|
RE: Porodnišnica Feldbach, različni načini po... 26.11.2006 15:32:27
|
|
|
|
robida76
|
Hojla! Najprej čestitke Soundb za tvojo hčerkico in vsem, ki ste v tem času postale mamice! Končno sem našla nekaj časa , da vam napišem še mojo izkušnjo. Torej: osebje je nadvse prijazno, jaz sem imela nujni carski rez, in pri EA se je nekaj zakompliciralo, tako, da 5 dni nisem mogla niti pokončno sedeti, kaj šele stati. Tako je več ali manj osebje "porihtalo" tamalega in mi ga nosilo na podoj. Zelo priden je bil tudi mladi atek, ki se je vsak dan vozil Feldbach, da bi se najin sinko lahko vsaj z njim cartal, kar sta cel dan tudi izkoristila. Kot novopečena mamica sem vsakič zaskrbljeno s solznimi očmi gledala za sestro in sinkom, ko so ga odpeljali rekoč naj si jaz malo odpočijem. Sprva tega nisem želela, ampak čez nekaj časa te počasi premaga utrujenost in ponujeno pomoč sprejmeš. Ko so mi ga prvič odpeljali, sem jokaje za sestro zaklicala, naj ga prosim ne pustijo jokati in sestra mi je smeje odgovorila, da to sigurno ne. Ko sem bila čez nekaj dni malo pri močeh, sem šla pogledat kam odpeljejo te naše malčke na čuvanje. Bila sem nadvse presenečena, ko sem videla, da v tisto "Kinderzimmer", kjer malčki niso kar tako naloženi v vozičke eden poleg drugega in jočejo vse vprek, ker enostavno ni dovolj oseja, da bi se jim posvetilo, nasprotno: dojenčki so ležali v svojih posteljicah in mirno spali. Tu pa tam je kakšen zajokal in takoj je pritekla sestra in ga ali previla ali nahranila ali peljala k mamici na podoj ali pa samo malo pocartala. V isti sobi lahko mlade mamice tudi dojijo, previjajo svoje otroke, jih kopajo ali pa samo malo cartajo ob mirni glasbi. No, da se ne bom preveč razpisala, skratka osebje je res zelo prijazno, kar ogromno pomaga pri sprostitvi in, če bi se ponovno odločala, bi se odločila za porod v Feldbachu. Jaz nisem rabila nič plačati, razen rojstnega lista in sicer 25€ - vsaj zaenkrat še nisem dobila nobenega računa, moj sinko pa je pokukal na svet 19.10.2006. Če katero še kaj zanima naj kar vpraša in z veseljem ji bom odgovorila. Lep pozdrav vsem skupaj !
|
|
|