|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: še ena..... in oh ja ta moj dec
20.3.2007 8:28:59   
romy
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

sam kaj k pa mali dobi po riti za vsako malenkost če razbije, drobi, razmetava itd.

Ok. Glede urejenosti stanovanja in to se bosta zmenila sama.

Tole glede otroka, ko drobi, če nekaj je in jih dobi po riti pa bi jaz ukrepala prvič ko bi se to zgodilo in zadnjič.

Če jaz nekaj jem se mi drobi in pade tudi na tla, kaj šele otroku. In zaradi tega se otrok ne tepe. Smili se mi otrok, ker ima takega očeta.

Zaradi drobtin tepsti otroka je absurd.

Mar ima ledeno srce? Žalostno...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
20.3.2007 8:33:59   
pety78

sam kaj k pa mali dobi po riti za vsako malenkost če razbije, drobi, razmetava itd.

Ojej! user posted image user posted image user posted image user posted image

Daj se lepo pogovori z njim. Najbolje je, da se dogovorita, kdo bo kaj počel in kdaj, oziroma da si delo lepo porazdelita. Če pa hoče bit Fata, pa naj bo, samo naj si vaju ne drzne poniževati. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
20.3.2007 8:34:59   
pety78
Romy, si me prehitela. Se pa res popolnoma strinjam s teboj.

Otroček se mi res smili. user posted image

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 28
20.3.2007 8:36:02   
srki
Tale je pa res ornk preveč redoljub. In rajši imam skoraj nemarneža, kot pa takega picajzlja in težača, kako je pospravljeno. 

Verjamem, da si prav uboga. Upam, da se bo kaj spreobrnil.

Pri nas so vsi tisti, ki so tako mahnjeni na pretirano čistočo, čisto vsi sami, brez žensk. Že vejo, zakaj.  

In najhujše in najbolj žalostno je to, da se tudi na otroka zaradi tega spravlja....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
20.3.2007 8:43:16   
Marogica
Jaz več ne bi govorila o redoljubnosti, temveč bolezni. SEm gledala enkrat prispevek o tem, to je ene vrste odvisnost, tako kot pri alkoholu, cigaretah, gambling-u. Tu se nimaš kaj dosti pogovarjati. Vsaj ti ne z njim. Tu se lahko pogovarja z njim še samo psiholog in to dober.Če se je seveda pripravljen.

Drugače lahko kar pozabiš na družinsko idilo v bodočnosti. Punca, to je resna stvar, dosti bolj kot se tukaj bere. Predvsem pa, ker NE bo hotel do psihologa in ker ima on občutek, da to kar dela, da dela prav.

Kaj narediti? Ma saj ne vem-jaz kot neredoljuben človek, bi tako ali tako šla stran, ker se bi nama zmešalo-njemu, zaradi svinjarije, meni zaradi pretiravanja s čistočo in tepeža otroka zaradi tega.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 30
20.3.2007 9:12:31   
Anonimen
Tu se lahko pogovarja z njim še samo psiholog in to dober.Če se je seveda pripravljen.

No, kaj sem rekla?

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
20.3.2007 11:12:05   
Anonimen
Kakor pri eni stvari.. tako pri vseh..

In ce je tak pri seksu.. pol ne vem kako to prezivis? user posted image  

Lahko pa ga posljes k nam vsak teden za kaksne 3 ure.. bo mel veliiiik posla.. in nihce ga ne bo oviral.. zihr bo prisel na svoj racun.. :))

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
20.3.2007 11:48:44   
bini
takole hudo kot ti to opisuješ, je tole res mal bolezensko in rabi eno strokovno pomoč... - čimprej, ker to očitno vpliva tud že na otroka, ... tega pa jaz ne bi dopuščala pod nobenih pogojem...

sicer ti je lušno, ker imaš čisto, ampak jest mam rajš tak kot je... no, za mojga se ni bat, da bi ga kakšna takale čistilna bolezen napadla user posted image

Svet je lep!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
20.3.2007 12:01:03   
Misek
Pretirano čiščenje je obsesivno-kompulzivna motnja. Le redko je gensko pogojena in zehteva zdravljenje. To kar opisujes ni kriticno stanje, vendar ce se ne ukrepa, se motnja lahko poglobi. Zato ti predlagam, da si za zacetek poiseces in preberes na netu malo vec o obsesvino kompulzivnih motnjah, potem pa ukrepas naprej.
Preberi si tudi o kognitivno-vedenjski terapiji, ki se uporablja pri zdravljenju taksnih motenj.

Srecno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
20.3.2007 12:09:15   
Putka
Tudi jaz mislim, da je tale tvoj ekstrem že podoben OCD (obsesivno kompulzivna bolezen). Pa s časoma se te zadeve samo poslabšajo. Ne vem, katera je rekla, da bo po naslednjem otročku bolje - jaz sploh ne bi zdržala še enega imet v taki situaciji.

Dober nasvet od Misek, malo več si sama preberi. Moškega kar pred dejstvo postavit:" Ti imaš pa tako in tako težavo.." je zelo težko. Običajno zanikajo problem (npr.alkohol, depresijo), kaj šele da bi o strokovni pomoči poslušali.

Srečnouser posted image

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 35
20.3.2007 12:40:37   
Angellina
Ok, za njenega moža ne vem, pri naju, pa je tako, da se dobro počutiva, le če imava pospravljeno in čisto.
Grozno mi je, če imam razmetano, sploh se ne morem sprostit in kar naprej gledam kaj je treba postorit. Na srečo nimamo velikega stanovanja, tko da sem fertik čas posla. Vseeno mi je kako imajo drugje, le tu kjer sama živim, mora biti tipi topi. Šele takrat se lahko foknem na kavč, tla ali grem za računalnik. Ko se mali igra, je seveda tam en kup igrač, ki jih pol raznosiva po celem stanovanju. To ne smatram za razmetano, igrače so pač igrače, le ko ga dam spat, jih zmečem v škatljo. S tem hočem povedat, da sem takšna kot sem popolnoma srečna in da se mi ne zdi, da mam kake motnje v glavi, ker ljubim čistočo. Ob tem kar opisujete nekatere, mene kar trese. Ampak ve ste v tem srečne, spet drugi pa smo srečni če imamo čisto.
Je pa res, da nekdo, ki nima takšnega mišljenja, ne more živeti z takšnim človekom, ker potem samo trpi.
Pri naju včasih on teži za neke stvari, ki meni dol visijo, npr: fleki po laminatu od mleka (če mi s flaške od user posted image  na tla pade), jaz pa težim, če ne pomije krožnika ali skodelice za seboj. In pol on mene ne razume, zakaj mora pomiti skodelico, če bo še pil iz nje, jaz pa njega ne kaj ga moti flek na tleh, sej jih bo še sto tekom dneva, ker laufam s tisto boco sem in tja...  Ampak konec koncev sva si čist ista in bolj ko sva si glede tega podobna si že ne bi mogla bit. Mora bit pa zelo hudo, če temu ni tako. Sama vem, da nikoli ne bi mogla živeti z osebo, ki se ji o redu niti sanja ne. Takšni smo pač eni, očitno za marsikoga čudni, toda čustva so obojestranska user posted image .

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 36
20.3.2007 12:50:29   
srki
Če je obojestransko, ni problema. In tudi jaz nisem "mirna", če vem, da me nekaj čaka za naredit, jaz pa npr. sedim za računalnikom. Jaz osebno ne maram sedet pri KUPU umazane posode, po možnosti že prisušene. Moj je vedno rekel, če sem pomivala zvečer, kaj pomivam,  bom že jutri. Sem rekla, da pač ne maram pomivat prisušenih posod in drginit kot budala. Ja, nimam pomivalnega stroja, drgnem na rokeuser posted image .

Igrače pa tudi mene ne motijo.

Slišala sem tudi za modela, ki je, preden je vrgel jogurtov lonček v smeti, le-tega pomil. Ne vem, meni je to malo čudno, za nekoga pa pač ne.

Vse bi človek prenesel, ampak da hoče svoje navade tudi na druge prenest, pa je hudo. Še najbolj zaradi otroka, kot sem že napisala.

(odgovor članu Angellina)
Neposredna povezava do sporočila: 37
20.3.2007 12:53:20   
Angellina
IZVIRNO SPOROČILO: srki

Slišala sem tudi za modela, ki je, preden je vrgel jogurtov lonček v smeti, le-tega pomil. Ne vem, meni je to malo čudno, za nekoga pa pač ne.

Ok tole je pa res spuki user posted image

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 38
20.3.2007 13:34:29   
tehnofil

Samo zato, ker ti to dovoliš. To je v bistvu tvoja krivda, da otroka ne zaščitiš. Mene zanima Kaj je s tabo narobe, da to podpiraš (kdor ni proti nam je z nami)?

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 39
20.3.2007 13:46:25   
tanikaa
Strinjam se z Al bino. Ta človek ma resne probleme in mora poiskati strokovno pomoč. Verjetno dobi tu in tam preblisk, da pretirava, samo verjetno si sam več ne more pomagat.

In na koncu ploskam Tehnofilu.  Problem zapušča normalne meje. In posledice čuti nič kriv otrok. In oprosti, ti kot mamica imaš dolžnost, da otroka zaščitiš pred nasiljem. Ampak ne, v vsem tem nemo stojiš in opazuješ nasilje nad otrokom. Se pravi, da tudi ti izvajaš nekakšen "teror" nad njim.

< Sporočilo je popravil tanikaa -- 20.3.2007 13:47:25 >

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 40
20.3.2007 13:57:25   
via_2
Zakaj svojega otroka ne zaščitiš user posted image

Si enako kriva kot tvoj partner, saj jih otrok dobi po riti s tvojim (nemim) privoljenjem.

Pozitivno je, da iščeš rešitev.

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 41
20.3.2007 14:50:46   
pety78
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

Ampak ne, v vsem tem nemo stojiš in opazuješ nasilje nad otrokom. Se pravi, da tudi ti izvajaš nekakšen "teror" nad njim.

Ne obsojajte, ker verjetno ne veste - ne vemo! Ampak predvidevam, da ne stoji nemo in samo gleda, kako oče otroka po riti. Verjamem, da skuša to preprečiti, samo takim moškim se očitno ne da nič dopovedati. Lahko skuša le fizično preprečiti take udarce, vendar dvomim, da bi ji uspelo. Kako torej naj zaščiti otroka? Razen da spoka....

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 42
20.3.2007 15:44:45   
tinčica
ooooo jaz ga zaščitim na celi liniji in dobim pod nos da mu dam potuho, mogoče sem res napisala grozno ampak sej ni tok hudo pa ne da bi ga ščitla še zdaleč ne, ampak tud jaz ga udarim čez rit samo, ko res vem da si zasluži ne pa da ga kar ke v tri krasne.
sigurno ne pustim da se tepe otroka ampak pride moment, ko enostavno ne moreš več, naš mali je zelo zahteven otrok in te zelo izčrpa, nikoli se ne zamoti sam vedno te drži za prst in te vleče gor in dol al pa joka.
vedo pa samo tisti, ki nas poznajo in do sedaj so mi rekli vsi kapo dol da zdržim moram pa rečt da sem bila že tud tok na kocu da sem pristala na antidepresivih vender sem se zvlekla ven in sem si organizirala čas zase in začela delati na sebi.

ni pa tako črno kot zgleda, pač bo treba graditi na odnosu in ga malo postavit na realna tla da ni vse zlato kar se sveti.
lp

Jah takle mamo za tale dnar....

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 43
20.3.2007 16:08:16   
Anonimen
nikoli se ne zamoti sam vedno te drži za prst in te vleče gor in dol al pa joka.

Mogoče je pa živčen zaradi vajinega odnosa, mislim kreganja?

(odgovor članu tinčica)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
20.3.2007 16:18:08   
Anonimen
Tvoj user posted image je prava kopija Monka user posted image user posted image

No..Šalo na stran..Glede tega,da otrok dobi po riti,ker drobi..Ma kaj neve,da otroci so pač otroci, in ne znajo tako lepo jest kot mi odrasli?? Mislim ne.. Da bi moj to naredil otroku, bi to naredil kvečjemu samo takrat pa še to zadnjič!!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
20.3.2007 16:22:32   
tinčica
ne al bina že od majčkenega je bil zelo zahteven, non stop jok in biti v središču pozornosti itak v vozičku nikoli ni bil pri miru...itd
samo kot pravim to vedo samo moji domači, težko je razlagati nekomu, ki si misli da je sigurno z mano kaj narobe.
tašča mi je vedno solila pamet, potem sem ji ga pustila za en dan in čez noč, od takrat se ga brani na vse kremplje je bila čisto izžeta in od takrat me gleda z drugačnimi očmi.
sej mi je tudi pediatrinja rekla da ta otrok nima obstanka, enostavno ne more biti pri miru, edino kako dobro risanko gleda tam 15 min.

Jah takle mamo za tale dnar....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 46
20.3.2007 16:37:19   
Anonimen
Kar je meni zanimivo, je to, kako gredo eni ljudje glede čiščenja iz ene skrajnosti v drugo. user posted image  Sosed, kjer sem prej stanovala recimo VEDNO hodi s cunjo v roki. Če pozvoniš, bo ziher prišel s cunjo ven. Tak je bil, ko je bila njegova žena še živa in isti je sedaj. On je preden je fasngo spravil v shrambo, s cunjo vse obrisal, npr. tudi steklenice. user posted image  Po drugi strani pa je sposoben celo stanovanje pomiti z enim vedrom vode. user posted image

Midva z user posted image  sva neka povprečneža, kar se tiče stanovanja. Ker ne živimo skupaj s starši, mi razen user posted image  nihče ne more popaziti user posted image  da lahko jaz pucam. Zato to naredim na hitro, kadar Ela spi. Vendar lahko grem ven z njo tudi če imam polno korito posode za pomit ali cel kup cunj za zlikati (to lahko čaka celo nekaj dni), ker mi je pač bolj pomembno, da grem z njo ven. Sej komu to zlaufa, super, vendar meni ne. Mogoče se pa ne znam organizirati. Vendar, dokler nama z user posted image  tako paše, tudi tako bo. Meni niso všeč sterilna stanovanja, ki so kot laboratorij in ko pridep na obisk, se niti ne upaš vsesti. user posted image  Meni je všeč če je stanovanje prikupno razmetano, da se vidi da tam nekdo živi, da je domače, toplo.
Je pa res, da tako kot ima pa spucano in pospravljeno moja svakinja, pa še nikjer nisem videla. Sicer je nečakinja stara že 10 let, vendar je tako imela, tudi ko je bila še dojenček. Kako ji zlaufa, nimam pojma, vendar ima VEDNO vse poštimano v nulo in tako je navajena tudi nečakinja. Če bo jedla piškote, bo recimo vzela za to krožnik, kozarca nikoli ne pusti na mizi, za sabo (razen v svoji sobi user posted image ) vse pospravi. AMpak to seveda brez maltretiranja, kot ga opisuješ ti. user posted image

Ni mi pa recimo normalno, da prideš nekam na obisk in moraš dobesedno skidati umazane cunje s kavča, da se sploh lahko vsedeš. user posted image
Sicer pa kakor komu paše, meni tako, tebi tako. Hvalabogu, da smo si ljudje različni, da nam ni dolgčas! user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 47
20.3.2007 17:52:19   
mayflower
Anonimen: Kar se tiče govorjenja o bolezni, to ni glih iz trte zvito. Glih zadnjič sem brala o eni genetski bolezni, ki se izraža  z duševnimi motnjami. V blažji obliki se lohk kaže glih s tem , da hoče met oseba urejeno okolje okrog sebe v nulo,

Ko se mi nasmehneš, s soncem napolniš moj dan.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 48
20.3.2007 19:56:34   
kalbo
Ta je pa res psiho. Bogve kaj mu manjka?

Pomojem mal testosteronauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 49
20.3.2007 20:57:35   
rainbow
pa kaj ste hecni, nisem vedla, da taki moški obstajajouser posted image user posted image user posted image

če bi se to malček porazdelilo med one nedelavne, bi bilo fajn.

Sicer pa se strinjam, noben ekstrem ni fajn.

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?