nanica
|
IZVIRNO SPOROČILO: moci nanica, a vi boste letos kampirali? ja, upam, da bomo šli še junija poskusno za ene tri-štiri dni na rab. samo dedca moram še preparirat, da bo vzel dopust, saj kampira rad. mi smo bol naturščki, tu ni težav. le od doma-iz službe ga težko zvabim za septembra pa še ne vem, kam jo bomo mahnili. prvoten načrt je bila brela v dalmaciji, ali pa francija z avtodomom, ampak ne morje varianta. jaz pa brez morja težko preživim zimo, se mi hitro akumulator sprazni. zdaj pa me je sardinija zrajcala, sem že gledala fotke pred časom, pa me je tako mikalo. zdaj pa me je viv samo spomnila na to čudovito vodo. sploh ne vem, kaj bi. seveda pa me še najbolj mika domov, na nizozemsko, ampak morje tam ni isto kot v sredozemlju. no, pa nisem dvojčica po horoskopu, bo bolje, da se hitro zmislim, kaj bi rada. jadranje- to se pa kar malo z altati strinjam kar se pa jadranja tiče, je to velika loterija. mi smo šli prvič znana druščina (sami začetniki) in en znan slovenec, ki nas je uvedel v lepote jadranja, pa smo se imeli noro mega najboljše do zdaj naslednje leto ni mogel spet z nami, smo šli sami, smo se znašli, kakor smo se, družba je bila v redu, majčkeno smo se skregali, pa velikooo naučili o jadranju potem smo pa vzeli s seboj še ene neznance, da smo zapolnili mesta, pa ni bila dobra kombinacija nazadnje pa smo šli spet preverjena druščina, nam je pa nagajala orkanska burja, smo se pa veliko naučili o jadranju in o tem, koliko cenimo svoja življenja. te jadralske izkušnje ne želim več ponoviti ampak nič ni boljšega kot zaliv, v katerem sidraš na kornatih, kjer si samo ti ene ovce, ki pritečejo na obalo. pa tišina na dopustu (seveda se bodo zdaj dopusti za kar nekaj let spremenili, ampak sem se sama za to odločila), pa kristalno morje, pa hrana po našem okusu (da ne omenjam, da je naša navada, da vsako jutro moj peče sveže žemljice), pa da alkohol ni naš spremljevalec, da kuhamo noro dobre zadeve, ki jih nekateri še na kopnem na dopustu ne, kaj šele na zibajoči jadrnici. da se vsi strinjamo, da kuham večinoma jaz, ostali pa pomivajo posodo , sa smo enkrat delali celo češpljeve cmoke npr.) no, toliko o jadranju, ampak vsak ima svoj sanjski dopsut, če bi vsi hoteli jadrati, jadranje ne bi bilo to, kar je