Anonimen
|
Pozdravljene! Eh, je pa res en čuden dan. Jaz sem malo jezna na možeka, pa bo že. Dopoldne sem brisala tla, Kristina je tisti čas postala sitna in se je mož začel nekaj pritoževat, da izberem slab čas za gospodinjska opravila. Ko je Kristina dober volje, mu je super fajn biti z njo, ko je sitna, bi jo pa kar takoj meni podturil . A očki imajo kakšne privilegije glede vzgoje otrok, ali kaj? Uf, kar piham od jeze . Ah, to spanje. Livia, nič kaj pametnega ti ne morem svetovat, lahko napišem samo naše izkušnje, mogoče se bo kaj obrestovalo tudi pri vas. Verjetno Neli res rabi manj spanja, kot ostali otročki. Mi smo imeli krizo, ko se je začela sama postavljat na nogice. Takrat se je zvečer eno uro vrtela po postelji, se smejala, vse, samo spala ne. Nič jo ni moglo prepričat, da bi se umirila. Pa smo imeli že od začetka isti ritual. To vrtenje je šlo tako daleč, da sem bila na koncu z živci in sem jo en večer odložila v posteljico in šla ven iz sobe. V sobi sem pustila malo luči, jo prišla vsakih nekaj minut pogledat in položit nazaj v ležeči položaj, dudo v usta. Čez pol ure je sama zaspala. To je trajalo nekaj dni. Očitno je bilo učinkovito, ker sedaj se uleževa v posteljo, se stisneva in v nekaj minutah zaspi. Potem jo samo preložim v njeno posteljico. Pri nas zvečer deluje, da se umiri tudi, če ji po hranjenju kažem slike v slikanicah. Ji pa izraščanje zobk, viroze,... poderejo ritem, takrat se spet vrti in težko zaspi, čeprav komaj gleda. Ugotovila sem tudi, da jo moti spanje v spalni vreči, ker se ponoči ne more normalno premikat. GH - še en problem . Kristina načeloma lepo je, ampak ima svoje dneve, ko ne bi pojedla nič. Tako je npr. zadnji teden, ko za malico poje samo 50 ml sadja, za kosilo max 100 ml, pa še to je odvisno od tega, kaj je za kosilo. Za popoldansko malico je že toliko lačna, da zmaže cel jogurt. Danes je npr. pojedla pol krhlja jabolka in nekaj žlic hruške, za kosilo je pojedla 5 žličk grahove juhe+10 grahkov+poljogurta+1 žličko polente. Skupaj maanj kot en deci. No, vem da bo vsaj za malico konkretno jedla. Nekaj, kar z veseljem je danes, jutri ne bo marala. Je samo ali čisto zmiksano ali pa v koščkih, da se sama hrani (vaflji, kruh, grah, korenček, jabolko). Tudi nas se loteva en prehlad. So pa naši izpuščajčki na luliki boljši, P. je predpisala eno emulzijo, lepo suši. S P. sem zadovoljna tako-tako. Kolegica jo ne more prehvalit, meni pa se vsakič zdi, da naju nekam na hitro odpravi. Čebelica, ravno danes smo dobili odgovor od st. sklada, moramo oddat še eno izjavo, potem bomo pa videli. Eya, držim pesti, da boste uredu opravili pri gastroenterologu. Hihi, pomivalca in odtok v kopalnici pa očitno vsi obožujejo. Bolančki, hitro se pozdravte. lp
|