skuštrana
|
Meni je pa full smešno razmišljanje v smeri, da ena čez rit pa že ni nasilje. Aha, potem vam partner tudi lahko da eno čez rit, če niste v njegovih okvirjih? In to ne smatrate kot nasilje nad vami. No, super. NASILJE JE NASILJE, pa naj bo to samo ena čez rit ali pa konstanten tepež, kot nekatere omenjate. In pa druga stvar, ena po riti se vam zdi sprejemljiva, potem se pa čudite, ker vaši otroci v vrtcu, na igrišču udarijo drugega otroka. Ja, nekje so se tega vendar naučili, saj je največji del vzgoje še vedno primer staršev. In če ta malček že od majhnega dobiva eno po riti, prstkih misli, da je to čisto normalen način reševanja problemov. In tako nasilje vodi v nasilje. Jaz bi se počutila full zmedeno če bi me nekdo udaril, ker mi hoče dobro (npr. udariš otroka, ker beži na cesto, torej mu želiš dobro, ampak ali mu moraš to pokazat, dokazat z nasiljem)... In, ja, otroka se da vzgajati tudi brez ene po riti, ampak potrebuješ veliko živcev in vztrajnosti. In moraš dobro poznati svojega otroke, ter znati predvideti nekatere situacije. Meni očitajo, da sem neodgovorna mama, ampak jaz sem svojega otroka naučila stvari, ki se jih mora res bati (avtomobili, elektrika,..) in to brez tepeža. Se mi zdi brezveze, da otrok ne sme dajati v usta kakšen kamenček po drugi strani pa beži na cesto polno drvečih ( in zelo nevarnih) avtomobilov. Je pa res, da uporabljam ne, samo za res pomembne stvari in ko rečem NE, razume da je to ne. Seveda trmari in izsiljuje, kateri otrok pa ne, ampak ta ne mora biti neomajan pa pika.