Kako oprati oblačila? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti

Sporočilo

Anonimen -> Kako oprati oblačila? (22.6.2007 13:07:01)

V kratkem imam namen preprat vsa oblačila, ki sem jih kupila ali dobila v dar za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]. Nova in rabljena.
Pa me zanima, s katerim pralnim paškom in mehčalcem ve perete oblačila za novorojenčka oz, dojenčka? Na koliko stopinj, kaj uporabljate za madeže?

Dobivam namreč tri vrste nasvetov:

1. peri isto kot svoja oblačila, z istim praškom in istim mehčalcem, le ločeno in NE kompliciraj
2. peri s tekočim praškom SENSITIVE in mehčalcem SENSITIVE, ločeno
3. bog ne daj mehčalca, dobil bo 1001 alergijo, samo malo NAJDRAŽJEGA praška kar obstaja posebaj za dojenčke, pa še kis v vodo za izpiranje....

Sploh nisem komplikator, najbolj se nagibam k srednji varijanti za novorojenčka in kasneje k prvi......Kaj pa ve menite?

ZARA -> RE: Kako oprati oblačila? (22.6.2007 13:11:38)

Jst sem od začetka prala vse tako kot ostalo, nobenega sensitiva, nobenega posebnega baby praška.... za madeže itak ne rabiš nič, tako mali se samo pobruhca, to je pa tud vse...z madeži se bolj boriš po 6 mesecu...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  

Aja, uporabljam pa OXY - omino bianco.

Anonimen -> RE: Kako oprati oblačila? (22.6.2007 13:17:30)

jaz sem normalno prala, edino mehčalec sem ta prvi mesec imela sensetive.

dorina -> RE: Kako oprati oblačila? (22.6.2007 13:22:04)

Jaz jih perem samo s praškom (Dash), brez mehčalca. Lepo dišijo in jim nič ne manjka. Ker je res, da lahko mehčalci povzročajo alergije pri občutljivejših novorojenčkih, zato raje ne bom riskirala.

moci -> RE: Kako oprati oblačila? (22.6.2007 13:37:11)

jaz sem prala brez mehčalaca, 2x izpirala. do ene 2. meseca. mehčalca itak ne uporabljamo, ker je res alergen.

Udb -> RE: Kako oprati oblačila? (22.6.2007 13:39:20)

Jaz sem za št. 1!

kofetek2010 -> RE: Kako oprati oblačila? (22.6.2007 13:42:08)

samo prvič sem oprala samo njene stvari, ker drugače nisem imela tolk roza cot, da bi blo za en stroj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 

perem pa s Froshem (z aloe vero) in mehčalcem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 

lex -> RE: Kako oprati oblačila? (22.6.2007 13:43:12)

Pri ta prvem sem prala njegove stvari ločene od drugih. Pralni prašek sem uporabljala samo tekoči Ariel in mehčalec sensitve. Zdaj pri ta drugi imam navaden Ariel (ker mi pač najbolj diši), mehčalec sensitve, perem pa vse skupaj. Za madeže Aleksovih oblačil uporabljam veniš, ki ga dodam vsakemu pranju. perem pa čist po občutku, na 40 ali 60 stopinj, plenice pa na 95, ker drugač skor ne gre drekec ven (naša namreč najraje kaka s fraj rito)

tanara -> RE: Kako oprati oblačila? (22.6.2007 13:43:14)

Jaz tako kot Dorina perem s preškom Dash, tekočim in obvezno kupljenim v Mullerju (ker je nemški in 10x boljši od tistega kupljenega v drugih trgovinah).
Pri tem prašku pa mehčalca itak ne rabiš.

Prvih par mesecev sem cunjice le 2x izprala.

Če pa imaš možnost sušilnega stroja pa težava z mehčalcem izgine, cunjice so mehke, pa še likat jih ni treba ker so razkužene. V drugo smo sušilca prakticirali in je res super.

fusia -> RE: Kako oprati oblačila? (22.6.2007 13:47:58)

Perem enako kot vsa druga oblačila: samo pralni prašek ali tekoči prašek. Brez mehčalca. Včasih po trenutnem navdihu dam dodatno izpiranje. Perem naša in dojenčkova oblačila skupaj.

bskrle -> RE: Kako oprati oblačila? (22.6.2007 13:58:20)

Ločeno.
prvič naša oblačila so ponavadi zamazana, bolj prešvicana in potrebujejo večjo količino praška. Sama sem prala brez mehčalca. Tekoči praški so bolj alergeni.
Sicer pa to povedo  v MŠ.
Nemogoče bi bilo,da perem hlače od trave in peska, moževe delovne obleke, brisače in novoroječkove cunje skupaj, četudi se barvno ujemajo.

Maxica -> RE: Kako oprati oblačila? (22.6.2007 16:42:58)

Jaz sem pri obeh otrocih oblačila ločevala ene par mesecev in prala z Arielom, brez mehčalca, dvojno izpiranje.

lilka -> RE: Kako oprati oblačila? (22.6.2007 18:06:09)

Jaz ne ločujem, prerem pa brez mehhčalca-ker je toplo in zunaj sušim in potem polikam, perem s tekočim Presilom sensitive.

Naja30 -> RE: Kako oprati oblačila? (22.6.2007 22:04:50)

Cca 3m sem prala brez mehčalca za tamalo in sicer s praškom Dash, ki že sam po sebi lepo diši. Zdaj pa perem vse skupaj in tudi mehčalec dam občasno.

Putka -> RE: Kako oprati oblačila? (22.6.2007 22:29:26)

Naše cunje perem na 40st z Arielom in mehčalcem, dojenčkove ločeno na 60st z manj praška brez mehčalca, pa bombažne plenice vsake tolk na 95st.

Dojenčkova koža je zelo občutljiva in nežna in mi na misel ne pride, da jo prezgodaj izpostavljam agresivnim kemikalijam in razni kozmetiki. Zato se zaenkrat tudi fajn odišavljenih kremic, mil in parfumov izogibam. Da otrok prepozna moj vonj, saj je voh pri njih zelo izostren in ga vsi ti dodatki dražijo.

Arabela -> RE: Kako oprati oblačila? (24.6.2007 16:07:38)

Persil sensitive in mehčalec Silan sensitiv... na začetku sem pač manj dozirala... ker mali ni bilo nič, oboje še zdaj uporabljam, perem pa vse skupaj...

Anonimen -> RE: Kako oprati oblačila? (24.6.2007 16:37:20)

Vse skupaj, z običajnim praškom in mehčalcem.

jade1 -> RE: Kako oprati oblačila? (25.6.2007 18:06:33)

Perem vse enako. Mehčalca ne uporabljam, ker sušim v sušilcu.

Anonimen -> RE: Kako oprati oblačila? (26.6.2007 8:45:44)

Persil sensitiv in Lenor sensitiv (ne vem zakaj, tud kak drug bi bil OK) in vse skupaj z najinimi. Le da dam vedno še dodatno izplahovanje.

Marogica -> RE: Kako oprati oblačila? (26.6.2007 8:48:49)

IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR

Vse skupaj, z običajnim praškom in mehčalcem.

Enako

Felicity -> RE: Kako oprati oblačila? (26.6.2007 11:39:05)

Jaz sem oblačila ločevala ene par mesecev in prala z Dashom,  brez mehčalca, dvojno izpiranje.

Z dodatkom Napisan-a.[image]http://images.ciao.com/iit/images/products/normal/011/NAPISAN__107011.jpg[/image]

Bele pri 90°C.
Barvne 40°C.

maca123 -> RE: Kako oprati oblačila? (27.6.2007 10:08:50)

Kaj pa je tale Napison? Kakšno funkcijo opravlja?

Felicity -> RE: Kako oprati oblačila? (27.6.2007 10:28:26)

Naj bi uničeval bakterije, kot neka varekina - samo v milejši obliki in v prahu.

Sem pa to kupovala v Italiji.

Mešamdrek -> RE: Kako oprati oblačila? (27.6.2007 13:54:28)

IZVIRNO SPOROČILO: ninny

jaz sem normalno prala, edino mehčalec sem ta prvi mesec imela sensetive.

Popolnoma enako.

Anonimen -> RE: Kako oprati oblačila? (27.6.2007 18:10:34)

Prvi mesec sem prala ločeno, ter kakšno leto brez mehčalca, ker smo imeli probleme s kožo - utopični dermatitits. Sem pa uporabljala potem in ga še zdaj mehčalec sensitiv ter gel sensitiv za pranje, ker se bolj raztopi in splahne iz oblačil kot prašek, katerega delčki ostanejo včasih.

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>