ronja
|
mela, kaj se sekiraš, saj tudi sama nisem vedela, kaj je to, do pred kratkim... POtem sem pa ugotovila, da se tako reče temu, kar si želim ... To je en poseben šivalni stroj, ki šiva tudi raztegljive tkanine in to tak, kot bi jih zašila v tovarni (v principu, pa če ga znaš uporabljat, seveda , sicer se vse čudno zazanka, hehe, ampak se bomo že naučili, a ne, saj smo še mladi ), skratka lahko narediš elastične šive na elastičnih tkaninah, take, da ne pokajo, ko vlečeš kak body svojemu malčku na glavo, recimo . Pa zašije, obšije in odreže v eni fazi. Tako da precej hitreje končaš celo oblačilo - ker sicer moraš najprej izrezat dele iz blaga (no, to ostane tudi tu, seveda ), potem jih zažiješ, potem jih obšiješ, da se ne para, potem pa še odrežeš kar visi proč. no, ta strojček pa te tri stvari naredi hkrati NO, ta model, ki sem si ga jaz zbrala oz. sem se vanj zaljubila skoraj na prvi pogled oz. na prvo spoznanje, ima pa še tak prekrivni šiv kot je na majicah, da je zgoraj dve vzporedni spodaj pa obšito, saj veš, tak kot na klasični t-shirt majci na rokavih, spodaj... NO, ta D stroj ima ta šiv možen ozek ali širok (širok je običajen na t-shirtih in večinoma imajo mašine sam tega al pa še tega ne), ozek je pa zelo pogost na teh dojenčkastih zadevah, zato bi mi bilo zelo všeč, da ga moj stroj ima... NO, potem ma pa ta še to varianto, da so zgoraj trije šivi, kar tudi ni napačno, tak fajn zgleda:) Pa še bolj močen je ta šiv, kar je super za takega fanta, kot ga mam jaz Ma, ja, seveda, otroček bo krasen, ampak jaz si tega overlocka želim že par let, hehe in zdaj mam končno en dober izgovor, da ga dobim (ker je to precej draga zadeva...), hehe. Pa še res je, da za dojenčke je skoraj treba šivat iz bombažnega jersija, vse ostalo ni dovolj nežno in mehko zanje... Pa mora bit raztegljivo, da se ne derejo ko jesiharji, ko jih preoblačiš... In na navadnem šivalnem stroju vem, kako to izgleda šivat in sem si obljubila, da ne bom več izgubljala živcev s tem pa pika! Ni isto! Se matraš, rabiš ful dalj časa za nek približek tovarniškega, pa sploh ni isto, kar se mi pa zdi neumno! Stvari, ki jih sama naredim, morajo bit lepše kot kupljene! In za navadne stvari to čisto velja, za tele raztegljive pa... šivi niso tako lepi, pa če se na glavo postavim... in so mi povedali, da je to vojna z mlini na veter in pač rabiš to mašino za to delo pa pika. In sem si jo že dolgo želela in ker bom zdaj šivala kaj za tamale, ker se sploh za kake malo večje malčke že kar splača, pa še všeč mi je, ko si kaj zamislim in naredim, pa še navadno je drugim všeč nosit, kar naredim, ker je pač malo drugačno, ali odštekano ali pa bolj praktično ali pa smešno, skratka, lahko prilagajaš temu, kar bi tisti, za katerega šivaš, rad nosil... No, pa ker me hoče dragi pocrkljat, sem si to zbrala. On dobi pa digitalni foto, ki si ga tudi že par let želi. Takega, da mu bojo šli tudi objektivi od analognega gor in je res dober, tako da tudi če bi se kdaj začel bolj profesionalno s tem ukvarjat, se bo lahko Ker za kake biološke zadeve kar rabiš dober foto, se hitro pozna, da navadini pač ptice v letu spremeni v ene pikice , kakega čmrlja na cvetu pa enostavno ignorira in spremeni v en tak zmazan flek Poleg tega pa: a ni fajn, da otročku rečeš, da si pa to dobil zanjo in je otrok vesel, ker ve, da sta si starša nekaj privoščila za njegovo rojstvo - da ga torej smatrata kot uspeh, hehe jaz vem, da sem bila vesela, ker je oče dobil foto z mojim imenom (sicer predno sem se rodila, ampak še bolj bi bila, če bi mu ga mami dala za moje rojstvo), vam to ne bi bilo všeč? Otrok pa darilo, hm, ne vem, jaz jo smatram bolj kot nekaj čisto samosvojega, kar bo treščilo v najino življenje in ga obrnilo na glavo, je pa zelo zeželeno in jo komaj čakamo ... Dvomim, da se bo ravno obnašala kot se za darilo spodobi . Do zdaj me še nobeno ni ne posralo ne pobruhalo, tole me pa gotovo bo nebrojkrat . Mal heca , mal pa resno, ma, ne jemljem otroka kot darilo, če bi kaj jemala kot darilo je, to, da je takoj ratala, da nisva mela tistega matranja in dvomov, če bo ali ne bo... Ker tisto je pa res grozno po moje... Enkrat sem bila slučajno v eni taki čakalnici, tako obupanih obrazov ne vidiš nikjer... Hja, saj je fino, če vama znese si vse ostalo sproti kupit, ampak tole so večje zadeve, o katerih pač sanjava že nekaj let - do zdaj je vedno imelo kaj drugega prednost... Midva mava oba en kup hobijev in mislim, da mava oba spisek želja še za par let in tudi spisek, kaj bi mu dala za rd, novo leto... se mi zdi, da samo raste, ne uspem dovolj hitro uresničevat želja, ko že dobim nove ideje Tako da te večje stvari pač čakajo na kako večjo priliko: zdaj pa si bova nekaj privoščila, saj si kot mlada starša navsezadnje tudi zasluživa - oz. si še bova, hehe Joj, sem se razpisala okoli tega stroja! Zdaj sem videla, da ti je Špela to znala odgovorit v enem stavku Ma, ne mi zamerit, se vidi, da si ga res želim, a ne? pa so me čustva prevzela, hehe Pia, komaj čakam na dobre novice in držim pesti za Špelo IN njenega možeka, da ne bo noben skup padel in da bojo 3 dnevi minili hitro ko veter, pa da bo Timi najbolj ponosen bratec na svetu! vsem!
|