamo z unimi robcki, ampak z vodo in potem za vsako previjanje porabis eno tetra plenico. Povijalnih smo imeli samo ene 10 in so bile skos v pranju.
|
|
|
|
RE: koliko opreme za začetek 22.6.2007 21:32:56
|
|
|
|
Putka
|
Jaz imam samo ene 5 povijalnih, je bilo pa čist zadosti, samo malo več smo prali . Zdaj jih pa ne rabimo, ker so kolki ok. Dobi se jih tudi v Baby centru, Arielu, Nami..
|
|
|
|
RE: koliko opreme za začetek 22.6.2007 21:49:19
|
|
|
|
Jančika_
|
Kupila sem 10 tetra plenic, dve smo tekom let izgubili - za povijanje jih nisem nikoli uporabljala, ker v Celju takoj naredijo UZ kolkov in če so vredu, ni treba široko povijati. Če bi jih rabila, je pa še vedno dovolj časa, da bi jih šel kdo kupit tiste tri dni, ko sem bila v porodnišnici. Povijalki imam dve, ti dve sem pri tamalem uporabljala ponoči, da sem dodatno fiksirala plenico za enkratno uporabo. Tetra plenice ima naš tamali samo za ninico.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 23.6.2007 16:27:47
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: koliko opreme za začetek 27.6.2007 12:12:42
|
|
|
|
Strawberrie Cherrie
|
20tetra, 7povijalnih ... široko sem povijala prve 6tednov, klub temu, da smo imeli kolke 1A ... Je pa res takrat malo na 'knap' hodilo -> bi bilo verjetno bolje, da bi jih imela okoli 30. Sem imela pa 10tosaminih 80x 80, 5 DMovih 70x70 in 5 Medvedek Pu (porisanih) - za v voziček, povštrček, tolk za šminko. Široko sem povijala samo s Tosaminimi plenicami.
|
|
|
|
RE: koliko opreme za začetek 27.6.2007 12:19:50
|
|
|
|
Felicity
|
50 tetra, 15 povijalnih. Povijalne so mi posodili. Nekaj sem jih kupila. Verjetno pa sem ena redkih, ki je na začetku oblačila dve majčki, tiste za prepasat. Šele pri cca. 3-4 mesecih sem odkrila čar bodijev. Veliko se ti tudi nabere z darili.
|
|
|
|
RE: koliko opreme za začetek 27.6.2007 13:30:06
|
|
|
|
taček
|
London_paris kje pa si kupila tiste z medvedki? men so tut full všeč, pa jih nikjer ne najdem!
|
|
|
|
RE: koliko opreme za začetek 27.6.2007 14:27:44
|
|
|
|
Mateja82
|
30 plenic ( pridejo zelo prav poleg brisnja itd... jih naša uporablja za ninico in jih moramo povsod sabo nosit , nekaj jih imamo skoz v avtu) 1 povijalno še te nisem niti enkrat uporabila ker so bili kolki OK. Bodjev z dolgimi rokavi večinoma na preklop 10 kosov
< Sporočilo je popravil Mateja82 -- 27.6.2007 14:28:30 >
|
|
RE: koliko opreme za začetek 28.6.2007 8:20:37
|
|
|
|
Nika v službi
|
Pri nas so vse na temo previjanja (tudi širokega povijanja) pokazali v materinski šoli, konkretno pa seveda v porodnišnici. Povijalne sem vse dobila izposojene, imela sem jih kakih 10 kos, tetra pleničke pa sem kupila najprej 20 kos, pa se hitro šla še po dodatnih 20, skupaj torej 40. Ja, so bile širše uporabne (in so še zdaj pri 21 mesecih) - za podiranje kupčka, brisanje, kot alternativni slinček, pregrinjalo, podlogo za na previjalno, senčnik, kopanje, podlaga namesto vzglavnika..... Body-ji vseh vrst, s kratkimi in dolgimi rokavi pa so zakon. Jaz sem jih imela precej, ker sem jih že sama veliko kupila, precej dobila podarjene, veliko tudi izposojenih. Pa jih ni bilo nič preveč. Prve mesece res veliko preoblačiš in ti prav pride, da ni toliko pranja.... Preveri, kaj lahko dobiš rabljenega, saj se v nekaj mesecih ne uničijo toliko, da ne bi bile uporabne še za enega dojenčka.
|
|
|
|
RE: koliko opreme za začetek 28.6.2007 9:02:07
|
|
|
|
Strawberrie Cherrie
|
V Pikapolonici. takrat so bile 490sit po komadu.
|
|
|
|
RE: koliko opreme za začetek 28.6.2007 11:07:52
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem imela pripravljenih 20 tetra in 10 povijalk. Ker pa moram široko povijat, mi je mož takrat ko sem bila še v porodnišnici dokupil še 20 tetra plenic. Pa mi jih je to kar malo, kar naprej perem. Dve za v zibko, dve v voziček, ena v ležalnik, ena za bruhca... pa grejo. Jih kar vsak dan perem, da se mi izzide. So mi pa najboljše Tosamine. Povijalke pa sem kupila v pletilstvu Tome (so lepe barve)
|
|
|
|
RE: koliko opreme za začetek 28.6.2007 15:06:50
|
|
|
|
*bubi*
|
IZVIRNO SPOROČILO: taček London_paris kje pa si kupila tiste z medvedki? men so tut full všeč, pa jih nikjer ne najdem! Dobijo se tudi v C&A v Avstriji, pa v Kiki v Avstriji,...
|
|
|
|
RE: koliko opreme za začetek 2.7.2007 15:24:26
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem pa kupla tetra plenice v Rutarju v Mb 10 kom/10 eur. Povijalne pa v Arielu kom-1,5 eur. Nam so v ŠS rekli, da je 20 tetra in 7 povijalnih čist dovolj in da ni treba s tem pretiravati. Saj v bistvi res pol še vidiš, če še kaj rabiš pa dragega pošlješ po ostale stvari..če seveda zna najti . Jaz bom nabavla še kake hlačke pa majčke oz. kak kompletek za iz bolnice, večino stvari sem pa dobila.
|
|
|
|
RE: koliko opreme za začetek 2.7.2007 15:36:56
|
|
|
|
emaa
|
Jaz imam pri dvojčkih 25 tetra plenic (na začetku sem jih imela dva meseca samo 20, pa je šlo), je pa res, da imam še ta male zarobljene cunjice, pa ne uporabljamo potem toliko plenic. Povijalke nobene. Bodijev pa veliko, ampak nikoli nista nosila dveh bodijev. Luka na začetku enega kratkega in enega dolgega (sta rojena konec novembra), da se je temperaturno stabiliziral, od takrat ene hlače in en bodi. Nikdar nisem imela dvojnih hlač.
|
|
|
|
RE: koliko opreme za začetek 2.7.2007 15:40:32
|
|
|
|
Mateja82
|
IZVIRNO SPOROČILO: london_paris V Pikapolonici. takrat so bile 490sit po komadu. Zdaj so neki čez 600Sit po komadu imajo pa take z medvedkom pujem v roza ali modri barvi.
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Zadnje s foruma
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.