petarda
|
No...kaj se je pa nam danes zgodilo .... V Karlobagu se je predvčerajšnjim odprla lekarna...in jaz itak sem jo takoj že rabila. Sem vzela termometer, da ga bom imela skoz na morju, pa se ga tukaj nikoli ne spomnim kupit, pa vzela sem panadol baby....kao za otroke, kot naš Calpol...ker se mi je zdelo, da je Luka nekam vroč (no...zjutraj smo opazili, da ima nov zobek )....no...in prosila sem še za fiziološko...Ker je niso imeli ...mi je dala kapljice Nazol in rekla, da je to v redu...za toliko starega otroka....In jaz to lepo Lukitu našpricam pred opoldanskim spanjem...in šele potem ...grem brat navodila....in kaj preberem???? Da kapljic ne smejo jemat otroci do šestega leta starosti. ....od šest do dvanajst let, pa je doza 2 kapljici....jaz sem mu jih dala ziher vsaj 4...ker nisem imela občutka...fiziološko mu vedno ful našpricam....To je bilo kaki dve minuti po tem, ko sem mu jih dala in sem itak rekla naj ven pihne..in je nekaj res tudi prišlo ven...samo veliko je pa ostalo....ampak OK...itak sem rekla...saj so samo kapljice za nos....ga dam spat in spi dve uri, kar je redkost opoldne...in se zbudi čist poten, bled, matast....ga dam spat spi še eno uro...in potem mi je kapnilo, da bi lahko bile kapljice....grem brat do konca navodila.....in stranske učinke... od tukaj ni potrebno brat....ker sem nabluzila Ukrepi v primeru prekomernega odmerjanja Če ste vzeli oz. dali otroku večji odmerek zdravila, kot bi smeli, se takoj posvetujte z zdravnikom ali farmaceviom. Preveliki odmerki tahko povzročijo-nemir, razburjenost, tresenje rok, bledico, slabost, bruhanje, glavobol, povečan krvni tlak in pospešen utrip. Pri otrocih pride lahko tudi do motenj zavesti (od zaspanosti do kome). Pri zaužitju zelo velike količine zdravila lahko pride tudi do čezmernega zmanjšanja krvnega tlaka, upočasnjenega utripa in čezmernega znižanja telesne temperature. Neželeni učinki Med uporabo kapljic lahko pride do prehodnega draženja sluznice - žgoča ali pekoča bolečina, kihanje ali občutek suhosti sluznice nosu, ust ali grla. Vse to so blagi neželeni učinki kapfjic Benil. Redkejši neželeni učinki kapljic Benil so lahko nemir, razburjenost, tresenje rok, neješčnost, slabost, bruhanje, nespečnost, glavobol, pospešen utrip, nereden utrip, povečan krvni tlak, bolečine v prsih ali zastoj seča v mehurju. Zelo redki neželeni učinki kapljic Benil so lahko občutek razbijanja srca, zaspanost, omotica, krči, bledica in znojenje. Če se pojavijo težave, ki si jih ne znate razložiti, zdravilo prenehajte jemati in se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtoim. Če opazite katerikoli neželeni učinek, tudi če ni omenjen v navodilu, obvestite svojega zdravnika ali farmacevta. Vam povem, da me je skor kap...in potem kličem dežurnega v NM razložim kaj sem mu dala...in ni vedel za nafazolin in mi reče, da če piše srčna aritmija...(tako je pisalo v hrvaščini)...da moramo takoj k najbližjemu zdravniku, ker lahko otroku odpove srce!!! Čist sem bila že panična, potem pa le malo pobrska in najde....da je to enako, kot pri nas Benil. In potem takoj....da to pa ni panike, da tudi če bi otrok celo flaško spil, da mu nima kaj bit....da nič k zdravniku hodit.... ....da on tudi to predpiše tako majhnim za recimo inhalacije, pa da pri nas to dobijo otroci od treh let naprej....OK...sem bila vesela, ker me je pomiril....AMPAK! Luki je bil še vedno ful bled, omotičen, pa SKOZ je spal....skoraj od poldneva...pa do osmih zvečer...Itak, da sem prišla v NM in ga peljala k dežurnemu, ker drugače nebi spala celo noč.... IN? Skoraj so me odslovili že na vratih Da otroku nima kaj bit....in sem se spomnila na tisti primer, ko je tistega strica vrglo na pločniku in sem si sama pri sebi rekla, da ne grem domov, dokler ga ne pogledajo. In so ga ....o tem kakšna aroganca je bila s strani dežurne zdravnice raje nebi , tisti medicinski brat pa se je verjetno spomnil, da me od nekje pozna, ker je bil potem pa fuuuul prijazen...A prej pa nebi mogel bit .... V glavem ga je pregledala, pljuča v redu, ušesa tudi, grlo malo vneto, vzeli so mu kri in je pokazalo na rahlo virozo...in je rekla, da verjetno je zaradi tega tako utrujen in spi.....Če nebi bila tako resna situacija, bi me pobralo od smeha....Luka ni NIKOLI utrujen ....In kaj mi je predpisala? Te iste kapljice naprej , pa fiziološko ....Upam, da bo Luka jutri že bolje, ker trenutno spi....in da nam bo to ena velika šola VEDNO! preberi navodila PRED doziranjem....Pa četudi samo za kapljice za nos, kako kremo....ali kaj podobnega.... no...pa smo pri koncu...sem vedla, da se ne boste mogle zadržat sem mal zatežila...samo vam povem, da sem se ustrašila kot nora....pa še zdaj nisem zadovoljna z obravnavo pri zdravniku, pa zato, ker so mi dali občutek...kao...kaj noriš....saj so samo kapljice? Kako za naj jaz ali pa oni vejo, da ni Luka recimo nanje alergičen.... No...ampak sem ponosna nase...ker grem lahko kolkr tolk v miru spat, pa ker sem se odločila, da MOJEGA otroka ne bodo samo na vratih odslovili. Pa ful mi je žal, da se kaj takega sploh lahko zgodi komurkoli Danes sem razočarana nad zdravniki.
< Sporočilo je popravil petarda -- 17.6.2007 22:45:20 >
|