|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako oprati oblačila?
22.6.2007 13:07:01   
Anonimen
V kratkem imam namen preprat vsa oblačila, ki sem jih kupila ali dobila v dar za user posted image . Nova in rabljena.
Pa me zanima, s katerim pralnim paškom in mehčalcem ve perete oblačila za novorojenčka oz, dojenčka? Na koliko stopinj, kaj uporabljate za madeže?

Dobivam namreč tri vrste nasvetov:

1. peri isto kot svoja oblačila, z istim praškom in istim mehčalcem, le ločeno in NE kompliciraj
2. peri s tekočim praškom SENSITIVE in mehčalcem SENSITIVE, ločeno
3. bog ne daj mehčalca, dobil bo 1001 alergijo, samo malo NAJDRAŽJEGA praška kar obstaja posebaj za dojenčke, pa še kis v vodo za izpiranje....

Sploh nisem komplikator, najbolj se nagibam k srednji varijanti za novorojenčka in kasneje k prvi......Kaj pa ve menite?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako oprati oblačila?
22.6.2007 13:11:38   
ZARA
Jst sem od začetka prala vse tako kot ostalo, nobenega sensitiva, nobenega posebnega baby praška.... za madeže itak ne rabiš nič, tako mali se samo pobruhca, to je pa tud vse...z madeži se bolj boriš po 6 mesecu...user posted image  

Aja, uporabljam pa OXY - omino bianco.

< Sporočilo je popravil ZARA -- 22.6.2007 13:13:55 >

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.6.2007 13:17:30   
Anonimen
jaz sem normalno prala, edino mehčalec sem ta prvi mesec imela sensetive.

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
22.6.2007 13:22:04   
dorina
Jaz jih perem samo s praškom (Dash), brez mehčalca. Lepo dišijo in jim nič ne manjka. Ker je res, da lahko mehčalci povzročajo alergije pri občutljivejših novorojenčkih, zato raje ne bom riskirala.

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.6.2007 13:37:11   
moci
jaz sem prala brez mehčalaca, 2x izpirala. do ene 2. meseca. mehčalca itak ne uporabljamo, ker je res alergen.

(odgovor članu dorina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.6.2007 13:39:20   
Udb
Jaz sem za št. 1!

(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.6.2007 13:42:08   
kofetek2010
samo prvič sem oprala samo njene stvari, ker drugače nisem imela tolk roza cot, da bi blo za en stroj user posted image  

perem pa s Froshem (z aloe vero) in mehčalcem user posted image  

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.6.2007 13:43:12   
lex
Pri ta prvem sem prala njegove stvari ločene od drugih. Pralni prašek sem uporabljala samo tekoči Ariel in mehčalec sensitve. Zdaj pri ta drugi imam navaden Ariel (ker mi pač najbolj diši), mehčalec sensitve, perem pa vse skupaj. Za madeže Aleksovih oblačil uporabljam veniš, ki ga dodam vsakemu pranju. perem pa čist po občutku, na 40 ali 60 stopinj, plenice pa na 95, ker drugač skor ne gre drekec ven (naša namreč najraje kaka s fraj rito)

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.6.2007 13:43:14   
tanara
Jaz tako kot Dorina perem s preškom Dash, tekočim in obvezno kupljenim v Mullerju (ker je nemški in 10x boljši od tistega kupljenega v drugih trgovinah).
Pri tem prašku pa mehčalca itak ne rabiš.

Prvih par mesecev sem cunjice le 2x izprala.

Če pa imaš možnost sušilnega stroja pa težava z mehčalcem izgine, cunjice so mehke, pa še likat jih ni treba ker so razkužene. V drugo smo sušilca prakticirali in je res super.

(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.6.2007 13:47:58   
fusia
Perem enako kot vsa druga oblačila: samo pralni prašek ali tekoči prašek. Brez mehčalca. Včasih po trenutnem navdihu dam dodatno izpiranje. Perem naša in dojenčkova oblačila skupaj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.6.2007 13:58:20   
bskrle
Ločeno.
prvič naša oblačila so ponavadi zamazana, bolj prešvicana in potrebujejo večjo količino praška. Sama sem prala brez mehčalca. Tekoči praški so bolj alergeni.
Sicer pa to povedo  v MŠ.
Nemogoče bi bilo,da perem hlače od trave in peska, moževe delovne obleke, brisače in novoroječkove cunje skupaj, četudi se barvno ujemajo.

(odgovor članu fusia)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.6.2007 16:42:58   
Maxica
Jaz sem pri obeh otrocih oblačila ločevala ene par mesecev in prala z Arielom, brez mehčalca, dvojno izpiranje.

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 12
22.6.2007 18:06:09   
lilka
Jaz ne ločujem, prerem pa brez mehhčalca-ker je toplo in zunaj sušim in potem polikam, perem s tekočim Presilom sensitive.

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
22.6.2007 22:04:50   
Naja30
Cca 3m sem prala brez mehčalca za tamalo in sicer s praškom Dash, ki že sam po sebi lepo diši. Zdaj pa perem vse skupaj in tudi mehčalec dam občasno.

(odgovor članu lilka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
22.6.2007 22:29:26   
Putka
Naše cunje perem na 40st z Arielom in mehčalcem, dojenčkove ločeno na 60st z manj praška brez mehčalca, pa bombažne plenice vsake tolk na 95st.

Dojenčkova koža je zelo občutljiva in nežna in mi na misel ne pride, da jo prezgodaj izpostavljam agresivnim kemikalijam in razni kozmetiki. Zato se zaenkrat tudi fajn odišavljenih kremic, mil in parfumov izogibam. Da otrok prepozna moj vonj, saj je voh pri njih zelo izostren in ga vsi ti dodatki dražijo.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 15
24.6.2007 16:07:38   
Arabela
Persil sensitive in mehčalec Silan sensitiv... na začetku sem pač manj dozirala... ker mali ni bilo nič, oboje še zdaj uporabljam, perem pa vse skupaj...

KATARINA 19.9.2006
SERGEJ 25.2.2008

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
24.6.2007 16:37:20   
Anonimen
Vse skupaj, z običajnim praškom in mehčalcem.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
25.6.2007 18:06:33   
jade1
Perem vse enako. Mehčalca ne uporabljam, ker sušim v sušilcu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
26.6.2007 8:45:44   
Anonimen
Persil sensitiv in Lenor sensitiv (ne vem zakaj, tud kak drug bi bil OK) in vse skupaj z najinimi. Le da dam vedno še dodatno izplahovanje.

(odgovor članu jade1)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
26.6.2007 8:48:49   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR

Vse skupaj, z običajnim praškom in mehčalcem.

Enako

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
26.6.2007 11:39:05   
Felicity
Jaz sem oblačila ločevala ene par mesecev in prala z Dashom,  brez mehčalca, dvojno izpiranje.

Z dodatkom Napisan-a.user posted image

Bele pri 90°C.
Barvne 40°C.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
27.6.2007 10:08:50   
maca123
Kaj pa je tale Napison? Kakšno funkcijo opravlja?

(odgovor članu Felicity)
Neposredna povezava do sporočila: 22
27.6.2007 10:28:26   
Felicity
Naj bi uničeval bakterije, kot neka varekina - samo v milejši obliki in v prahu.

Sem pa to kupovala v Italiji.

(odgovor članu maca123)
Neposredna povezava do sporočila: 23
27.6.2007 13:54:28   
Mešamdrek
IZVIRNO SPOROČILO: ninny

jaz sem normalno prala, edino mehčalec sem ta prvi mesec imela sensetive.

Popolnoma enako.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
27.6.2007 18:10:34   
Anonimen
Prvi mesec sem prala ločeno, ter kakšno leto brez mehčalca, ker smo imeli probleme s kožo - utopični dermatitits. Sem pa uporabljala potem in ga še zdaj mehčalec sensitiv ter gel sensitiv za pranje, ker se bolj raztopi in splahne iz oblačil kot prašek, katerega delčki ostanejo včasih.

(odgovor članu Mešamdrek)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.