Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Edinčki in odnosi z njimi 16.6.2007 17:47:46
|
|
|
|
Anonimen
|
A pa misliš, da je zato takšen, ker je edinček
|
|
|
|
RE: Edinčki in odnosi z njimi 16.6.2007 17:50:32
|
|
|
|
Anonimen
|
To je odvisno od karakterja človeka, ne od tega, če je edinec.. Imam kolegico, ki je edinka, in je prav super, rada dela stvari v dvoje, .....
|
|
|
|
RE: Edinčki in odnosi z njimi 16.6.2007 18:21:52
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz pa mislim, da je veliko na tem, ali je nekdo edinec ali ne, ni pa vse na temu oz. ne moremo vse težave utemeljiti s tem, da je pač takšen, ker je edinec. Moj očim je edinec in moj mož tudi in opažam vzorce, ki se pri nas, ki mamo brate in sestre ne pojavljajo. Nikakor ne znajo stvari deliti, pa naj je to banalna zadeva kot to, da se za 3 otroke v družini kupijo 3 sladoledi (karikiram) in otroci vedo, da je za vsakega eden v hladilniku. Medtem, ko je za edinca vse. Moj očim in moj mož bi pojedla tri in niti ne pomislita, da bo zato nekdo ostal brez. In tako ostane za vedno in pri vsemu. Tudi rivalstva ne poznajo, ker se pač niso rabli z nikomer borit za mamino pozornost. Ko kaj hočejo mora to biti sedaj, ne razumejo, da ta mesec pač niso na vrsti. Ponavadi naj bi obveljala njihova, ker pač niso nikoli sklepali kompromisov. Če so nam doma rekli kam bi šli danes na pizzo, smo se trije otroci skoraj stepli, preden smo se zmenli, edinec pa pove svoje in obvelja njegova. Ampak ponavljam, to da je nekdo edinec ni izgovor za vse, tudi izjeme vedno obstajajo. In ja, res je težavno včasih z njimi ravno zaradi tega......
|
|
|
|
RE: Edinčki in odnosi z njimi 16.6.2007 19:15:20
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: sunqueen A pa misliš, da je zato takšen, ker je edinček gud kveščn (Popravljam svoj zgornji, prazni, post)
|
|
|
|
RE: Edinčki in odnosi z njimi 16.6.2007 19:16:52
|
|
|
|
viv_
|
O madona no... tole je pa že mal pretirano. A si dam na avto tut nalepko "Pozor, edinka za volanom", k verjetno pričakujem, da bojo cesto spraznal zarad mene... Kaj pa uni, k so najmlajši, pa majo 4 starejše brate/sestre? A te pa mislijo, da jim morjo vsi rit odnašat in jih ščitit... Pa mogoče ena starejša sestra, ki je mlajšo skoz komandirala, pol more še desca komandirat... draga anonimna - tovj edinec se mi smili! lp, viv P.S.: Sem edinka!
|
|
RE: Edinčki in odnosi z njimi 16.6.2007 19:25:52
|
|
|
|
Anonimen
|
Moj je edinec pa čisto fajn fkup voziva... Čeprav je na začetku malo čudno delil čokolado
|
|
|
|
RE: Edinčki in odnosi z njimi 16.6.2007 19:45:52
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: viv O madona no... tole je pa že mal pretirano. P.S.: Sem edinka! Hm .. aja da je pretirano? A potem pretiravam, ko osupnem (ostanem brez besed) ko rečem, da se morava zmenit za dopust, pa on izjavi: "Ja saj jaz imam že vse splanirano.!" In mi še pove destinacije. In ko ga vprašam kje sem tu jaz... pa reče... ja povsod zraven. Pa me čist nedolžno gleda. Pretiravam? P.S: Se "vidi" da si edinka
|
|
|
|
RE: Edinčki in odnosi z njimi 16.6.2007 19:56:40
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: viv O madona no... tole je pa že mal pretirano. A si dam na avto tut nalepko "Pozor, edinka za volanom", k verjetno pričakujem, da bojo cesto spraznal zarad mene... Kaj pa uni, k so najmlajši, pa majo 4 starejše brate/sestre? A te pa mislijo, da jim morjo vsi rit odnašat in jih ščitit... Pa mogoče ena starejša sestra, ki je mlajšo skoz komandirala, pol more še desca komandirat... draga anonimna - tovj edinec se mi smili! lp, viv P.S.: Sem edinka! Ko mački na rep stopiš zamjavka
|
|
|
|
RE: Edinčki in odnosi z njimi 16.6.2007 19:57:45
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: raho Moj je edinec pa čisto fajn fkup voziva... Čeprav je na začetku malo čudno delil čokolado Poznam zadevo
|
|
|
|
RE: Edinčki in odnosi z njimi 16.6.2007 20:11:33
|
|
|
|
ircica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Hm .. aja da je pretirano? Ja, pretirano je, da to pripisuješ njegovemu edinstvu. Moj počne podobno, pa je eden od treh.
|
|
|
|
RE: Edinčki in odnosi z njimi 16.6.2007 20:36:42
|
|
|
|
viv_
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen IZVIRNO SPOROČILO: viv O madona no... tole je pa že mal pretirano. P.S.: Sem edinka! Hm .. aja da je pretirano? A potem pretiravam, ko osupnem (ostanem brez besed) ko rečem, da se morava zmenit za dopust, pa on izjavi: "Ja saj jaz imam že vse splanirano.!" In mi še pove destinacije. In ko ga vprašam kje sem tu jaz... pa reče... ja povsod zraven. Pa me čist nedolžno gleda. Pretiravam? P.S: Se "vidi" da si edinka Ja, pretiravaš... Če bi pa rekel:"Nimam pojma, ti zberi..." bi bila pa odprta ista tema, pa spet bi bilo krivo edinstvo, ker so se starši vse odločil zaradi njega... Se mi zdi, da vam je enim prav fajn delat probleme tam, kjer jih ni.
|
|
RE: Edinčki in odnosi z njimi 16.6.2007 20:58:25
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: viv Se mi zdi, da vam je enim prav fajn delat probleme tam, kjer jih ni. Eeee, točno tako!
|
|
|
|
RE: Edinčki in odnosi z njimi 16.6.2007 21:39:28
|
|
|
|
Anonimen
|
Moj ni edinček.
|
|
|
|
RE: Edinčki in odnosi z njimi 16.6.2007 22:24:42
|
|
|
|
Olivija
|
Moj dragi je edinček in na srečo zelo "netipičen". Midve z mojo sestro sva veliko bolj razvajene, pa sva bile dve. Sem pa jaz starejša sestra in baje res rada komandiram. Po moje je vse odvisno od vzgoje in ne toliko od tega, kolk sorojencev imaš ob sebi, ko odraščaš. Mora biti pa pri nas res hudo, ker mi je danes rekel 6- letni sosed, ko sem pobirala pasje drekce: "Tebe pa prvič vidim, da tle kaj delaš" , me je skor kap, se bom danes še zamislila nad sabo. Pa eni sosedje nasproti, ki živijo tukaj že eno leto, še zdaj mislijo, da je on ta domač (živiva pri naših), verjetno zaradi tega, ker stalno nekaj zunaj dela in našemu Atiju ogromno pomaga - res netipičen edinec. Skupno življenje pa zelo dobro laufa, tudi glede komunikacije nimam pripomb in v glavnem o vsem skupaj odločava, če pa ne imam pa jaz zadnjo besedo .
< Sporočilo je popravil Olivija -- 16.6.2007 22:30:00 >
|
|
|
|
RE: Edinčki in odnosi z njimi 17.6.2007 9:02:23
|
|
|
|
mika
|
A potem pretiravam, ko osupnem (ostanem brez besed) ko rečem, da se morava zmenit za dopust, pa on izjavi: "Ja saj jaz imam že vse splanirano.!" In mi še pove destinacije. In ko ga vprašam kje sem tu jaz... pa reče... ja povsod zraven. Pa me čist nedolžno gleda. tvoj je ego po naravi in bi tak bil če bi imel še ne vem koliko bratov ali sester. moj mož je tud edinec, pa mu kaj takšnega ne bi prišlo na misel. ne razume pa povezanosti med mano in sestro. kadar rabi mojo pomoč, njemu ni jasno zakaj (po njegovem) takoj letim do nje. vidi le stvari, ki jih jaz naredim za njo, ne pa kaj ona naredi zame oz. za naju. to je edina stvar ki me pri njemu moti, ker včasih postane nesramen. zgodi se mogoče 2x na leto in jaz mu pol jovo na novo razlagam zakaj je tako in vem da tega ne bo nikoli razumel.
|
|
|
|
RE: Edinčki in odnosi z njimi 17.6.2007 10:02:44
|
|
|
|
Freycha
|
Joj, to klasificiranje ljudi mi gre včasih prav na bruhanje. Zakaj bi imelo veze, ali je človek edinec ali ne. V bistvu sploh ni od njega odivsno, ampak od staršev, kako z njim delajo. Če ga imajo privezanega nase (ne glede na to ali je samo en otrok, ali jih je 15) bo vedno na nek način ostal odvisen od staršev. Če ima pa normalne starše, ki mu postavljajo normalne vrednote in mu ne dajejo občutka, da je center sveta, tudi nikoli ne bi moral človek ugotoviti, ali je nekdo edinec ali ne. Moj partner je edinec, pa mu nikoli ne bi rekla. Bi prej mojega brata ocenila za edinca, pa ima še mene - sestro....... Tudi moj partner najprej mene vpraša, kaj bi jaz želela, moj brat pa najprej nase pomisli, potem šele na druge. Gre za stvar karakterja in egoizma in ne koliko otrok je.... Pa raje se osredotoči na to, če ti je človek karakterno všeč ali ne, kot pa da se ubadaš s tem, kako bo živeti z edincem.
|
|
|
|
RE: Edinčki in odnosi z njimi 17.6.2007 10:05:41
|
|
|
|
Freycha
|
IZVIRNO SPOROČILO: raho Moj je edinec pa čisto fajn fkup voziva... Čeprav je na začetku malo čudno delil čokolado jaz sem vedno hrano delila tako, da sem sebi več dala, kot drugim.... kar se mi tudi pozna ane ..... moj partner edinec bi pa sebi takoj kaj odrekel, pa meni dal. No, jaz se hvala bogu spreminjam, ker je otroček na poti, pa bom takrat raje več otroku kot sebi dala.......
|
|
|
|
RE: Edinčki in odnosi z njimi 17.6.2007 10:22:16
|
|
|
|
Marogica
|
TUdi jaz mislim, da je mnogo odvisno od človekovega karakterja in vzgoje, ki jo je imel, predvsem pa karakterja. Sem imela tipa, kjer so bili 4 otroki doma, pa takšnega egoista še nisem srečala. Resnično. Moj mož je edinec, pa lahko rečem, da se za nas razdaja.
|
|
RE: Edinčki in odnosi z njimi 17.6.2007 10:27:24
|
|
|
|
mika
|
vidim da nas je kar nekaj,ki imamo partnerje edince. zgleda, da so bil zelo navihani kot otroci in starši niso upali it, po še enga . vsaj pri mojem je bilo tako. navihanost je dedovala po možu tudi najina pupa in on pravi, da bo edinka. jaz pa parvim, da ravno zaradi tega ne bo
|
|
|
|
RE: Edinčki in odnosi z njimi 17.6.2007 12:52:55
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Freycha IZVIRNO SPOROČILO: raho Moj je edinec pa čisto fajn fkup voziva... Čeprav je na začetku malo čudno delil čokolado jaz sem vedno hrano delila tako, da sem sebi več dala, kot drugim.... kar se mi tudi pozna ane ..... moj partner edinec bi pa sebi takoj kaj odrekel, pa meni dal. No, jaz se hvala bogu spreminjam, ker je otroček na poti, pa bom takrat raje več otroku kot sebi dala....... Tu sva si pa isti Pa mimogrede, nisem edinka, imam brata pa sestro
|
|
|
|
RE: Edinčki in odnosi z njimi 17.6.2007 14:25:17
|
|
|
|
caillou
|
Tudi sama sem bila v drugem zakonu edinka in ti lahko povem samo, da je vse odvisno od človekovega karakterja. Jaz sem delovala v paru še boljše od moža, ki pa ni edinček. Bila sem bolj učinkovita, saj mi ni bilo potrebno vsega narediti sami in to mi je bilo več kot dovolj. Ko človek začuti še en par rok, še en par možganov,....je bistveno lažje in glede na to, da sem do svojega 22-ega leta delala izključno vse samo sama , mi je bila moževa pomoč vedno in povsod dobrodošla in vse je šlo zlahka. Tvoj partner je verjetno precej egocentričen in samo to je lahko razlog, da vama ne štima. Potipaj malo njegov ego in resnično ni vse odvisno samo od tega, če je človek edinček. P.s. :se ti zdim edinka ?
< Sporočilo je popravil caillou -- 17.6.2007 14:27:24 >
|
|
RE: Edinčki in odnosi z njimi 18.6.2007 4:07:53
|
|
|
|
ronja
|
Bila sem z dvema edinčkoma, ki sta oba sveto prepričana, da nista tipična edinčka (no, saj prav tipična res nista, sta pa vseeno edinčka), zdaj pa sem s fantom, ki ima starejšega brata in če mene vprašaš je razlika in ni šans, da grem nazaj . Zdi se mi, da se pač otroci iz družin z več otroki pač že v otroštvu sprijaznimo s tem, da ne more bit vse po naše, edinčki pa to ugotavljajo malo kasneje . Saj ne da nočejo, samo prav res niso navajeni... Prav gotovo so izjeme, ampak ravno tako gotovo pa je razlika
|
|
|
|
RE: Edinčki in odnosi z njimi 18.6.2007 9:27:16
|
|
|
|
Bejba
|
Moj mož je edinec, pa vam povem, da ga ne zamenjam za nikogar drugega. V otroštvu je imel vedno manj kot več, nikoli ni bil razvajen, vedno je moral delati in to se ga drži še danes. On raje ostane lačen, zato da sem jaz oz otroci siti (banalno povedano). Če je npr. samo še en piškot, ga vedno da meni. Nikoli ne postavlja sebe v ospredje, za njega so najprej otroci in jaz, nato šele sam. Kar se mi ne zdi čisto prav, saj moraš tudi zase kdaj poskrbeti, kar mu tudi govorim. Navajen je delati in mu ni nič problem narediti. Neprestano je v akciji, nikoli ni bil navajen da bi mu drugi vse k riti prinesli, za vse je zaslužen sam oz. sva zaslužna sama. Je velik realist, ne živi v sanjah, ampak realno uresničuje najine sanje. Nikoli ni bil razvajen. Sama imam 13 let mlajšega brata, torej sem bila večji del svojega otroštva edinka. Nikoli mi ni nič manjkalo, pa tudi nisem imela vsega. Nikoli mi ni problema deliti. Vse kar imava z možem sva v veliki meri dosegla sama, nikoli nama ni bilo nič podarjeno. Pa sva po mojem mnenju dosegla veliko. Tako da, skupaj sva praktično dva edinca, ki zgleda nisva tako "tipična" edinca. Jaz trdim da to drži ravno toliko kot horoskop v katerega verjamem, če je lepo napisano, drugače ne . LP; Bejba
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?