Anonimen
|
Draga VD tašča, vsekakor te poskušam razumeti in te tudi razumem. Tudi mene bo motilo da sin (pa se še rodil ni ) domov pripelje punco z dvema levima rokama, ki ju ta čitno tudi ima, ker ne zna niti skuhati kave, kar je čista osnova im moraš znat če pride nekdo na obisk. Moje razmišljanje pa je naslednje: kaj pa če je punci skrajno nerodno, ker enostavno RES ne zna ničesar narediti, ker je bila od doma navajena da mama vse naredi in ji je bilo nelagodno da ravno vi kot VD tašča to opazite. Zato je morda raje pobegnila na sprehod in je 1h ni bilo, ker bi jo panika prijela če bi ji rekle naj okna pomije, ker tega enostavno v svojem življenju ni naredila. Ja, tudi takšne obstajajo. Morda ji je nerodno da bi jo vi opazovali ali "nadzirali" kako je zelenjava narezana, ali je kruh predebelo ali pretanko narezan....kaj pa veste kako ona vidi vas v svojih očeh in ji je enostavno nerodno pred vami. Čudno, da ji vaš sin ni pomagal da se bolje vklopi v družino. Ta premostitev zna biti zelo težka in marsikdaj se tako zakuhajo zamere že na začetku in morda neutemeljeno. Imate pa prav, vedela je kaj greste delat in če ve da ji je nerodno oz. res ničesar ne zna, bi raje ostala doma. In ni prav in olikano, da če jo nekaj lepo prosite da tega ne more narediti in se pobere stran. Vrečke zna nosit, ker verjetno vsaj po štacunah kdaj gre, mizo pripravit ni težko....je pa težko če te gleda taščino sokolje oko in potem čutiš, da si vse naredila narobe. Ampak se mi zdi da je res bolj lene sorte. Zakaj pa se s sinom ne vsedete in mirno pogovorite a tej punci, brez predsodkov, samo zanima vas kakšnega življenja je navajena od doma, ker se vam je zdelo čudno da ne zna kave skuhat in ni ničesar pomagala pospravljat? Ali ji je nerodno, ali res ne zna,....ali pa je zgolj svinjsko lena, kar je tudi ena od opcij. Če jo ima vaš sin rad, kar jo verjetni ima in tudi sam že ve kakšna je tega tako ne boste mogli spremeniti, bo pač copata, tudi to se rado zgodi. Bosta pa po tem lažje razumeli zakaj je tako. Sama naj povem, da sem k svojemu sedaj možu šla prvič na obisk ko sva se poznala 1 teden, doma ima zelo pristen odnos s svojo mamo in je seveda cele dneve samo o meni govoril, nakar mama reče da me želi spoznati. Prva, ki ji je doletela ta čast. mMni se je zdelo prehitro, ampak dobro, naj bo. Vsa sem se tresla, glas počen, vstopim v hišo, se rokujemo, povabi me naj se vsedem za mizo (meni tako nerodno da nisem vedela kam za mizo naj se vsedem ker ima vedno vsak svoje mesto...), dobro, izberem "nezaseden" stol, ponudi kavo, jaz sedim ko klada, moj se še v sobo pobere in me pusti samo , pogovor nekako steče, všeč sem ji bila in me povabi še isti večer na večerjo, da spoznam še tasta. Jao meni, kako naj rečem da ne, da mi je nerodno, da ne vem kako se pred njimi obnašat, kako jest, kako piti, kaj reči....fant pa kar ja, ja itak da prideva. Kar drisko sem dobila, šalce tudi nisem pomivala, samo stran sem hotela....pa je bila zelo prijazna do mene. Pol pa večerja, še tast zraven, oni ful sporščeni jaz pa kot na natezalnici....itak da sem samo pri mizi sedela in čakala da drugi naredijo vse. Še pomislila nisem da bi pomagala. Najbrž sem spominjala na tvojo VD snaho. Pa sem drugače delavna in pridna. Ampak nerodno mi je pa bilo ko 100 . Pa sem bila še tastu kljub nerodnosti všeč, sledila so kosila, večerje, obiski.....jaz pa sem bila vedno bolj sproščena, začela sem tudi sama pomagat nosit na mizo in iz nje....potem so me čez tri mesece povabili naj pridem k njim živet (drugače sem 300km stran doma in sem tja šla študirat). Tako sem začela pospravljat, prat, likat....nič mi ni rabla rečt, jaz sem to vse kar sama od sebe in rada. In ko sem se sprostila sem ji povedala da res ne znam kuhat (niti kave), zato sem vesela če ona to naredi, jaz pa z veseljem pospravim posodo in pomijem in tako je še danes med nama, pa živimo v isti hiši vendar ločeno. Kuhat sem se naučila, vendar še daleč od njene kuhe, zato grem rada k njej pojet, jaz pa zato njej kaj po hiši naredim če me za to prosi. Ni pa nikoli kritizirala mojega načina pospravljanja, kako zlagam cunje, kako obešam.....ker če bi to naredila samo 1x bi se spet vase potegnila kot želva. Ampak na začetku pa sem bila res trda kot hlod, vsedla sem se in me nisi odlepil iz stola, o rožah nič ne vem, o krompirju in sadikah še manj, sem pač blokovski otrok. Zato pa rada naredim kaj drugega in sva po 9 letih postali dobri prijateljici.
|