gaja*
|
Dobro jutro. Ravno sem Gajo položila nazaj spat. Upam, da bo še potegnila eno rundo, da jaz malo prečekiram mejle, se javim tukaj in se umijem... No, če bo, bo, če pa ne, pač ne. Zdaj se že nekaj časa nisem javila, sem imela polno glavo skrbi (zdaj jih je malenkost manj ). V nedeljo sva z možem pobasala tamalo in smo šli najprej k dežurnemu. Namreč, že konec aprila je imela po obrazu take majhne pikice in nama je v posvetovalnici dala eno kremo za obraz. No, pike so takrat izginile, samo ne v dveh dneh, kot je takrat rekla zdravnica. Po tistem so se ji pikice še pojavljale, malo po trebuščku, pod pazduho, na nogi... Tu pa tam kaka Prejšnji petek pa vidim, da ima Gaja po vratu ful pikic. V soboto jih je imela še več in te pikice so postali taki majhni mozoljčki... Malo je bila vneta tudi koža. V nedeljo zjutraj, ko sva se previjali pa vidim, da ima celo glavo mozoljčkasto in ful rdečo od vnetja. Se mi ni bilo več za čakat, tako da smo šli kar do dežurnega, ta nas je pa poslal kar v bolnico. No, tam pa šok zame . Ker smo čakali pediatra, je že sestra prej pregledala malo in me vse izprašala kako in kaj... In pol je kar začela, da bi to lahko bila astma ( ), pa če jo kdo doma ima (možev oče, samo jo je dobil zaradi delovnih razmer v službi -baje ni isto ).. Ali pa alergija na kravje mleko... Da bom morala nehat z vsemi mlečnimi stvarmi... No, potem pa jo je pregledal še pediater, odvzeli so ji kri (joooj, je mamca jokala ). Jaz sem dobila dieto - pač ničesar takega, kar vsebuje melko (mleko, sir, maslo, rame,...) Hudič, še v keksih je mleko No sej, ni mi težko, vsemu se odrečem, samo da je z malo vse ok. Pač, zdaj čakam, včeraj še niso imeli izvidov, morem poklicat jutri dopoldne. Potem pa, če je mala na kaj alergična morava itak it kl alergologinji... V nedeljo in ponedeljek sem bila itak čisto sesuta, samo bi lahko, čeprav še nič ne vem fiksno. V torek so se mozojlčki in vnetje že malo pomirili, tako da je do danes že skoraj ok, pa nismo nič mazali ali karkoli... Je zginilo. Še vedno upam, da je vzrok za vse bila samo vročina ali pa kakšen cvetni prah... tako bi jo mala še najbolje odnesla No, še eno vprašanje imam. Gaja že dober teden ne more kakat. Dvakrat smo ji že "pomagali" s termometrom, da je vsaj malo drekeca šlo ven, ampak sama sloh ne more. Se pa tako matra Sem probala že sladkano vodo, pa nič ne pomaga.. A ma še katera kako idejo?? Zdaj je pa že alarm... LP