altati
|
IZVIRNO SPOROČILO: Pikabu Altati, za čistilno akcijo. A prideš še k meni' Saj se hecam, če ne prej, v sboto se zagotovo lotim pomivanja in pucanja, moža in otroke pa nateram od doma, da bom imela freeeeeej in miiiiiiiiiir. Midva z Jašem sva zdajle tudi že zlikala....čistilna akcija zaključena! Rumenjak: pri Emi se spomnim, da je rekla, da ji ga lahko damo po 8. mesecu, beljak po enem letu. Sem pa brala v eni knjigi, da je zaradi železa dobro ga dati. No, midva ga Emi nisva, ker tudi sama ne jeva pogosto jajc in niti ni bilo prilike, da bi ji dala prej. Ja, to so mislili včasih....če otrok je zelenjavo, sadje in belo meso ima dovolj železa....sploh če se še doji.Včasih so pa res mislili (do predkratkim) da potrebuje rumenjak. Od kje pa vegani dobijo železo????? (tisti ki ne jedo mleka, jajc, nobenega mesa) Na jajca so res najhujše alergije in najbolj zoprne Altati, a lahko prosim še enkrat napišeš, kako boš ti uvajala GH? Pri nas svetujejo, da začnemo s sadjem, pa vem, da sem že pri Emi razmišljala, da bi začela z zelenjavo, ker takrat ji ni bila všeč. Saj zdaj je vse od zelenjave, ampak takrat pa vem, da je nekaj časa ni hotla. Če se prav spomnim, si ti pisala, da boš z zelenjavo začela. Jaz bom začela s kuhano belo zelenjavo. Kuhan krompir najprej, nato kombinacija s kuhanim korenjem, cvetačo, kolerabo...tam okrog 7.meseca (če se bo izšlo, oz.če bo Jašu žlica že kaj bolj ljuba) bom dodala kuhano jabolko, nato kak sokec med 7-8.mesecem , pa počasi banano, hruško, marelico itd..... Po osmem mesecu enkrat pa belo piščančje meso. Jogurte, skutke itd...bom še kar pustila nekje zadaj (po 9., 10.mesecu), ravno tako jajca (ne bom dala do 1.leta)....bom prej začela s kakšnim koruznim zdrobom in drugimi žitnimi kašicami (brezglutenskimi )...
|