mamuška
|
IZVIRNO SPOROČILO: ninocka Mamuska ti se pa tudi drzi. Semlih vceraj brala v eni mami o RH faktorju in je bil potem omenjen se Kellov antigen. Takrat ocetu in mami vzamejo kri zaradi neke nekompatibilnosti. A gre pri tebi za to? Ce zelis lahko pogledam v medicinski leksikon in ti kaj vec napisem. Za Kellov antigen sem jaz k sreči pozitivna, vsaj nekaj, kakšen je mož, še ne vem, včeraj sva končno zrihtala vso papirologijo, tudi za ADCC test, tako da so včeraj pošpikali mene, danes pa še moža. Zdaj samo molim, da je mož heterozigoten (en gen+ in en -, končni rezultat +) in imava lahko RH- otroka, prvi je namreč RH+, ker je mož sicer Rh+. Če je otrok v meni RH-, potem nevarnosti ni, titri pa so pač prisotni iz druge nosečnosti oz. poroda. Presurfala in prebrala sem vse, kar sem našla kje na netu v vseh jezikih, ki jih vsaj za silo znam, tudi o mamici iz MB, ki je 2 otroka izgubila zaradi neujemanja Rh faktorja, tretjega pa so rešili s številni IU tranfuzijami ter še menjavo krvi po porodu. Ona je bila tudi K- in imela strahovito agresivna protitelesa. Poklicala sem tudi v LJ na Transfuzijo, kjer mi je najprej ena res zelo prijazna udravnica razložila svoj del, nato pa še zelo prijazen zdravnik svojo plat, tako da vsaj z njihove plati približno vem, kaj se dogaja in zakaj. Ta ženska iz MB je bila ultra pogumna in se jje odločila še za 4. otroka, jaz vem, da po tej nosečnosti zaključim, pa kakorkoli že bo. Preveč strahu je zraven in preveč nevarnosti. VSem čestitke za dobro opravljeno NS, Katini en velik objem za njeno , danes je prestala tehnični del svoje nesreče, jutri bo že doma. Mislim nate, Katina!
|