|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  94 95 [96] 97 98   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
12.5.2007 15:39:56   
Jančika_
Najprej pozdrav vsem novim in starim.

Samo da vam povem, da je Kajetan spet zbolel - zdaj ima revež vneto uho. Torej tole je že čisto brezveze, tretjič v enem mesecu je orenk bogi. Včeraj zjutraj, ko sva imela posvetovalnico, je bil še OK, čeprav je imel že rdeče uho, opoldne se je pa začel dret in sem lahko šla nazaj po antibiotike. Torej za srečanje sva, vseeno kdaj, če bo mali le zdrav (pa bolj slabo kažeuser posted image ).

Aja, mere iz posvetovalnice (zdaj ima že 10 mesecev, pri 9 sva morala prestaviti, ker je imel ravno trebušno virozo): 10 kil (pri 9 jih je imel 11, pa so ga bolezni tako zmučile) in 75cm.

Vesna, močno dvomim, da se tvoj otrok zbuja zaradi lakote in da bo med pomagal. Po mojih izkušnjah (pa Naty-Taja ti bo tudi vedela kaj povedati na to temo) je za dober spanec pravzaprav nujno ukiniti nočno hranjenje. Medu, predvsem domačega, se naj ne bi dajalo do dveh let; po eni strani zaradi alergij, še bolj pomembno pa je, da je lahko v domačem medu bakterija, ki povzroča botulizem, ki je huda bolezen. Tako da jaz se ne bi špilala. Vtipkaj "botulism" v google, boš našla marsikaj.  Tule kopiram samo najpomembnejše:
  • Eating food contaminated with the bacteria and its toxin. It is the toxin produced by C. botulinum—not C botulinum itself—that causes botulism in humans. Foods that may be contaminated with the toxin include:
  • Home-canned goods
  • Sausage
  • Meat products
  • Seafood
  • Canned vegetables
  • Honey
  • If an infant swallows C botulinum spores, they will grow in the baby's body and produce the toxin. Unlike adults and older children, infants become sick from toxin produced by bacteria growing in their own intestines. Honey is a prime source of infant botulism. Other sources include soil and dust.
  • A wound becomes infected with the bacteria (rare in the US). The toxin then travels to other parts of the body through the bloodstream.

< Sporočilo je popravil Jančika -- 12.5.2007 15:41:33 >

(odgovor članu Vesna)
  • Neposredna povezava do sporočila: 2376
    12.5.2007 20:06:14   
    Vesna
    o šit,malo sem ga dala prej v mleko,ma itak je ful malo pojel,upam da ne bo kake reakcije.bom poročala.hvala 

8.8.2006 sem dobila največji zaklad na svetu,prečudovitega sinčka Vala.

(odgovor članu Jančika_)
    Neposredna povezava do sporočila: 2377
    13.5.2007 1:26:45   
    Naty*Taja
    Vesna, dej mu ti zvečer orng večerjo, potem pa joško za lahko noč in basta - po moje zna bit hudo kak teden, mogoče dlje, mogoče ne?! Sam vztrajna moraš bit in ne popuščat! Pa pomaga tudi, če spiš v drugi sobi, da te ne voha in mož skrbi zanj ponoči. Ja, je težko, ampak pomaga. Če je pa žeja, pa samo vodo in to ne zarad škodljivosti za zobe, ampak zato, ker če je kej sladkega, je to kot en obrok hrane in potem se mali navadi kao jest ob določenih urah ponoči in se zato vztrajno zbuja..... pa vedno večkrat, tak da si prišparaj to in kr takoj nehaj ponoči dojit!. Lahko, da bo že po eni noči skapiral, tak kot moj taprvi. Upam, da ti čimprej rata spat več kot dve uri skup user posted image . Lp

MONTIGNAC

(odgovor članu Vesna)
    Neposredna povezava do sporočila: 2378
    13.5.2007 7:59:47   
    Vesna
    dobro jutro ženske.pri nas je problem že uspavanje,ko vidi da ga dam v posteljico,sledi neutolažljiv jok,včeraj sem ga pa imela do vrha,ne vem kaj mi je bilo,enostavno ga nisem tela dvignit,sem šla ven iz spalnice,in pustila jokat,pol se ga je mož usmilil,ma se je samo enkrat zbudil potem ponoči,praktično spa od 1ih ponoči do 6ih zjutrajuser posted image user posted image user posted image user posted image .to je že ful.upam da bo tudi vnaprej tako.in edinikrat ko tamali spi,gre mož delat in mi ob 5,5uri pove,da je zmanjklao kaveuser posted image ,kot da bom tekla kupit v nedeljo zjutraj.ja zgleda da če mi eden pusti spat mi pa drugi neuser posted image .
    lep nedeljo vsem skupaj

8.8.2006 sem dobila največji zaklad na svetu,prečudovitega sinčka Vala.

(odgovor članu Naty*Taja)
    Neposredna povezava do sporočila: 2379
    13.5.2007 10:25:34   
    tvis
    Na srečo mi nimamo problemov za spanje, spi celo noč že od 5 meseca. Drugače pa res vstrajat na vodi in nič joške pa bo.

Da vam povem, da smo tudi mi še brez zobkov, pa se tudi slinmo še nič.

Ta teden sva bile z Leo na pregledih v pediatrični kliniki ker je bolj lahka in slabo je. Težka je 7300 g in velika 70 cm. Naredili so vse teste in bo bili vsi vredu. user posted image  Sem pa vesela da so jo pogledali čisto vse (vodo, blato, kri, ultrazvok trebušča, ledvic pa ne vem kaj še pri ultrazvoku paše zraven, ekg, vse teste če je na kaj alergična in švicanje (ne vem točno za kaj je bil ta pregled)). Zdaj vsaj vem, da lahko je vse in da je zdrava 100%.

lp

(odgovor članu Vesna)
    Neposredna povezava do sporočila: 2380
    14.5.2007 8:52:38   
    tvis
    Alisa si ti že oddala vlogo za podaljšanje porodniške?

P j

(odgovor članu tvis)
    Neposredna povezava do sporočila: 2381
    14.5.2007 9:06:16   
    Balerina
    Lep pozdrav mi smo se vrnili iz morja pa sem mojmo že rekla da naslednič bomo šli pa kr v ponedeljek zjutraj domov. Če gremo v nedeljo se moramo že od 4h vračat da smo pravočasno doma, ler gre Gaja ob 7h že spat.

Vesna Gaja zadnji teden tud nekaj štrajka s spanjem. Pa saj ponoči spi ampak ker nebi in nebi zaspala pa čeprav je zaspana. No midva sva jo začela že zelo zgodjaj skupaj uspavat. Prebrala sva knjigo Spi dete spi, pa ne me prehitro napast. Ne nisva popolno sledila njihovoi metodi le to da zvečer vedno naredimo enak postopek, umivanja preoblačenja in hranjenja ter da ko jo dava v posteljo ostane v postelji. Ne pustiva jo jokat ampak če jo in ko jo tolaživa ona vstane v postelji. V tvojem primeru lahko le izsiljuje saj točno ve da ga bo ali ti ali pa tvoj vzel iz postelje in ga crtal. V tej ''bitki'' sta s tvojem user posted image  skupaj in se morata skupaj dogovorit kdaj, ob kateri uri ga bosta dala spat. Po noči pa kot ti je že tud Naty napisala.

z našimi prstki je vse OK. Na sredinčku se sicer še malo vidi ranica ampak user posted image  sploh ne opazi je nič ne boli. Ja vtučnice so bile tud pri nas aktualne okoli novega leta se je zapičla v podalšek, ki smo ga imeli za drevešček. Podalšek je bil sicer skrit za omaro kar seveda ni ovira za neše user posted image  a ne. Ostale vtičnice so za enkrat previsoko in jih ne dosežeuser posted image user posted image .

Na morju smo uživali. Morje je toplo, na netu piše da ima slovenska obala 21 stopin. Mi smo se kopali v bazenu, ker je malo folka, pa še Gaja se je lažje sprehajala. Jo moramo skoz za roke držat pa hodi.

Glede lektoriranja diplomske pa naj bi se res lektorirala. Čeprav moj mentor kar pretirava s tem. Jaz imam sicer mal težave s pisanjem menjava črk in podobno pa mi zato moj user posted image  prebere preden pošljem. Ampak se je zgodilo da sem že celo diplomo napisala jo je udobril in rekel naj dam še zlektorirat po je pa ''ugotovil'' da bi pa lahko diplomo napisala čisto drugače. Pa jo pišem ponovno. Mel je celo idejo da mu pošiljam po delih in vsek del porej dam lektoriratuser posted image user posted image halo a ni to mal drago. Seveda tega ne počnem bom dala sam na koncu.

No dost zaenkrat grem na zajterk Gaja je pa že pred zajterkom nazaj zaspala.
    Pa še nekaj o morju.

(odgovor članu tvis)
    Neposredna povezava do sporočila: 2382
    14.5.2007 9:08:05   
    Balerina
    Tvis ja še vam user posted image user posted image  za tako dobre izvide. Jez tud pravim, ko našo pregledujejo na pediatriji, pa vsaj vemo da je vse ostalo super in da se lepo razvija. Vse je za nekaj dobro a ne? 

(odgovor članu Balerina)
    Neposredna povezava do sporočila: 2383
    14.5.2007 13:20:49   
    super nova
    Lep pozdrav, samo toliko da vas malo pozdravim, želela sem malo prečekirati forum, no pa se je ravnokar moja princeska zbudila in opazuje, kaj delam, seveda bi ona tudi tipkala...user posted image  Danes sem se dogovorila z župnikom za krst, odločili smo se da bomo imeli krst 4.8.2007, želeli smo da je to sobota in  pri nas lahko imaš ali prvo soboto v mesecu ali pa zadnjo nedeljo v mesecu. user posted image  Lara ima rojstni dan sicer 25.7. 07, pa bomo vse skupaj združili v en lep zabaven družinski piknik. Mislite, da je hecno če narediš vse obenem praznovanje prvega rojstnega dne in krstuser posted image ?  No, glede nato, da smo s krstom tako dolgo čakali, si zdaj ne bi rada delala dvojnih stroškov. lepo se imejte

(odgovor članu Balerina)
    Neposredna povezava do sporočila: 2384
    14.5.2007 14:43:28   
    darja75
    JOJ, KAKŠNO ZATIŠJE MED VIKENDOM IN TAKOJ PO NJEM.
    tvis
    zakaj pa jo je pediatrinja dala na pregled na pediatrično kliniko???
    kakšno pa je imela porodno težo???

kar osem nas je

(odgovor članu super nova)
    Neposredna povezava do sporočila: 2385
    14.5.2007 17:34:11   
    Alisa
    IZVIRNO SPOROČILO: tvis

Alisa si ti že oddala vlogo za podaljšanje porodniške?

P j

Ja oddala sem kake 14 dni nazaj in sem dobila v sredo odločbo; Podaljšalj so mi jo do 15.9.07 A ni to super je sem full vesela.

preden si bil spočet, sem si te želela,
    še preden si bil rojen, sem te ljubila
    in komaj si se rodil, bi zate umrla.
    To je čudež življenja.

(odgovor članu tvis)
    Neposredna povezava do sporočila: 2386
    14.5.2007 19:29:09   
    tvis
    ha ha, Alisa super da so ti jo podaljšali user posted image . Jaz sem oddala danes in zdaj čakamo. Upam da bo kaj.

Darja75: porodno težo je imela 3090 g, velika je pa bila 51 cm. Napotnico mi je pa dala, ker je zelo neješča in tudi teža ne napreduje veliko. Samo smo ugotovili da je take narave, bolj drobčkane.

(odgovor članu Alisa)
    Neposredna povezava do sporočila: 2387
    14.5.2007 20:15:57   
    Jančika_
    Alisa, super, zelo sem vesela, da boš lahko dlje z Anžetom!

(odgovor članu Alisa)
    Neposredna povezava do sporočila: 2388
    14.5.2007 21:21:57   
    Balerina
    Alisa ja je res super da so ti podalšali. Pa saj na to kar zadnje čase preživljate je tudi edimo prav. No je pa res da bi si po moje vse želele da bi imele normalno porodniško in bi bili naši malčki čisto zdravi. Jaz imam tud podalšano no 24. septembra upam da pri naslednjem ne bom imela razloga za podlajšanje.

(odgovor članu Jančika_)
    Neposredna povezava do sporočila: 2389
    15.5.2007 6:34:24   
    klaja
    Alisa super, da so ti podaljšali!

Čebelica, za podaljšanje porodniške se midva nisva odločla. Vem da boš rekla, zakaj pa ne, vendar jaz tako hitro tudi ne bom našla službe, da bi šla že julija delat (ker si je še ne mislim začet niti iskat). Na zavod za zaposlovanje pa bom nesla potrdilo, da imamo otroka s PP in kam vse hodimo, da bi mi malo skoz prste pogledali - imam s socialno delavko že vse zmenjeno. Nikakor pa ne gre, da bi bil ob tem še on doma, prvo kot prvo bi ga v službi verjetno linčali, drugo pa je, da se mu ne zdi smiselno, da bi bila potem oba doma. Vendar vseeno hvala za infomracije!

Zdaj pa še nekaj slikic:
    -z mamo na plavanju
    user posted image

-prve minute vožnje
    user posted image

-s prijateljico Marušo
    user posted image

-tole pa se zgodi, ko me čuva ati
    user posted image

-tako pa uživama z babico
    user posted image

-mami pospravi že enkrat fotoaparat
    user posted image

< Sporočilo je popravil klaja -- 15.5.2007 6:40:46 >

(odgovor članu Balerina)
    Neposredna povezava do sporočila: 2390
    15.5.2007 7:54:25   
    Alisa
    Jutro,
    danes bo spet en naporen danuser posted image . Z Anžetom greva do zdravnice na Vrazov trg, da naj že enkrat povedo s katero kremo naj ga mažem, da ne bo skoz ves pikast. Čez vikend ko smo bili na morju je bilo peklensko vroče in je bil Anže sm v bodyju pa je blo še kar prevroče in je revšče skoz švical sploh takrat ko je spal v vozičku. In kaj je nastalo-Groza. Spet so se mu spustili mozolčki po ličkih in v 3 dneh smo tak bogi kot lan polet ko sva morala v bolnico. Res se mi smili moj otrok. Zdaj se še praska in je groza, ker tudi ponoči ko spi se obrne na trebuh in z obrazkom drgne po posteljnini. Bomo vidl kaj bodo danes rekl, a bova mogla spet notr ostat, al bova lahko šla domov in končno dobila eno kremico katera bo pomagala.

Naty- z veseljom bi te vzela s sabo na morje. Ti naslednjič ko bova šla dol ti povem pa prideš lahko zraven- bilo bi fenomenalno. Sploh tist teden ko bom sama dol.

Tvis - upam da bodo tudi tebi podaljšali. sem pa na odločbo čakala kar dobrih 14 dni.

Jančika - srčno upam da se bo Kajči pozdravil in da bo kmalu postal spet oreng jedec. In da tud pri vas preženete že enkrat te bolezni. Sem kar jezna ko se skoz nekaj spravljajo te zoperne bolezni na naše sončke.

Še par slikic iz morja.

Mami nehaj že skoz slikat! ( Sem ga mogla ker je skoz take face delal). Sem ga sprašvala če mu noge kaj smrdijo, pa se je namrdnuuser posted image user posted image user posted image )
    user posted image

Ko se zagledam v daljino morja;
    user posted image

Všeč mi je mamin voziček za na plažo, ker je prava opora da si lahko razgledujem!
    user posted image

preden si bil spočet, sem si te želela,
    še preden si bil rojen, sem te ljubila
    in komaj si se rodil, bi zate umrla.
    To je čudež življenja.

(odgovor članu klaja)
    Neposredna povezava do sporočila: 2391
    15.5.2007 9:34:15   
    tvis
    Ja Alisa če pa tebi ne bi podaljšali, bi bilo pa res nekaj narobe z socialno no.

Balerina na podlagi česa so pa tebi podaljšali če smem vprašat?

(odgovor članu Alisa)
    Neposredna povezava do sporočila: 2392
    15.5.2007 11:04:35   
    super nova
    Zdravo! Alisa super, da so ti podaljšali porodniškouser posted image user posted image user posted image .
    Klaja ful lepe slikice tvoje Julije, je res pravi srček.user posted image
    Tvis, tudi mi še nimamo zobkov, pa tudi še nič ne kaže na to, razen da se slini že od tretjega meseca naprej in sem že takrat mislila, da bodo zobki, no pa še nič.

Pri nas je danes neko čudno vreme, ravnokar je začelo nekaj kapljati, upam da ne bo pravega dežja, saj bi rada šla s tamalo na sprehod, ko se zbudi, drugače je pa prav prijetno toplo, prav paše proti včeraj, ko je blo za znoret vroče.user posted image  
    Lep pozdrav vsem skupaj!

(odgovor članu tvis)
    Neposredna povezava do sporočila: 2393
    15.5.2007 11:05:47   
    darja75
    no, pa je končno prinesel naš poštar tako pričakovano pošto:
    mi gremo pa v vrtec, ...
    ej, odklonjenih je bilo spet 160 otrok. ja, naš župan dovoli gradnjo veliko blokov, ne poskrbi pa kam bodo vsi ti otroci šli. tudi šole imamo že premajhne, ...

kar osem nas je

(odgovor članu tvis)
    Neposredna povezava do sporočila: 2394
    15.5.2007 11:09:06   
    super nova
    Jančika upam, da se je vaše zdravstveno stanje že izboljšalo, in da se enkrat že nehajo te bolezni, ki vas prav konstantno napadajo. Želim vam, da se pozdravite, in da ostanete zdravi.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2395
    15.5.2007 12:08:04   
    klaja
    Jančika - na eni temi sem zasledila, da si nekaj pisala glede vezave diplomske naloge. A si mislila Fotokopirnico Zvezda (mislim da se tak reče), al kaj drugega?

Neposredna povezava do sporočila: 2396
    15.5.2007 12:35:04   
    Balerina
    Darja75 super novica za vrtec. Je vsaj ena skrb manj.
    Alisa in Klaja prav fine slikice. So že prav veliki tile naši julički.
    Tvis Gaja ima sindrom dolge QT dobe. Je dedna bolezen na srcu.

Super nova pri nas je bla tud včeraj taka vročina. Prav paše kakšen dan mal ohladitve. Gaja pa prav uživa če je mal notr da se lahko plazi in dviguje. Jaz bi bila več zunaj pa se tako hitro naveliča vozička. Je zadovolna če se po vasi sprehajava jo moram držat za rokice da hodi.

(odgovor članu klaja)
    Neposredna povezava do sporočila: 2397
    15.5.2007 13:15:03   
    Naty*Taja
    JOj, kak so lepi sončki. Tak je fajn videt tele debele nogice brez hlačk!!
    Še malo, pa bodo že racački.... a že kater naš hodi?

MONTIGNAC

(odgovor članu tvis)
    Neposredna povezava do sporočila: 2398
    15.5.2007 13:27:38   
    lily28
    Zivio,

lepe slikce, super.
    Alisa, tudi mi ko smo bili med prvomajskimi na morju so se anzetu
    spustile pikice po obrazu, samo da manjse kot pri tvojem, pa nic ga ni srbelo.
    eni so mi rekli da je to lahko tudi sprememba okolja.
    ali si dobila kaksno kremo za mazanje?
    mene je res strah kaj bo poleti? kaj se je pa tebi lani naredilo, da sta morala v bolnco?

no pri nas sedaj ze res lepo pada dez, tak da danes ne bo s sprehodom nic. Bomo pa sli
    malo na obiske, saj smo nasega navadili na to, da tudi ce dezuje nismo cele dneve doma.
    in je prav siten ce mora biti cel dan doma.

no upam da se bo vreme kmalu izboljsalo in da bomo spet vozickale, in se imele lepo.

lep dan zelim

(odgovor članu Naty*Taja)
    Neposredna povezava do sporočila: 2399
    15.5.2007 15:15:25   
    kapesanta
    danes sva po dolgem času po službi z Rokom doma, ker lije. Upam da se bomo šli kam potepat, ko pride očka, čeprav bo verjetno spet kakšen izgovor najdu, da bo raj na kavču počival...
    Alisa super da maš podaljšan, se bota lahk še mal razvajala...
    Mi smo se pa drugič poslovili od dude in zgleda da smo se tokrat od nje poslovil za vedno - mu je zanimiva za grizenje in igranje z obročkom, ko je zaspan je pa niti v usta ne da. Kako se bo kej uspaval ko ne bo več zize.

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu lily28)
    Neposredna povezava do sporočila: 2400
    Stran:   <<   < Prejšnja stran  94 95 [96] 97 98   Naslednja stran >   >>
    Stran: <<   < Prejšnja stran  94 95 [96] 97 98   Naslednja stran >   >>
    Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
    photo
    Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
    Nagajivi, živi in zasanjani: to so otroci ...
    Motnja ADHD (v dobesednem prevodu ta kratica pomeni, da gre za motnje pozornosti in nemirnosti) je med ljudmi pogosto na...

je vas mož ljubosumen brez pravega razloga?
    cupacups

da (26%)

ne (74%)

Število vseh glasov: 196

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!