tinaaja
|
Erna, ampak moram pokomentirat tvoj komentar na Lj P, ker se mi zdi, da je tok lahko komentirat od zunaj... sama sem bila zal uporabica hotela 3 dni, ko so mi deleli prekinitev nosecnosti, celo nosecnost hodim tja na preglede + poznam zaposlene. In sledi retoricno vprasanje: pa sploh ves, kok in kaj imajo zaposleni dela?! Doker tega ne vidis od blizu, si ne mores predstavljat in na nek nacin razumem, da si tako mislis (sem se tudi jaz razburjala zaradi dolocenih stvari leto nazaj). Ko vidis, da ima en G po viziti za oddelat odgovornih 25 UZ (NS in morfologij), se kar malo zamislis. Ko ima v ambulanti 20 svojih pacientov + 10 uregentnih ali poslanih, po tem, ko je bil dopoldne v operacijski,... da so v P napoteni vsi nujni, rizicni ali kako drugace delikatni primeri, ki morajo biti sprejeti, in ko morda pomisli, a so sestre, G in osebje SAMO LJUDJE, morda zacnes zadevo drugace gledat. Da imajo tud oni lahko tezek dan za sabo, tezko izksunjo. A si predstavljas kok tezko je G povedat, da je nekaj narobe z otrockom, ki se ga nekdo tok veseli. Ker je tud on clovek in ima custva.. In konec koncev mi je danes na pogovoru babca potrdila to kar zmeraj trdim, da je najvec odvisno od nas, pacientov. Ce si ti prijazen, bos zelo redko naletel na neprijazen odziv in to je tudi moja izkusnja. To, da grem v ambulanto po 2 urah cakanja nasmejana, pomeni, da je tudi sestra nasmejana, da lepo popedenava zadeve, se skupaj zmeniva in nasmejiva in je vse lazje. Ne mores verjet, kaksne so nekatere pacientke.. Kaksne storije sem danes slisala - pa jaz bi jih tepla, da tko serjejo po glavah osebja. Skratka povzetek: najvec lahko sam naredis za odnos, ki ga bodo drugi imeli do tebe. Problem v Lj P niso zaposleni, ampak sistem in pomanjkanje kadra. Tukaj pa se spet vrnem k prvi tocki - ce smo mi nasmejani, potem lahko v veliki vecini pricakujes podoben odziv. Seveda izjeme potrjujejo pravila. Lahko pa recem, da sem v zadnjem letu prezivela velikooo ur v Lj P in da nekaj pa sem le izkusila sama in da neke negativne izkusnje nimam. Sem vse ovire premagala s prijaznostjo in nasmehom, kar pa se mi zdi pomembno vodilo v zivljenju, ne samo v Lj P. Ufff malo sem se razpisala... Skratka, palacinke so padle, jaz koma diham. zdaj grem gledat Lost, da malo prebavim Tejcica, zadnji teden pravis Se malooooo :) Majcika, jaz bi kaksen teden se pocakala s porodom, ceprav sem danes dopoldne imela cist drugacne obcutke in otrdevanje kot drugace in sem mojega ze zacela preparirat Marjetka, pa saj imsa se cas, ceprav bi rekla, da izcedek napoveduje grem lezat, ker mi je kar slabo od prenazrtja - ampak mi ni dovolj, kar razmisljam, kaj bi se dala v usta (namrec caka me svez mamin strudl )
|