Anonimen
|
Uf, nič kaj zavidljiva situacija. Tudi sama sem , pa prejemam socijalno, pa dela moj mož zraven izpit za kamijon, ampak ne zato, da se bo pol lahko okoli fural ampak zato, da bo dobila boljšo službo in nam bo posledično vsem trem lažje. Zato razumem, da gre velik del njegovega zaslužka za izpit, vendar pa ima on čisto drugačen motiv, ker želi s tem dobiti bolj plačano delo in tako bolje poskrbeti za svojo družino. Preostanek plače pa prinese meni domov v roke, da naredim s tem kar je potrebno. Plačam račune itd. Da toliko stane se nama preden sem zanosila po pravici ni sanjalo, ker stane vse 10x več, kot sem pričakovala. Tako imam srečo, da nama tudi sorodniki vsi po vrsti rade volje pomagajo, ker bo to le prvi vnuk, pravnuk, nečak....pa še vseeno nama veliko ostane za kupit, zato vsaka ti čast da ti vse to rata samo s socijalno pomočjo, ker sama vem kako malo denarja je to. Moram pa le pripomnit, da sta še izredni mlada, predvsem ker sta očitno načrtovala. Če pomislim kaj je meni šlo pri 19 po glavi...ajoj, vse drugo samo ne. Z možem sva že bila skupaj ko je bil tudi on star 19 let in moram rečt, da je bil še sam en velik otrok. Saj če bi ga vprašala, če bi imel bi itak rekel da ja. Ko so pa tako luštkani in bo lahko hodil z njim na sprehode.....sedaj 9 let kasneje, ko sva oba že malo bolj zrela, pa se še vseeno kdaj vprašava ali bova zmogla, kako bo šlo vse skupaj.....Ker sva bolj zrela in realna. Brez zamere, sama si vprašala za mnenje in moje je, da sta oba veliko premlada za otroka. Za tvojega fanta in njegove vrstnike je sedaj to čas, ko se končno rešijo nerganja staršev, delajo izpit za avto, cele dneve premišljujejo kakšen avto bi si kupili, če kaj delajo je to zato da je za bencin in pijačko, ne pa za plenice, frutke, čajčke proti krčem itd. Če sama vidiš, da to ne pelje nikamor, da je totalka neodgovoren, pa rajši odidi stran, boš vsaj vedela zakaj si za vse sama. Mogoče pa se bo sčasoma zavedal kako ga serje, lahko pa da mu nikoli ne bo jasno. Po rojstvu pa zahtevaj od njega preživnino, vsaj ta denar bo prisiljen skašljat vsak mesec in boš imela od tega več kot imaš sedaj, ko moraš verjetno še njega preživljat zraven vsega. Upam pa na boljše in da se bodo stvari še uredile. Vendar ura tiktaka, čez 5 let bo že daleč prepozno, da bi se začel obnašati kot odgovoren oče. Srečno.
|