murencek
|
Živjo! Sonček5, bolniški list ti da zdravnik. Lohk ti ga pošlje na dom (ali pa ga osebno prevzameš - kokr se zmenita) ali pa ga pošlje direkt k delodajalcu. No, in če si npr. na bolniški od srede maja do 10. junija, rabiš 2 bolniška lista: enega za mesec maj in drugega za junij. Če si 30 dni v bolniški, ti plača delodajalec (običajna plača). Kar si pa v bolniški več časa, ti pa plačuje država - tu delodajalec ni nič oškodovan, češ da mu piješ finance. Mora pa te voditi kot zaposlenega. Tantra, tudi jst bi te potolažila. Nimam sicer te izkušnje, da bi ponavljala razred. Vem pa, da delo osvobaja in da se bo hči ogromno naučila na tej izkušnji! Še vsak, ki je to doživel, je bil tega mnenja (no, razen tisti, ki so jih starši stregli od spredaj in zadaj in so pol zabluzili). Ko je kolegica padla, je tudi delala. Potem je pa še celo morala vsak mesec dati nekaj staršema za gospodinjstvo (za hrano, vodo...) - ker je izgubila status. Ko pa je status spet pridobila, ji ni bilo treba nič več dajati za gospodinjstvo. No, tudi ona je spoznala, da izobrazba veliko velja! Jst se počutim dobro. Komaj čakam pon, da vidim . Nič še ne brca. Ne vem, kaj misli. Zdej sem že v 21t, pa še kar nič. No, bomo videli! Sem pa v 1t shujšala 1 kg, in res, tudi meni se pozna na slabosti, če si naložim normalen talar. Joj, predvčerajšnjim zvečer mi je bilo tako slabo, da sem si želela bruhati al pa iti na WC. Pol pa ni bilo nič. In takoj ste mi prišle na misel punce s foruma s podobno izkušnjo. Zdej jst tudi jem po malem, in večkrat in je bolje! Fajn se imejte in lep vikend!
|