|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Koliko se crkljate?
27.6.2007 14:50:16   
nežka
Imam 13 mesečnega fantka, ki je precej živahen in se mu stalno nekaj dogaja.
Vendar se, kadar ga hočem malo stisniti k sebi, stisne za kakšno sekundo, potem pa odrine stran.
Le kadar je zaspan je bolj crkljiv.
Saj vem, da je okrog vse tako zanimivo, vendar jaz bi ga kar crkljala in crkljala, to mi je nekaj najlepšega.
Koliko se crkljate pri vas? Kako naj dosežem da se bo raje crkljal?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Koliko se crkljate?
27.6.2007 14:53:34   
total
Velik res,stari bomo 3 leta in se že od malega rad crklja,men pa to tako paše,je živ in rad nori,ampak ko mu pride tisti čas se skoz stiska,pa ljubčka,evo glih zdaj se je zbudil in se že stiska..user posted image

Kaj naj rečem...srečna sm!!!

(odgovor članu nežka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.6.2007 15:02:32   
dory
kakor je...najrajs se crklja zjutraj ko se zbudi, al pa zvecer pred spanjem...vmes pa prav,da je prevelk dec,da bi se pa zej crkljal:)...pa ma uboge tri leta :)

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.6.2007 15:10:40   
Anonimen
Tko majcenega otroka pri naš že dolgo nimamo.Moja sestrca je stara 11.let.Vem,da so bila obdobja,ko ni želela carkljanja.Zdaj se spet rada carklja,in upam,da bo tako vsaj še nekaj časa-vsaj do pubertete.

(odgovor članu nežka)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
27.6.2007 15:23:12   
Mateja82
Stara je 15 mesecev. Crklja pa se kolikor ji paše oz. sama pride in se stisne, objame pa kakšnega lubčka podari pol jo pa seveda tud jaz pocrtlam.
Če  neki silim v njo, ona pa nima časa, ker počne bolj pomembne stvari me tudi odrine.user posted image  
Je pa na srečo takih cart trenutkov vedno večuser posted image user posted image

7.3.2006 je štorklja končno dostavila prvi paket...

8.9.2007 pa še drugega :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.6.2007 15:31:28   
BLAŽIKA
Vendar se, kadar ga hočem malo stisniti k sebi, stisne za kakšno sekundo, potem pa odrine stran.
Saj vem, da je okrog vse tako zanimivo, vendar jaz bi ga kar crkljala in crkljala, to mi je nekaj najlepšega.

Pri nas je ista zgodbauser posted image

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu Mateja82)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.6.2007 16:04:22   
viv_
IZVIRNO SPOROČILO: BLAŽIKA

Pri nas je ista zgodbauser posted image

Prvo rundo ista zgodba, drugo rundo pa crkljivka user posted image

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.6.2007 16:36:39   
purple
Otroci so različni. Eni se hočejo več crtljati drugi manj.Moji so vsi, razen tavečji, crtljivci, tavlek (12 let) pa se pocrtla samo če sva čisto sama. 

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.6.2007 16:40:10   
Primoza
IZVIRNO SPOROČILO: nežka

Kako naj dosežem da se bo raje crkljal?

Parkrat po riti pa bouser posted image .

No šalo na stran. Otroka ne crkljamo zato da bomo crkljali sebe, ampak zaradi otroka. Lahko ste zadovoljni, da se otrok razvija v avtonomno osebo, kar pa ne pomeni, da ne bodo prišla obdobja ko mu bo tudi crkljanje kaj pomenilo.

Očitno se vedno bolj zaveda samega sebe in svoje "neodvisnosti".

(odgovor članu nežka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
27.6.2007 17:41:03   
Pi-kica 1
Naš je velik cartljivec in vsi trije se ogromno cartamo. Seveda sva navdušena, saj sva tudi midva velika cartljivca. Če pa se ne bi želel cartat, pa tudi ne bi rinila v njega.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 10
27.6.2007 21:33:51   
Rubin.
Naša na začetku tudi ni bila najbolj cartljiva, sploh v tem obdobju kot je zdaj tvoj, ji je bilo druga vse bolj zanimivo, sej je popolnoma razumljivo, če pogledaš z njegovimi očmi, kaj bo pri miru, če pa se toliko dogaja, pa tam še ni bil, pa danes je to drugače postavljeno itd. Ampak jaz kljub temu nisem odnehala in sem izkoristila vsako priložnost, da sem jo malce k sebi stisnila in ji povedal da jo imam močno, ampak res močno rada.
Nekje okoli leta in pol pa se je stvar spremenila, kar naenkrat se je prišla pocartat k meni, pa tudi k atiju, pa lupčka, pa pobožat, zgleda da ji je prišlo v kri user posted image . Sedaj pa tudi večkrat pride po tolažbo, ko se udari (malce popihat in polubčkat je treba), ali pa kar tako. Se mi kar srce stopi, ko se zjutraj stisne k meni in mi da lubčka.
Sej bo, samo ti nadaljuj s svojim cartanjem pa se bo njega tudi prijelo user posted image .
Nisem je pa nikoli na silo ljubkovala ali od nje to zahtevala.

(odgovor članu nežka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
27.6.2007 23:11:21   
eya
Pri nas se crklja, ko je zaspan, sicer pa ne...sicer pride do mene, a zganja lumparije, skače po meni,...

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 12
28.6.2007 7:32:07   
maya_slo1
Nežka, pri nas je bilo enako kot pri vas! Pri 13 mesecih ni bilo šans za kakšno crkljanje (tako kot praviš, sekunda crkljanja) zdaj, pri 21. mesecih, se je stanje izbojšalo....za kakšno minuto! Pa še to med crkljanjem cel čas nekaj rita pa se premika! user posted image  

Sledenje evro bankovcem
http://www.eurobilltracker.eu/?referer=98711

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 13
28.6.2007 7:36:20   
orhideja75
pri nas pa je bilo takole. starejši user posted image se nikoli ni kaj preveč pustil crkljati in mi je bilo to vedno hudo. ko pa smo dobili drugega user posted image je bilo pa čisto dugače. ta se pa stiska še zdaj, ko je star 8 let. ko gledamo tv, se mora obvezno k enemu stiskati, pa, ko smo za računalnikom tudi. skoz no. in to mi je ful lepo.
tako, da ti povem, da otroci niso enaki tudi, če prihajajo iz istega gnezda.

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu maya_slo1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
28.6.2007 7:52:42   
Nika v službi
Nežka in maja_slo, podobno je pri nas. Naša Nika (21 mesecev) se nikoli ni rada crkljala in se žal še sedaj ne. Ves čas mora biti akcija, kakšno crkljanje. Če se že "stiskamo", je to bolj "ravsanje", premetavanje, norenje, klasičnega crkljanja skorajda ne poznam.

Tudi jaz bi tako rada, da bi se kdaj pa kdaj usedla k meni, stisnila in tako ostala vsaj nekaj minutk. Ni kaj, otroci so zelo različni. Mogoče pa še pride obdobje.... kdo ve?!

(odgovor članu orhideja75)
Neposredna povezava do sporočila: 15
28.6.2007 8:27:35   
mml
Pri nas je zgodba takašna, da je Manca tudi stalno v gibanju, nikoli ne more biti pri miru. Do pred kratkim je veljalo, da sem šla iskat termometer, če je slučajno želela biti pri meni v naročju user posted image . Vedno je pa brez problema dala poljubček na lice, če si ji rekel. Sva jo pa vseeno objemala, božala, nežkala,...kolikor je pač pustila. No zadnji mesec pa občasno sama od sebe pride in me objame, poboža, se stisne, naredi moja moja in celo sama od sebe da poljubček user posted image . Skratka stvari se spreminjajo, ko otroci rastejo. Še vedno pa trajajo trenutki nežnosti nekaj trenutkov, redko več kot minuto, pa še takrat je redko pri miru user posted image

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
28.6.2007 9:18:16   
bini
ta velika bi se kar skoz, pa še mal dodatno user posted image
ta malček pa sem ter tja najde kakšno sekundico in potem dogaja dalje user posted image

Svet je lep!!

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
28.6.2007 9:42:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu bini)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
28.6.2007 13:03:45   
mojsoncek
Nas 13,5 mesecnik je prav taksen, kot tvoj. Nikoli se ni nic kaj rad stiskal, le ko je zaspan lahko izkoristim priloznost, da ga malo pocartam. Sem mislila, da bo kar se tega tice kaj bolje, ko je sel v vrtec, pa sem se ustela. Ko pridemo popoldan domov, se v dnevni sobi zapodi v igrace in se igra. In tako o cartanju in stiskanju ne duha ne sluha.

Se vedno pa nisem izgubila upanja, da bo kdaj drugace user posted image .

lp 

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 19
29.6.2007 8:54:56   
2ursae
evo, moj 21mesečnik je isti. Oziroma lahko bi rekla, da se vedno manj rad crklja. K ga hočem mal objet, mi prav nazorno reče "noče" in nimam kaj. Včasih se je rad vsaj mal pocrkljal pred spanjem, ni bilo variante, da zaspi sam v postelji, zdaj pa, ko ga vzamem v naročje, takoj reče "pojstla" in ga pač nesem v posteljo in sam zaspi. Pa saj to je itak dobra stvar ne user posted image .

Moj problem je v tem, da se sama ful rada crkljam, sploh pa z njim in to res pogrešam.

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 20
1.7.2007 0:19:22   
Rubin.
IZVIRNO SPOROČILO: Nalin RR

Od kar se je nehal dojit za crkljanje ni več časa, se pride samo na hitro stisnit pa kakšnega lubčka pripopa in to je to.

Oj, Nalin, a se je Žan sam odstavil? Jaz tudi upam, da mi ne bo treba posredovat in se bo sama odstavila, čeprav sedaj ne kaže nobene volje user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 21
1.7.2007 0:21:36   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: eya

Pri nas se crklja, ko je zaspan,

Enako.

Pa kadar ima kakšno delovno nesrečo user posted image  user posted image

(odgovor članu eya)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
1.7.2007 9:42:35   
matejka ..
pri nas se tudi crklja samo ko je zaspan in ko se zbudi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
1.7.2007 12:33:54   
aljuška
oo, mi se kar ctkljamo,jauser posted image še vpraša me: me lahko pocrtaš?user posted image in potem zleze v naročje..malo se cired dela važno, ampak kjub temu da se ji mora non stop neki dogajat, se pa vedno rada stisne..Tata rula!user posted image

(odgovor članu matejka ..)
Neposredna povezava do sporočila: 24
2.7.2007 10:10:27   
Anuška79
  Naš bo kmalu star 4 leta. Do pred kratkim se skorajda ni crkljal. Ja lubčka, buc, nos - nos in objem (najina rutina), ki vzame cirka pol minute, nato pa naprej v akcijo.

Potem je pa nekje pri treh letih prišel proti jutru prihajat v najino posteljo, da bi se malo pocrkljal (se je ulegel, dal lubčka, me objel in zaspal).

Sedaj včasih sam prišiba do mene  in pravi: Mami, dajva se mal moj - moj. Pa se objameva in že leti. Občasno ima pa 'napad' in me začne lubčkat, pa objemat in božat, pa seveda 'moja mami', 'moja lepa mami', 'moja luštna mami'. Je pa to lahko popoldne na kavču ali pa sredi noči.

Se pa strinjam, da otrok že sam pokaže, kaj mu paše in če z vsakodnevno rutino pri starših dobi dovolj občutka varnosti in ljubezni, poleg tega pa ga še vse zanima, trenutki crkljanja ne bodo tako pogosti.

Sama sem bila včasih kar malo žalostna, ker se je tako malo crkljal, zdaj pa vem, da bo že prišel, ko me bo potreboval in da je moja naloga takrat, da mu pač ustrežem. Je potem zaradi tistega 'moja moja lepa mami' vse pozabljeno.

(odgovor članu aljuška)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?
Kar vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen? Pa vse sosede in prijatelje, ki so kdaj otroka povabili na svoj rojstni ...

PORODNIŠNICE
nataly33

S katero porodnišnico ste bile najbolj zadovoljne?

Ljubljana (40%)

Postojna (34%)

Novo mesto (11%)

Jesenice (9%)

Trebnje (5%)

Število vseh glasov: 148

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!