Anonimen
|
Danes sem malo razmišljala in zlagala neke miselne puzzle skupaj, sedaj pa potrebujem vaše mnenje, ker več ne vem, ali sem jaz tako občutljiva in neumna ali pa je kaj drugega. Vem, da ta tema ni namenjena medsebojnim odnosom, ampak kljub temu upam, da mi boste odkrito povedale, kaj mislite ve. Tudi kritika je dobrodošla. V glavnem, imam kolegico (no, prijateljico), ki je 5 let starejša od mene. Njeni punčki sem botra. Do tod vse lepo in prav, a ne? Kar pozno je postala mama (z 38.) in je nenehno jamrala, kako je utrujena, kljub temu, da ima od čistilke in peglarice naprej vse. Pa sem jo nekako skušala razumeti, da je otrok mogoče za njo res večji napor kot zame, ki si blazno želim še enega. So me pa zadnje čase začele motiti njene izjave, in to zelo. Vse se je začelo z mojim SS. Ko me je prišla pogledat (prej sploh ni vprašala, če lahko pride - isti dan kot sem bila na abraziji je prišla), je na veliko razlagala, kako ona dela, kako je njen mož ubogi, ker mora sedaj pobirati breskve... Halo, jaz pa direkt z abrazije. Pa si nisem gnala k srcu. Sem mislila - ok, ne ve, kaj naj reče. Ampak take neumne izjave so se stopnjevale. Do decembra, ko je pa res presegla vse meje (po moje). Najprej sem organizirala božičkovanje za otroke najinih prijateljev. Onadva sta prišla sama, češ, da je mala bolna. Naslednji dan sta zbolela tudi onadva, čez 2 dni še Črtomir in potem mi je rekla, da če bi vedela, da je Črtomir bolan, ne bi bila prišla, ker so sedaj oni vsi bolni (Črtomir je zbolel zadnji). Na rojstni dan - piškotov - je prišla sama, saj sta njen mož in mala še vedno bila bolna. Ko je odhajala, sem jo vprašala, kako so bila malčici všeč darila, ki ji jih je Božiček prinesel k nam, pa je odgovorila, da sploh ne ve, kaj je dobila od nas, ker je bilo toliko daril . Prejšnji teden sem kolegici nekaj lektorirala v gostilni in pride not pa steče neka debata o rojstnih dnevih in ona izjavi, da bodo k njim vsi morali prinesti zdravniško potrdilo, da so otroci zdravi, da se njihova ne bi česa nalezla . Danes pa me kliče, da je izvedela, da imam vodene koze in mi po telefonu reče, da je še vedno bolje imeti vodene koze kot biti mrtev (to se je nanašalo na mojo mrtvo prijateljico) . Evo, to je samo nekaj najboljših cvetk (jaz jim pravim izjave meseca). Res več ne vem, kaj si naj mislim. Moj mož pravi, da se ona sploh ne zaveda, kaj izjavlja, ampak pri 39. pa bi res lahko malo premislila. Ali pa sem jaz preobčutljiva? Kaj pravite ve?
|