ronja
|
Joj, birky! Pa ne more ti dovoljevat, kaj boš delala in kaj ne! To ni fer! Tega ti pri tvojih letih še starši ne morejo več, fant pa sploh ne! normalno, da si želiš kaj zaslužit, jasno, da je najlažje dobit delo v gostinstvu, pa še kolikortoliko ok je plačano in veliko ur skup se nabere. NOrmalno, da če se le da, si najdeš delo, ki je vezano na tvoj faks - ja, saj zato pa študiraš, zaboga, ne zato, da boš mela ceglc, da bo on lahko ponosno mahal z njim, da ma izobraženo punco! Če bi mene hotel moj najljubši fant "obvarovat" pred vsemi, ki bi me eventuelno želeli spravit v posteljo, je najboljše, da me kar v sobo zaklene... Na srečo se moj fant tega zaveda in mu ni bil noben problem me počakat, da pridem sredi noči od svojega bivšega ali iz plesa s plesalcem ali od koderkoli, če mi paše... (Z nobenim nisem nič mela. Če mi pa tega ne bi pustil, bi pa sigurno mela...) Pa to ja nikamor ne vodi! Če ga boš hotela prevarat, ga lahko tudi s poštarjem, če ga imaš rada, ti bo dol viselo za še take skušnjave, če je med vama vse ok... birky, res preveč visiš na njem oz. kot pravi Sanja Rozman, si odvisna od odnosa. Ne tega mešat z ljubeznijo, to ni isto, preberi si njeno knjigo, se mi zdi, da se boš našla not... Če greš ven s kolegicami, bi rajši bila z njim... Ali zamenjaj kolegice, če te te dolgočasijo ali pa ugotovi, kaj je narobe s tabo, da je SAMO ON VES TVOJ SVET! In zaboga, lepo te prosim, ne zamenjuj tega z ljubeznijo, ta reva nima nič s tem opravit... kako veš, ali je oseba prava zate? lahko ti povem zase - jaz sem to ugotovila takrat, ko sva spet mela en problemček, pa sem si rekla, da se pa to morava zmenit - in mi ni na kraj pameti padlo, da se to ne bi dalo zmenit. KO veš, da se enostavno vse da zmenit, da je lahko še tako huda stvar, pa jo bosta sfolgala... Da to, da bi šla zato narazen enostavno ni več opcija... (Jaz sem malo drugačen karakter kot ti in pri meni je bilo tako: ali smo problem rešili, ali pa sem šla, mogoče ne prvič, 10tič pa...) Tega občutka nisem mela ne pri prvem, ne pri drugem fantu, niti ga nimam pri vseh prijateljih, pri njem pa. Noben od njiju se mi ni nikoli gabil, kje pa, mislim, da bi še danes komot spala z njima, če ne bi bila nora na svojega lubija, seveda . Sta mi mimo karakterno zdaj, ko vem, kaj lahko dobim, ampak da bi se mi pa kak kdaj gabil, to pa ne (no, ni čisto res, ko je en bivši začel kadit - kako leto potem, ko sva nehala, no, takrat se mi je pa res gabil) Če pa veš, da imata problem, ki se sam od sebe ne bo rešil in ga on ni pripravljen reševat, ti sama ga pa ne moreš, hm, potem pa res ne vem, če se splača matrat... Pa ne čakat, da se ti začne gabit, madona, s človekom si zato, ker ti je noro privlačen, ne zato, ker se ti še ne gabi... Vprašaj svoj notranji jaz, kaj naj narediš in "nič, samo čakaj, da bo boljše" naj ne bo opcija. Če ti bo dal kak pameten nasvet, kako se bo tvoj dragi čudežno spremenil, seveda probaj, sicer ti pa mora kaj drugega predlagat. Vem, da traja, da človek spozna, kaj hoče, samo ne čakat v nedogled! maruškaš, bravo! Samo super mame spoznajo, da je otrok srečen takrat, ko so srečni starši! Moja dva sta šla tudi narazen in sem vesela zanju! Zdaj sta srečnejša, čeprav jima je hudo, ker se imata še vedno rada. (ni bilo nič tako hudega kot pri tebi, samo različna karakterja, ki sta se odtujila).
|