TANTRA
|
SEZNAM NOVEMBERSKIH 1.11.07 bancha 2.11.07 anonimna anonimna 6 3.11.07 tintin martita naja08 4.11.07 jaca 5.11.07 nemrak bts bejbi Hruškica84 6.11.07 anonimna 3 azamitra 8.11.07 potepinka pikapikica TANTRA LJ 9.11.07 anonimna 10.11.07 Kada 11.11.07 anonimna 4 13.11.07 jooly 16.11.07 analana heaven soni manca KR Nežka 17.11.07 Loni 76 19.11.07 sonchek 25.11.07 ur+sa Jesenice 26.11.07 afnica mala No, sem že malce popravila seznam.... Ja, glede na to, da sem verjetno med najstarejšimi in da je to moja 3 in izhajam iz okolja, kjer babice najbolj vejo kaj je prav in kaj ne...bom sama povedala tisto kar vem... Prvo, nič težkega dvigovat! Ne se držat dolgo v skrčenem položaju ali pa visoko stegovat...Izogibat se slabega zraka, zakajenih prostorov in prostorov, kjer bi bil vpliv kakšnih strupov. V prvem tromesečju se izogibat kopanju v bazenih, savne, solarija, oz. imeti opravka z veliko količino vode - pomivanje, pranje. Od zdravil zgolj Lekadol in tisto kar ti predpiše zdravnik. Vročina nad 38 stopinj zelo škoduje plodu. Izogibanje pitju alkohola, občasno ne škodi, še boljše v prvem tromesečju čim manj. Izogibat se stresu.Včeraj sem prebrala članek, da je prav stres kriv za počasnejše razvijanje ploda. Zato če je le možno v bolniško... Ne nosite oprijetih hlač - kavbojk, trebušček mora biti prost. V prehrani je veliko prepovedi - siri z plesnimi, surova jajca, pršut, jetra, ...gobe, arašidi... Čeprav sem jaz jedla tudi gobe in pršut, pa imam dve zdravi hčerki....tako, da mislim, da se je treba izogibat predvsem možnosti zastrupitve..Dobro oprati zelenjavo, prevreti in dobro prekuhati jedi. Veliko je treba piti. Redno jemati Tifol ali kaj drugega, (jaz elevit). Vsak dan počitek in vsaj en sprehod na svežem zraku, ker je kisik zelo pomemben za otročka. Uživati čimveč vitaminov v svežem sadju in zelenjavi. Tiste, ki imate izcedke, izogibajte se hrani, ki napenja!!! Čimveč se ljubčkat , saj odpravlja napetost in pripomore k sprostitvi. No, sigurno bo še katera imela kaj za dodat, ki mi je ušlo iz glave. Vsekakor če same ne boste gledale nase ne bo nihče drug!!!! Zavedajte se, da vse kar pojeste dobi otročiček in vse kar delate tudi občuti. Zato čimveč lepega, poslušat kakšno prijetno melodijo (jaz ful poslušam Il Divo, ki me sprošča) ...pa kakšen dober sladkiš, da se malo poskrkljate... Bodite umirjene, sproščene, kajti takšen bo tudi otročiček , ko se bo rodil... Vse kar boste vložile v se bo obrestovalo...Jaz sem imela v obeh ful stresa in sta punčki ful jokali.... Zato lep umirjen in z ljubeznijo do prijeten dan.
|