|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  165 166 [167] 168 169   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke
7.6.2007 10:03:40   
CUKRČEK
Ojlauser posted image

Imena imava že izbrana....edino za punce nama še niso čist v uho prišla. Za fante sva bila pa takoj odločena. Mi je pa za punco ful všeč , tako kot cumi, Tinkara. Samo kaj ko sem jaz Tina in potem mi res ni, da bi imela hči tako podobno ime. No ja, saj imava še nekaj časa da mogoče najdeva še kako novo varjanto.

Vaje za medenično dno..ja, to je pa kar fino delat. Jaz sem imela v preteklosti kar težave s tem....ko sem začela se rekreirat, mi je med tekom uhajal urinuser posted image Tako, da so potem te vaje hitro pomagale.


Dopust bomo pa mi letos kar izpustili....se ne upam preveč zezat, da bi me kje daleč prijelo rojevat. Pa še na bolniški sem in več kot kakšen dan na morju si res ne bom "špogala".


lpuser posted image user posted image


_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu lumpa6)
Neposredna povezava do sporočila: 4151
   RE: Septembrke
7.6.2007 10:04:05   
lemavrica
IZVIRNO SPOROČILO: Žabonka

IZVIRNO SPOROČILO: lemavrica

Jutri bom šla na socialo nest potrdilo o PDP-ju, upam da jim še ne bo prezgodaj in da bodo naslednji mesec že nakazali denar, tako da bova šla lahko nakupovat za user posted image



Na mojem potrdilu piše: "Pravico do porodniškega dopusta uveljavlja mati 60 dni pred predvidenim datumom poroda pri krajevno pristojnem centru za socialno delo..." Upam, da ti bo uspelo prepričat uradniceuser posted image


Sem mislila un denar od paketa. Kot sem zasledila bo Srček tudi probala. Mogoče pa rata. Za porodniško pa vem da je 60 dni. Na tist nisem še računala.

_____________________________

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4152
   RE: Septembrke
7.6.2007 10:11:14   
nana 27
V vsakem primeru bo do tebe patronažna prišla. Imajo tak sistem obveščanja.Daj, vprašaj še tu: http://med.over.net/forum5/list.php?156 Veš, kako je izgledalo. Prišla je tretji dan po tistem, ko sem bila doma. Pogledala mi je šive, izmerila pritisk, stehtala otroka, preverila celjenje popka...šele, ko s eje popek zacelil, smo ga skupaj skopali in to je bilo po treh tednih. Ker se ni redil, mi je doma pustila tehtnico, da smo preverili, koliko je težak pred podojem in koliko po njem. Aja, pa pokazala je, kako se čisti noska

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4153
   RE: Septembrke
7.6.2007 10:20:13   
dorotea
Nefretiti, mislim da je dobro da pride patronažna, ker kontrolira celjenje popka...Drgač pa so nam rekli, da ne glede v kateri porodnišnici rodiš, dobiš te odpustne liste, ki jih neseš še isti dan v zdravstveni dom v tvoji regiji(napotnico za patronažno sestro s tvojim pravim naslovom) in potem pridejo že naslednji dan...vsaj pri nas je tako.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4154
   RE: Septembrke
7.6.2007 10:42:30   
cuma
Nefretiti: jaz bi na tvojem mestu kar upoštevala nasvete punc ... je kar fajn, da pride patronažna. Jaz upam, da bo ta druga tako fajn kot ta prva ... user posted image  Se še zdej vedno ustavi, ko se srečamo pa malo "počakulamo" ... user posted image . Nekatere so tudi take, da ti potem kasneje pridejo razložit uvajanje goste hrane, povejo ti par fint, receptkov ... nekatere pa celo dajo svojo številko in jih lahko pokličeš, (če nimaš drugega) če potrebuješ nasvet pri negi ....
Glede imena - moj mož ji že zdaj kdaj reče Tinka user posted image  ... kot tista žogica pri Nodiju (če katera gleda, bo vedela kaj mislim user posted image ).

lemavrica: nisem 100% ampak se mi zdi, da je denar od paketa prišel šele malo pred porodom user posted image .

Hrana: meni se je tudi začelo dogajat, da težje prebavljam stvari, kot npr. pred 1mesecem ... zato so na jedilniku spet bolj light zadeve (testenine z zelenjavo, rižotke .. polenta+zelenjava, pa ful solate, zelenjavne mineštrice ...) . Nekaj mesecev sem bila tudi totalen mesožder ... kar prej nisem bila nikoli user posted image , zdaj pa se je tudi to umirilo in ga jem 2 - 3x na teden. Zjutraj in zvečer mi najbolj pašejo kosmiči (ali čokolino, ali corn flakes, ali musliji, ...z mlekom oz. zvečer z jogurtom). Dopoldanska malica je običajno črn kruh+namaz ali sir ali pa kako sadje z jogurtom. Od sladkega napadam samo lučke (sladoled) - to je že skoraj običajna popoldanska malica user posted image  ... Kako pa je pri vas? user posted image Kaj imate trenutno na top listi?  
 

 

(odgovor članu dorotea)
Neposredna povezava do sporočila: 4155
   RE: Septembrke
7.6.2007 10:58:16   
Anonimen
Lemavrica - sporoči, če ti je uspelo, da grem še jaz v lov za €.

(odgovor članu cuma)
  Neposredna povezava do sporočila: 4156
   RE: Septembrke
7.6.2007 11:20:22   
Pikica pokica
V Celju je kolegica dobila denar za paket ful hitro - 3 mesece pred porodom. Takoj, ko je dobila potrdilo pri g. in vso ostalo papirovje, je odnesla na CSD in dobila takoj 15.nakazan denar.
Mislim, da to nakažejo tudi po drugod zelo hitro.. Kar se pa tiče porodniške, se pa tako ureja šele max. 60 dni pred pdp.

Nefretiti, res je tako, da boš morala glede patronažne poklicati v svoj matični zdravstveni dom, od koder ti bodo podlali patronažno. Je dobro, da pride, saj ti lahko marsikaj svetuje, pokaže in predvsem spremlja, če se tvoja pikica dovolj redi.

Cuma, meni ful paše jesti sadje - marelice, babane, borovnice, jagode, črešnje... Seveda ne sme manjkati dnevna doza sladoleda. Brez tega ne bo zdržala.
Zjutraj jem sadje, popijem kavico ( nes kafe) z mlekom in popijem probiotični jogurt - okoli 6h.
Ko pridem v službo, si privoščim malico - ponavadi polnozrnato štručko, ali pa muslije z jogurtom... - okoli 9h
Kasneje imam še eno malico - kakšen rogljiček iz listnatega testa ali jabolčni/ skutin zavitek.. nekaj v tem smislu - okoli 13h
Ob 17h imam pozno kosilo, ki ga skuha mož user posted image , ob 20 h pa še večerjo. Ponavadi jem to, kar je tudi sine - gris, polento, čokolešnik, marmelado na kruhu, pašteto, kakšne kosmiče, sendvič...

Vmes pa seveda jem sadje, sladkarije in seveda SLADOLED user posted image .

Ja, jem ogromno, zato sem tudi že na + 10. Ampak bom že po porodu na kilogramčke mislila..

Ime že imava izbrano, ampak bo zaenkrat še skrivnost user posted image .

Na morje gremo v začetku julija malo čez mejo, da bom hitro v Slo, če se bo kaj prej začelo. Zraven bomo vzeli še moja starša, saj sama ne bom mogla toliko za hiperaktivnim 3 letnikom skakat. Bom bolj počivala v senčki user posted image .

PA PA


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4157
   RE: Septembrke
7.6.2007 12:36:28   
lemavrica
Po vsej verjetnosti bom šla jutri na CSD nest potrdilo o PDP-ju in bom vidla kaj bodo rekli. Bi blo res fino če bi nakazali denar že v juliju. Seveda sporočim kako je šlo user posted image .

Razen skoraj obvezne porcije sladoleda nimam kake hude manije s hrano. Zlo mi paše jest kruh, pa sadje, očitno pa da spet ne bom smela jest mlečnih izdelkov, ker mi je blo včeraj po pizzi slabo in mi spet sir ne paše.

Me pa zadnje dva dni skoz neki špika po trebuhu in me je kar malo strah. Probam čimveč počivat in se čim manj vznemirjat. Očitno bo treba te zadnje tri mesece res fajn pazit.

_____________________________

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...


(odgovor članu Pikica pokica)
Neposredna povezava do sporočila: 4158
   RE: Septembrke
7.6.2007 12:51:20   
helenav
tudi mene špika po trebuhu......Upam, da je to le maternica ki s eširi..

Poleg tega je moja pupica obrnjena  po čez in z ritko še vedno v medenični vstavi, tako, da konstantno čutim gibe čisto spodaj, kot da bo vsak čas ven pokukala.-))))

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 4159
   RE: Septembrke
7.6.2007 13:15:18   
dorotea
Ja danes je pa res tko obremenjujoče vreme...kar tlači me dol. Bi sam spala...al pa je krivo učenje, ker je tako dolgočasno snov za umret. si moram dajat facke , da ne zaspim. Se prav nič ne čudim, da nas ves čas nekaj špika. Počivat!!!

(odgovor članu helenav)
Neposredna povezava do sporočila: 4160
   RE: Septembrke
7.6.2007 13:21:03   
helenav
MA SE JAZ NE DELAM NIČ:-)))))v službi samo sedim in delam izi delo..doma pa potem ležim pred televizijo do večera.

Pritisk imam pa že drugi dan 90/50..Pulz pa 80.....

(odgovor članu dorotea)
Neposredna povezava do sporočila: 4161
   RE: Septembrke
7.6.2007 13:27:50   
guppy
Jedilni list: čokolešnik, ovseni kosmiči kuhani na mleku, sladoledi vseh vrst, pica, češnje, marelice, breskve, nektarine, grozdje.... mmmmmm, njami njami !! Pa zadnje čase mi tok paše snickers, da je za ponoret user posted image . Sanjarim pa predvsem o testeninah z jurčki in mehiški hrani, ker obojega ne znam pripravit doma tako, kot to naredijo v gostilni.

helenav, ti kar uživaj :))

SREČANJE V LJUBLJANI
Punce, ne pozabit, da imamo naslednji teden srečanje. A vse s seznama lahko pridete? Se nam še kdo pridruži? Tukaj so informacije o času in kraju: http://www.ringaraja.net/forum/fb.asp?m=1576815

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 4162
   RE: Septembrke
7.6.2007 13:33:14   
Anonimen
Dober dan user posted image !

Tiste, ki se morate še v tem stanju učiti pa se mi res smilite, sama si tega sploh ne predstavljam, meni je pa prav fajn, ko nimam niti ene obveznosti. Ne službe en učenjauser posted image . Sem na srečo še pravi čas diplomirala pa mam zdaj mir.
Vreme pa je res utrujajoče, meni se non stop spi. Če nimam kaj za delat pa sem tak 3/4 dneva v postli al pa pred tv.
Sem vidla, da ste se pogovarjale o hrani, meni vse paše jest, se moram kar bremzat, mam nazaj tisti apetit, ko sem ga mela pred nosečnostjo, ampak zdaj se mi vse kar pojem pozna, prej pa sem non stop držala iste kile brez problemov. Moja mala pikica je pa mogla v tem tednu res prav zrasti, da sem dobila celi dve kili goruser posted image . Prvič v življenju sem zagledala magično številko 70 na tehtnici pa me je skoraj kap, ko nisem navajeva. Drgač se mi še ne vidi ne vem kako, saj sem ful velika pa se na srečo vse porazdeli.Trebuh pa je res iz dneva v dan večji.

user posted image  Glede patronažne imam eno vprašanje, ki me že nekaj časa skrbi. Sama imam stalno prebivališče pri starših na Ptuju. Živim pa s fantom v Mariboru. Rodit mislim it, če ne bo drugače, v Celje. Kaj naj pol napišem kam naj pride patronažna?? Ker jaz bom itak pri fantu. A je čisto vseeno al mislite, da bi znal kdo glede tega komplicirati, na tistem naslovu se niti ne mislim prijavljat? Sicer pa tudi to glede samohranilstva pa preživnine ne bom urejala prej, kot ne bo mala stara vsaj en mesec, takrat pa tak več ne hodi patronažna kolko vem. A mislite, da ma sploh kake veze patronažna s tem kaki status mam jaz?

Čestitam našemu racmanu za naraščaj user posted image user posted image user posted image  in upam, da bo vse ok!

(odgovor članu helenav)
  Neposredna povezava do sporočila: 4163
   RE: Septembrke
7.6.2007 13:34:45   
helenav
e Guppy ti povem, da s tem pritiskom prov uživam ja.-)))))) se premikan po hiši ko kup nesreče...komaj čakam, d abo konec teh neviht in da grem lahko spet na plažo:-))))

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 4164
   RE: Septembrke
7.6.2007 14:08:49   
nana 27
_mala_, patronažne obvešča porodnišnica, zato se tam, kjer rodiš o vsem dogovoriš z matičarko ali matičarjem, ki da tvoje podatke naprej.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4165
   RE: Septembrke
7.6.2007 14:14:39   
Pikica pokica
Mala, glede prebivališča nič ne komplicirajo - vsaj kar se patronažne tiče. Jaz sem tudi pri prvem otroku še bila prijavljena pri starših v drugem kraju.. Pred odhodom domov poveš v bolnici, kam naj pride, če pa nisi iz tistega konca, kjer boš rodila, pa ti dajo napotke, kako dalje - poklicati moraš v zdravstveni dom ( v MB, če bosta še živela tam) in povedati, da si rodila in ti bodo podlali patronažno. Sploh ni panike, kje živiš in kakšen naslov imaš.

(odgovor članu helenav)
Neposredna povezava do sporočila: 4166
   RE: Septembrke
7.6.2007 14:41:27   
guppy
Aja, nekaj čist "izven": _mala_, pozabila sem ti napisat, da sem šla kak dan nazaj na Vzajemno in porihtala za tiste rezervacije.

helena, a vidiš, sploh nisem pomislila, da se slabo počutiš zaradi tega. Samo, če pogledaš z druge strani - ti vsaj ne grozi prezgodnji porod zaradi povišanega pritiska! Drži se!!

(odgovor članu Pikica pokica)
Neposredna povezava do sporočila: 4167
   RE: Septembrke
7.6.2007 14:48:07   
Anonimen
Opala, Duc je spet med namiuser posted image . Saj sem vedela da se ne boš mogel dolgo stran držatuser posted image . Pa še na moj konec si jo pripeljal rodit, tako da lahko jaz skrivoma opazujem tebe, Majo in Nike kar skozi okno, ker imam tako lepo fin razgled na Izolsko bolnišnico, da te kap lahko trofiuser posted image user posted image . Bom vas prišla čez čas kaj pogledat, pa tudi pomagat lahko kaj pridem, če boste seveda dovolili ali kaj potrebovali. Itak imam časa na pretek, predavanja so se končala, sedaj imam samo še izpite....ouje....

Jedilnik. Vse gre, samo da se jeuser posted image . Danes sem bila na bone jest v Kitajski, sem se nažrla kot pujs, tako da bom se sedaj vrgla malo na kavč in zalegnila.

Me pa ful lenoba daje, drugače sem vedno gledala da je doma vse v nulo spucano, čim sem imela malo časa takoj krpo in čistila v roke, sedaj pa se mi ne ljubi pa da se ubijem zravenuser posted image . Še cunje ko operem čakam na naslednjo rundo in obesim oboje skupaj, da se ja nebi preveč utrudila in šla 2x venuser posted image .

(odgovor članu Pikica pokica)
  Neposredna povezava do sporočila: 4168
   RE: Septembrke
7.6.2007 14:59:05   
lemavrica
Tko slabo kot se pa danes počutim se pa še nisem.Slabi me, špika me, pritisk imam pomoje tako nizek da joj,...komi čakam da moj pride domov.

_____________________________

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4169
   RE: Septembrke
7.6.2007 15:13:12   
Pikica pokica
Guppy, na mene lahko računaš za srečanje.

Kaj se vse tako slabo počutite danes? Jaz se pa na srečo dobro. Še vedno sem v službi in odštevam zadnjo urco..  Vmes sem šla malo po nakupih in nisem nič kupila za malo bebiko, samo za sina in moža user posted image . V nedeljo imava prvo obletnico poroke user posted image . Sicer sva imela v planu iti na obalo, pa se še zelo slabo počuti  ( bil je v bolnici zaradi ledvičnih kamnov in mora konec meseca ponovnouser posted image ), tako da bova to prestavila.)  Je pa rekel, da bo vseeno on nekaj pripraviluser posted image , neko presenečenje, tako da zdaj komaj čakam user posted image .


(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 4170
   RE: Septembrke
7.6.2007 15:48:48   
lemavrica
Guppy skoraj 100% pridem na srečanje. Načeloma nimam nobenih obveznosti na ta dan, razen če bi kaj nujnega prišlo vmes.

_____________________________

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...


(odgovor članu Pikica pokica)
Neposredna povezava do sporočila: 4171
   RE: Septembrke
7.6.2007 17:52:03   
zvezda71
user posted image Pozdravljene
danes sem imela pregled, vse ok, poslušali srček, se je malo slabše slišal, ker je dete imelo telovadbo.
Sem prav vesela da je vse bp (naj potrkam), ker ko berem vse sorte pa vas ko vam trebuhi otrdevajo pa nekaj špikauser posted image  boge nič vam ne zavidam sam pol se meni zdi kaj če z mano ni vse vredu, ko nimam nobenih takih problemov. No noge že mam zatečene pa kaj čmo pri mojih letih 36 je to itak normalno, pa še kaka kilca ali 2 preveč, pa še noseča. Ampak sem pogruntala lajšavo DIANE spray ali krema dobi se v hipermercatorju, DM ima not mentol pa kafro pa tako fino hladi PRIPOROČAM!!!!!!!!!!!
user posted image user posted image user posted image za seznam, ki ga tako pridno pišete jaz itak pojma nimam kaj vse rabim.
user posted image user posted image Guppy ko tako lepo rihtaš ta naš nosečniški čvek.

Za informacije o socialnih pravicah ki pripadajo nam, našim user posted image , in našimuser posted image  je meni super stran od CSD Šiška pa od Minisrstva za delo, družino in soc. zadeve tudi.
Punce oborožite se z vsemi potrebnimi informacijami pol pa na CSD pa ne pustite se odgnati kar takoj sem od foha pa vem kako na enih CSD delajouser posted image user posted image user posted image


(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 4172
   RE: Septembrke
7.6.2007 18:04:16   
karin.
Ah, samo jamrate, malo optimizma vam ne bi škodilouser posted image  Če je že vreme grdo, si poglejte kakšen dober film, se malo nasmejte,...to vam zna koristituser posted image

Mi smo danes komplet vsi doma in je krasnouser posted image  Moj user posted image  je ponoč prišel domov ker sem mu včeraj napisala da gresta Hope in Elyse domov, smo ju šli vsi trije iskatuser posted image Spotoma smo se nek ustavili pa še za Nika motor vzeli, se je celo pot smejal od veselja, zdaj se pa že celo popoldne vozi tle okol hiše in brenči-upam da ga bo kmalu miniluser posted image  Drugače sta pa user posted image user posted image  pridni, lepo spita, na vsakih par ur se zbudita ker sta lačni, na srečo nimamo nobenih problemov.

_____________________________

Hope in Elyse + hiperaktivni Nik = Moji srčki

(odgovor članu zvezda71)
Neposredna povezava do sporočila: 4173
   RE: Septembrke
7.6.2007 20:35:49   
CUKRČEK
Ojlauser posted image

Danes je pa res čuden dan, kajne?!? Jaz imam že cel dan občutek, da bom kar rodila. Tamaledva skoraj cel čas brcata in občutek imam, kot da mi brcata čisto nekje zunaj tamale....kr neki. Res, kot da bi brcala čist na koncu potiuser posted image jao, upam da to ne napoveduje že tako hitrega poroda. Saj drugače se ful dobro počutim, samo to me "matra". Bom jutri videla, kako in kaj bo.


lpuser posted image user posted image


_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu karin.)
Neposredna povezava do sporočila: 4174
   RE: Septembrke
7.6.2007 20:39:35   
guppy
Cukrček, a veš, da mojadva tud cel dan brcata brez prestanka? Res je čuden dan. Tale tamala se je zgleda prečno ulegla, brca me vsepovsod user posted image

Danes sva šla po nakupih (vtičnice in podobno za stanovanje) pa mi je spet na enem predelu otrdel trebuh. Takoj sva šla domov in sem zaspala kot top za eno uro, pa je spet v redu. Uff, zgleda, da ne bo več šlo tkole.

Bo treba manj okrog hodit in več študirat user posted image

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 4175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  165 166 [167] 168 169   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  165 166 [167] 168 169   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?