Anonimen -> RE: Edinčki in odnosi z njimi (16.6.2007 18:21:52)
|
Jaz pa mislim, da je veliko na tem, ali je nekdo edinec ali ne, ni pa vse na temu oz. ne moremo vse težave utemeljiti s tem, da je pač takšen, ker je edinec. Moj očim je edinec in moj mož tudi in opažam vzorce, ki se pri nas, ki mamo brate in sestre ne pojavljajo. Nikakor ne znajo stvari deliti, pa naj je to banalna zadeva kot to, da se za 3 otroke v družini kupijo 3 sladoledi (karikiram) in otroci vedo, da je za vsakega eden v hladilniku. Medtem, ko je za edinca vse. Moj očim in moj mož bi pojedla tri in niti ne pomislita, da bo zato nekdo ostal brez. In tako ostane za vedno in pri vsemu. Tudi rivalstva ne poznajo, ker se pač niso rabli z nikomer borit za mamino pozornost. Ko kaj hočejo mora to biti sedaj, ne razumejo, da ta mesec pač niso na vrsti. Ponavadi naj bi obveljala njihova, ker pač niso nikoli sklepali kompromisov. Če so nam doma rekli kam bi šli danes na pizzo, smo se trije otroci skoraj stepli, preden smo se zmenli, edinec pa pove svoje in obvelja njegova. Ampak ponavljam, to da je nekdo edinec ni izgovor za vse, tudi izjeme vedno obstajajo. In ja, res je težavno včasih z njimi ravno zaradi tega......
|
|
|
|