|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Zanositev po HSC...
28.1.2007 23:09:58   
tosja
Držim pesti jadrnica, da mirno prestaneš poseg user posted image  user posted image
   Jaz pa upam, da me 1.2. razveselijo z datumom operacije user posted image

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu jadrnica)
Neposredna povezava do sporočila: 26
29.1.2007 19:39:55   
taček
Mene HSG preiskava ni nič bolela, je pa odvisno od vsakega posameznika! Meni je G, ki mi je delal HSG, napisal na odpustnico, da mi pripada 1 teden bolniške! Vbistvu določene ženske full boli določene pa ne! Ali boš sposobna it v službo boš pa sama presodila! Jst sem na tisti dan mislila da bom šla naslednji dan v službo, ampak sem se zjutraj slabo počutila, zato sem ostala doma! Sem pa šla na HSG v četrtek tko, da sem bila doma samo v petek! Pač moje mnenje je, da če se bom počutila vredo, potem lahko greš normalno v službo!

LP

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 27
30.1.2007 9:55:54   
lana38
Jaz sem bila pred 10 leti tudi en teden na bolniški po HSG. Pa tudi v bolnici sem takrat morala ostati 2 dni po posegu. Ne vem, če je zdaj to drugače. 10 let je le dolga doba, pa se marsikaj spremeni.
LP

lana38

(odgovor članu taček)
Neposredna povezava do sporočila: 28
30.1.2007 20:18:45   
tosja
user posted image  Lana tudi meni je G povedala, da bom tri dni v bolnici user posted image  user posted image

Se že veselim in hkrati me je strah četrtka, ko moram poklicat, če sem tokrat pa le na listi za OP. user posted image

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 29
31.1.2007 23:27:45   
jadrnica
Kaj , a v bolnici je treba ostat? Upam, da ne.
meni moja G tega ni nic omenjala (govorim o HSG ne o HSC, da ne bo pomote).
Jutri imam HSG, pa vam sporocim, kako in kaj bo. upam, da ne bo prevec bolelo.
Sploh pa moram biti v petek se v sluzbi in v soboto tudi.

Lepo se imejete in pridno trenirajte :)

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 30
1.2.2007 10:12:58   
lana38
Po HSG sem jaz bila 2 dni v bolnici, ampak to je bilo leta 1996. Zdaj pa verjetno to več ne prakticirajo. Sem pozabila vprašati zadnjič, ko sva se dogovarjala o HSG. Meni bi tudi bolj pasalo, če bi šla lahko kar domov.
LP

lana38

(odgovor članu jadrnica)
Neposredna povezava do sporočila: 31
1.2.2007 10:51:23   
Ayo
Jaz imam HSG naslednji torek in tudi meni ni nihce nicesar omenil, da bi mogla ostati doma, tako da mislim da se bom sla takoj v sluzbo.
Sem pa brala, da se pac s tehnologijo spreminjajo tudi ti postopki, tako da verjetno je bilo vcasih drugace, in tudi bolj bolece, sedaj pa je ze vse bolj moderno. user posted image

(odgovor članu jadrnica)
Neposredna povezava do sporočila: 32
1.2.2007 15:38:23   
jadrnica
bila sem na HSG in malo boli sam poseg :), ampak se da prezivet.
pred posegom ti dajo 2x spasmex-a, da popoldan ne bo bolelo, ampak sedaj ko to pisem je ura 1530 in me kar hudo boli , kljub temu, da sem vzela se en naprosen.

doktarca tam je rekla, da nas bo bolelo kot pri menstruaciji in naj kar kaj proti tem bolecinam vzamemno. pa da naj počivamo.

napišejo pa obvestilo zdravniku -  splošemu,da naj da 2 dni bolniške al neki tacga.
jaz sem po posegu sla se k moji splošni zdr. in mi je odprla bolniško za danes, jutri pa moram itak v sluzbo  (ne morem manjkat) tako da se bom "najdela" tablet, pa upam, da me ne bo prevec bolelo.

recejo pa , da cca. 3 dni niso priporocljivi spolni odnosi, ali pa dokler boli !, v tem ciklusu pa naj pazimo, da ne zanosimo zaradi sevanja.

to je to, pri meni je bilo vse OK z izvidi, tako da sem se kr malo olajšala.
upam, da sem tistim, ki greste na ta poseg kaj pojasnila. pa fajn se drzite. so se mi zdeli pa kar prijazni.

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 33
1.2.2007 16:34:21   
lana38
Kje si pa bila na HSG, jadrnica?
LP

lana38

(odgovor članu jadrnica)
Neposredna povezava do sporočila: 34
1.2.2007 17:06:48   
jadrnica
kc ljubljana

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 35
1.2.2007 19:50:40   
ripsalis
jaz sem tudi imela v torek hsg,upam da bom tudi jaz tako hitro zanosila kot ve 

lp in hvala za kakšen nasvet!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
1.2.2007 19:59:03   
tosja
Punce sedaj pa gre zares user posted image  user posted image  user posted image

V ponedeljek sem sprejeta na oddelek, v torek operirana user posted image  user posted image  

Upam, da preživim, ker me je zelooooo strah user posted image

Jaz grem na operacijo - tako da mi bo G v narkozi vse poštimala (je rekla) user posted image
Mogoče sem res narobe zapisala - mi je pa Pika user posted image  prilimala link (za kaj gre) na prvi strani - transvaginalna....user posted image

Držte mi pesti, do ponedeljka me bo že tako pobralo od strahu user posted image

(odgovor članu ripsalis)
Neposredna povezava do sporočila: 37
1.2.2007 20:20:34   
jadrnica
Tosja,

mislimo nate, samo naj te ne bo strah. tolk jih je ze dalo to skozi in bos tudi ti, naj te ne bo strah, saj ti ta poseg hoce dobro. zaupaj v dobro in zgodilo se bo dobro.
drzim pesti, da ne bo bolelo.

lp, jadrnica

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 38
1.2.2007 20:45:13   
ripsalis
user posted image zakaj pa imaš operacijo?

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 39
1.2.2007 20:53:18   
tosja
user posted image  user posted image  polip user posted image  user posted image

jadrnica hvala za lepe željeuser posted image

(odgovor članu ripsalis)
Neposredna povezava do sporočila: 40
2.2.2007 10:32:54   
Ayo
Ej tosja, drzi se!!! Misli na to, da smo konec koncev bile pripravljene dati vse za user posted image . Evo sedaj si na vrsti in vedno blizje svojemu cilju!!!
Mene v torek caka HSG, ze komaj cakam!! user posted image

Srecno! user posted image
LP

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 41
2.2.2007 14:06:44   
tosja
IZVIRNO SPOROČILO: Ayo

Mene v torek caka HSG, ze komaj cakam!! user posted image

Srecno! user posted image

Ayo, saj tud jaz komaj čakam user posted image , da se začne nekaj premikati pri vsej stvari user posted image

...........strah pa me je vseeno user posted image  (včeraj sem zvedela kaj me čaka - danes ponoči sem že imela more: KLISTIRANJE user posted image user posted image )

Ayo tudi tebi držim pestke user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 42
2.2.2007 15:38:47   
sonchek
Pozdravljene soborke...

...naj vas malo potolažim...
Nobena od teh preiskav ni tako huda...sem pred kratkim dala obe skoz najprej HSG in potem še HSC...tako da..
...pri prvi prideš tešča in ti isti dan naredijo preiskavo (mene je bolelo kot hudič, ampak druge pravijo da jih ni...tako da..) in greš isti dan tudi domov...
..doma si še dva ali tri dni, da ne bi slučajno dobil kakšnega vnetja(!!!) in nato greš lahko v službo.

HSC je pa operacijo pod narkozo, kjer itak nič ne čutiš in ko se zbudiš in če te boli ti takoj dajo inekcijo proti bolečinam in je ok...
..tukaj pa je postopek tak da prvi an narediš preiskave, si sprejet , okoli poldne SE DOBRO NAJEJTE - seveda ko bo konc preiskav, kajti potem dobite tam kosilo (juho brez vsega...hihi), potem dobite sirup za čiščenje,..kar traja kar nekaj časa da se sčistite, ampak ni hudo...zvečer tableto za spanje in zjutraj Apaurin in pod nož..ko se zbudite je vse hudo za vami...drug dan greste domov in doma ostanete še kakšen teden..

...tako, to je bil hitr povzetek vseh teh pregledov..
..no mi še čakamo prvo user posted image ...potem pa v akcijo...

pa SREČNO punce!!!!!

..če imate še kakšno vprašanje pa kr vprašite...pa ne se bat k ni nič hudega...
držite se...

< Sporočilo je popravil sonchek -- 2.2.2007 15:41:00 >

Kaj ti pove moj topli objem,
ko k sebi te privijem:
ljubo moje detece,
zate le živim in bijem...(26.11.2007 in 27.09.2009)
--------------------------------
str. U-84

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 43
12.2.2007 4:57:34   
Anonimen
Kateri dan cikla delajo HSG?
Vem, da se moram naročiti prve dni  (množina?!*) M in narediti krvne teste max tri dni pred posegom. Glede bolniške po slikanju pa vidim da je praksa precej različna. Na mojem obvestilu, ki sem ga dobila pri G piše, da je priporočljiva bolniška 3 dni po posegu.

Hvala za odgovore!

(odgovor članu sonchek)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
12.2.2007 13:39:59   
lana38
Ponavadi delajo HSG do 12. dne cikla najkasneje. Začetek pa je odvisen od tega, kdaj ni čisto nič več izcedka od user posted image . Najbolje pa je takoj po user posted image .
LP

lana38

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 45
12.2.2007 21:24:51   
Anonimen
Hvala za ta odgovor.

Krasno se mi zdi, da tu vedno najdeš pomoč, ko si v težavah. Vsem, ki tako kot jaz čakate nauser posted image  želim, da bo letos naše leto.

lp,

(odgovor članu lana38)
  Neposredna povezava do sporočila: 46
12.2.2007 21:48:39   
Anitka
Oj!

Na kakšen prigrizek (čokoladko) ne pozabi, ker boš zeloooooooooo lačna. Vsaj jaz sem bila. Druhgače pa HSG tudi pri meni ni bil bav bav. Jaz sem se dobro počutila in sem šla naslednji dan kar v službo. Priporočilo pa je tri dni staleža. Bomo držale pestke zate.

Anitka

Upanje umre zadnje!

Moja sreča je postala popolna 25.5.2008 ob 17.45, ko se nama je pridružil samo najin sonček Gal.

http://gal2505.moj-album.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 47
17.2.2007 9:55:16   
tosja
IZVIRNO SPOROČILO: lana38

Ponavadi delajo HSG do 12. dne cikla najkasneje. Začetek pa je odvisen od tega, kdaj ni čisto nič več izcedka od user posted image . Najbolje pa je takoj po user posted image .
LP

Prestala!!! user posted image  user posted image  So mi pa delali 22. dan ciklusa!!!
Mogoče mam srečo, da imam tako dolge cikluse user posted image . G je rekla, da če bo zelo zadebeljena sluznica je pol vidljivost manjša.......

user posted image  user posted image  user posted image  pa se je vse izteklo kot se more - no, en dan sem bila dalj not, ker sem imela slabo kri - vnetje user posted image  Z antibiotiki pa gre počasi nazaj.
Anitka ti si imela samo preiskavo - jaz pa operacijo, ker so sumili polip - ki ga NI bilo!!! user posted image  user posted image  user posted image
Delala pa so mi tudi transvaginalno hidrolaparoskopijo, ki je baje boljša od laparoskopije. Vsaj v Mb pravijo, da daje dobre rezultate user posted image
V bolnici sem bila od pon. do čet. - priporočeno imam še 14 dni staleža user posted image

Pol pa v nove boje user posted image  user posted image  user posted image   upam, da rata user posted image  user posted image , čaka me klomifen in prva inseminacija user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sedaj pa počivamuser posted image

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 48
17.2.2007 13:36:20   
lana38
tosja, ti si bila na HSC in ne na HSG. To sta 2 ločena postopka. Pa saj o tem smo že pisali.
LP

lana38

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 49
17.2.2007 15:36:29   
tosja
IZVIRNO SPOROČILO: sonchek

HSC je pa operacijo pod narkozo, kjer itak nič ne čutiš in ko se zbudiš in če te boli ti takoj dajo inekcijo proti bolečinam in je ok...
..tukaj pa je postopek tak da prvi an narediš preiskave, si sprejet , okoli poldne SE DOBRO NAJEJTE - seveda ko bo konc preiskav, kajti potem dobite tam kosilo (juho brez vsega...hihi), potem dobite sirup za čiščenje,..kar traja kar nekaj časa da se sčistite, ampak ni hudo...zvečer tableto za spanje in zjutraj Apaurin in pod nož..ko se zbudite je vse hudo za vami...drug dan greste domov in doma ostanete še kakšen teden..

Ja, Lana spet sem narobe napisala user posted image

Sem pa sedaj kopirala sonchek, ki je tudi dala skoz HSC -  pa je moja izkušnja drugačna- je pa verjetno odvisno od klinike in seveda vsakega posameznika!!!user posted image

Sem vesela, da je za menoj!user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu sonchek)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...

dojenje
Lelly28 RR

Do kdaj ste dojile?

nisem dojila (12%)

do 3 mesecev (10%)

do 6 mesecev (12%)

do 12 mesecev (31%)

do 24 mesecev (21%)

več kot 24 mesecev (15%)

Število vseh glasov: 78

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!