|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  95 96 [97] 98 99   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilke 2006
8.2.2007 20:39:19   
livia
Sem pisala že na podforum Dojenček, ma da potožim še vam.

Trenutno sem tako obupana, da jočem jaz, joče tamala, mož jo pa proba uspavat.

Gre pa za problem uspavanja zvečer. No, tudi čez dan nama ne gre najbolje, ampak jo lahko vsaj v voziček ali avto dam in zaspi, zvečer pa tega ne morem. Od nekdaj nama to ni šlo najbolje od rok, zadnjih 14 dni je pa katastrofa. Od nekdaj jo uspavamo na rokah s petjem, ko zaspi jo odložimo v posteljico. Zdaj pa že ko jo postavim v ležeč položaj v naročju se začne odrivat, cvilit, brcat,.... danes mi je 2x skoraj z rok padla. Pa ne, da ni zaspana, spi se ji ful, ker zeha, si menca oči, a kakor da noče spat. Nosim jo tudi po 45 minut pa nič. Hrbet me že tako boli, da je groza.
Povejte prosim kaj naj? A je to samo obdobje?
Če jo odložim budno v posteljico, se takoj dvigne, ustane in se smeji.
Stari smo 10 mesecev.

Help!
A jo pride kdo uspavat?
Sva probala tudi že to, da sva jo pustila, da omaga, a sva midva omagala prej. Ura je bila 2 zjutraj, običajno gre pa spat ob 20h.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 2401
8.2.2007 21:08:28   
mojčika
Livia, mogoče nevzgojno za katere, ma jaz bi jo enostavno stisnila, dala k sebi v posteljo in počakala, da zaspi, pa kaj, ko bo imela dve, tri leta, bo tako šla v svojo posteljo sama od sebe, očitno te rabi... mi se zadnje čase lepo uspavamo, ker je čisto utrujena ob 20.00, sem pa opazila, da mora sanjati, saj zajoka tako naglas, da se kar stresem, če je ne morem pomirit, jo dam k sebi, se stisneva in spiva, pa kaj, jaz spim, ona pa tudi, bo že... pridejo pa dnevi, kot naprimer včeraj, spali smo 10,5 ur, brez da bi se zbudila za dudo, potem smo jedli in v ta veliki postelji spali še 3 ure...

Pojdi z njo v posteljo, zavij jo v dekico, ko bo zaspala, jo skupaj z dekico preloži...

Pa ne ji pustit čez dan dolgo spat, mi smo sedaj od 15.ure dalje pokonci, se obrestuje, dobesedno pade v spanje...

Kmalu bomo šle delat, kmalu bomo morale hoditi prej spat, sicer bomo ko zombiji hodile v službo, pa vadita že sedaj...

< Sporočilo je popravil mojčika -- 8.2.2007 21:13:59 >

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 2402
8.2.2007 21:34:19   
livia
Mojčika, danes čez dan je spala 40 minut, tako da bi morala kar past v posteljo.
Če jo dam k sebi v posteljo se zvija in začne plezati po meni, se noče stiskat. Dekico zbrca stran. Ni varjante, da bi tako uspelo.

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 2403
8.2.2007 21:37:04   
mojčika
user posted image  Uf po je pa trd oreh, res ne vem, kaj bi še lahko dodala, vem pa da je vztrajanje in jok muka, kaj pa da bi šla malo kasneje spat, pa vsak dan skrajšujete to uro na nekaj normalnega, kaj če bi bila do 22.00 pokonci, ne bi bilo res že preveč, a misliš, da bi še zdržalauser posted image

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 2404
8.2.2007 21:43:57   
*zvezdica*
Livia, mi smo imeli iste probleme kak mesec nazaj. Za živo glavo se ga ni dal uspavat. Ker ga skoraj ne dojim več (samo ponoči) sva zvečer "prešaltala" na mleko po flaši...med obrokom zaspi kot top. Druga varianta pa je (to prakticirava čez dan) da ga stisnem k sebi na prsi (da leži na meni) in ga treplam po ritki in mu pojem...to vedno užge...zaspi kot angelček. Tudi ponoči se vedno na tak način uspavava nazaj.Zavedam se tega, da to ni ravno "vzgojno", pa da bi se sam moral navadit zaspat, ampak žal jaz nimam srca, da bi ga pustil dret 2 uri...trenutno nama obema paše tako...večno pa sigurno ne bouser posted image

Marcel in Zarja

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 2405
8.2.2007 21:44:31   
Pokora
Najprej vsem hvala za dobrodošlicouser posted image
Mi smo še vedno bolani. Tele viroze so očitno kar vztrajne. Začelo se je v nedeljo, ga je cel dan ful kuhalo. Vročine mu sploh nisva mogla zbiti. V ponedeljek in torek mu je čez dan vročina vsaj malo padla, no včeraj in danes ga pa zopet kuha. Sem malo brskala po MONu in mi je vsaj malo lažje, ko sem videla da so res tako zoprne viroze na pohodu. Me je namreč že prav skrbelo. Sedaj ko je bolan se zopet samo dojiva. Še tisti dve žlici sadja ali pa porove juhice, ki ju je pojedel do sedaj, mu ne gresta več dol po grluuser posted image  Sem že kar malo obupana s tole GH. Upam da vas ne bom preveč zamorila s tole hrano, ampak me zanima, ko ste začele uvajati GH, ste jim same kuhale, ali ste jim dajale kupljene kašice? Nik namreč "je" samo kupljene kašice. Itak da se jaz sekiram zaradi tega, pa mi vsi govorijo, da nej se prvo navadi kupljenih, pa bo potem začel jesti tudi domače. Samo te kupljene so polne konzervansov in sladil...
Marelica si spraševala če že ima zobke. Ima spodaj obe enkici.

Eya, očitno so jim tile pomivalni stroji kar vsem po vrsti najboljša zabava. Naš je celo pogruntal da je fino vleči pribor iz košare in ga metati po tleh. Takoj za pomivalnim pa sledi pralni stroj. Če je treba, stokrat vtakne glavo v boben.
Kaj pa odpiranje omar in predalov v kuhinji so že odkrili? Zabava in pol, a? Je moj mož takoj šibal v Slovenijales po take magnetke ki se jih namontira na vrata omaric, pa so čisto prešvoh da bi zadržali moč otroške voljeuser posted image  

Me pa mene tudi zanima nekaj glede spanja. Te ki dajete vaše škratke spati tako, da ga odložite, jim zaželite lahko noč in odidete. A vam nič ne vstajajo v posteljicah? Jaz sem že probala da bi ga tako odložila, pa takoj vstane. Pa je nekaj časa zadovoljen da stoji, potem se pa začne dretje. Pa pridem nazaj, ga položim, dam dudico, zaželim lahko noč, samo obrnem pete in hop cefizelj, on že spet stoji. Tako lahko ponavljava v nedogled. Po mojem do jutra. Seveda jaz obupam in mu potem pomagam da zaspi tako, da ga božam. Če se pa mož samo približa njegovi posteljici, dobi pa prav histerični napad. Zvezdica, je pri vas še vedno tudi tako, al se je Marcel že sprijaznil z mislijo da ga lahko uspava tudi oči?

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 2406
8.2.2007 21:49:30   
*zvezdica*
Pokora, možek je čez dan totalno "vroča roba" za našega nagajivca...guncata afne na vsakem koraku. Samo, da je na vrsti spanje ali previjanje...kaataastrofa...je kar histeričen če ga zagleda ob sebiuser posted image . Bog si ga vedi kaj mu je. A pri vas je isto? No, me tolaži, da nismo ediniuser posted image . kako pa rešujete take situacije?

Marcel in Zarja

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 2407
8.2.2007 21:57:05   
livia
Pokora...
pri nas je isto kot si napisala. Takoj ustane in si ne predstavljam, da bi jo odložila in šla.

Morem si it še enkrat sposodit knjigo Spanje, brez joka v sanje, al kako že. Mi je enkrat že pomagala in sicer takrat, ko naša čez dan ni zatisnila očesa.

Mojčika...
da bi jo dala kasneje spat? Pa saj je danes zadnjič spala ob 12h in to za 40 minut. Na smučanju ni hotela zaspat in sva jo pustila kao dokler ne omaga sama. Veš kdaj je zaspala? Jaz sem šla ob polnoči spat, mož jo je pa do enih nosil in pet. Po mojem bi jo zjutraj dobila še budno, če bi jo pustila.

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 2408
8.2.2007 21:59:14   
Pokora
Uf, Zvezdica, pri vas je očitno še huje. Našega vsaj previje lahko user posted image . Je pa tako kot pri vas - čez dan je oči car, zdaj ko je bolan pa ko je treba spat, je pa za njega na svetu samo mami. Kako rešujemo to? Nikakor, ker res totalno znori. Že če se zbudi in mu hoče dati mož samo dudo nazaj v usta je totalna sirena. Sva enkrat vztrajala, pa je bilo tako hudo, da je potem še pol ure hlipal v mojem naročju. Zdaj ga striktno uspavam jaz. S tem je pa povezano to, da zvečer jaz nikamor ne morem, ker se včasih zbudi po pol ure, včasih pa čez tri. Bova pa zdaj ko se pozdravi, začela tako da ga bom jaz vse zrihtala in tudi dala spat, mož bo pa samo stal zraven - mogoče se bo pa navadil na njegovo prisotnost pri uspavanju.

(odgovor članu *zvezdica*)
Neposredna povezava do sporočila: 2409
8.2.2007 22:11:35   
ČebelicaMaja
Ojla! Evo, pa smo preživeli prvo vnetje ritke, ni še dober, je pa šel mož danes po praško pasto in res deluje, ponoči smo imeli pa res pestro, je v spanju tako bruhala, da sem morala preoblečt posteljo, njo, pa še glavo sem ji mogla umit- še dober, da sem jo zaradi nemirnega spanca imela pri sebi, ker se je začela kar davit, sem samo na hitro stegnila roko in ji glavo postavila pokonci... sem kar mal zmedena- a je to še vedno lahko nevarnouser posted image ...sploh nisem ziher, da bi tamala kaj naredila, je kar ležala in se davila, ko sem jo pa dvignila je pa še dvakrat v loku bruhala po tlehuser posted image  skratka potem je dobila vročino (tudi to prvič), ampak je bilo čez dan vsako uro bolje in zvečer smo že prišli na normalo, v bistvu niti ni blo treba dat zdravil...se mi je pa tako smilila, je kar precej spala, veliko pila in sploh ni bila tako sitna, kot bi glede na vse pričakovala. Se je pa videlo, kako jo je izmučilo vse skupaj...
Zgleda, da se je nalezla od naju, tako, da potem tudi nikamor nismo šli in moja rit je še vedno brez novih hlačuser posted image

Ankica, a sta že dobila odgovor od Stanovanjskega sklada- midva potem nisva kandidirala...

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu *zvezdica*)
Neposredna povezava do sporočila: 2410
8.2.2007 22:11:40   
mojčika
Livia ostajam žal brez pametnega nasveta...

Pri nas spanje čez dan ni problem, tudi zaspati zvečer niti ne, če ne gre ob 20.00-ih, gre sigurno ob 21.30 najkasneje, spati jo pa lahko dajava oba, nima s tem nič težav, tudi tašča in moja mama sta uspešni, prva bolj s sprehodi, moja mama pa tudi doma...smo pa bili danes na obisku pri tašči, pa se je meni zvijala do onemoglosti, se je toliko dogajalo, da ni in ni hotela zaspati, jaz se nisem sekirala, ker sem vedela, da bo na poti domov v avtu že na prvem ovinku padla dol...user posted image

Glede GH, mi smo imeli težave, dokler nismo uvedli mehko kuhane zelenjave v večjih kosih, skuhana zelenjava na pari, v malo olivnega olja in drobtinic povaljano, ko je skuhano, packala je sama z dajanjem v usta, malo pa sem ji dajala jaz z roko in ne žlico, je ni hotela, tako danes jemo vse, z ali brez žlice, kašice in koščke, še vedno najraje zelenjavo skuhano na pari, sadje pa uh, samo malo na mamino željo za prebavo, a precej manj kot zelenjave, kupljenih kašic ne dajam skoraj nič, hude izjeme, raje nesem svoje skuhano s seboj, sadnih tako ali tako ne mara, razen hipp sliva, zelenjavne pa tiste, ki imajo noter koščke, prav zmlete ne... a ja pri sadju, noče zmiksno s paličnim, bo pa pojedla naribano na ribeženuser posted image , probaj, ostane bolj sladkega okusa, ali pa dodam en piškotek ali jogurt....

ČebelicaMaja bruhali smo mi vedno, ko se je zamašil nosek, dvigni ležišče ali pa jo podložite z vzglavnikom, ne samo glavo, cel hrbet...

< Sporočilo je popravil mojčika -- 8.2.2007 22:15:53 >

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 2411
8.2.2007 22:20:11   
ČebelicaMaja
Sem šele zdaj vidla, da ste napisale poste livija, pokora in zvezdica. Mi imamo pa tako uspavanje, da jo po kopanju nahraniva s flaško, potem jo dava v spalno vrečo in na zakonsko posteljo, se uležem jaz ali mož zraven nje in počakava, da zaspi...potem jo pa dam v njeno posteljico...zaenkrat še gre, moja ni preveč akrobata...

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2412
8.2.2007 22:28:22   
ČebelicaMaja
Mojčika lahko, da je to...ampak noska nimamo zamašenega...ji malo "vode" priteče čez dan, ampak nič pomembnejšega- ko so ji izraščal zobki, je imela res zamašen nosek, ampak ni bruhala user posted image  res ne vem, kaj bi lahko bilo...ker je samo takrat...danes se pa kar malo bojim noči...

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2413
8.2.2007 22:42:36   
eya
livia, pri vas imate pa res pestro. Očitno tvoja mala sploh ne rabi toliko spancauser posted image  Kako je pa bilo takrat z njo, ko je bila pokonci do enih, naslednji dan? Spet tako živahna? Res nimam kake ideje, vidim, da si več ali manj poskusila vse. Naš je do nedavnega zaspal sam, včasih ga je bilo treba it pobožat. No, moj se je naveličal hodit v spalnico ga božat, pa ga je parkrat vzel v taveliko posteljo in tako uspaval, no zdaj pa kar vsak večer tako naredita. In ponavadi mrkne v 5ih minutah, vedno okoli 8ih. Pri nas večerno uspavanje lahko zmoti edino prepozen popoldanski spanec (po peti), ampak vidim, da to pri vas ni problem. Aja, pa luškano slikico imaš v avatorjuuser posted image  Sem se zdaj spomnila-če se tako uspava, da jo nosite-kaj pa če bi se vsedla na kak stol, ki se guga ali pa na rob postelje in se poskušala pozibavat z njo? Ti vsaj roke ne bodo odpadle...

To da zaspi ob flaški, je že fajn, samo vodi do novega problema-kako umiti zobke? Sploh ker se lahko na tak način uspavanja s flaško navadi in traja še kako leto ali dveuser posted image

Ojej, zvezdica, potem moraš ti vedno previjat malega, ali kaj? Jaz ga danes nisem niti enkrat, ker smo bili cel dan skupaj. No, to se bolj poredko zgodi, kadar sva oba doma, ponavadi izmenova previjava. Mah, mali imajo svoje muhe, kaj hočemo, enkrat jih bomo že pokapirali (ali pa tudi neuser posted image ).

Nik...in Hana Elauser posted image
Pokora, naš Žiga je tudi bolj slab jedec. S tem, da se tudi dojil ni nikoli prav dolgo. Je pa bil tudi on prejšnji teden bolan in se je čez dan spet dojil, ker sicer ni nič pojedel. Mi je pa v parih dneh shujšal za dobrih 300 gramovuser posted image , kar je kar veliko, glede na to, da je že itak prelahek. Zato se zdaj še toliko bolj bojim kake nove viroze... No, zdaj se mu je apetit že skoraj normaliziral. Koliko pa Nik tehta? Ker če se samo z dojenjem tudi v redu redi, ni takega problema. Sicer pa pri nas zgleda hranjenje tako: za prvih nekaj žličk lepo odpira usta, potem ko pa neha, sledi animacija-pesmice, mobitel, lončki, žlica v roke...karkoli nam pade na pamet-s tem se on zamoti in potem lepo odpira usta. Mu pa tudi jaz dajem za malico najprej domačo sadno, nato pa še kupljeno sadno kašico. Saj niso tako slabe, saj če sadje kupuješ v trgovini, tudi ne veš, koliko pesticidov vsebuje... Pri otroški hrani je pa to vse pod kontrolo (naj bi bilo tako in upam, da je).

Ojej, ČebelicaMaja, vi ste pa tudi imeli pestro noč. Ja, verjetno je lahko še vedno nevarno, če se ji zaleti, ker se ne zna prav izkašljat. Saj še odrasli rabimo včasih koga, da nas potolče po hrbtu... A pa spi ponavadi na boku? Ker tako jim po moje težje potem pride v sapnik.

Oh, tole je bil pa zdaj cel spis user posted image

Lepo spite!

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 2414
8.2.2007 22:54:19   
mojčika
Še ena ideja glede hrane, nevzgojna, a pri nas je delovala, ko smo bili bolni, moj možek je to delal, meni ne na ljubo, a če gre za težo, narediš prav vse verjetno... no, mi imamo v kuhinji prenosnika, naštimal je ali risanko ali muziko, pri muziki je vklopil tiste vizualne efekte, ko se delajo razne mavrice, se je to tamali tako dopadlo, da še vedela ni, da odpira ustauser posted image , sicer je taka, da ko je dovolj, je dovolj, a to nam je pomagalo in še to, manjša žlička, majšo količino hrane ne izpljune, če pa ji dam z večjo žličko pa gre vse ven, seveda jedla je cel dan samo to, kar ima rada, meni je bilo vseeno, samo da je, pa s kakim kosom kruha za žvečit je bila tudi zadovoljna....

< Sporočilo je popravil mojčika -- 8.2.2007 22:55:00 >

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 2415
8.2.2007 23:06:45   
eya
IZVIRNO SPOROČILO: mojčika

no, mi imamo v kuhinji prenosnika, naštimal je ali risanko ali muziko, pri muziki je vklopil tiste vizualne efekte, ko se delajo razne mavrice, se je to tamali tako dopadlo, da še vedela ni, da odpira ustauser posted image

Ha, ha, mojčika, tudi to je že bilo sprobano pri nas, je bilo aktualno nekaj časa, zdaj pa ni več zanimivo. Saj pravim, midva sva prava animatorja, sploh moj dragi. Trenutno je zelo aktualen jogurtov lonček, navezan na špagico, mali ga pa meče po mizi, tleh... Upam, da se bo tole hranjenje izboljšalo, ko bo šel v vrtec, pravijo, da malčki takrat lepo jedo.

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 2416
9.2.2007 7:46:08   
miaxxx
Ojla,

no, mi še tudi nismo čisto zdravi. Do nedelje dajemo antibiotik, ušesa so še rahlo vneta, grlo je boljše. ČebelicaMaja, tudi naš je ponoči bruhal, zjutraj pa dobil visoko vročino. Pediatrinja je rekla, da včasih bruhajo tudi, če jih grlo boli, ali pa če se želijo odkašljat... variant je ogromno.. sem se pa tudi jaz zelo ustrašla saj je bil res cel pobruhan. Sem mogla tud vse preobleč - njega in posteljco. Je pa samo enkrat bruhal. No po tistem, ko mu je padla vročina, se je začel prehlad, pa močno kašljanje, kihanje... po parih dneh pa še hujša vročina, pa smo šli k zdravniku in takoj dobili antibiotik. Je pa tudi mene tako kot Eyo skrbelo, ker je kar precej shujšal... je namreč bolj med suhci. Srečo imam, ker je drugače res velik jedec - ne znam vam opisat koliko pohrusta. Tudi animirati ga ne rabimo med hranjenjem. Je pa res, da pa noče nič pit. Glede na to, da sva tudi doijenje občutno zmanjšala, me to kar malo skrbi. Po flaški itak ne gre, ker je ne mara... tako da včasih po kozarčku, al pa po žlički.

Smo pa spanje brez problemov poštimali. Zdej ko je bil bolan, sva ga veliko nosila ponoči, da sva ga sploh pomirila, pa sva mislila, da mu bo to prešlo v navado, ampak zdej že dve noči spet kar vredu spi. Danes ponoči sva se samo dojila enkrat, to je pa tudi vse. Pri nas nimamo tega problema, da bi bila samo jst dobra za uspavanje. Je pa res, da sva že od vsega začetka bila oba enako udeležena pri tem. Enkrat jst enkrat fant. Tako, da se je dostikrat zgodilo, da ga je fant prej pomiril, kot jst, ker je mene zavohal in je hotel dojenje... Včeraj pa sva ga prvič položila v posteljco brez dojenja in je šlo brez problema... in prvič smo umivali zobke - prej nikakor ni pustil, ker sta ga zgornji enkici tako boleli. Aha, pa pravljico smo brali pred spanjem, potem pa hop v posteljo in je zaspal.

Livia težko ti dam kakšen pameten nasvet... ampak poznam mamice, ki imajo zelo dolgo probleme s tem, potem pa se čez noč stvari poštimajo. Ti držim pesti!!!

Lp

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 2417
9.2.2007 9:57:25   
mojčika
Dobro jutro v skisano jutro, no smo pa vsi trije doma in nam je fino, sploh meni, imam samo zase čas za kavico...

Moram nekaj povedat, ker se mi je ponoči tako milo storilo, MM se je ob 5-ih zbudila za flaško in ko sem stopila k posteljici, je tako milo ihteče rekla MAAMA, jaz sem jo sredi noči vso poljubčkala in čist malo je manjkalo, da ne bi še kaka solza pritekla, joj kaki občutki...user posted image user posted image

(odgovor članu miaxxx)
Neposredna povezava do sporočila: 2418
9.2.2007 10:11:41   
mojčika
UPORABNO:

http://www.plavanje-dojenckov.com/vprasanja.htm#KAKO%20JE%20Z%20NEOPORE

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 2419
9.2.2007 10:29:28   
flecker1
Mojčika,vem kakšen je občutek če mlajša reče mama, meni vedno kliče ko je tečkana in ko joče kliče lepo mamaaaamamaaa user posted image
Vidim da smeški mi nočejo odpret user posted image
No, včeraj ji je vročina padla, danes nima več, včeraj je driskala 3x, danes pa nima nobenega apetita,komaj jo silim z žličko, je jedla vsaj polovičko banane.
Sicer je ponoči dobro spala.Je pa nahodna in kašlja,bogica je.
Glede spanja ko je ena spraševala, pri meni je bilo isto samo zvečer, v rokah se ni marala ujčkati, v posteljici je drla in najbolj se je obneslo, ko sem vsedla in user posted image sedla proti meni in z glavo v mojih prsih ter zibala levo in desno, potem je lepo zaspala...Sedaj pa že en teden prakticiram spanje v posteljico,lepo jo dam noter, dam čajčka spit, potem ugasnem in zaprem vrata in mala lepo zaspi. Upam,da bo kaj boljše s user posted image spanjem,zna res bit naporno kot sem že prej občutila ko ni marala ujčkat..

< Sporočilo je popravil flecker1 -- 9.2.2007 10:30:12 >

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 2420
9.2.2007 14:18:27   
eya
Ojla!

Danes je pa res zatišje tukaj...

Midva sva bila pri P, Žiga je še malo shujšal user posted image  od zadnjega pregleda in mi je dala napotnico za gastroenterologa. Zdaj pa upam, da kmalu prideva na vrsto, da vidimo, kje je problem. Sem bila pa tudi jaz zelo neješča kot otrok, sem bila ista suhica kot je mali zdaj. No, pa ni bilo nobenih zdravstvenih težav zaradi tega. Me pa prav zanima, kako ti pregledi zgledajo, jaz bi rada, da mu blato pregledajo, upam, da se ne grejo kake gastroskopije pri tako majhnih user posted image

Mojčika, tudi jaz vem, kako je fino, ko mali reče mama-jej, to so pa res fini občutki, se kar razlezemuser posted image

Mi je pa mali danes čisto spremenil načrte-sva šla k P, potem pa domov, da bo on ob 11ih odspal spanje, pa ni hotel zaspat do 1ih, zdaj pa še spi. Jaz moram pa še v trgovinouser posted image  Zadnjič, ko sva šla pa ob 10ih v Leclerca, mi je tik pred trgovino v avtu zaspal. Jaz pa brez vozička zanjuser posted image  Sem ga potem pustila pol ure spat v avtu, jaz sem pa zraven nabila račun za mobiteluser posted image  Ko se je gospodič naspal, smo šli pa v nakupe. Zdaj ga kar dam sedet v nakupovalni voziček...

Aja, mojčika, si spraševala glede načrtov za valentinovo-pri nas še nič posebnega ne planiramo...

Uživajte!

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 2421
9.2.2007 15:20:24   
Marelica
Jaz sem vas pa zdaj komaj skoz prebrala... ejejej koliko težav kar naenkrat. Sploh ne vem, kje naj začnem komentirat.

Glede spanja moram jaz še vedno trkat, podnevi, ponoči, vedno tako pridno spi. Zdaj se je edino zjutraj začela spet prej zbujat, ker je pač prej svetlo. Je pa verjetno naša sreča kar precej povezana z njeno nemobilnostjo. Vsest in vstat se itak ne zna sama in tako v posteljici ni kakega stoječega štrajka. Tako da jaz nimam kakega pametnega nasveta za vas. Mogoče bom pa čez pol leta jazv as spraševala za nasvete.

Tudi pri hrani pri nas ni več problemov. Lepo odpira ustka, edino vrti se zelo rada okoli in klati z rokami. Moramo biti kar dobro pri stvari, da žlica ne konča na tleh ali še kje drugje. Pitje je pa še vedno problem - še vedno štejem samo požirke. Miaxxx, ti boš verjetno edina razumela o čem govorim. Pokora, vaš Nik bo pa tudi slej ko prej vzljubil žličko. Te občudujem, da imaš še tooooliko mleka, da ga za cel dan prehraniš. Aja, pa ne imej slabe vesti, če mu daješ kupljene kašice. Tudi mi smo en mesec shajali samo z enimi tremi okusi frutka, ker kaj drugega sploh ni marala. Pa saj to nima konzervansov, je samo termično obdelano!!! Kaj pa kakšen krhelj sadja ali pa žemljico si mu že probala dat v roke? Naša obožuje, da se lahko na tak način sama hrani. Ampak zanimivo, po skledi zna pa samo packat in iz sklede na mizo dajat (manjše kose hrane). Da ima hrano v roki ji pa še kar ni kapnilo.user posted image

Sem prav z veseljem prebrala, kako vas malčki topijo s klicanjem MAMA user posted image . Jaz sem po enem mesecu molka tudi spet prišla na svoj račun in zdaj je mama spet na dnevnem redu. Pa še to mi je ful všeč, ker pomen res razume in kliče ko me rabi. Danes se je spet po dolgem času začela igrat z besedo ATA . Možiček je tako zrasel, da bo treba vrata povišat.user posted image  

Mi smo bili danes spet v termah. Potem smo šli še pa po nakup vozička marele, ampak nismo imeli sreče. Sva se nekako zagrela za Picolo v pikapolonici (nekje 80 eur) pa je imel zvit kolešček. Potem sva pa še podvomila v mehanizem za naklon, ker izgleda nekam hudo "švoh". A vi imate že marele? Katere? A mislite, da je bolje kupit cenejšega novega ali boljšega rabljenega? Prosim za nasvet!

Bolančki - zdaj vas je pa že toliko, da vas je že težko naštet - pozdravite se!!!! Držim pesti tudi za prespane noči in večji tek! Res se mi smilite, ko vas berem s takimi slabimi novicami. Ksenija, javi se kmalu, pa upam da s samo dobrimi novicami!

Moji trije sončki: aprilka Katarina, avgustovček Dominik in njun zlati ati
http://marelica79.moj-album.com/
http://www.mojvideo.com/uporabnik/marelica

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 2422
9.2.2007 16:24:56   
Anonimen
Pozdravljene!

Eh, je pa res en čuden dan. Jaz sem malo jezna na možeka, pa bo že. Dopoldne sem brisala tla, Kristina je tisti čas postala sitna in se je mož začel nekaj pritoževat, da izberem slab čas za gospodinjska opravila. Ko je Kristina dober volje, mu je super fajn biti z njo, ko je sitna, bi jo pa kar takoj meni podturil user posted image user posted image user posted image . A očki imajo kakšne privilegije glede vzgoje otrok, ali kaj? Uf, kar piham od jeze user posted image user posted image user posted image .

Ah, to spanje. Livia, nič kaj pametnega ti ne morem svetovat, lahko napišem samo naše izkušnje, mogoče se bo kaj obrestovalo tudi pri vas. Verjetno Neli res rabi manj spanja, kot ostali otročki. Mi smo imeli krizo, ko se je začela sama postavljat na nogice. Takrat se je zvečer eno uro vrtela po postelji, se smejala, vse, samo spala ne. Nič jo ni moglo prepričat, da bi se umirila. Pa smo imeli že od začetka isti ritual. To vrtenje je šlo tako daleč, da sem bila na koncu z živci in sem jo en večer odložila v posteljico in šla ven iz sobe. V sobi sem pustila malo luči, jo prišla vsakih nekaj minut pogledat in položit nazaj v ležeči položaj, dudo v usta. Čez pol ure je sama zaspala. To je trajalo nekaj dni. Očitno je bilo učinkovito, ker sedaj se uleževa v posteljo, se stisneva in v nekaj minutah zaspi. Potem jo samo preložim v njeno posteljico. Pri nas zvečer deluje, da se umiri tudi, če ji po hranjenju kažem slike v slikanicah. Ji pa izraščanje zobk, viroze,... poderejo ritem, takrat se spet vrti in težko zaspi, čeprav komaj gleda. Ugotovila sem tudi, da jo moti spanje v spalni vreči, ker se ponoči ne more normalno premikat.

GH - še en problem user posted image user posted image user posted image user posted image . Kristina načeloma lepo je, ampak ima svoje dneve, ko ne bi pojedla nič. Tako je npr. zadnji teden, ko za malico poje samo 50 ml sadja, za kosilo max 100 ml, pa še to je odvisno od tega, kaj je za kosilo. Za popoldansko malico je že toliko lačna, da zmaže cel jogurt. Danes je npr. pojedla pol krhlja jabolka in nekaj žlic hruške, za kosilo je pojedla 5 žličk grahove juhe+10 grahkov+poljogurta+1 žličko polente. Skupaj maanj kot en deci. No, vem da bo vsaj za malico konkretno jedla. Nekaj, kar z veseljem je danes, jutri ne bo marala. Je samo ali čisto zmiksano ali pa v koščkih, da se sama hrani (vaflji, kruh, grah, korenček, jabolko).

Tudi nas se loteva en prehlad. So pa naši izpuščajčki na luliki boljši, P. je predpisala eno emulzijo, lepo suši. S P. sem zadovoljna tako-tako. Kolegica jo ne more prehvalit, meni pa se vsakič zdi, da naju nekam na hitro odpravi.

Čebelica, ravno danes smo dobili odgovor od st. sklada, moramo oddat še eno izjavo, potem bomo pa videli.

Eya, držim pesti, da boste uredu opravili pri gastroenterologu. Hihi, pomivalca in odtok v kopalnici pa očitno vsi obožujejo.
Bolančki, hitro se pozdravte.

lp

(odgovor članu Marelica)
  Neposredna povezava do sporočila: 2423
9.2.2007 23:53:05   
majčika
Hojla vsem!
Mi smo prehlajeni. No...Maj je že ok, zdaj sem pa jaz na vrsti...nikoli nisem bila tako utrujena.
Preživeli smo tudi prvi (upam tudi zadnji) odhod na urgenco ker je Majči padel na glavo. Zdaj je vse ok!
Toliko tega se je zgodilo....
No za začetek...naj vas potolažim...glede odvečnih in verjetno nezaželjenih kilogramov. Mislim, da sem tukaj najstarejša (33) in se počasi bliža čas, ko se bom mogla veliko bolj pomatrat za vsako mišico... No, med nosečnostjo sem se zredila kar 30 kg . Ker sem visoka ni bilo takoooo hudo in sem že zgubila 18 kg. Zadnjih 12 mi ne gre in ne gre! Enkrat sem se že odpravila v šoping in se kar v trgovini odločila da bom kupila samo ene hlače, ki jih bom imela dokler ne zginejo zadnji kilogramčki. No...in počasi se je začelo topiti! Na kratko: ste še mlade, imate še malo kilc za zgubit in...vse se da!
Ja...glede spanja...tudi pri nas imamo težave. Maj se včasih med spanjem usede. In pol lepo sedi in spi...dokler ne pade in se zbudi. Potem je panika! Še vedno ne zna zaspati brez dojenja, razen izjemoma, če je zelo utrujen. To je zdaj problem, ker bom čez 2 tedna šla nazaj v službo in bosta nekaj časa z atijem sama! Pri nas je "magični" pripomoček za uspavanje žoga za pilates. Vzamem Maja v naročje in se usedem na žogo pa čez par minut že spi. Problem je v tem da mu večkrat paše samo dojenje!
Glede uvajanja Gh pa...mi smo začeli klasično in je nekako šlo. Banane so šle kot po tekočem traku. Zelenjava pa niti pod razno in sem mu dajala te "umetne" kašice kar nekaj časa. Potem smo uvedli govejo in ribjo juho (ker noče pit in kaka jantarne kroglice). Vedno je dobil malo juhe potem pa v juho še zelenjavo in meso ali ribo.
Aja...pa še en nasvet za mehki kakec...malo kruha z olivnim oljem...(velja tudi za mamice)!user posted image
Hej midva bi tudi prišla na srečanje. Ali boste dolgo tam? Prišla bi po telovadbi tj. po 12. uri!
Lahko noč!
Upam, da boste jutri že vsi zdravi in veseli!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2424
10.2.2007 0:08:27   
majčika
Pa še to..kdaj zvečer zaspijo in kdaj se zjutri zbudijo vaši sončki?
Naš Maj zaspi normalno, ob 8ih ali 9ih in se vsako jutro zbudi ob 4ih!!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu majčika)
Neposredna povezava do sporočila: 2425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  95 96 [97] 98 99   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  95 96 [97] 98 99   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?