|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kaj naj naredim
30.1.2007 8:17:17   
Anonimen
 res sem žalostna in nimam pojma kaj naj naredim oz. kako naj se odločim.
Imava že dva otroka(8 let in 9 mesecev)  in zdaj  malo preden bi se morala  vrnit v službo   ugotovim da sem spet noseča.user posted image
Problem je v tem da se moj  partner nikakor noče niti pogovarjat o tem   kaj šele da bi pomislil na to da  bi imeli še  eno bebo

kaj naj naredim  prosim svetujte mi punce
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kaj naj naredim
30.1.2007 8:26:34   
Ivi33
Kaj bi pa ti rada?

Najprej razčisti ti sama s seboj, potem pa pogovor s partnerjem
- argumente na dan za eno in drugo stran.
Za službo se pa najmanj sekiraj - nihče ni nenadomestljiv.

Srečno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.1.2007 8:28:22   
Anonimen
Na to bi tudi partner lahko prej mislil,saj je imel nekaj pri tem.Ne vem,včasih se mi zdi,da smo v ne vem katerem stoletju in da ne obstajajo kontracepcije.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
30.1.2007 8:29:26   
Marogica
Kaj dosti možnosti ti tako ali tako ne ostane:
1. ali ga obdržiš in se poskušaš pogovoriti s partnerjem, vendar upoštevaj tudi željo partnerja
2. ali narediš splav

p.s. Pa za v bodoče se zaščiti ali tvoj partner, če ne misli(ta) več imeti otrok.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Ivi33)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.1.2007 9:02:51   
Blejka26
pri tej odločitvi moraš res temeljito premisliti kaj bi storila,da ti kasneje ne bi bilo žal.Sej nisi sama kriva,da si zopet noseča je partner tud krivec,zato se morata temeljito pogovoriti.Ja moški laho preprosto reče "naredi splav"ko pa v njih ne raste živo bitje in si ne predstavlja kakšne čustvene posledice pusti splav.Jaz sicer nikoli nisem splavila,je pa moja sestra in še sedaj vsakič pomisli na to in se sprašuje kakšen bi bil otrok,....in vsakič ji je hudo ko pride tisti dan,ko naj bi rodila.Res moraš biti psihično močna,da te to ne potolče.In to se ji dogaja samo zato ker ji je fant rekel naj splavi in ga je zaradi ljubezni poslušala.Seveda sta se potem kmalu razšla.
No in ko je dolgo po tem zanosila z novim fantom ji je tudi ta rekel,da nej splavi kao,da še ni pripravljen...a ni hotela.hvala bogu,sedaj imata prelepega fantka in njen fant se še sedaj sekira zaradi svojih besed.
Tako da res temeljito premisli,že zaradi sebe.user posted image

< Sporočilo je popravil domennatalija -- 30.1.2007 9:04:11 >

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.1.2007 9:14:01   
vesna.com
Jaz sem načeloma zagovornica tega da mora ženska poskrbeti za to da ne zanosi če ne želi,saj nosi posledice ob neprijetnem razpletu(razhodu zaradi neželene nosečnosti) sama.Sam zdaj kar je je in take "pridige" pač ne pomagajo.Tudi jaz mislim da morata skupaj pretehtati argumente za ali proti.Če partner vsaj malo dvomi v svojo odločitev ga z dobrimi argumenti lahko prepričaš.Če pa je res absolutno proti pa mislim da je treba upoštevati tudi to.

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.1.2007 9:44:06   
Anonimen
 hvala za vaše odgvore

Problem je v tem da se nisem mogla zaščitit  ker  svojega 9 mesecev starega  otroka še dojiM ,čeprav sva drugače  redno uporabljala kondome (razen enkrta) in sedaj imava  problemuser posted image user posted image
Jaz bi seveda srčno rada obdržala otroka,da ne govorim kaka groza mi je ko samo pomislim na splav še posebej zato ker sem imela že 3 SS preden sem sploh lahko donosila drugega otroka.
domennatalija se pa strinjam s teboj no in  z vsemi

(odgovor članu vesna.com)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
30.1.2007 10:03:24   
Blacky30
Jaz bi ga definitivno obdržala. Bo že šlo. Če gre z dvema, gre tudi s tremi. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.1.2007 10:30:52   
Tekica
Še posebej, če sama nisi prepričana v splav, bo to pustilo verjetno prehude posledice tudi na vajinem partnerskem odnosu in vprašanje je, če ne bosta imela preveč težav zaradi tega. Kakor so rekle punce pred mano, to ni nek sadež, ki je malo nagnit in ga zavržeš, ampak pusti v tebi tako dolgotrajne čustvene in hormonske posledice.
Moževa sestrična je pred enim mesecem naredila splav, za katerega naj bi se odločila oba. Čeprav je bila ona tista, ki je dala pobudo, tam je bil mož proti, pa sploh še nimata otrok, sedaj pri vsakem, ki ga sreča, išče potrditev, da je naredila prav, da ji nič ni, vendar hkrati prizna, da ima hude telesne težave (zaradi hormonov in vsega, kar je sledilo operaciji), psihično pa - mož beži od doma - si najde še več dela, kakor sicer, samo da nista sama skupaj. Sama razlika pa je dobra, saj sta moja bratranca (danes sta stara 8 in 9 let) ravno toliko narazen in se dobro razumeta.

Srečno!

Naš angelček - lumpek Klemen se je rodil 28. 2. 2007.

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.1.2007 10:36:19   
majrim
no ja...zanimivo je brati s kakimi problemi se eni obremenjujete...ko pa nas po drugi strani je toliko,ki nismo mogle ali ne moremo zanosit...sama osebno ne morem nikakor razumeti,da ti nosečnost uide...kje sta pa tisti dan imela kondom?...to ne bom nikoli razumela...žal...
...si pa pred težko odločitvijo...ampak rešit pa jo morata v dvoje-to pa je obvezno...imej potrpljenje z dragim,pa pametno se zmenta...kakorkoli bo že,
vso srečouser posted image

28.6.2007 se je rodila NAJINA NEŽA

Ko imam čas napišem kaj na MOJ BLOG

(odgovor članu Tekica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.1.2007 12:20:52   
Afnica
Vsak otrok je božji dar. V primeru, da je pa nezazželjen, bo trpel najbolj otrok.
Glede na to, da bosta imela takoj enega za drugim, vama bo ostala vsa oprema, oblačila...In res je...če je za dva je tudi za tri. Vsekakor se pa ne smeš odločit sama. Dragega moraš s pozitivnimi besedami in optimističnim pogledom na situacijo prepričati, da je ta otrok enako njegov kot ostala dva.

Prodamo opremo in oblačila (primerno tudi za dvojčke)
http://oblacilaigrace.moj-album.com/

(odgovor članu majrim)
Neposredna povezava do sporočila: 11
31.1.2007 8:33:10   
Blejka26
upam,da si se že kaj odločila in da ti je bilo ob naši pomoči kaj lažje.v glavnem upam,da si se odločila obdržati otroka.Kot so ti že napisale,če gre z dvema gre tudi s tremi.Starejši ti bo lahko že veliko pomagal.Partner pa te verjetno zaradi tega ne bo zapustil-vsaj če je ljubezen dovolj močnauser posted image je pa tko.država največ pomaga za 1 ali 3 otroke,za 2pa najmanj.
res ti želim vso srečo.poročaj nam o svoji odločitvi

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu Afnica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
31.1.2007 8:54:04   
Anonimen
A ni celo tako, da dobiš enkrat na leto nekaj denarja za veliko družino...torej za 3 otroke? Mislim, da je tam okoli 80 pr'jatlov.
Pa še tako je....jaz sicer gledam po sebi....nikdar ne skuham kosila samo za 2, nekako ne rata....verjetno tudi ti ne skuhaš samo za 4.
Z oblačili že nekako bo, knjigice za v šolo pa dobiš iz učbeniškega sklada.
Jaz nebi razmišljala. Moški pa znajo biti tudi prožni. Samo na prave tipke pritisni.
Srečno!

(odgovor članu Blejka26)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
31.1.2007 8:56:52   
BAMBINA_
Nič ne bom moralizirala, ker je to najmanj kar trenutno potrebuješ.
Vzemi si čas zase in dobro premisli, kaj želiš. Imam pa občutek, da si ti želiš tega otroka obdržati. Sicer ne bi na RR spraševala za mnenje, kako naprej...
Kakorkoli se odločiš, držim pesti, da bo vse ok.

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 14
31.1.2007 10:33:47   
Anonimen
pozdravljene punce
hvala vam za vaše odgovore  in mnenja.
Preden vas obvestim o svoji odločitvi  pa bi  rada povedala  nekaj tistim ki ste me na tako  fin način   grajale in obsojale.
Res sem bila presenečena  nad nekaterimi  posti   to pa zato  ker si nisem mislila da lahko ženske tako obsojajo ko pa smo vendarle  skoraj vse na istem  in  ne misli  majrim  da jaz ne  vem kako je če ne moraš  zanosit oz. donosit  otroka  saj če  bi si  vredu prebrala  moj post bi videla da sem imela kar tri SS ker nisem mogla donosit da  sploh ne  govorim kako težko sem sploh zanosla.  in kakšne probleme sem imela    ....
ampak to je že  druga zgodba.In to da je ženska sama kriva  če ne poskrbi za zaščito  to me  je pa res ganilo  zakaj pa bila jaz sama kriva  s tem se ne moram strinjat  saj pa je moj partner  dobro vedel da sexa brez zaščite . In po moje je pa  bolj od moškega odvisno če ženska zanosi ali  pa ne.Glede na to  da pa mi je  g. odsvetovala   jemanje tabletk po  dojenju   in sterilizacijo  sem sama  želela da se partner sterilizira   in seveda je bil  odgovor odločno ne  in zakaj ne ker  si moški še vedni mislijo da  so neki mačoti   ,ženska pa  bi  se morala   zastrupljat z tabletkami in   kaj jaz vem še  z čim..... da bi potem oni laho brez kakršnekoli  odgovornosti sexali  , ko pa  potem pride  do nezaželene nosečnosti pa je  JOJ.
Moram povedat da imav midva   drugače zelo lep odnos in lepo  življenje  in hvala bogu sva se včeraj  res lepo  pogovorila   kako in kaj  saj  sem bila sama odločena otroka obdržat  tudi če se nažalost on ne bi strinjal.saj to je vendar najin otrok  in nikakor ne moram  it na splav- tako da otrok ostane user posted image

lep dan
Pri

(odgovor članu BAMBINA_)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
31.1.2007 10:51:36   
Izabela_07
Super! Lepo da sta se pogovorila :)  .... Veliko veselja v nosečnosti in lep porod 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
31.1.2007 10:56:54   
sisi80
Prav vesela sem bila, da je le zmagalo življenje. Naj se sliši še tako konzervativno, otroku boš omogočila, da živi srečno in da se sam odloča o življenju. Razumem tvojo jezo nad nekaterimi posti, a vendarle je odločitev o seksu skupna, predvidevam da sad ljubezni in zaupanja. Torej je tudi otrok del ljubezni. Ne verjamem, da mu te ljubezni ne bosta sposobna dati.

Veliko sreče in res veliko poguma še naprej.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
31.1.2007 11:20:53   
smotka lonib
Anonimna!
Tudi mene je šokiralo, ko sem izvedela, da sem noseča. Na srečo imam takega moža, da se je strinjal, da ga bova obdržala. Sem bila pa sama v dilemi ali naj ga obdržim, ker nas je kar presenetil. Doma ima že dva otroka stara 11 in 6 let. Sem mislila, da ne morem zanositi, ker sem imela kar 3 SS in operacijo maternice, predno smo dobili drugega otroka. Pa sem si po premisleku rekla, da ne grem splava delat, ker ti že SS psihično uniči. Res, da sem imela težave pri vseh nosečnostih (krvavitve, nizko ležečo posteljico, skoraj izkrvavitev po porodu), vendar sem se odločila, da bom dala še enkrat vse to skozi. Ni mi žal! Zdej komi čakamo mesec april, da pokuka na svet našuser posted image .user posted image user posted image user posted image user posted image
Vedi, da ti ne bo žal, da si ga obdržala.

Lep pozdrav!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
31.1.2007 11:23:51   
majrim
verjemi,da nisem mislila nič slabega...nasprotno!...sem vesela,da sta se skupno le odločila...želim ti vse najboljše...pa čeprav se zgleda nisva ravno razumele...uživajuser posted image

28.6.2007 se je rodila NAJINA NEŽA

Ko imam čas napišem kaj na MOJ BLOG

(odgovor članu sisi80)
Neposredna povezava do sporočila: 19
31.1.2007 11:57:18   
Anonimen
Čestitke, da ste se odločili za user posted image  user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu majrim)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
31.1.2007 12:15:07   
BAMBINA_

user posted image čestitke!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
31.1.2007 12:38:02   
Čakajoča
Pozdravljena!

Tudi jaz ti svetujem, da ga obdržiš, tudi glede na to, da si imela 3 ss!

Veš, koliko žensk je, ki ne morejo imeti otrok, ti bi se ga pa odrekla!

Tudi sama čakam, ali je plod živ ali ne in res sem ti "fauš", da si noseča!

Sploh več ne razmišljaj o splavu, saj je že tako moralo biti!

Zelo ti bo žal, če boš šla na splav - tudi psiha bo naredila svoje!

Ko ga bo mož potem videla na UZ, si bo sigurno premislil!

Povej mu, da je ta otrok hotel biti spočet in hoče, da pride na svet! 

Prosim te, ne delaj splava - to plod že čuti!

Javi, kako se boš odločila!

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 22
31.1.2007 14:55:05   
draja
user posted image user posted image  Čestitke, da sta se lepo pogovorila in se odločila obdržati malega.

Zelo sem vesela zate, ker ti je bilo ob novici, da si noseča tako zelo hudo.

Jaz verjamem, da se vse zgodi z razlogom. Na začetku bo z dvema malima težko, a boš videla, čez kakšni 2,3 leta boš imela morda z njima manj dela kot si jih imela s prvorejncem, saj se bosta znala igrati in zamotiti med seboj in te ne bosta nenehno potrebovala zraven. Poznam kar nekaj takih primerov, ki kar ne morejo prehvaliti tega, da imajo dva na kupu!!!

želim ti lepo nosečnost in srečno donositev.

(odgovor članu Čakajoča)
Neposredna povezava do sporočila: 23
31.1.2007 15:26:30   
Anonimen
Jupiii, čestitam! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu draja)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
31.1.2007 16:02:42   
Baucka
Moja metoda bo malo kruta .

Če si otroka finančno in čustveno lahko privoščita in si otroka želiš, mu pokaži video splava. Mogoče se sploh ne zaveda, kaj sploh splav je. Jaz sem bila preden sem to videla tudi za splav, zdaj pa samo pod tehtnimi razlogi.

Če nisi prepričana, da želiš otroka obdržati ne glej tega.

če si vseeno to želiš videti vpiši v najdi.si splav in izberi drugi link in boš našla par slikic.

Pa čestitam, da sta se odločila, da bosta obdržala otroka.

< Sporočilo je popravil Baucka -- 31.1.2007 16:07:32 >

Gremo veselo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?