baguSka
|
Sploh nisem vsega brala, ampak bom svoje mnenje glede vsega podala se jaz: Seveda se da naprej živet.. ampak ne s tem moškim.. Seveda lahko zivi naprej z njim. Ce pac ne delas scene iz tega. :)) Ce si pa nek iluzionist in mislis, da mora bit vse tako kot v pravljici, potem je pac tako, da se zacnes smilist sam sebi in se ti porusi cel svet in se ti pac zdi konec sveta itd itd... Zdej pa je vprasanje, kaj vse si pripravljen odpustit partnerju... Vse razen varanja?? Kakrsnegakoli varanja ali samo prevare z drugim clovekom!? To je vse je odvisno od posameznega cloveka... kaksne poglede in vrednote ima... in ce bo ta ista oseba, ki je to tako neznansko veliko pomeni in ki je edina stvar, ki je ne bo nikoli odpustila ravno ta prevara z drugim clovekom, potem se ji bo to dogajalo vse zivljenje... to je zame pac zmotno, da nekdo zivi v taki iluziji... da je pa njegov partner popoln in brez kakrsnihkoli napak... ker ce ljubis brezpogojno, potem ljubis cloveka taksnega kot je... z vsemi napaki... in si mu tudi pripravljen odpustit... ker ce tega ne storis, bos iskal naprej... in bojo z naslednjim partnerjem iste tezave... vse je pac odvisno od tega kaksen clovek si in kako mocno in brezpogojno ljubis partnerja... ker ce ga ljubis, res iskreno ljubis in ves da je to clovek, ki si absolutno zelis prezivet preostanek svojega zivljenja in se drugace v vseh pogledih z njim 100% zadovoljen in srecen, potem ga ni razloga, zaradi katerga bi sel narazen... seveda ce mu lahko spregledas to napako, ki se je zgodila enkrat in se ne bo vec... ce si pac clovek, da das to cez in zivis naprej... ce si clovek, da se zavedas, da to ni taka napaka, ki bi ti porusila svet... ker dejansko je se veliko drugih stvari, ki so veliko bolj tezke v zivljenju, kot je to... in ce sprejmes cloveka, ki ga ljubis in ga vzames takega kot je, potem res ne vidim razloga, da bi prevara bila tok mocna, da kar naenkrat prenehas tega cloveka tako mocno ljubit... da ga lahko kar zbrises in pozabis cez noc... ... jaz popolnoma stekam, da se to NE MORE zgodit, ko se mata dva rada in sta srecna in se ljubita... takrat ko je veza popolna sem prepricana, da do tega ne more pridt... ampak vsaka veza, vsak par, vsak clovek se znadje v situaciji, ko mu ni vse tako popolno... ko ima krizo.. ko postanejo nestrinjanja... ko eden partner malo vec razmislja kot drugi.. ali pa manj... je obdobje, ko nista oba na isti valovni.. in takrat mogoce pride trenutek, ko eden podleze.. in temu trenutku se lahko rece trenutek slabosti.. ker ni dovolj mocen.. mogoce zato, ker ne razmislja trezno... mogoce zato, ker je v depresiji... mogoce enostavno zato, ker si ze dlje casa zeli odpreti svojemu partnerju, vendar mu ta ne dovoli oz ga ne zeli poslusat... razlogov je veliko... zelo veliko... in vsak clovek je lahko kdaj v zivljenju slabic... vsakemu se lahko zgodi, da lahko kdaj naredi nekaj, kar drugace nebi mogel nikoli zivljenju naredil... ampak to se nikakor ne pomeni, da nebi ljubil ali spostoval svojega partnerja... kasneje mu ja zal da je to storil... a vrnitve nazaj vec ni... ceprav se globoko pri sebi zaveda, da je naredil nekaj, cesar drugace nebi nikoli... se najmanj pa prizadel svojega partnerja... ce se pac njegov partner tako pocuti... izdanega, prevaranega... karkoli... in potem? Je ljubezen dovolj mocna???? Zame konec veze pomeni presibka ljubezen... Da partner ne ljubi dovolj drugega... Da ga ob prvi taki napaki zapusti in ga zavrze... Meni je to grozno in absurdno sploh razmisljat o tem. Jaz osebno bi naredila vse, da popravim to napako, ki je bila storjena... Ker da je prislo sploh do tega, sta potrebna oba... In bi se najprej pri sebi vprasala, kaj hudica sem narobe naredila, da je sploh prislo do tega!? Ker jaz osebno bi pac cutila neko odgovornsot do tega, kar se je zgodilo... Ze to, da sem partnerja porinila na rob, ko ni bil vec zmozen razmisljat... ko je bil zmeden, razocaran... sibek. Karkoli, da je naredil napako, ki jo je. In zame osebno, ce bi pustila partnerja, ki je to storil, nebi mogla bit boljs sibka, kot tako, da ga pustim in pozabim. Zakaj sem potem sploh z njim, ce ga zapustim ob prvem slabem trenutku, ob prvi taki napaki, ki jo stori!? Zakaj hudica bi takoj dala roke stran in se nebi borila za ljubezen mojega zivljenja??? Nebi mogla bit boljs sibka kot tako. Zakaj bi bla ona z nekom ki jo vara.. zakaj je on z njo da pol vara? Tako ne gre. To ne pride vedno samo tako, da to storis zlonamerno. Vcasih pac pride v zivljenju tako, kot sem napisala zgoraj... ko nisi v nekem trenutku srecen... ko si zmeden... in ko pride obdobje, ko se s partnerjem ne razumeta vec kot sta se... in mislis le na to ali bo vedno tako... ali se nic vec ne more spremenit na bolje... ko gre vse samo se navzdol in ko vse to skusas razlozit partnerju in ta noce vec poslusat... trakat clovek ni vec tak, kot v resnici je... in takrat SE lahko zgodi marsikaj... in potem se to zgodi.. in zakaj hudica se potem nebi tega vec dalo resiti??? Zakaj vse pustiti??? seveda NE ODOBRAVAM tega... sploh ne namenskega varanja... govorim samo o tem, da smo ljudje skozi zivljenje, ki ga zivimo zelo razlicni... se spreminjamo... so taka in drugacna obdobja... krize... lepi trenutki... zivljenje nam lahko prinese marsikaj... in govorim pac o tem, da zivljenje lahko prinese tudi to in prav vsakemu se lahko kdaj kaj takega zgodi, tudi ce drugace noce... nihce ni popoln... in osebno zame, je potem tisti clovek, ki takoj odkoraka stran, tudi sibek in reva, ki se ni sposoben soocit s problemom in s tezavami... ki jih seveda imata s partnerjem.
|