ronja
|
Dejstvo je, da ko dobiš napad in bruhaš in skup padeš zaradi neobzirnih kadilcev (samo zaradi neobzirnih, ker vsi kadilci niso taki!!!), takrat ti taka tema NI SMEŠNA!!! Pa če se ti to zgodi kar tako, še ok, ko se ti pa to zgodi , ti je pa daleč od tega, da bi ti bilo vseeeno! in takrat se ti tudi strpnost počasi konča! nimam nič proti, če ljudje kadijo nekje, kjer zato ne kadim tudi jaz, na prostem, na balkonu, v svojem stanovanju, pa da mene tam ni oz. mi ni treba bit... Ne vem pa, zakaj bi morala bit strpna do ljudi, ki škodujejo mojemu (ker rečite kar hočete, če je mama par minut brez kisika ali v nezavesti, to ne vpliva dobro nanj!) IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Že tolikokrat izrečen stavek "da kadilci puhajo v vas" ko kadijo blizu vaše mize ......veste, na žalost tudi mi obstajamo in če je zakon do zdaj dovoljeval da smo lahko kadili v lokalih ko smo šli na kavico, se je pač kadilo. Če sem kadila to še ne pomeni da sem "puhala v vas" kar je bila morda to le vaša predstava ker ste preobremenjeni z nami. Če bo zakon sprejet se bomo pač ravnali po novem zakonu in boste lahko mirno dihali čisti zrak v lokalih. Mogoče bi bilo dobro pomisliti še na pline ki so 100% bolj strupeni ki jih oddajajo izpušne cevi avtomobilov ki so se v zadnjem desetletju potrojili.....kaj to nikogar ne skrbi? Anonimna, prvič ni nujno, da puhate v nas, da mamo mi probleme. Zadnjič sva bila s fantom na srečanju njihovih sorodnikov in so oni kadili kao na vratih od dnevne sobe, kjer smo bili, seveda ej ves dim šel not. Meni je ratalo slabo, da sem šla bruhat, prišla sem nazaj, ko sem hotela vstat, sem se sesedla nazaj, če bi še enkrat, bi padla skup (ne bi bilo prvič, da bi padla skup zaradi cigaret v moji bližini...), potem sva šla domov, jaz sem mela astmatični napad, otroček v meni takrat verjetno malo manj kisika, fant slabo vest, da me je nenamerno spravil v tako situacijo... Samo kadilcem ni bilo nič hudega v vsej tej zgodbi - saj ko ne moreš dihat, se ne greš z nikomer kregat... Samo čim prej stran... In oni veselo kadijo dalje... če bi bila pri sebi, bi jim verjetno kaj povedala, tako pa še dihat nisem mogla, kje je bilo govorjenje... Seveda ne moreš vedet v lokalu, niti tega nihče ne zahteva, ampak ko si pa s svojo družbo/sorodniki/prjatelji... zunaj, pa veš, kdo ima kake probleme in katera je noseča... Kar se tiče plinov pa so izmerili, da ena cigareta naredi več COja kot avto, ki je 1 uro prižgan v garaži (seveda ima avto še druge pline, ampak CO je recimo za nas, najbolj gaden...) Tak da... Pa ja, jaz se v gl. vozim povosod, kjer se da z biciklom Pa komaj čakam na zakon, da bomo lahko spet kdaj šli kam tudi in tisti z neravno super pljuči (aja, a te zanima, zakaj imam tako krasna pljuča?Mogoče bi namreč znalo bit povezano s tem, da je mamin sodelavec kadil celo njeno zraven nje...) zakon ne bo spremenil kadilcev, ampak bo dal recimo najstnikom, ki ne kadijo, možnost, da se zabavajo nekje, kjer ni zakajeno. Kuba, ! niso pa vsi kadilci taki! So tudi ZELO ZELO UVIDEVNI KADILCI in tistih navadno nit novi zakon ne bi motil... Se spomnim punce, ki me je vprašala, če me moti, če kadi zraven mene na prostem! Pa je pazila, da se je usedla tako, da ni veter vame nesel! Pa niti ni vedela, da imam kakršne koli probleme s pljuči, samo uvidevna je bila! Tak da za vse plemenite oz. uvidevne kadilce! Take mamo radi! res, prav dan mi naredi tak uvideven človek! In vas ne mečem v isti koš, ker je nekaj čisto drugega sam kadit ali pa prisilit v kajenje še nekoga drugega... Imam par prijateljev kadilcev, ki grejo kadit na balkon, če so pri naju na obisku in ki kadijo na sprehodih in ko smo zunaj. Ker pač vejo, kako je in mi pač nočejo škodit - to nekak pričakujem od prijateljev... PS: anonimna, zdaj boš raz* do konca, ampak mislim, da se mora tvoja svoboda končat prej kot moje zdravje, sploh pa prej kot zdravje mojega šenerojenega !!!! Če sem ok, se umaknem, kadar se pač lahko, problem nastane pa tu, da nekdailci, ki res ne prenesemo dima, ne moremo več nikamor, v noben lokal, kaj še le kam pelsat, praktično nikamor... In potem še tam, kjer pa res nimamo izbire, ala srečanje sorodnikov, imate kadilci svojo svobodo, jaz pa nimam pravice do svojega kisika, se ti zdi to res fer???
|