@lina
|
IZVIRNO SPOROČILO: altati IZVIRNO SPOROČILO: frrrr vprašanje: do kdaj je potrebno oddat vlogo za znižano plačilo vrtca? in dohodki - piše za predpreteklo leto, torej za leto 2005? midva sva bla takrat oba študenta načeloma ja, ampak glede na to da sta bila študenta, zdaj pa tvoj ni študent, bo moral kar dati zadnje plačilne liste (oz. potrdilo delodajalca o dohodnkih)...žal niso tako neumni in za svojo rit poskrbijo! če pa izgubiš službo, pa ne upoštevajo, samo v vednost no, tukaj sem pa jaz doma, tudi strokovno po eni plati vloga za znižano plačilo: včasih je veljal skrajni datum 15. avgust, če je medletni vpis nekako 15 dni prej, znajo pa občine to spreminjati, tako da povprašaš na odd. za družbene dejavnosti vaše občine ali v vašem vrtcu...nam so vsa navodila poslali ob odločbi, da smo sprejeti... naša občina ima npr. tako, da za Matjaža menda uredim samo po telefonu, ker imam Jureta že v vrtcu (Matjaža sem pa tako prijavila, ko se je rodil, da se nam je znižalo plačilo), torej imajo res vse podatke, bom pa še preverila, kako to zgleda v praksi če se spremeni vir dohodka, moraš javiti nove podatke, torej zadnje tri plačilne liste... ni res, da če izgubiš službo, se ne upošteva...to se upošteva, mora se po Pravilniku o plačilih staršev...ne upošteva se pa vedno, če greš na nižjo plačo kot si jo prejemal ob oddaji vloge... tu je spet odvisno od občine do občine, nekatere ti upoštevajo tudi v tem primeru zadnje tri plačilne liste in torej ugodnejši plačilni razred torej, frrrr, ti si še študentka, mož pa ne več, zanj veljajo zadnje tri plačilke, žal... tudi ko se boš ti zaposlila, boš morala sporočiti nove podatke v roku 15 dni
|